Aşırı takıntılı ve titizim,tedaviye mi ihtiyacım var

umutsuz ev kadınlarında ki kadın gibi :) vallaha bak adamı bezdirirsin kaçar sonra allah korusun.bence de ya kendine hakim ol ya da tedavi almalısın.

şoktayım yaaa şakamı bu:))) cnm bnce ciddi anlamda uzman yardmı al ben okurken boğuldum eşini düşünemiorum:)
tamam bnm gbi yedğin dondurma kabını koltuğun altına sokuşturma ama sennkide abartıymış:))))

bence de eşin haklı canım harbiden abartıyorsun....üç günlük dünyada eşyaya hizmet edemem valla...haftada 1 süürge açarım ,toz alırım,silerim...onun haricinde çocuğum olmasına rağmen düzenlidir evim..çok mecbur kalmadıça eşim evdeykende iş yapmam arada temizlikçi kadın alırım cam -kapı falan sildiririm senede 1 yada 2 defa da halıları yıkamaya veririm..öyle asansöre falanda koyarım poşetleri ama direk tezgahın üstüne alırım sonrada poşetlerini atı tezgahı silerim..hayatı kendinede eşinde zindan etme canım ..bu zamanla daha da çok içinden çıkılmaz hal alabilir.bir arkadaşım da böyleydi hiç işi bitmezdi zavallım,sonradan olayı iyce abarttı kendi yıkanırken bile suyun içine çamaşır suyu koymaya başlamış.eşi farkedince tedavi oldu şükür şimdi düzeldi..benim kayınvaldemde böyleymiş kimseyle görüşmezmiş eve gelmek isteyeni bile kabuletmemeye başlamış üzerleri pistir diye...hatta misafir gelip gidince tüm koltukları ,halıları silermiş..kaynım evlenince beraber oturmaya başlamışlar eltim bu huyundan vazgeçirmiş o da ogün bugün hiçbir iş yamaz ama bir elini yıkar yeminle en za 1 saat sürer...

kayınvalidenin huyu ben de var.bana da yatıya misafir gelince.onlar gidince önce nevresimler makineye.sonra banyo paspasları makineye.çaamaşır sulu kova bütün koltuk halıları silerim.çamaşır suyu ile kapı kollarını silerim.özellikle kapı kollarını tutamıyorum.titiz olmak zor hayat çekilmez oluyor gerçekten.ben bi de misafir gelince tuvalet fırçası süpürgesi var ya onları saklıyorum çünkü kötü tecrübe yaşadım.misafir gidince çıkarıyorum onları banyoyu baştan aşağı yıkıyorum.

kayınvalidenin huyu ben de var.bana da yatıya misafir gelince.onlar gidince önce nevresimler makineye.sonra banyo paspasları makineye.çaamaşır sulu kova bütün koltuk halıları silerim.çamaşır suyu ile kapı kollarını silerim.özellikle kapı kollarını tutamıyorum.titiz olmak zor hayat çekilmez oluyor gerçekten.ben bi de misafir gelince tuvalet fırçası süpürgesi var ya onları saklıyorum çünkü kötü tecrübe yaşadım.misafir gidince çıkarıyorum onları banyoyu baştan aşağı yıkıyorum.

merak ettim noldu :27:

Başlıkta yazdığı her seçenek aynı anlama çıkıyor.Evet psikolojik titizsin,evet tedaviye ihtiyacın olduğu söylenebilir,evet eşin haklı.
Peki evlenmeden önce böyle bir durum var mıydı?Yoksa sonradan oluşan bir şey mi?

Benimde umumi kapı kollarına karşı problemim var.Tutamıyorum.Mendille falan açmaya çalışıyorum.Elim değdiysede elimi yıkamadan ondan sonra hiçbir şeye dokunamıyorum.Aynı şey kumandalar ve klavyeler için de geçerli.(Kendi özel klavyem dahi olsa).Benim sonradan oluştu bu durum.Yani bir şeye tanık oldum,ondan sonrası böyle oldum.Özellikle kapı kollarına.

Son düzenleme:
miden bulanır ama o tuvalet fırçası b.....ka bulanmıştı:19:

İyi de o fırça zaten b.k temizlemek için :)

Fırçayı suya tutmamışlar herhalde.
Ama bence misafir gelince fırçayı saklama.
Klozete yapışanları nasıl temizleyecekler yoksa ?

Benim klozet fırçası anım çok daha kötü.
Temizlikçi çağırmıştım.Banyoya bir girdim,klozet fırçasıyla,klozet kapağını yıkıyordu.
Yani klozetin içini değil,dışını !..... :)

psikolojik titiz diye bir kavram yok ama aşırı derece de titizsiniz evet... tedavi derecesinde..böyle bir yaşam çok zor,hem eşiniz için hem sizin için..bence uzman yardımı alın,tedavi olun..o zaman hayat daha rahat olacak inanın :)..

