Aşk şart mı?

lawyered1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
1.043
1.128
83
30
Öncelikle sorularım ve kafamdaki endişelerim size saçma gelebilir ama benim daha önce düzgün bir ilişkim olmadı. Bir çok erkek oldu hayatımda ama güzel giden bir şey yaşamadım. Bu nedenle neredeyse ilk kez bir ilişki yaşıyor gibi bir durumdayım
4 aylık bir ilişkinin içerisindeyim. Yeni yeni bir şeylerin adını koyduk.
Evet her şey güzel gidiyor onunla mutluyum, ama başından beri ona karşı büyük bir aşk beslemiyorum. Nasıl anlatsam bilmiyorum ama daha önce iki defa aşık olmuştum. Onlara hissettiklerim çok daha farklıydı
O zaman neden devam ediyorsunuz derseniz, dediğim gibi daha önce hiç bir zaman güzel ve istediğim gibi bir ilişkim olmadı. Kendisi karakter olarak tam istediğim gibi biri. Hani şu konuda şöyle düşünsün, bu konuda böyle düşünsün gibi bir çok konuda istediğim kişi diyebilirim. Tabi sadece bu değil, görünüş olarak da beğeniyorum, zaten beğenmesem tanımak istemezdim. Ama aradaki fark tam olarak şu; Hani birini seviyorsak o zaten çok güzel gelir ya gözümüze, benim öyle değil, ben beğendiğim için beğeniyorum sanki.
Benim size sormak istediğim esas soru şu:
Bir ilişkide aşk şart mıdır ve bu bir anda mı olur yoksa tanıdıkça mı? (O bahsettiğim diğer kişilerde bir kaç görüşme sonucu olmuştu bahsettiğim büyük duygular) Ancak arkadaşım bir insanı sevmenin aşık olmanın zamanla olacağını düşünüyor . ( Bu arada aramızda mesafe var çok da görüşmüş sayılmayız)
Onun haricinde ben onunla mutluyum, herşey güzel gidiyor şimdilik. Hatta istemsizce o mutluyken mutlu oluyorum ( bu sevgi oluyor sanırım) Sadece daha büyük şeyler hissetmem gerekmez miydi konusunda takılıyım.
Birde aramızda bir kaç kez yakınlaşma oldu ve bende o çekim olmadı. İşte bu bir sorun sanki bilmiyorum, bu da zamanla düzelir mi :KK43:
Çok karışık yazdım ama siz sevgilinize ya da eşinize karşı büyük bir aşk duyuyor musunuz yoksa evet onu seviyorum mutluyum ama deli divane de aşık değilim mi dersiniz?
Ya da ilk başlarda küçük küçük beğeniler zamanla büyüyerek aşka mı dönüştü?

