Senin kardeşin istese ona da yaparım diyorHaklı olmak ne demek, haklı ya da haksızı bir tartışmada ararsınız.
Eşiniz eve ha arabayı sokakta gördüğüm birine hediye ettim diye eve gelmiş, ha bunu yapmış.
Kardeş olması, yapılanı değiştirmiyor ki!
Haksızlık mı bu, o kadar hafif bir durum mu?
Aynı şeyi siz yapın bakalım, 150 de değil, 20 bin lirayı hibe edin birine de görsün o zaman merhametsizi, kıskancı.
Şaka gibi gerçekten...
İstesin, 20 50 bin artık ne kadar nakitiniz var siz bilirsiniz ama tamamına yakın bir meblağ söyleyin, istiyor acele çek getir deyin.Senin kardeşin ist
Senin kardeşin istese ona da yaparım diyor
ay isterse arabanın değerinin 2 katını versin hem de hemen yarın. mesele bu değil ki mesele aile birliği denilen kavramı unutması sizi hiçe sayarak sizden habersiz hareket etmesi.Çok doğru dediniz sadece maddiyatı düşünen arabasız kaldık diye üzülen biri gibi görülüyorum.
Valla 3 5 de mesele maddi olmayabilir ama, kendine ev almaya çalışan bir çiftte kesinlikle maddi de sorun var.ay isterse arabanın değerinin 2 katını versin hem de hemen yarın. mesele bu değil ki mesele aile birliği denilen kavramı unutması sizi hiçe sayarak sizden habersiz hareket etmesi.
Senin paran benim param muhabbeti yapılmasın deniyor ama benim eşim gibi kalas kafalılık edenlere yapacaksın demek ki. Kendi çabasıyla ne kadar ayakta duracak görmek lazımEğer çalışıyorsanız eşinize bir kuruş vermeyin o parayı alana kadar. Kardeşine 140 bin hibe eden adam bir zahmet karısının parasına da göz dikmesin. Evini geçindirsin. Siz kimsenin sponsoru değilsiniz. Sizde biriktirin kendinize araba alın.
Aynen öyle adam karısını mutlu etmek için bize eziyet çektiriyor. Hem evden hem arabadan olduk. Hadi araba zaten gidecekti ama kar elde edip satardık. Ev bulsak zaten alamayızArabayı geri isteyın sorun cıkarın 12 bını de geri verin güzelim ev parası gitmiş. O kadar pahalı arabayı dank dıye hemen üstüne gecırmıs bırde ben ıyı nıyet goremedım mal kacırır gibi. Sonra sızlanırsınız.
Ağzınıza sağlık durumunun özeti oldu ben yemiyorum karım da yemesin.. üzerimden tır geçmiş gibiyim giden paraya emeğime çok üzülüyorum. Bu saygısızlık bonus oldu işteValla 3 5 de mesele maddi olmayabilir ama, kendine ev almaya çalışan bir çiftte kesinlikle maddi de sorun var.
O dediğiniz insanın hayatını etkileyemeyen durumlarda geçerlidir.
Yani ne yoksunluk ne bolluk farklılığı olmadan yaşanılan durum.
Şuan en büyük olay, konu sahibinin artık arabası olmayışı, olmadığı gibi parasının da olmayışı.
Bunları geçip, ev almak istese bile alamayışı.
Zaten mantıksal olarak oturup karı koca bunu düşünüp, kararlaştırıp da yapamaz.
Öyle salaklık ötesi bir durum olduğu için, kadının hiçe sayılması falan başka mesele.
Resmen adam ‘ben yiyemedim, karıma da yedirmiyorum ama kardeşime feda olsun’ diyor.
150 bin ya...
Önce para kurtulsun da sonra sen beni saymadın bensiz karar aldınlara gelir mesele.
Senin paran benim param muhabbeti yapılmaz ama para bizim paramız olduğu sürece. Bizim evde de idare eşimdedir ben sadece ihtiyaçalarım için para bırakırım hesabımda. Çünkü eşim yatırım ve idare konusunda benden daha başarılı faturalarımı kartlarımın ödemeleri bile ondadır. Ama eşimde ortak birikimiz olan hiçbirşeyde benim onayım olmadan birşey yapmaz. Hele hele öyle büyük paraları kafasına göre millete hibe etmez. Öyle birşey yaparsa benimde ne yapacağımı bilir. Size tavsiyem eşiniz bile olsa kimseye kendinizi ezdirmeyin. Sokağa atacak parası varsa kendi parasını atsın sizin emeğinizi değil. Muhtemelen sizin geliriniz olmasa öyle pahalı bir araba bile alamazdı ama şimdi millete doğum hediyesi veriyor. Biran evvel ev işi yapıyorsa ortak giderler dışında o parayı alana kadar eşinize para vermeyi bırakın. Ev işinde sorumluluk almıyorsa hiç vermeyin zira ev işlerini yaparak yeterince evlilik sorumluluğu alıyorsunuz. Eşinizde tek maaşla ne kadar birikim yapabiliyormuş görsün.Senin paran benim param muhabbeti yapılmasın deniyor ama benim eşim gibi kalas kafalılık edenlere yapacaksın demek ki. Kendi çabasıyla ne kadar ayakta duracak görmek lazım
Evet zararı en yakınına dokundu kendi hala ödeyeceğini düşünüyor ben günlerdir uykuyu unuttum kendi gayet rahatHer şeyin fazlası zarar dedikleri gerçekten doğru kötü insanın kötülüğü fazlaysa zarar, iyi insan fazla iyiyse, iyiliği zarar...
