Kayınvalideniz yalnız mı yaşıyor? Geldiginde kaç gün kalıyor?Merhaba hanımlar..
Benim kayınvalidem gerçekten iyi biridir. Ne yapayım sizin için derdinde olan bir kadın.
Yarım gün çalışıyorum. 7 yaşında bir cocugum ve 8 aylık ikizlerim var. Annemle çok yakın oturuyoruz. Kayınvalidem yakında başka bir şehirde yaşıyor. Ama.ne hikmetse annemden çok o bizde. Çocuklara bakma işini iyiden iyiye abartmış durumda. Sürekli bize gelme aşkıyla yanıp tutuşuyor. Annemle hallediyoruz diyorum ama anneme fırsat vermeden gelmek istiyor sürekli. Ben de aynı evde sadece 4 saatlik işe gitme süresi için 20 saat daha kayınvalideyle olmayı artık kaldıramıyorum. Annemle çok güzel yoluna koyuyoruz ama ısrarla gelmek istiyor. Diyoruz ki bu hafta gelme haftaya gel. Siz beni istemiyor musunuz tiplerine giriyor. Hani vardır ya sofrada yemek yenmesi için aşırı ısrarcı tipler kayınvalidem tam olarak öyle biri. Ben sizi düşünüyorum, siz zorlanıyorsunuz, ben geleyim çocuklar evden çıkmamış olur (anneme ise giderken bırakıyorum. Eğer uyuyorlarsa annem gelip uyandıklarında götürüyor. Çünkü annemde anneannem de yaşıyor.) Kayınvalidem de annen annesine bakıyor bebekler zor olur diye gelmek istiyor. Şimdi pazar günü biz sonraki hafta gel diye yüz kez söylememize rağmen gelecek. Ayarlamış biletini filan. Artık illallah ettim gelsin dedim. Ama normalde ararım şimdi aramadım aramak da istemiyorum.
Dünya iyisidir. Evi temizler, yemek yapar hiç bir zaman söylenmez. İhtiyaç neyse yapmaya çalışır.
Ama ben yatak odama girsin istemiyorum ben yokken sanırım giriyor çünkü bir sabah daha ise gitmemisken gittim sanıp içeri girdi beni görünce çıktı hemen sen gitmedin mi dedi. Tuvaletten çıktığında el yıkaması ile ilgili de sorunumuz var. Şimdi gelecek diye ben gerim gerim gerilmiş durumdayım. Ne yapayım bana bı akıl verin.
Diyorum bütün evin yükünü yükleyeyim üstüne, kafama keyfime göre takilayim araya da kocaman mesafe koyayım. Belki artık bu kadar bunaltmaz. Mesela şimdi gelecek diye aramiycam. Sonuçta benim dediğimi yapmadı. Oğluyla konuşup edip kendi istediğini yaptırdı. Ay içim şişti artıksiz ne önerirsiniz?
Yok kayimpederim var onu da kızına gönderdi şimdi bizde rahat kalmak için. İki ay kalırKayınvalideniz yalnız mı yaşıyor? Geldiginde kaç gün kalıyor?
Yok artık, iki ay çok fazla. Ev ev üstüne olmaz ki. Bence eşin annesiyle konuşsun.Yok kayimpederim var onu da kızına gönderdi şimdi bizde rahat kalmak için. İki ay kalır
kayınvalıdelerın hepsının huyu aynı ya gercektenMerhaba hanımlar..
Benim kayınvalidem gerçekten iyi biridir. Ne yapayım sizin için derdinde olan bir kadın.
Yarım gün çalışıyorum. 7 yaşında bir cocugum ve 8 aylık ikizlerim var. Annemle çok yakın oturuyoruz. Kayınvalidem yakında başka bir şehirde yaşıyor. Ama.ne hikmetse annemden çok o bizde. Çocuklara bakma işini iyiden iyiye abartmış durumda. Sürekli bize gelme aşkıyla yanıp tutuşuyor. Annemle hallediyoruz diyorum ama anneme fırsat vermeden gelmek istiyor sürekli. Ben de aynı evde sadece 4 saatlik işe gitme süresi için 20 saat daha kayınvalideyle olmayı artık kaldıramıyorum. Annemle çok güzel yoluna koyuyoruz ama ısrarla gelmek istiyor. Diyoruz ki bu hafta gelme haftaya gel. Siz beni istemiyor musunuz tiplerine giriyor. Hani vardır ya sofrada yemek yenmesi için aşırı ısrarcı tipler kayınvalidem tam olarak öyle biri. Ben sizi düşünüyorum, siz zorlanıyorsunuz, ben geleyim çocuklar evden çıkmamış olur (anneme ise giderken bırakıyorum. Eğer uyuyorlarsa annem gelip uyandıklarında götürüyor. Çünkü annemde anneannem de yaşıyor.) Kayınvalidem de annen annesine bakıyor bebekler zor olur diye gelmek istiyor. Şimdi pazar günü biz sonraki hafta gel diye yüz kez söylememize rağmen gelecek. Ayarlamış biletini filan. Artık illallah ettim gelsin dedim. Ama normalde ararım şimdi aramadım aramak da istemiyorum.
