Aşırı bonkör eşim

Ben olsam ortalığı ayağa kaldırmıstım, niye uykusuz kalıyorsunuz yahu, arayın kardeşini, açmıyorsa eşini arayın acımasız olacak belki bilmiyorum. Ama eşi de o kadar paralık arabayı normal şartlar altında hiçbir alamayacaklarını biliyordur, da bilmemek işine geliyordur.

Eşiniz kardeşini mutlu edeceğim diye sizi mutsuz ediyor, dediği şeyler çocuğa söylenmez hala aynı evi paylaşmanız bile enteresan.

Herşeyi anladım da eşin paranın tamamını almandan satış işlemini neden yaptırmış? Sana ve emeğinize hiç saygısı yok madem taksit taksit ödeyecekmiş kaynın, kredi çeksin sizin paranızı versin sonra bankaya ödemeye devam etsin. Arabayı alıp kullanmaya başlamak bi yana hemen resmî işlemleri halletmek yangından mal kaçırma olmuş yani.

150 bınlık arabaya 12 bın aldınız esın gerckten degısık cok haklısın bn senın yerınde olsam o arabayı gerı aldırır hemen bı ev bulup baglardım ay ınsan kafayı yer o parayıda alacagınızı cok sanmıyorum akraba kazık yemısbı ınsan olarak bunu soyluyorum arabayı almanız lazım

12 bin liraya 150000lik araba almak da iyimiş. Üstünü krediyle ne kadar tamamlayabilecekmiş acaba? Saçma sapan bir iş olmuş. Ben olsam kardeşine 12bin lirasını geri vermeyi arabayı da geri almayı teklif edersim. Bu şekilde rızam olmadığını söylerdim. Gerekirse çirkefleşirdim. Nasıl sakin kalabiliyorsunuz?

Aman Allahım resmen cinnet sebebi.
Alevlendirmek istemiyorum ama siz şu an resmen arabanızı eltinize doğum hediyesi olarak vermişsiniz.
12 bin nedir ya, desene o para pul oldu resmen.
Nasıl ödeyecek, kaç senede? Hiçbir işinize yaramaz ki o para , olsa olsa el harçlığınız olur.
Kesinlikle ben olsam aileyi birbirine katar, 12 bini verip arabamı geri alırdım.

Ahahaha bizimki de maalesef benzer :) kira için ayırdığımız parayı arkadaşına vermişti arkadaşı da 3-4 gün sonra veririm demiş. Tabi ki vermedi 3 ay geçti ben artık sinirlendim (kirayı başka bir ödeme için ayırdığımız paradan verdim) tatlı tatlı anlattım. Artık evlisin, yükümlülüklerimiz var, öncelik ailen olmalı başkalarının problemleri değil. Biz aynı durumda olsak kim verirdi vs dedim. Ve zorla çocuktan istettim parayı. Neticede aldı ama hâla sürekli iyilik peşinde. Bu kötü değil aslında kötü olan kendi ihtiyacı varken ihtiyacını başkasına verme durumu. Karakter meselesi maalesef. Tatlı tatlı sürekli aile kavramını anlatın, önceliklerden bahsedin. Zor durumda kaldığınız bir konuda aynı insanların size o iyiliği yapıp yapmayacağından konu açın. Bu arada bunları söylerken eşinizin ne kadar bonkör iyi kalpli olduğundan ama insanların bu kadar düşünceli iyi kalpli olmadığından da bahsetmeyi ihmal etmeyin. Benimkinde biraz azaldı bu bonkörlük meselesi ama dediğim gibi yüzde yüz değişmiyorlar. Siz eşinizle aranızı bozmayın yine de.

Yazan oldumu bilmiyorum şöyle mi yapsanız
Bir ev bulsanız o da kelepirmiş mesela çok uygunmuş sizde çok beğenmişsiniz
Haber salın çeksin krediyi kaynınız sizde ğzstüne kredi çekip o evi alın başka türlü o para size gelmez ki bir aydır oralı olmadı diyorsunuz
Benim bile sinirlerim zıpladı Allah yardımcınız olsun başkası olsa ortalığı yıkar o arabayı geri alırdı

Kaynana kayınpeder başka büyük abi abla yok mu
Kimse mi size destek olmaz

Gerçi desteğe de gerek yok haklı olan sizsiniz ben olsam çoktan gidip almıştım gerçekten

Kaynının telefonlarını açmaması da ayrı bir uyanıklık sırf bu sebebten bile gıcık olup alırdım arabayı
Alın lütfen !

Kardesinin esi mutlu olucak diye ben cildiricagim . Parayi verip almasi gerekirdi , yoksa esinin vermemesi gerekirdi. Esin buyuk hata yapmis. Eline para gectikce vermek ne demek yahu .
Kaynimin dugun zamani benzerini yasadik. Simdi konusmuyoruz .

Eşiniz hiç akıllı mantıklı biri değilmiş kusura bakmayın. Hayır yapacak kadar zengin değilsiniz. Hayır diyorum çünkü eline geçtikçe ödeyecek karşı taraf. Emin olun tam bir ödeme olmayacak. Değerinin çok altında bir bedele satmış olacaksınız. Keşke size danışmayı akıl etseydi

Sizin yerinize ben sinir oldum, 50 bin TL değerinde bir Araç değil ki bu!.. 150 bln tl araca senetiz sepetsiz 12 bln tl peşinatla araba mı verilir? Eşiniz kolay kazanıyor heralde. Birde aracamı satacak olsam tanıdığı vermem doğrusu, gördükçe üzülürüm. Allah yardım etsin, çok kötü bir durum. Fikirsiz insanlara karşı çok sinir oluyorum bu ne yaa

Sizin haberiniz olmadan arabanizi mi satmış(!) kiyameti koparirim, ne yapar eder alırım o arabayı. Yada bir ev bulur, ben bu evi istiyorum diye diretirim. Çoğunuz kızabilir ama en yakın akrabasından darbe görmüş biri olarak, akraba = akrep diyorum.

Ben senin eşine bonkör değil enayi derim ama neyse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…