Öncelikle sorularım ve kafamdaki endişelerim size saçma gelebilir ama benim daha önce düzgün bir ilişkim olmadı. Bir çok erkek oldu hayatımda ama güzel giden bir şey yaşamadım. Bu nedenle neredeyse ilk kez bir ilişki yaşıyor gibi bir durumdayım
Evet her şey güzel gidiyor onunla mutluyum, ama başından beri ona karşı büyük bir aşk beslemiyorum. Nasıl anlatsam bilmiyorum ama daha önce iki defa yaşamıştım bu duyguyu.
Ama bu kişiye tamamen aşık olduğumu düşünmüyorum. O zaman neden devam ediyorsunuz derseniz, dediğim gibi daha önce hiç bir zaman güzel ve istediğim gibi bir ilişkim olmadı. Kendisi karakter olarak tam istediğim gibi biri. Hani şu konuda şöyle düşünsün, bu konuda böyle düşünsün gibi bir çok konuda istediğim kişi diyebilirim. Tabi sadece bu değil, görünüş olarak da beğeniyorum, zaten beğenmesem tanımak istemezdim. Ama aradaki fark tam olarak şu; Hani birini seviyorsak o zaten çok güzel gelir ya gözümüze, benim öyle değil, ben beğendiğim için beğeniyorum sanki.
Bir ilişkide aşk şart mıdır ve bu bir anda mı olur yoksa tanıdıkça mı? (O bahsettiğim diğer kişilerde bir kaç görüşme sonucu olmuştu bahsettiğim büyük duygular) Ancak arkadaşım bir insanı sevmenin aşık olmanın zamanla olacağını düşünüyor . ( Bu arada aramızda mesafe var çok da görüşmüş sayılmayız)
Onun haricinde ben onunla mutluyum, herşey güzel gidiyor şimdilik. Hatta istemsizce o mutluyken mutlu oluyorum ( bu sevgi oluyor sanırım) Sadece daha büyük şeyler hissetmem gerekmez miydi konusunda takılıyım.
Birde aramızda bir kaç kez yakınlaşma oldu ve bende o çekim olmadı. İşte bu bir sorun sanki bilmiyorum, bu da zamanla düzelir mi :KK43:
Çok karışık yazdım ama siz sevgilinize ya da eşinize karşı büyük bir aşk duyuyor musunuz yoksa evet onu seviyorum mutluyum ama deli divane de aşık değilim mi dersiniz?
Aşk zamanla azalarak biten bir duygu. Ama bir adam sizi heyecanlandırmıyorsa daha ilişkinin ilk zamanlarında bile, orada sıkıntı vardır. Evlilik falan yazmamışsınız ama evliliği sorunsuz sürdürmek için iki kişinin de birbirini çok sevmesi gerekiyor bence. Çok severken bile batıyor bazı şeyler, sevmeden çekilecek dert değil.

Ten uyumu yoksa zaten aman diyeyim.

Aşk zamanla azalarak biten bir duygu. Ama bir adam sizi heyecanlandırmıyorsa daha ilişkinin ilk zamanlarında bile, orada sıkıntı vardır. Evlilik falan yazmamışsınız ama evliliği sorunsuz sürdürmek için iki kişinin de birbirini çok sevmesi gerekiyor bence. Çok severken bile batıyor bazı şeyler, sevmeden çekilecek dert değil.

Ten uyumu yoksa zaten aman diyeyim.
Aslında şimdi okudum da evet biraz duygusuzmuş gibi anlatmışım. Çok karışık olduğu için duygularım tam da ifade edemedim kusura bakmayın. Şimdi daha açık yazayım. Heyecanlandırmıyor değil. Hatta ilk birbirimizi tanıma süresinde yani bir iki aylık sürede mesajlaşırken heyecanlanıyordum çok mutluydum. Heyecanım ilk zamanki gibi değil ama hala mutluyum. Sadece ister istemez o kişilerle olan aşkı hissetmiyorum. Bence benim hissettiğim sevgi aşk değil diyorum. Ya da bir şeylerin adı koyulduğu için mi heyecanım azaldı anlayamıyorum.
Onu seviyorum ve bir çok fedakarlığı yapmaya da hazırım .
Ten uyumu konusunda sizce bu ilk başta olmadıysa sonradan da olmayacak bir şey mi?

Aslında şimdi okudum da evet biraz duygusuzmuş gibi anlatmışım. Çok karışık olduğu için duygularım tam da ifade edemedim kusura bakmayın. Şimdi daha açık yazayım. Heyecanlandırmıyor değil. Hatta ilk birbirimizi tanıma süresinde yani bir iki aylık sürede mesajlaşırken heyecanlanıyordum çok mutluydum. Heyecanım ilk zamanki gibi değil ama hala mutluyum. Sadece ister istemez o kişilerle olan aşkı hissetmiyorum. Bence benim hissettiğim sevgi aşk değil diyorum. Ya da bir şeylerin adı koyulduğu için mi heyecanım azaldı anlayamıyorum.
Onu seviyorum ve bir çok fedakarlığı yapmaya da hazırım .
Ten uyumu konusunda sizce bu ilk başta olmadıysa sonradan da olmayacak bir şey mi?
Ben aşk ve sevgi ayrımını yapabilen bir insan değilim açıkçası. Ama illa aşkı nitelememiz gerekiyorsa heyecan derim olsa olsa.

Ten uyumu maalesef sonradan gelişen bir şey değil. Varsa vardır yoksa yoktur. Ama yakınlaşmanızın derecesini bilmediğimiz için o konuda kesin yok gibi bir yorum yapmak da mümkün değil.

