Aşırı kıskançlık

Asdfhkk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2011
1.353
1.171
333
32
Merhabalar
Siteyi yıllardır takip ediyorum,farklı fikirlerin faydalı olacağını düşündüğümden üye olup konu açmak istedim...
Nereden başlayacağımı bilemiyorum fakat özet geçmek gerekirse 2 yıla yaklaşan bir ilişkim var. Birbirimizi seviyoruz ve ilişkinin başından beri ciddi düşünüyoruz. Fakat ben korkuyorum ilerisi için çünkü kendisi çok rahat kimseden kıskanmaz ona göre sorun ve kavga çıkartan hep ben oluyorum çünkü kıskançlık yapıyorum onun aksine ben hiç rahat olamıyorum. Karakteristik özelliğim bu kafam sürekli acaba bana yanlış bir şey yapar mı aldatır mı diye paranoya yapıyor. Bu yüzden de olur olmaz şeylerden kavga çıkartıyorum defalarca ayrılma noktasına geldik ama birbirimizden vazgeçemedik. Sağlıklı bir ilişkimiz olsun istiyorum çevremde anlamayacağını düşündüğümden uzun uzun kimseye anlatıp fikir alamıyorum. Sizce ben mi çok kuruntuluyum? Güven meselesinde herhangi kötü bir şeyini yakalamasam da bir yıl önce bana bir yalan söylemişti sonra ben yakalayınca itiraf etti sebep olarak bana kızma diye bu yalana başvurdum dedi affettim fakat bir daha asla yalan söylememe şartı ile. Zihnimi rahat bırakmak normal bir ilişki yaşamak istiyorum çok mu zor?

Nasıl bir yalan söylemişti? Yalandan öncede mi böyleydin?

Zor değil güven olduğu sürece. Aldatan yalan söyleyen her türlü yapar bunu. Ruhun bile duymaz. Ama sal azıcık kendini. Sürekli acaba napıyor? Kafasıyla kendini çok yıpratırsın. Ha eğer guvenemiyorsan ayrıl derim çünkü güven olmadan hiçbir şey olmaz ve sürekli bu tarz şeylerden tartışırsiniz.

Sen kendini paralasan da yanı başında bile olsa istiyorsa aldatır.
Kendine eziyet edip ona da hayatı zindan edeceksin.
Sağlıklı ilişki istiyorsan önce kendi sağlığının kontrolünü eline almalısın.
Bişey yapmadan yapar mı diye düşünmek de insanı ziyan eder.

Kıskanç biri hiç olmadım, yapan yapmak isteyen içinde olan adam senin yanında da yapar.
Hiç canım kendimi yıpratamam
Hayata biraz daha özgüvenli adımlarla basın.
Kendinizi yetersiz gördüğünüz için kısknıyor olabilme yüzdeniz kaç ?

Kendimi yetersiz görmüyorum,ilk cümlenizdeki sava bende katılıyorum ama elimde değil paylaşma fikri bile çıldırtıyor. Bu psikolojik bir şey olsa gerek belki de uzak mesafe ilişkisi olduğundan...

Nasıl bir yalan söylemişti? Yalandan öncede mi böyleydin?
Yalandan önce böyle değildim. Yalanı şuydu; biraz kafa dinlemek için yalnız kalmak istemiş fakat bana bir arkadaşı ile görüştüğünü söylemişti nedense inanmadım sıkıştırdım itiraf etti yalnız olduğunu bu arada beni aramış ben duymamıştım müsait olmadığımdan mesaj atmıştım o şekilde işkillendim bir kadın yoktur yanında ona eminim çünkü ilişkimizi herkes biliyor sosyal medyadan.

Aynen devam et. Yakında terk eder. Senin de kıskanacak bir sevgilin olmaz.

Ayrıca uzak mesafe ilişkisi ne ya. Ayda belki iki ayda bir görüşüp bütün gün mesajlaştığın adamdan sevgili olmaz...

Siz her ne kadar kabul etmeyecek olsanız da derinlerde yatan bir güven sorunu vardır muhakkak. Ya kendinize güvenmiyorsunuz ya karşınızdaki adama.

Yalan konusuna gelince ben aşırı kıskanç sürekli sorun çıkaran insanların yalanı hak ettiğini düşünengillerdenim, kızamadım adama.

Kendimi yetersiz görmüyorum,ilk cümlenizdeki sava bende katılıyorum ama elimde değil paylaşma fikri bile çıldırtıyor. Bu psikolojik bir şey olsa gerek belki de uzak mesafe ilişkisi olduğundan...
2 senelik bir ilişkim var şu anda nişanlıyım toplam 6 ay aynı şehirde kalmışızdır. Benim de nişanlım kıskançtı ben sabrettim tükenme derecesine geldim kıkançlığından. Ve ilişkimi bitirdm.
Bana düzeleceğini söyledi bir şans daha istedi.
Verdim, düzeldi de.
Onun beni aşırı kıskanması beni başkalarına itiyordu.
Yapma canımkendini törpülemeye çalış

Ayrılmayı da denedim ama yapamadım olmuyor gerçekten seviyorum,hayallerimiz var. Kendime işkence çektiriyorum biliyorum bundan kurtulmak istiyorum ama geç online olup bana yazmaması,facebooktan birilerini eklemesi vs. gayet çocukça şeyler beni delirtiyor önceden çok belli etmezdim şimdi sahiplendikçe kendisine direkt söylüyorum sonunda da kavga çıkıyor.

