Aşırı duygusallık

FCayza

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2017
19
22
3
Herşeyi gereğinden fazla düşünüp, kafaya takmak bir hastalık mı acaba?
( Mesela yolda gördüğüm bir engelli için günlerce üzülüp etkisinde kalabiliyorum sonra haberlerde izlediğim bir olayın etkisinden günlerce çıkamadığım zamanlar oluyor etrafımdaki herkes sende ağlamaya yer arıyorsun derler ama elimde olan birşey değil ne kadar kendime hakim olacağım desem de olmuyor )

Aynen bende hele ki konu cocuklar ise bu hastalik degil tabiki gunluk yasamini zorlastiriyor mu bu durum. Umursamaz olup ,bana dokunmayan yilan bin yasasin diyenlerdenn olmayalimda varsin boyle olsun

Buna sebep olan büyük olaylar mi yaşadınız?
Yoksa tamamen yapısal mi ?
Cevap ne olursa olsun, hayatın içinde herşeyin olduğunu bilmeli kabul etmeli devam etmeliyiz..
Yoksa cekilir mi bu dünyanın kahri?

Bugünlerde ben de öyleyim vallahi göz altlarım çöktü boş boş aglamaktan. Şu an bile ağladım ağlayacağım. Ama benimki hormonlardan. Sen bari etme eyleme

Aynen bende hele ki konu cocuklar ise bu hastalik degil tabiki gunluk yasamini zorlastiriyor mu bu durum. Umursamaz olup ,bana dokunmayan yilan bin yasasin diyenlerdenn olmayalimda varsin boyle olsun
Evet zaman geçtikçe daha zarar vermeye basladi birkaç kez ciddi rahatsızliklar geçirdim aşırı stres dendi sebebine. Şimdide şeker çıktı aşırı üzüntüde elim ayağım titriyor bayılacak hissi oluyor doktorların dediği stresten uzak dur ama insanın elinde olan birşey değil ki bu

Buna sebep olan büyük olaylar mi yaşadınız?
Yoksa tamamen yapısal mi ?
Cevap ne olursa olsun, hayatın içinde herşeyin olduğunu bilmeli kabul etmeli devam etmeliyiz..
Yoksa cekilir mi bu dünyanın kahri?
Tamamen yapısal annemde aynıdır ona çekmişim sanırım :)

Böyle böyle borderline, bipolar gelir yalnız bilesiniz.

Ben haber izlemeyi bırakalı uzun zaman oluyor (Bazen ister istemez okuyorum-eski alışkanlık).
Eğer bu kadar hassas iseniz, kendinizi korumanın yoluna bakacaksınız, gerekirse haber izlemeyecek, kaçacaksınız. Ayrıca sömürüye de açık bir yönü var; hastane çıkışı kaç kere "Hastam var çıkaramıyorum, şu kadar para lazım, memlekete gidemiyorum" vs diyene para verdim öyle. Adam köşeyi dönüp nevaleyi düzüp içmeye gitti, gördüm de.
Bu yapısal bir şey, değişmiyor ancak yaşadığınız olaylara bağlı olarak yer yer bazı yönlerden zamanla katılaşıyorsunuz.

Tamamen yapısal annemde aynıdır ona çekmişim sanırım :)
Bende çok üzülürüm çok acırim...
Son param, son yemeğim dahi olsa paylaşırim..
Biri birşey desin kafaya takarim ama çabuk atlatirim..
Yoksa yasayamazdm .
Lütfen bununla ilgili kitaplar okuyun .
En azından bu duyguyu en aza indirgeyin.

Çevremdeki olumsuz olaylardan o anda cok etkileniirm düşünürüm ama ağlamam
Ancak ailemle ilgili bir konu olursa günlerce kafama takılır
Mesela eşimle bir konuda ayrı düşşek
Annemi kırsam ya da kardesime birsey olsa gğnlerce unutamam üzülürüm

Evet bu yönümden zamanında çok sevdiğim insan faydalandı ne zaman ondan ayrılmaya kalksam beni yarı yolda bırakıyorsun sevmiyorsun derdi hep geri dönmek zorunda kaldım sonu olmayan birşeye çok ondan kurtuldum ama
Umarım biraz düzelme olur

Tam beni anlattınız sanki ama ben kolay anlatamıyorum sorun orda

Tam beni anlattınız sanki ama ben kolay anlatamıyorum sorun orda
Kaç yasindasin ?
Bende önceleri zor atlatiyordum ama zaman içerisinde başıma, başımıza öyle kötü olaylar geldi ki ...
Çok zor günler geçirdik ve bazı şeyleri daha güzel idrak ettim ...
Sen bazi şeyleri anlamak için kötü şeyler yasamazsin umarım..
Psikolojik kitaplar okumani tavsiye ederim.

Ben de öyle yim cok fazla üzüldüm hala da ağlıyor um bi sinirden kendimi yiyorum

Bende oyleyim yaa..bi seyden hemen etkilenirim.. ama gunlerce kafama da takmam.. rahat olmaya calisin.. hayatta etrafinizda gorduklerinizden cok daha kotu durumlar var.. fazla yipratmayin kendinizi...

Türk sinemalarında bile ağlarım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…