Merhabaaaa. İlk defa buraya eften püften bir dert için yazıyorum bu sebeple iyi hissediyorum
Belki konumu önceden okuyanlar vardır; erkek arkadaşım benimle yanyana olabilmek için bulunduğum şehre, benim okuduğum üni.ye yatay geçiş yapacaktı. Yaptı çok şükür, bir sorun çıkmadı. Yemek dışında.
Ben şimdi günlerdir gayet bulunduğum yerin en uygun ve lezzetli yerlerinde dürümü dayadım çocuğa, gayet de beğeniyordu ama artık bıktığını ve ev yemeği yemek istediğini söyledi. Ben de o gazla "ay tabi ben yaparım ne güzel" falan dedim.
Menüm şöyle:
yayla çorbası
pilav
taze fasülye
biftek
salata
tatlı (ne yapsam bilmiyorum kolay bir şey olması lazım)
çorbayı yaparım kolay, taze fasülye konserve yapıcam zaten, salata en kolayı, tatlı için sizden fikir istiyorum, gelelim en büyük 2 sıkıntıya: biftek ve pilav.
şimdi canım anneciğimin elinden zehir olsa yerim, annem bana yardımcı oldu ama onun yaptığı biftek biraz sert oluyor ona diyemedim
o dedi ki, tavaya biraz sıvı yağ koy, biftekleri hafif çevir, sonra üstüne salçalı su koy suda pişsin. ama o öyle mi yapıyor ki, sert oluyor baya.
pilavın da ölçüsünü çok iyi tutturmak lazımmış, çok zormuş. nasıl olacak, püf noktası falan yok mudur bu işin? tatlı ne yapsam kolay bir şey?
öğrenci evi olduğu için imkanlar da çok rahat değil tabi.
not: bu gece bu işi çözmem lazım, yarın yapıcam.