Haklısınız bir psikologtan yardım almayı bile düşündüm ama şuan pek mümkün değil,kendi kendime daha çok zarar veriyorum çünkü.

Kendime değil ona güvenmekte çoğu zaman sorun yaşıyorum. Bu söylediği yalandan ve genel olarak insanlara karşı çok güvenmemek gerektiği düşüncesinden kaynaklanıyor zira kötü örnek o kadar çok ki etrafta...

Yalnız kalmak için mi yalan söylemiş? Tam anlayamadım açıkçası beraber mi yaşıyorsunuz yalnız kalmak için neden yalan söylesin ki bir insan, ne kadar sürelik bir yalnızlıktı bu?
O olaydan sonra böyle olduysanız kafanızda oturmayan bişeyler var demek ki.

Çok şanslısınız ki sizi kaybetmemek adına bu değişimi göstermiş,bende çabalıyorum kendimi eleştiriyorum sürekli. Ayrı şehirde olduğumuzdan buna bağlıyorum bazen çünkü yanyana iken tartışıyoruz pek.

Hayır farklı şehirlerde yaşıyoruz, bir kaç saatliğine bir kafede yalnız oturmak ben dahil kimseyle iletişim kurmadan kafa dinlemekten bahsediyorum. Ve bunu neden açıkça söylemedin dediğimde kızarsın senden uzak kalmak için yalnız kalmak istediğimi düşünürsün diye bir arkadaşımla görüştüm demek istedim demişti.

Şunu bil canım sen ona sevgini saygını gösterdiğin halde bir başkasıyla işi oluyorsa, zaten aldatsın zaten gitsin. Demek ki haketmiyormuş.
Kıskanmakla sadece kendini yıpratırsın.

Şunu bil canım sen ona sevgini saygını gösterdiğin halde bir başkasıyla işi oluyorsa, zaten aldatsın zaten gitsin. Demek ki haketmiyormuş.
Kıskanmakla sadece kendini yıpratırsın.
Kıskanmak derken tam kastettiğim fiilen aldatmak değil aslında çünkü bende kötü bir şeyle yüzleşilecekse yüzleşilir yapacak insan her türlü yapar fikrindeyim. Sadece beni kızdırmamak adına yalan söyleme fikri ve başkaları ile sürekli yeni arkadaşlık kurma ihtiyacı hissetmesi sinirimi çok bozuyor.

Böyle bir ilişkiye 1 gün bile dayanamazdım. Bu şekilde devam ettiğin sürece o hayallerini çok abartma derim, çünkü kimse çok uzun dayanamaz. İlişkini gereksiz yıpratıyorsun.

Birkaç kadın var bu forumda, sürekli çok kiskancim, çok ilgi istiyorum, bana daha çok vakit ayırsin istiyorum ama çok da yoğun çalışıyor, biliyorum çok sıkıyorum eşimi kocamı çok bunaltıyorum resmen boğuyorum ama elimde değil karakterim böyle ne yapmalıyım.... diye konu aciyorlar. Bence eşeğin şeyini yapabilirsiniz kizlar. Yahu sıktığını bunalttigini fark edebiliyorsan bunları yapmayabilirsin mesela, bu bir refleks değildir bu duzeltilebilecek bir durum. Bu kendini kontrolle alakalı. Eğer düşünce tarzınızı degistirirseniz davranışlarınızı da değiştirebilirsiniz.

Sizinkisi uzak mesafe ilişkisiymis... Diyelim aradın açmadı, birkaç kez daha aradın cevap yok. Hemen niye başka kadının yanında olabilecegini düşünüyorsun manyak mısın... Ben ne yapıp da açmadığını bile düşünmem, müsait olunca döner derim. Hatta acil bir mesele yoksa o dönene kadar bir daha aramam bile. Seviyorsa benimledir o adam zaten, sevmiyorsan rahatlıkla gidebilir canının istediğine. Sağlıklı bir iliski istiyorsan sağlıklı dusunmelisin, sevgili olmak birbirine dakika dakika rapor vermek, dürüstlüğünü sadakatini ispatlamak için yeminler ozurler sözler vermek değildir. Durup dururken her hareketinden hesap sormak hic değildir. Sevgi varsa ve sağlamsa her şey kendiliğinden düzgün olur zaten ama insanlar doğru durmuyor. Neyse canım sıkıldı öyle işte.

ben sizi çok iyi anlıyorum. aynısı bende de var. kendime söz veriyorum bir daha olmayacak diye ama nafile..
bende aynı şekilde sizin gibi 1 yalan sonrasında böyle paranoyak oldum. hatta onun söylediği yalanda sizinkine çok benziyor.. yapacak bişey yok kendimizi frenlememiz gerekiyor, yapacak insan her türlü yapar . ben artık belli etmemeye çalışıyorum kıskançlığımı, size de aynı şeyi öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…