- Konu Sahibi kelebekmisalii
-
Direk konuya giriyorum.. Lütfen yorum yapın çok ihtiyacım var büyüklerimin veya tecrübelilerin söyleyeceklerine...
Ben 25yaşıma yeni girdim. Dindar bir ailenin kızıyım. Ailem gibi dindar bir eş istedim hep. Nice fabrikatöründen akademisyenine kadar teklif aldım ama istediğim dini özelliklere sahip olmadıkları için reddettim.
İşyerimize gelen bir müşterimden karşılıklı olarak hoşlandık ve belli bi zaman sonra konuşmaya başladık. Niyetimiz ciddiydi ve dini konudan tam olarak istediğim gibiydi.. İstihareye yattık hayırlı çıktı ve 1 ay sonra ailemle tanıştırmak istedim. Babam tanıştıktan sonra kesinlikle istemediğini belirtti.. Sebepleri ise; ben 2 üniversite bitirdim 3.ye devam etmekteyim o ise ortaokul mezunu.. Babası vefat ettikten sonra okuyamamış. Çalıştığı iş, belediyenin çiçeklerini fln parklara bahçelere ekmek. Ev yok. Araba yok. Maaşı da İstanbul şartlarında çok az. Evlenince benim de çalışmam şart. Birikim yok. Annesi başka bi adamla evlenmiş. Onlar da pek yardım edemez. Ben rahat büyüdüm çok şükür ama bu ailede doğmak benim tercihim olmadığı gibi onun da tercihi değildi.. Biz akdenizliyiz. O Ordulu olduğu için de istememe sebebi. Çünkü babam bu zamana kadar birçok karadenizlilerden milyarlarca zararlar gördüğü için artık karadenizli kimseyle evlenmemi istemiyor. Uzun boylu diyor. Yakışmıyorsunuz diyor. Kuran okumayı bilmediği için ve mahallesindeki camii imamını tanımadığı için dindar olduğnu düşünmüyor.
Ama tüm bu olumsuzluklara rağmen o benim yanımda. Bana destek oluyor. Çok anlayışlı. Çok dindar. Çok sevecen. Ben onunla kuru soğan yerken bile mutlu olurum. Çünkü Allaha öyle bi teslimiyeti var ki... Sanki yıllardır hayalini kurduğum insan oymuş gibi... Çok yakışıklı.. Kaslı vs.. Kişisel olarak onu her yönüyle beğeniyorum. Ama hiçbir konuda babam benim gibi düşünmüyor..
Bu akşam babam kesin bi şekilde istemediğni belirtti..
Öyle bi araftayım ki..
Bi yanda kalbim..
Bi yanda babam..
Bi yanda fakir hayat ama babam istedikten sonra bu hiç umruma bile gelmez...
Ne yapıcam..
Ne yapmalıyım..
O benimle herşeye var..
Evet dindarlik ölçütünü ben de merak ettim neye gore degerlendiriyorBide bisi dicem imam yada hoca tanimiyorak dinsizmiyiz yani? Ayrica bisi daha sorucam adam icin dinar diyorsun ama kuran okumatyi bilmiyor diyorsun bu nasil oluyor? ?
konu sahibi biz para onemli dedik diye bizi kaaliye almiyor ... babani ikna et diyenlere tesekkur ediyor
Baban ve para.
Duygusuz olarak algılanmak istemem ama bu dünyada en önemli şey önce sağlık sonra para.
Bu ikisi olduktan sonra mutluluk zaten geliyor.
Dindar insan dileyişin muazzam.Ona lafım yok.
Kası kaşı gözü,göze hitabı da önemli.
Ama soğan ekmek yemeye rıza göstermek akıl kârı değil.
Varlıklı ailesiniz,baba evinde gördüğünden geri kalırsan çok zorlanırsın.
Şimdi katlanılabilir görülen herşey o zaman canını yakar.
Ayrıca çok yeni bir ilişki.Tanıdığına emin misin?Belki de o kadar dini bütün değil, senden kabul görmek için öyle davranıyor olamaz mı?
Günah almak istemem tabii.
Aşk çok güzel.
Ama emin ol denginle güzel.
Hele evlilik...
3 üniversite az şey değil.
Ortaokul mezunu adamla paylaşacak şey bulamazsın, zor...
Hayırlısı olur umarım.
Kalbine göre versin Allah.
Sen en güzelini dilemişsin,takdir Allahın.
Ama bu kadar dindarlığa babanın kalbini kırmazsın diye düşünüyorum.
*Farklı durumlarda sevdiğine sahip çıkmanı önerirdim lakin babanın karşı çıkma nedeni mantıklı.
Maddiyat çok şey değil ama herşey. Benim ailem aşırı derecede takva sahibi. Bende beş vakit namazını kaçırmayan biriyim elhamdulillah ama şuanda aşık olduğum adam fabrikatör alkol alan biri. Komşumuzun oğlu. Benim babam doktor annem öğretmen. Bana hep maneviyat ve maddiyat dediler. Sizin yerinizde olsam kabul etmem. Kuran okumayı bilmiyorsa şöyle düşünün. Diğer talipleriniz arasında mutlaka dine karşı yatkın olan vardır yada olacaktır. Acele etmeyin. İlerde Doğum sonrası tek maaşla hemen işe koşarken çoçuğunuzu bırakmak zorunda kalmayın. Allah yardımcınız olsun.
Evet dindarlik ölçütünü ben de merak ettim neye gore degerlendiriyor
Bu da bana sacma geliyor :) vakti yoktur camiye gitmk icin vs.Mahallenin imamını tanımıyor oluşu, namazlarını camiide kılmadığı anlamına geldiği için. Tabi ki namazlar evde de kılınır ama camiide kılmak daha sevap ve madem dindar neden camiide kılmıyor mantığı ile yaklaştı babam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?