500 days of Summer filmini izlerken çok realist bir bölüme denk gelmiştim.
Kız, erkek karakterden ayrılmış hayatına bakıyordu. Erkek de kendini çöken bir ilişkiden toparlamaya çalışıyordu. Filmin sonunda birbirlerine denk geliyorlardı; ikisi de karakter olarak büyümüştü.

Tom: Benleyken hiç evlenmek gibi bir fikir aklında yoktu, ne oldu? Ne fikrini değiştirdi de evlenmeye karar verdin?
Summer: Bir sabah uyandım ve biliyordum.
Tom: Neyi biliyordun?
Summer: Seninleyken hiç bir zaman emin olmadığım şeyi.

Aşk biraz böyle bir şey sanırım, abimden de gördüğüm kadarıyla. Birinden duygusal olarak emin olmayı içeriyor. Aman şöyle, aman böyle, yok şu olmaz, yok bu olmaz diyip duygusal olarak emin olamıyorsanız bir kişiden, gerçekten sorundur diye düşünüyorum. Elbette, kimse kusursuz değildir ve olmamalı da. Karşımızdaki insanın artı ve eksi yanlarını biliriz, yine de o kişiye karşı duygusal olarak bir eminsizlik sergilemeyiz diye düşünüyorum..
Lakin son noktada en iyi kararı yine siz verirsiniz.

Aşktan ne anladigimiza bağli. Şimdi ben aşk gecicidir diyorum oteki cikip "bizimki bitmedi hala birbirimize sariliyoruz" gibi antin kuntin bir sey soyleyebiliyor. 😁 Aşk bitmesi sarilma, öpme veya diger duygulari bitiren bir sey degil bana gore.

"Aşk dedigim" buluşacagimiz gun karnimin agrimasiydi mesela benim için, 😁 Eve donunce bazen makyajimi silmeyi unutmakti. Gibi...

Tabi ki her Allahin gunu dibindeki adami gorunce artik karnim agrimiyor. 😁 bu da normal bir şey. Bence aşk zamanla biter AMMA ilişkinin başinda boyle heyecanlar olmali bence ya 🙂

Merhabalar :)
Öncelikle umarım sonucu ne olursa olsun çok mutlu olursunuz hayatınızda.
Bu konu bence hayattan, ilişkiden, evlilikten ne beklediğiniz ile alakalı bir durum. Ben çocukluğumdan beri hiç dingin bir hayat yaşamadım, hep problemliydi yaşantım.
Gel zaman git zaman, aşık oldum. Çok fazla hem de. Ama hayatımdaki herkes ve her şey gibi karmaşık ve zor bir ilişkiydi. Aşıktık ama "eğer bir gün evlenirsem bu adamla, aklımda hep acabalarım olacak" diye düşündüm. Nitekim bitti zaten o ilişki.
Şimdiyse evliyim 😊 eşimi çok seviyorum, çok da seviliyorum. Evet az önce bahsettiğim ilişkimdeki o heyecan yok belki, ama çocukluğumdan beri aradığım o huzur var. Çok iyi vakit geçirdiğim, zevklerimizin uyduğu bir arkadaşım; yanındayken çok mutlu olduğum bir sevgilim de var aynı zamanda.
Belki çok yoğun duygular hissettiğim kişi ile evlensem ben de burda kocasından dert yanan arkadaşlardan biri olabilirdim, ama benim ilişki ve evlilikten beklentim buydu ve böyle bir evlilik yaptım.
Uzun oldu ama demem o ki bu iş tamamen sizin karakteriniz ve hayattan beklentiniz ile alakalı. Heyecan seven, her duyguyu uçlarda yaşamayı seven, risk alabilen biriyseniz yoğun şeyler hissetmediğiniz bir ilişki uzun soluklu olmayabilir 😊
Ama benim gibi daha mantıksal yaklaşıyorsanız, daha garanticiyseniz bu hayata karşı, hayatınızdaki kişiyi değerlendirin derim 😊