Kendi başına zaten birikimi yapamazdı. İnanın hesabını benden iyi bilir gelir giderini dengede tutar parayı değerlendirirdi. Bunu nasıl yaptı çevremdekilerde çok şaşkın . Maddi anlamda hiçbir şey yapmayacağımı söyledim zaten yedirecekse kendi parasını yedirmeye devam edebilirSenin paran benim param muhabbeti yapılmaz ama para bizim paramız olduğu sürece. Bizim evde de idare eşimdedir ben sadece ihtiyaçalarım için para bırakırım hesabımda. Çünkü eşim yatırım ve idare konusunda benden daha başarılı faturalarımı kartlarımın ödemeleri bile ondadır. Ama eşimde ortak birikimiz olan hiçbirşeyde benim onayım olmadan birşey yapmaz. Hele hele öyle büyük paraları kafasına göre millete hibe etmez. Öyle birşey yaparsa benimde ne yapacağımı bilir. Size tavsiyem eşiniz bile olsa kimseye kendinizi ezdirmeyin. Sokağa atacak parası varsa kendi parasını atsın sizin emeğinizi değil. Muhtemelen sizin geliriniz olmasa öyle pahalı bir araba bile alamazdı ama şimdi millete doğum hediyesi veriyor. Biran evvel ev işi yapıyorsa ortak giderler dışında o parayı alana kadar eşinize para vermeyi bırakın. Ev işinde sorumluluk almıyorsa hiç vermeyin zira ev işlerini yaparak yeterince evlilik sorumluluğu alıyorsunuz. Eşinizde tek maaşla ne kadar birikim yapabiliyormuş görsün.
Eşiniz ömür törpüsü.Kendini gelecegını dusunmeyen adamdan hıc bır sey olmaz.Ne senı ne kendını dusunmus.Eşine duprız yapana kadar borclarını odesin.İnsanlardakı ac gozlulukten yıldım.Paran yoksa cebındekıne gore yasa.Ben hayatım boyunca böyle yaptım.Merhaba hanımlar 1 aydır üzüntümden delirmek üzereyim. Abartıyormuyum fikir almam lazım. 2 senelik evliyim. Ev almak istiyoruz bankada biraz paramız ve 150 bin tl lik arabamız var (vardı) Eşim düşük modelli araç alıp bunu peşinat olarak verecekti fakat istediğimiz gibi ev bulamadığımız için bu fikri biraz erteledik. Ne olduysa eşimin kardeşi arabamıza talip oldu. Eşi yeni doğum yaptı ev ve araba borçları var hali hazırda. Almasında sorun yok zaten satılacak eşime 12 bin lira para vermiş eşimde arabayı kendisine teslim etmiş.karısına doğum hediyesi süpriz yapacağım diye alelacele aldı arabayı. Biraz kredi çekecekmiş kalan miktarı eline geçtikçe verecekmiş. Yani ev çıksa karşımıza alamıyoruz. Arabasız kaldık temiz bi arabada bulamıyoruz. Eşimde insanlar mutlu olsun çok kötüsün diye beni suçluyor aramıza büyük bi soğukluk girdi. İnsanlar mutlu olsun diye ben neden zor durumda kalayım ev de arabada yok planlar ertelendi. Sizler ne düşünüyorsunuz? 1 aydır ödemeye dair bi adım atılmadı bu arada. Eşimde yeni bebekleri oldu diye sesini çıkarmıyor.
Evet zararı en yakınına dokundu kendi hala ödeyeceğini düşünüyor ben günlerdir uykuyu unuttum kendi gayet rahat
Artık yapabilecek birşey kalmamış. Keseler ayrı kafalar rahat olsun. Zaten tek maaşla ev geçindirmeye başlayınca ve alacağı araba için para lazım olunca o zaman mecbur ister kardeşinden oda vermekte zorluk çıkarınca görür kim iyi niyetli kim fesat. Canınızı sıkmayın.Kendi başına zaten birikimi yapamazdı. İnanın hesabını benden iyi bilir gelir giderini dengede tutar parayı değerlendirirdi. Bunu nasıl yaptı çevremdekilerde çok şaşkın . Maddi anlamda hiçbir şey yapmayacağımı söyledim zaten yedirecekse kendi parasını yedirmeye devam edebilir
Bosardim ben olsam..bana sormadan 150 bin liralik arabayi veremez kiyamet kopardiAynen gıdım gıdım ne zamana biter bilmiyorumbana sorduğunda tabiki kabul etmedim tamam madem deyip geçti eve geldi verdim arabayı dedi o günden beri berbat aramız. Bu fikirsizliği nasıl yaptı anlamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?