aşk mı aile mi???? çok acil!!!

Sen onu sevdin ve birlikte oldun. Bu konuda asla kötü hissetme kendini, en önemlisi bu.
Hala da aşıksın ona.
Ama o seninle birlikte olduktan sonra böyle değiştiyse, senin kadar aşık değilmiş demek ki.
Sana da aslında sinyal vermiş bu konuda; "kapalı biriyle evlenmek istiyorum" gibi şeyler diyerek.
Sen anlamamakta ısrarcısın.

Neyse onu geçiyorum da, sakın kendini kullanılmış ve bir şeylere mecbur hissetme; bunu söylemek istiyorum.
Sen çok değerlisin bunu unutma. Kimsenin benliğine zarar vermesine de izin verme.
Yaptıklarının arkasında dur. Öz saygını yitirme; gerisi sana kalmış.

Erkek arkadaşın bana biraz tutarsız geldi ,kendi mutaasıp ailede yetişmesine rağmen ,sizinle özel münasebette bulunup sonrada bir süre gale almamış ,siz kapanınca erkek arkadaşınızın damı değişeceği zannına kapıldınız, hayatınız la alakalı fevri kararları ailenizi ikna ederek almaya çalışın ve olayın dini boyutu da sadece allah rızası için yapılacak şeylerdir,üzülerek söylüyorum ki ilişkinizden bir cacık çıkmaz kendinizi kaptırmayın derim ben,ama umarım ben yanılırım ,sevgiler............

Sevgili Biricik, tüm yorumları okudum. Bir kişi ile sevdiğini seç dememiş. Seven insanın gözü kör olur derler ya aslında herşeyi görürüz de görmezden geliriz, anlamak istemeyiz. Sen de aslında içten içe ailenin haklı olduğunu biliyorsun bence. 4 yıl hiç önemli değil. Allah uzun ömür versin daha nice 4 yıllar yaşayacaksın. Şuan bir yol ayrımındasın. Tüm ömrünü bu şekilde direktifleri yerine getirerek mi geçirmek istiyorsun? Ailen senin kendi kararlarını daha mantıklı düşünerek almanı istiyor. Sana dargın olabilirler. Ama senin mutluluğunu istedikleri için baskı yapıyorlar sana. Bitmesi sana çok zor gelebilir. Ama inan ki devam ederse ailen ve kişiliğinden ödün verdiğin için hep huzursuz olacaksın. Daha evlenmeden sana böyle huzursuzluklar yapan bir insan evlendikten sonra seni nasıl mutlu edebilir? Evlendikten sonra yarın öbür gün sadece onu değil, onun ailesini de mutlu etmek için çırpınırken bulacaksın kendini. O zaman düşündüğün tek şey 'ah anacığım ah' olacak... :2:

Madem erkek arkadaşınız kapalı biriyle evlenecekte sizinle niye bu kadar zaman birlikteydi. Eğer kendiniz istediğiniz için kapanırsanız o ayrı ama sırf erkek arkadaşınız için ise asla yapmayın böyle bir şeyi. saç renginizi, giyim tarzınızı değiştirmek gibi birşey olsa anlarımda bu bambaşka birşey. başlıktaki soruya gelince ailenizden vazgeçmeyin, aşkınızıda savunun ama değicek insan için.

konunun aciliyeti ne? bir de sen kendi içinde hissetmedikten istemedikten sonra onun bunun için kapanmışsan bunun ne faydası var.. çocukça.
ailen canım ailen. en başta seni olduğun gibi seven ama olduğun gibi evlenmek istemeyen adamla ne işin var. başörtmek kapanmak çocuk oyuncağı değil öyle o istedi kapat bu istedi aç..

ben de açığım, eşim sen istersen eğer isterim dedi şuan düşünmüyorum dedim bu içten gelen bişeydir zaten ben fikrimi söyledim dedi konuyu kapattık ısrar etmedi baskı yapmadı, yapmamalı da zaten. tehlikeli şeyler bunlar zorla üzerinde din baskısı kurulan insanların sonu iyi olmuyor.

ki bir de şu yönü var sen bu adam için kapanırsan, her istediğini yaptırmaya alıştırmış olursun. sen ona cübbe şalvar giy diyomusun ?

Çok enteresan çözümlerin var :97:
Kapanmak kendi isteğinle ve Allah rızası için olmalı
Biri istedi diye değil baban istese yapmazsın milletin oğlu seninle evlensin diye şu yaptığına bak

Senin bi karakterin var, oyun hamuru değilsin.
Seni başkalarının şekillendirmesine izin verirsen, mutlu olamazsın sadece mutlu edersin
Ailen bi fark gördüğü için karşıdır, yoksa senin iyiliğini istemezler mi

Şimdi o çocuktan ayrılınca da başını açarsın sen

insan birini sevince ve özellikle de kaybetme korkusu yaşıyorsa ne desek boş, sen bildiğini yapacaksın; aslında sen de değil bu ilişkide yazdığın kadarıyla sevgilin ne derse o olacak. sen sanırım ablanın bir ilişkisi olmadığı için seni sevgilinden ayırmak istiyor diye düşünebilirsin, belki de gerçekten öyledir; ama annen gerçekten sana uygun olmayan birşeyler görüyor demek ki; olumsuz fikirdeyse ablanın dolduruşu değildir bence bu; senin için kaygılanmasıdır. adam sana kapan dememiş "kapalı bir kızla evlenmek istiyorum" sen de kaybetmemek için kapanmışsın; belki sevgilinin ailesi de seni istemiyodur, bilmiyoruz.

ben hiç eşim ve ailem arasında kalmadım ama kalsaydım sanırım ailemi dinlerdim, bilemiyorum. tek bildiğim sen kendinden taviz vermeye başlarsan bunun bir sınırı yok, 4 sene diyorsun da ömür böyle geçer mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…