Temizlikçi çağırmıştım.Banyoya bir girdim,klozet fırçasıyla,klozet kapağını yıkıyordu.

temizlikçi abla çok yanlış gelmiş :D

Bence eşin haklı :( Düşünsene eşinin futbola çok düşkün olması maçtan başka bir seyı gozu gormedıgını düşün.Seni ne kadar yorar.Buda onun gıbı bırsey aslında yani kendini onun yerine koyarsan onu daha iyi anlarsın..

bu arada bende çok titizdim ve takıntılı..ama ikiz çocuklarım olunca geçti hepsi,ohhh şimdi evin altı üstüne geliyor gayet sakin kalabiliyorum :9: kapatıyorum gözlerimi,derin derin nefes alıyorum ve sakinleşiyorum ..

bu arada bende çok titizdim ve takıntılı..ama ikiz çocuklarım olunca geçti hepsi,ohhh şimdi evin altı üstüne geliyor gayet sakin kalabiliyorum :9: kapatıyorum gözlerimi,derin derin nefes alıyorum ve sakinleşiyorum ..

meditasyon yap diyosun:1:

bayilicim,:52::52::52: temizlikçi çağırmanın zararları:1:

kız ne güldüm İyi de o fırça zaten b.k temizlemek için :) bu sözüne :)))
anam senin temizlikçi çıldırtır insanı:52:
bana da bir temizlikçi gelmişti vileda kovasına mutfak lavabosunun içine su dolduruyor çıldırmıştım:52:
Allah iyi temizlikçiyle karşılaştırsın:32:

eşiniz baya haklı sanırım obsesif kompulsif olma yolunda ilerliyorsunuz. belki önceden yaşamış olduğunuz şeyler bu durumu tetiklemiş olabilir, ama tedavi olmanız gerektiği kesin. bir psikologtan yardım alın. bunu öncelikle kendiniz için yapmalısınız, çünkü ileride yaşam sizin için iyice zorlaşabilir. hatta çocuğunuz yoksa çocuk sahibi olmadan bu meseleyi çözerseniz ileride daha rahat edersiniz diye düşünüyorum:) hepimizin ufak tefek takıntıları var ama bazı takıntıların şiddeti daha fazla oluyor, bunu çözmemize de ancak uzmanlar yardımcı olabilir. (benimde mandal takıntım var, mandalın rengi ile tutturduğum çamaşırın rengi aynı veya uyumlu olsun istiyorum.ya da bir çamaşırı iki mandalla tutturuyorsam ikisinin de muhakkak aynı renk olmasını istiyorum, takıntı işte:)))

Konu sahibi yok olmuş.. Bana pek samimi gelmedi.. Benim akrabam temizlik hastası,anlatılanları ve daha fazlasını yapıyor.Genelde bu tip hastalar yaptığını haklı görür,savunur. "Yarım kutu çamaşır suyunu boca ediyorum" demez,"yarım kutu çamaşır suyuyla ancak temizleniyor" der,yani buna benzer kendinde kusur görmez.

Akrabam ilaç kullanıyor,bu çok ciddi bir rahatsızlık tedavi şart.Bütün gün bulaşık yıkardı,mutfağın yerlerindeki kırıntıları,pislikleri,saçları temizlemeye zamanı kalmazdı..Şimdi çok şükür daha iyi..

Temiz olmakla temizlik hastasi olmak ayni sey degil. Camasir suyunu bu kadar kullanmaniz cok tehlikeli. Herseyin üzerine döküp icinde bekletmeniz hastaliga davetiye. Evlerden uzak kanser bir yanda, bu kadar soluyarak cigerlerinizi mahvedersiniz. Camasir suyundan tamamen arindirdiginiza inaniyormusunuz bütün esyalari? Yapmayin nolur gidin profesyonel yardim alin.

bende bir zamanlar çok takıntılıydım temizlik konusun da, market poşetlerini bende altı kirliyse eve sokmam, damacan aynı şeklide altını değil heryerini iyice silerim.
Ama önceleri resmen evi kaldırıp tekrar sererdim, cifleme hastalığım vardı heryeri ciflerdim.Ahh ahh sabahlara kadar temizlik yaptığımı hatırlıyorum.
Ama sonra ilgimi başka şeylere vermeye başladım arapça, osmanlıca derslere gittim kuranımı geliştirdim.Derken benim bu temizlik takıntım azalmaya başladı.
Şimdi ise haftada bir kez yapıyorum, el süpürgesiyle ortalığı alıyorum.İnan bana sadece kendimizi yıpratıyrouz olan bize oluyor yani.

benim anneannem de pazarda eline poşet giyer :D paralara elini asla değmez neymiş pazarcı adamlar :) bişeyleri eller ellerini yıkamadan paraya değerlermiş :D:D hasta kadın yağmur yagarken bizi kapıda soyarda alırdı evine biz çocukken :) gıcık olurduk :) eşiğe bas hele bir de gör allah kaç :) tobbıkkus a katılıyorum acilen bir uzmandan yardım almanız sart sizin de...adamcagız bi süpriz yapmış yazık taşını dökene kadar derdine ne be kadın?? haklı bence kocan yazık adama nasıl içi gitmiştir.deterjan parasına mı acısın eşyalar mahvolmus ona mı?

esimde bana oyle der, ama senin yazini okuyunca kendimin normal oldugunu anladim. esimde varmis biraz ihmalkarlik :1:

poset olayini bende yaparim sevmem oraya buraya birseyler konmasini...iceri ayakkabiyla girenleri sevmem...haftada bir mecburen temizlik yapmaya calisirim...ama su camasir suyu olayi takildi kafama..sen camasir suyuyla cok temiz oldugunu mu dusunuyorsun??? camasir suyu zehirdir..mecbur kalmadikta kullanmamak en dogrusu...tuvalet temizligi lavabo temizligi filan icin kullanilir ve tabiiki camasirlar icin..ama boyle mobilyayi camasir suyunda bekletmek :44: sadece bi silseydiniz yeterli olacakti. yani onun kokusu bile beni rahatsiz ediyor..kaldiki her yer camasir suyu yapilir mi yaa??? yavas yavas duzelmeye calis bana kalirsa...mesela su camasir suyu olayini birak oncelikle sonrada baska seylere bakarsin.

Son düzenleme:
Back
X