Dünya iyisidir. Evi temizler, yemek yapar hiç bir zaman söylenmez. İhtiyaç neyse yapmaya çalışır.
Ama ben yatak odama girsin istemiyorum ben yokken sanırım giriyor çünkü bir sabah daha ise gitmemisken gittim sanıp içeri girdi beni görünce çıktı hemen sen gitmedin mi dedi. Tuvaletten çıktığında el yıkaması ile ilgili de sorunumuz var. Şimdi gelecek diye ben gerim gerim gerilmiş durumdayım. Ne yapayım bana bı akıl verin.
Diyorum bütün evin yükünü yükleyeyim üstüne, kafama keyfime göre takilayim araya da kocaman mesafe koyayım. Belki artık bu kadar bunaltmaz. Mesela şimdi gelecek diye aramiycam. Sonuçta benim dediğimi yapmadı. Oğluyla konuşup edip kendi istediğini yaptırdı. Ay içim şişti artıksiz ne önerirsiniz?
Yok kayimpederim var onu da kızına gönderdi şimdi bizde rahat kalmak için. İki ay kalır
Bununla ilgili ayrı bir başlık açmıştım. Yemek yapmadan ve mama hazırlamadan önce çok dikkat ettim ellerini yıkıyor. Wc den çıkınca da yıkıyor ama sabunla değilDunya iyisidir evi temizler, yemek yapar hiç söylenmez demişsiniz ama tuvaletten çıktığında el yıkamama alışkanlığını da en sona saklamissiniz. yani böyle birinin normal zamanda yemeğini yiyebiliyorsaniz ve çocuğunuza bakmasını kabul ediyorsanız bu kadarını da hoş görün derim. çünkü wc.den sonra el yikamamak benim için başlamasına bütün sorunlardan önce gelirdi ve kabul edemezdim. Ben olsam çocuklara bakmamasi için çareler arardım ama siz çağırmadan gelmemesi için çare arıyorsunuz bence eşiniz konuşsun siz hiç o topa girmeyin.
İyiler ağır basıyor işte. Yoksa restimi çekerdim.kayınvalıdelerın hepsının huyu aynı ya gercekten
bence ne yapın bılıyor musunuz
kayınvalıdenın ıyı ve kotu huylarını dusunun hangı yonu agır basıyor ...
ona gore tavrınızı koyun herseyı mukemmel bırtek bu ısrar huyu kotu ıse bır kotu huyu ıcın tum ıyı huylarını gormezden gelmeyıp bıraz daha sabır gosterın o ısrar ettıkce sız aynen boyle onu ıkna ederek konusmaya sabır gostermeye devam edın
kotu huyu coksa zaten daha keskın ve net tavır koyarsınız kı sevıyorum dunya ıyısı dıyorsunuz
o yuzden dıyorum bırtek bu ısrar huyu (yemın ederım hepsı aynı kayınvalıdelık vasfı yuklenırken buda otomatık yuklenıyor sanırım) ıcınde sabır gosterın derım onun tarafında da sızden yana sevmedıgı bır yonu vardır belkı
el yıkama alıskanlıgının olmaması cıddı sorun bu arada
ya 2 ay kalacak dıyorsunuz el de yıkamıyorİyiler ağır basıyor işte. Yoksa restimi çekerdim.
Baya buyuk dert bu zaten. Hadsiz ve merakli bi insanin ben yokken evimde dolasmasi beni çıldırtır acikcasiGerçekten en büyük dert ettiğiniz yatak odanıza mı girmesi?
ıste sız boyle demeye devam edın ama daha sesınız baskın olsun onu kırmamak ıkna etmek ıcın degıl sızın duzenınızden dolayı sımdılık kabul edemeyecegınızı anlayacagı sekılde ses tonuyla konusunYa eşim de elli kez gelme dedi. Bu hafta gelme diyoruz kadına illa gelecem. Siz beni istemiyor musunuz diyor. Bana söyleyemiyor sanırım. Biraz da annemle bakmak istiyorum dedim dikkate almıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?