Aşk evliligi mi yoksa mantik evligi mi?

hayatisir1234

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
583
145
33
Gecenlerde en iyi arkadasimla konustugumda mantik evliligi yapmayi düsünüyorum dedi.
Insan 1 kere seviyor sonra o geciyor ve bir daha da olmuyor sanki o sevme. Yani bu dünyanin fani oldugunu anlayinca aslinda tüm sevgimizi bir insana tam anlamiyla veremem galiba gibi laflar gecti aramizda.
Ve gercektende Aşk evliliğinde cogu zaman karsi taraf daha "az" seviyor. mantik evliliginde ise hersey normal ve uyuyor gibi geliyor bana.
O yüzden sizler ne diyorsunuz bu duruma ? :) Bu arada 23 yasindayim, yurt disinda kaliyorum ve ögrenciyim

Mantık evliliği tercihimdir ama sevgi olması lazım yine de. Gerçi insan fikirleri uyuştukça zamanla sevmeye başlıyor.
Aşk evliliği yapmak çok uzak geliyor bana. Sanki mutsuz olacakmışım gibi.

Mantık evliliği tercihimdir ama sevgi olması lazım yine de. Gerçi insan fikirleri uyuştukça zamanla sevmeye başlıyor.
Aşk evliliği yapmak çok uzak geliyor bana. Sanki mutsuz olacakmışım gibi.
aynen bende o düsüncedeyim. tesekkürler yorumunuz icin

HİÇBİRİ
En iyisi flört herhalde

İnsan sevmediği adamla nasıl aynı yataga girer, sevişir??
Tabiki aşk evliliği :))))

Mantıgımıda kullanabıldıgım bır sevgının askın oldugu bır evlilik yaptım. Cok guzel hersey bırlıktelik varlığını hıssetmevs. Fakat sadece mantık evliliği bana cok ters hıssetmeden heyecanlanmadan cok sevmeden cook deger vermeden zor. Evlilik baslı basına zor kolaylastıran ise sevgı ask mantıktan cok

Yas ilerledikce sanirim insan mantik evliligine yoneliyor..
1 yil once sorulsaydi bana bu soru.. tabiiyyykii askk evliligi derdim..
Suan fifty fiftyyim ne hikmetse..

Asktan vazgecermiyim.. Yookk..
Ama armudun sapi uzumun copu olmaya basliyor gittikce..
Daha genc yasta toyken basi baglamak lazim :))
gozumuz acildikca kulp takacak birsey buluyoruz..
Bir sure sonra mantigimiza bile uyani bulamiyoruz..
O yuzden azcik carpinti var mi evlen gitsin

İnsan sevmediği adamla nasıl aynı yataga girer, sevişir??
Tabiki aşk evliliği :))))

Katılıyorum aynı yataga hergun gırmek işkence olur. E bunun yaslılığı hastalığı var mantıktan cok sevgıyle atlatacagın sorunlar var:) mantık evliliği benım ahlaki degerlerıme evlilikten anladıklarıma ters

Bende öyle düşünüyorum... Sevmediğin adamla aynı evde yasamak bile ölüm gibi gelir insana. Adamın nefes alması bile batar bir.süre sonra..

Mantik evliliginde de aman su adayin ahlaki,mesleki yeterlilikleri,ailesi iyiymis.Ben evleneyim nasil olsa severim,ohh rahat ederim,nikahta keramet var diye hicbirsey hissetmeden olmuyor ki..Yani bu sekilde evlilik bence mantik evliliginden ziyade rahat yasam surmek icin yada baska zorunluluklarla yapilmis evliliktir.
Ask evliligide cok guzel sey.Dogru insansa sayet.
Ama arada ask olunca diger hersey teferruta girebiliyor ve ileride sorun teskil edebilecek seyler ciftlerce farkedilemiyor.Zaten kor kutuk asikkende, aile farkedip uyarsa kimse dinlemek istemiyor.Herkes bir sekilde ikna edilip evlilik gerceklesiyor.E ask bu,bir omur surer mi? Bir zaman sonra kaybolan heyecandan sonra problemler bas gosterebiliyor. (Genelleme yapmiyorum,problemli olan ask evlilikleri icin yazdim)
Diger turlu,bir sekilde tanisip hem kalbinize,hem mantiginiza uygunsa sans veriyorsunuz.Ask ve heyecanda beraberinde geliyor.(en azindan benim boyle oldu)

hahaha yorum süper ah keske kolay olda evlenip hemen gitmek d

AcIkcasi mantik evliligi denilince aklima karsi tarafin sevmesi herseyi yapmasi ama sizin deger vermeniz ama asik olmamaniz geliyo. Buna dayanarak evet mantik evliligi yapmak isterdim aşk bazen insani kör ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…