Aşırı yaramazlık nedeni?

Hancock

Yanımda olmalısın senin yerin orası...
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2015
1.282
949
123
Hanımlar 3 yaşında erkek yeğenim var aşırı ama aşırı yaramaz kafa atıyor saç yoluyor hırçın ki sormayın... Elide çok ağır vallahi canımız nasıl yanıyor kıyamıyoruz bir şeyde diyemiyoruz. Konuşamıyor da henüz ufak tefek şeyleri sölüyor anne baba gibi konuşamadığından sanırım hırçınlığı ama bu kadarı fazla doktor normal bu yaşlarda demiş sanırım ama nasıl eğitim verilir ne yapılır ne yapmalı annesi babası pek ilgilenemiyor işten dolayı yetersiz geliyorlar ne yapmak lazım hiç bilmiyorum.

3 yaşındaki çocuk nasıl konuşturulur nasıl eğitim verilir saç yolması kafa atması nasıl engellenir evde kırmadık dökmedik bir şey bırakmadı aşırı yaramaz ya sormayın cidden hiçte kıyamıyoruz bir şey demeye söylemeye...

Ne yapmak gerek aynı şeyleri yaşayan ve çözüm bulan varmı ilgisini nasıl çekebiliriz nasıl konuşturmak gerek ve hırçınlığı nasıl yenilir

Bence yarım günde olsa kreşe gönderin orda kendi yaşıtlarıyla anlaşabilmek için konuşmaya hissedecek kendini

2-3 yaş çocukları gerçekten insanı çok zorluyor.

bakın konuşamıyor da dediniz.

bence kreşe gönderin faydası olacaktır.

tv izliyorsa izlemesin.

Erkek çocukların geç konuşmasını normal buluyorlardı sanırım.
Kardeşi falan yok mu yada arkadaşı?

3 yaşında konuşamıyor olmasının nedenlerini öğrenmelisiniz öncelikle.
3 yaş sendromu bence en zor dönem ayrı bir konu ama konuşmama durumu çok daha önemli..eğer bir rahatsızlığı var ise hırçınlığının sebebi bu da olabilir.

İlgi istiyor olabilir mi? Bence bu hırçınlığı anne ve babanın ilgisiz tavırlarından dolayı. Mutlaka yaşı gereği, birey olduğunu kanıtlamaya çalışıyor olabilir ama, kafa atmak falan pek normal gelmedi. Konuşması için de onu teşvik edin. Geçenlerde buna benzer bir konu ile ilgili televizyonda biri vardı. Örneği çocuk masanın üzerini işaret ediyor, siz müdahale etmeyin diyordu. Su mu istiyorsun? Oyuncağı mı istiyorsun? diye sormak yerine, istediği şeyi bir şekilde sesle ifade etmesine yardımcı olun diyordu. Ihhh mmıhhh falan bile dese yeterli diyordu. Ve kesinlikle konuşmasına fırsat verin, siz konuşmayın o anlatsın. Söylediği şeyi anlamıyorsanız, seni anlamıyorum diyerek anlamaz yüz ifadesi ile bakın çocuğa diyordu.

Konuşma bozukluğu yada geriliği olan çocukları kreşe yönlendiriyorlar. Varolan hırçınlığı da bu yüzden. Kızımın kreşe bu donem bir çocuk geldi,aynı sıkıntı onda da var şuan adaptasyon sürecinde ama paylaşmama vurma huylarıda varmış anladığım kadarıyla. Hırçınlığı görmezden gelmeyin ama büyük tepkilernde vermeyin. Daha ziyade yaptığı hareketin sizi ne kadar üzdüğünden girin, o an neye kızdığını biliyorsanız empati yaparak seni anlıyorum ama böyle davranmak yerine şöyle yapalım diyebilirsiniz. Ve de ne gibi durumlarda sorun sinirleniyorsa onlar meydana gelmeden mani olun. Bu süreçte karakteri şekillendiği için yaptıklarının sonucu dikkat çekiyor yada tepkisiz kalınıyorsa yaşam tarzı haline de getirecektir.

anne baba ilgisi çok önemli ayrıca.işten vakit bulamıyor manasız bir bahane sadece.onca kadın var çalışan anne olan,ben de dahil.kaliteli zaman geçirme diye birşey var.işten geldikten sonra ilgilenmiyor mu anne?

Geç konuşma, hırçınlık, fazla hareketli olması.

Kesinlikle pedagogun görmesi lazım.
İhmal etmeyin.

Son düzenleme:
Anne ilgilenmiyor mu? Nasıl bir soru bu? Ebeveyn ya da aile deyin bari. Direkt anne.

Ben cocuk egitiminde asiri musamahayi dogru bulmuyorum.Kiyamiyorum nedir..Sizde onun sacini yolun,vurun demiyorum.Yaptiginin yanlis oldugunuzu ciddi bir sekilde soyleyin.

Benim yigenim de oyleydi.Konusamadigi icin cok yaramazdi.3 bucuk yasinda konusmaya basladi ve suan gayet sakin kendi halinde eski hircinligi kalmadi.Konusunca duzelir

Anne ilgilenmiyor mu? Nasıl bir soru bu? Ebeveyn ya da aile deyin bari. Direkt anne.
bu bana ise cevap vereyim,başta anne baba demiştim ancak anne ilgisi ve sevgisi bambaşka diye düşünüyorum.ilgisiz annelerin çocukları baba ilgisi olsa dahi ,sorun yaşıyorlar.

Konuşamamasi ileride kalıcı konuşma, telaffuz sorunlarına sebebiyet verebilir kritik donemi atlatmamasi lazim. çocuğun her dediğini anlamayın. Ve sosyalleşmesi lazım çocukla bol bol konuşulması lazım. Anne baba ilgi gösterse en güzeli tabi ama kreş de sosyalleşme açısından güzel olur çocuğa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…