Evet her şey güzel gidiyor onunla mutluyum, ama başından beri ona karşı büyük bir aşk beslemiyorum. Nasıl anlatsam bilmiyorum ama daha önce iki defa aşık olmuştum. Onlara hissettiklerim çok daha farklıydı
O zaman neden devam ediyorsunuz derseniz, dediğim gibi daha önce hiç bir zaman güzel ve istediğim gibi bir ilişkim olmadı. Kendisi karakter olarak tam istediğim gibi biri. Hani şu konuda şöyle düşünsün, bu konuda böyle düşünsün gibi bir çok konuda istediğim kişi diyebilirim. Tabi sadece bu değil, görünüş olarak da beğeniyorum, zaten beğenmesem tanımak istemezdim. Ama aradaki fark tam olarak şu; Hani birini seviyorsak o zaten çok güzel gelir ya gözümüze, benim öyle değil, ben beğendiğim için beğeniyorum sanki.
Eşime karşı aşk duyuyorum.
İlk başta uff bı işi çıksa da ilk buluşmamız diye bişey olmasa , iş aldık başımıza desem de buluşunca da kucaklayıp içime sokasim gelmişti

Aşk önemli ...

Ama ben sizde de uyum gördüm, benim arkadaşım böyle sizin gibiydi şimdi evliler 1 kızları oldu

Evet aşk şart bence. Aşkın olmadığı yerde heyecan da yoktur tutku da. Aşkın olmadığı ya da bittiği sadece sevgi üzerine kurulu ilişkiler ne bileyim iki çok yakın arkadaş gibi. Sakin, güvenli ama yavan.

Kusura bakma canım ama karşına aşık olduğun birisi çıkınca bu ilişki biter. Umarım yanılırım ve sen çok mutlu ve aşk dolu bir ilişki yaşarsın. İlişkine de zaman vermen gerekiyor tabi.

Aşık değilim ama seviyorum, uyumluyuz diye bir şey arkadaşlığı tanımlar. İkili ilişkiler cinsellik üzerine başlar. Ha sen buna aşk dersin ben ten uyumu heyecan derim. İlkel varlıklarız. Bir gün hiç farketmeden başkasına çekiliverirsin. Hep eksik bir şeyler olur. Neden bununla yetinesin?

İlişkinin başındaki aşk yıllar geçtikçe alevini, boyutunu ya da derecesini değiştiriyor, cogunlukla azaltıyor zaten.. sizin anlattığınız gibi aşk olmadan baslayan ilişki seneler geçtikçe ne hale gelir bi düşünün.. o zaman her şey katlanılmaz hale gelir. Hele evlilik gibi bir kurumda. O duygu oyle güclü ki çoğu şeye katlanmamızı sağlıyo.. uzun vadeli göremedim bu iliskiyi anlattığınıza göre. Mantık bi yere kadar bence, iliski için aşk ve heyecan şart

Bunun karakterinlede cok ilgisi var aslında. Yeni bir ilişkiye başlamıştım, pandemi dolayısıyla görüşemedim surekli tel, ilk buluştuğumuz günlerde ben rahat davranamadım, çekindim, utandim. Telde hersey cok iyiydi yaninda yabancı gibiydim. Tabi yasaklar var görüşmelerde cok kısaydı. Telle konuşmadan duramıyorum, surekli muhabbet etmek istiyordum ama yanina gitmek istemiyordum. Kendim bile aşık olduğumu farketmedim. 3. görüşmemizde bunu farkettim. Benim çekingen kalmamın ve yuz yuze görüşememizin etkisi var.

Eger ten uyumunuz yoksa asla derim bunu ona sarildiginizda bile anlarsınız. Ten uyumu olmazsa karsinizdakinden tiksinirsiniz.

Bize biraz daha detay verirseniz daha rahat yorum yapabiliriz.

Eşim de ben de çay bağımlısıyız, o evde yokken demleyip içemem boğazıma dizilir
Canımı verecek kadar ortak bir evlat sahibi olacak kadar seviyorum, gözüm ondan başkasını görmeyecek kadar elimi tuttuğunda heyecanlanacak kadar aşığım
İlk günden beri hiç değişmedi duygularım

Back
X