Aşırı seviyorum ve korkuyorum

Neden pamuk ipliğine bağlı olduğunu düşünüyorsunuz? Bunu soruyorum çünkü bence sorun burada. Tabi kimse boşanmak için evlenmiyor; herkes de boşanmıyor, evliliğini gayet güzel yürüten çiftler var. Siz eşinizle birbirinizi seviyorsanız neden pamuk ipliği diyorsunuz? Her evlilikte tartışma, anlaşmazlıklar, sizi kıl eden şeyler vb olur.

Ben de bir zamanlar birini çok sevmiştim,olmayacağını biliyordum ama sevdim.Onu ne kadar çok sevdiğimi anladığım anda incinmemek için olabildiğince uzaklaşmaya çalıştım ama çok zor zamanlar geçirdim.O ise başkası ile oldu gözümün önünde.Benimle dalgasını geçti gitti şimdi çok mutludur herhalde eşi,çocuğu yada belki çocukları bilmiyorum ...Tek bildiğim olan bana oldu ne eşim ne de çocuklarım var bu zamana kadar...Herhalde hata ben de imiş ki tüm cezayı ben çekiyorum.Sadece çok sevdim hatam bu ise.Ne güzel sevdiğin adamla evlenmişsin, olmamış bir şey için dertlenme haline şükret.Şimdi birini sevmeye korkuyorum.Birini çok sevme ölçülü sev ,sevdiğinden aldığın darbe kadar ölümcül bir şey yok.Hayata dair tüm umudum ellerimden uçup yok olup gitti...Mutlu olman dileğiyle...
Sizin adınıza cok üzüldüm.... cok teşekkür ederim mesajınız için. Evet sevdiğinden aldığın darbe kadar acısı yok lakin sizinki gibi ölümcül bir darbe vursa sevgi bitti deyip yoluna bakarsın elbet. Aşk kırıntıları ile yaşamak da öyle zor ki.... Sevdiğini sanıyorsun en ufak tartışmada senin kötü çirkef bir kadın olduğunu düşünüyor. Hakkında kötü fikirlere sahip olduğun bir kişiyi gerçekten sevebilir mi bir insan. ? Eşimin beni artık eşi olduğum için sevdiğini düşünüyorum. Vazife gibi...

Böyle 'kocam da kocam' demeye devam ederseniz, ilerde çok üzülürsünüz.
Eşinizle tartışıp, kavga edince niye dünyanın sonu gelmiş gibi hissediyorsunuz?
Bunun cevabını arayın.

Neden pamuk ipliğine bağlı olduğunu düşünüyorsunuz? Bunu soruyorum çünkü bence sorun burada. Tabi kimse boşanmak için evlenmiyor; herkes de boşanmıyor, evliliğini gayet güzel yürüten çiftler var. Siz eşinizle birbirinizi seviyorsanız neden pamuk ipliği diyorsunuz? Her evlilikte tartışma, anlaşmazlıklar, sizi kıl eden şeyler vb olur.
Çünkü en ufak tartışmada eleştirme vb aramızda geçse beni geçimsiz çirkef olarak görüyor söylüyor ve bunu gözlerinde görüyorum. Eşim duygusal biri. Beni onun eşi olduğum için seviyor gibi hissediyorum. Ben değil de görücü usulü ile biriyle evlenmiş olsaydı da bana gösterdiği ilgiyi vb gösterirdi. Böyle hissediyorum. Kimse aşk böceği olamaz 24 saat biliyorum böyle bi beklentim de yok fakat en ufak tartışmada gözlerindeki o soğukluğu görmek mahvediyor

Böyle 'kocam da kocam' demeye devam ederseniz, ilerde çok üzülürsünüz.
Eşinizle tartışıp, kavga edince niye dünyanın sonu gelmiş gibi hissediyorsunuz?
Bunun cevabını arayın.
Benim kendi kişilik sorunum biliyorum. Çok eskiden sevgilim bir olmuştu ayrılmıştık benim tartışma çıkarmam sonucu ve ben cok üzülmüştüm. Şimdi evliyim ve aynı şeyler olursa o acının 10 katı belki 100 katı bir acı olucak ve benim psikolojim bunu kaldırır mı emin değilim

Benim kendi kişilik sorunum biliyorum. Çok eskiden sevgilim bir olmuştu ayrılmıştık benim tartışma çıkarmam sonucu ve ben cok üzülmüştüm. Şimdi evliyim ve aynı şeyler olursa o acının 10 katı belki 100 katı bir acı olucak ve benim psikolojim bunu kaldırır mı emin değilim
İnsanlar evladını veriyor toprağa ama onunla birlikte gömüleyim demiyor.
Kısacası derdi veren dermanını ya da sabrını da veriyor.
Kendinizi böyle şartlarsanız elbette böyle bir durumu kaldıramazsınız.
Sorunu veya sebebi bildiğinize göre çözümü için çaba sarfedin.
Eşinize olan duygularınızın yoğunluğunu ölçmeyi, ifade etmeyi bırakıp kendinize yönelin.

Eşim... 5 yıllık evliyiz ve 1 çocuğumuz var. kâh iyi kâh kötü bir ilişkimiz var. Kişilik olarak iyi fakat beni sinir eden de bir dünya özelliği var. Ona sorsan ben de öyleyimdir... en son bana sormadan benim arkadaşımın düğününe kardeşlerini de çağırdı ben de başbaşa gitme hayalinde olduğum için sinirlendim tabi. Ya. Kavga edilir barışılır sorunum şu ki ben eşimi fazla seviyorum... Kavga edince cok korkuyorum evliliğimiz kötüye gidicek zaten pamuk ipliğine bağlı olan huzurumuz bozulacak diye.... düşünüyorum büyük bir şey yaşasak buradaki cesur kadınlar gibi olabilir miyim diye.... kendimden korkuyorum. Cesur olamamaktan korkuyorum. Eşimi fazla sevmekten korkuyorum
Bir seyin olacagı varsa olur kendinizi kasmayın. Boyle kavgalar ıcın evlilik bitmez o da sızı cok seviyordur emınım

Kaybetme korkusunu aşarak. Hayatta herzaman istemediğimiz şeylerle karşılaşabiliriz. Tek başımıza da başa çıkabileceğimiz şekilde yaşamalıyız. İnşallah tabiki kötü şeyler olacak değil ama en azından hazırlıklı olmalıyız. Korkarak aslında çekiyoruz hep derler ya aklıma geldi başıma geldi. Asla bu şekilde korkma çünkü mutlaka sınavın oluyor. Seni seven yanında kalır yanında kalmıyorsa sevmiyordur sevmeyen birine ihtiyacında olmasın.
Son cümlenizi beynime kazımam lazım

Eşim... 5 yıllık evliyiz ve 1 çocuğumuz var. kâh iyi kâh kötü bir ilişkimiz var. Kişilik olarak iyi fakat beni sinir eden de bir dünya özelliği var. Ona sorsan ben de öyleyimdir... en son bana sormadan benim arkadaşımın düğününe kardeşlerini de çağırdı ben de başbaşa gitme hayalinde olduğum için sinirlendim tabi. Ya. Kavga edilir barışılır sorunum şu ki ben eşimi fazla seviyorum... Kavga edince cok korkuyorum evliliğimiz kötüye gidicek zaten pamuk ipliğine bağlı olan huzurumuz bozulacak diye.... düşünüyorum büyük bir şey yaşasak buradaki cesur kadınlar gibi olabilir miyim diye.... kendimden korkuyorum. Cesur olamamaktan korkuyorum. Eşimi fazla sevmekten korkuyorum
Ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin diye bir söz var demeye geldim

5 yıllık evlisiniz. Düğüne başbaşa gitmeseniz ne olur ki zaten evde başbaşasınız. Diğer size uymayan özelliklerini bilemem ama bu bahsettiğiniz sorun bana önemsiz geldi.

Çok sevmek iyi değil ben de ilk eşimi çok ama çok seviyordum ihanetini öğrenip ayrılınca mevlana nın
Onsuz yaşayamam deme seni onsuz da yaşatırım sözüne denk gelmiş çok ağlamıştım gerçekten bu sözü yaşamıştım etrafımdaki herkes sen çok sevdin Allah ayrılık verdi demişti
Kimseyi fazla sevmemek lazımmis oğlumsuz 1 saat duramazdim ayrılık sonrası babasına hafta sonları gitmeye başladı 2 3 gün göremez oldum

Çok sevildiğini farkeden kişi bunu size karşı kullanmaya başlıyor olayların içindeyken farkedemiyorsunuz ama sonrasında büyük yıkımlar yaşıyorsunuz
Rabbim ne yazdıysa o oluyor bazen Rabbim kimseye ayrılık vermesin hele çocuk varsa

Sonra acı geçiyor yeniden seviyorsunuz ama daha aklı başında tek üzüntünüz evladınızin boynunun bükük oluşu oluyor ama bazen birilerinin seçimi birilerinin kaderi oluyor deyip dua ya sığınıyorsunuz evladınızin kaderi güzel olsun diye
Sizde kendinizi bu korkuyla sinamaktan vazgeçin bazen insan korktuklarının esiri olur tedbirinizi alıp tevekkül edin baktınız yine mutsuzluk kader deyip razı olun

İyi ya da kötü düşünsek bile düşünce gücüyle hayatımıza ister istemez olumsuzlukları çekeriz. Biterse bir gün biter ama siz sevmenin güzelliğini yaşamaya bakın,iyi düşünün:))

Annem de çok severdi rahmetliyi..
Çok çok hemde.
Babamın anneme olan aşkını asla tarif edemem.
hatırlıyorum bile.
bazen eksi komşulardan,akrabalardan denk gelince öyle gözleri dola dola anlatırlar.
kimse inanamaz babamın annemi aldattığına.

sonuç olarak; annem ve babam ayrıldı 2009 yılında.
büyük aşk ihanetle bitmişti.
bende çok severim eşimi.
ama hep bilirim, her insanın birgün gidebileceği ihtimalini...

Her evlilikte tartışma olur olmaması zaten anormaldir
Esimi seviyorum oda beni seviyor ama şöyle bişey vardır taviz vermem çünkü bir iki üç derken bir bakmışsın her istediğini sana yaptırıyor ve seni sallamıyor
Her dakika seni seviyorum demem bana göre denmemeli çünkü anlamını yitiriyor karşınızdaki havalara giriyor benim için sihirli bir cümledir seni seviyorum aşkım demek
Sevmekse seviyorum ama en ufak bir hatasında giderim onu da bilmesi gerek olay tamamen bu..
Yani karşınızdaki kişiye eşinize sevgilinize tek bir hatasında gideceğinizi de belli ediceksiniz onu sevdiğinizi de ama her dakika aşkım canım yok öyle bişey tepene çıkıverir sihirli kelimeler cümleler söylenmemeli her dakika anlamını yitirmemeli en özel bir anınızda kulagına fısılda bitti..senden iyisi olmaz valla bak

Sizin adınıza cok üzüldüm.... cok teşekkür ederim mesajınız için. Evet sevdiğinden aldığın darbe kadar acısı yok lakin sizinki gibi ölümcül bir darbe vursa sevgi bitti deyip yoluna bakarsın elbet. Aşk kırıntıları ile yaşamak da öyle zor ki.... Sevdiğini sanıyorsun en ufak tartışmada senin kötü çirkef bir kadın olduğunu düşünüyor. Hakkında kötü fikirlere sahip olduğun bir kişiyi gerçekten sevebilir mi bir insan. ? Eşimin beni artık eşi olduğum için sevdiğini düşünüyorum. Vazife gibi...
Uzaktan sevmek kolay ben de belki o kişi ile olsa idim mutsuz olacaktım .Evlilik zor zanaat.Siz zor olanı başarıyorsunuz.Ancak kimseyi kendinizden çok sevmeyin.Çünkü insanlar kendisine yönelen aşırı sevgiyi kaldıramiyor, şımarıyor.Rabbim sevgi ile de sevgisizlik ile de imtihan ediyor.Sevgiye asıl layık olan Allah ,sizin diğer insanlardan farkınız yok siz de degerlisiniz .Anladigim kadariyla o da beni benim sevdiğim kadar sevsin istiyorsunuz.Zorla sevgi olmaz ancak size ve sevginize saygı duymak zorunda. İşiniz çok zor ben de karşılık beklerdim sevgime karşı,Allah yardımcınız olsun... Ayrıca hayatta şunu gördüm kavuşan da kavuşamayan da tam anlamiyla mutlu değil.Eğer size saygısız sa bu ayrı bir boyut buna katlanmak zorunda değilsiniz,herşey duygu değil ben bu süreçte çok acı çektim ama olaylara karşı çok duygusal olmamayi öğrendim kimseyi de safça sevmemeyi ,Allah önce aklinizi sonra kalbinize sorun diyor.Siz de aşırı duygusalliktan arının mantığıniz ile hareket edin ve en çok kendinizi sevin ve koruyun...

Seni kaybetmemek icin o caba sarfediyor mu?
Korkarssn korktugun basina gelir. Biterse de bitsin gozuyle bakmalisin oysa. Bitisler de dunyanin sonu degil, yeni bir baslanhic aslinda. Ama bu kadar kucuk seyler icin evliligi bitirecekse, bu kadar kolay senden vazgececekse ugrasmaya degmez bence. Cesur ol..

Back
X