Asker Eşleri

selam canlarım nasılsınız. nasıl özledim sizi bilemezsiniz. annemler vardı onları yolladımderken pc virüs girdi resetledik şimdide msn yükleyemiyorum pc delirtiyor beni,eşimde ilgilenemiyor denetleme malum çok çalışıyor. aranızda pc den ii anlayan varsa baa yardım edin.sos

keşke anlasam canım ama pek anlamıyorum asker yok mudur anlayan sizin orda burda bi bilg müh kısa dönem var bizde ona yaptırdık herseyi :))

hosgeldın pelıncım,özlettın vallahı kendını..a.s.

selam kisalr
nasilsiniz?
benim kocacim nöbete girdi
yılbasini yalniz gecirdim
maalesef sevgililer günüde öyle olacak mirmirmirmir
napalim meslegin cilvesi iste..

Merhaba canım kocaelinin neresinde görevlisiniz? Maalesef bu sevgililer günü de yalnızım aynı şekilde senağlama

ya sizin mesajları okuyunca züğürt tesellisi oluyor kızlar bana
demekki tek ben değilim özel günleri kaçıran diyorum
ama keşke kacırmasak değilmi offf neyse canları sağ olsunda ben herseye razıyım
hem bu sevgililer gününde yalnız değildim minik meleğim benimleydi hazirandada kucagımda olcak dua edin kızlar oldumu :)

kızlar birşey buldum belki daha önce okuyanlarınızın vardır ama ben okumayanlar için tekrar koymak istedim

Asker cocugu olmak;

- Memleketinin olmamasi demektir. (Nufus cuzdaninda yazar, kutuk orda demekle yetinirsiniz)

- Dogum yerinizin sizin icin hicbir sey ifade etmemesidir. (Tesadufen o sehirden gecersiniz anneniz size "Bak oglum sen su hastanede dogdun" der)

- Ailenizdeki tum bireylerin dogum yerinin farkli olmasi demektir.

- Ailedeki herkesin asker gibi yasamasi demektir. (Zira sizin yapacaginiz bir hata X sunu yapmis seklinde degil Y Albayin oglu sunu yapmis seklinde konusulacaktir)

- Her gittiginiz sehirde bir onceki sehirle anilmanizdir. (Izmir'deyken Mardin'li cocuk, Iskenderun'dayken Izmirli cocuk v.b.)

- Okul degistirme rekorlari kirmak demektir. (Universiteye giden 11 yillik egitim surecinde 7 ayri okulda okumak gibi)

- Tayin olunan sehirde yeni dostluklar,asklar kazanip sonra onlari kayitsiz sartsiz terk etmek ve gittiginiz yerde bunlari sifirdan yapabilmek icin yirtinmak demektir. (ki muhtemelen bunu basarip oh ne guzel ortamimi kurdum dediginizde, yeni bir tayin emri babanizin eline ulasmistir)

- Almanya dan Mardin e tayin olmak ve orda New York dan Mardin e tayin olmus bir askerin ogluyla arkadas olmak demektir

- Okulun ilk gunlerinden nefret etmek demektir. (Herkes birbirini tanimaktadir sizse benim gibi yeni bir var mi diye bakinip ilk irtibati onla kurmaya cabalarsiniz. Muhtemelen isminiz sinif listesine yazilmamistir. En alta kalemle eklersiniz. Numaranizi da bilmiyorsunuzdur. Ilk bir hafta boyle misafir sanatci gibi okula gidip gelirsiniz)

- Babaniz emekli olana kadar evinizin size ait olmamasi, oturacaginiz evi secememeniz, poster yapistirirken bile Demirbasa zarar vermeyelim kaygisi tasimak demektir.

-Yasitlariniz disco ve barlarda gununu gun ederken sizin Dogunun bilmem hangi sehrinde teror korkusuyla yasaminizdir.

- Vatan sevgisini kitaplardan okuyarak degil, bizzat yasayarak ogrenmektir.

Tum bunlara ragmen disaridan bakan gozler
- Sizin kamplarda nasil eglendiginizi

- Ordu evlerinde nasil ucuza kola ictiginizi

- Lojmanlarin devlete yuk oldugunu

- Askeri araclardan bedava istifade ettiginizi

- Babaniz maasinin ne kadar yuksek oldugunu (!)

- Askerlik zamanimiz geldiginde babamizin bize torpil yapacagini konusurlar Binlerce kez aciklamis olmaniza ragmen

Her seye ragmen bizim tek yasadigimiz babamizin meslegiyle gurur duymak ve mesai araci lojmana girdiginde, tek tip elbiseli insanlar arasindan babamizi bulup, kosarak boynuna sarilmakti

Bu duygulari anlayan ve paylasan herkese sevgiler, saygilar

senağlamaasker eşi olmak galiba bu beni en çok etkileyen oldu eminim sizde etkileneceksiniz

bir çeşit memuriyettir. üstelik bunun için ne maaş alırsınız ne de sosyal güvenceniz vardır.

__aslında hiç de katılmak istemediğiniz üst rütbelilerin her yemeğine, kokteyline, resepsiyonuna katılmak,

__eşinizle kanlı bıcaklı olsanız dahi o resepsiyonlarda komutandan sonra rütbe sırasına göre dansa kalkmak,

__sizden daha alt rütbede görev yapan her personelin özel günlerinde (dogum ölüm vs) mutlaka ziyarete gitmek,

__her bayramda hazır kıta beklemek,

__ eşinizin en özel anınızda da olsa gelen telefonu yanıtlaması gerektiğini bilmek ve bunu anlayışla karşılamak,

__iki yılda bir tüm eşyalarınızı toplamak, paketlemek, bir hafta sonra başka bir yerde açmak

__ön balkona çamaşır asamamak,

__resmi bayramlarda arka balkona da çamaşır asamamak,

__eşiniz operasyondayken kafayı yemek üzere de olsanız gene de asker eşi olarak metin olmak ve birinci maddede bahsedilen her resepsiyona, davete, çaya, toplantıya saçınız fönlü, makyajınız yapılı gitmek,

__bir gün eşinizin ölüm haberini getirirler mi korkusuyla lojmanlarda gezen ambulansları korkuyla izlemek, sizin apartmanın önünde durmayınca derin bir nefes almak,

__o ambulansın belki de eşinizin yanındaki diğer rütbelinin evinin kapısında duracağı gerçeğini görmezden gelmek,

__bir gün, eşiniz yerine, evlendiğiniz ilk andan beri boynunda taşıdığı künyesi size teslim edilince metin olmak, eşinizi asker selamı ile uğurlamaktır.

güneydoğu da görevli olan eşinizle beraber zorluklara göğüs germek ve yapılması muhtemel saldırılara karşı eşiniz evde yokken yastığınızın altında bir silahla uyumaya alışmak demektir.

bir de doğu’da görev yapan askerlerin, komandoların eşi olmak vardır. sabır ister, güven ister, güçlü olmayı gerektirir. insanın kendisini en kötüsüne hazırlaması gerekir. kim bilir belki de yarınki kargo uçağıyla eşinin cesedi gelecektir. saygı duyulması gereken kadınlar arasında ilk sırayı alırlar. bir de bu durumda olup da aynı zamanda anne olanlar vardır ki anlatmaya kelimeler yetmez.

ek bilgi : tercihten öte yükümlülüktür. eğer kişi öğrenim hayatı gibi çeşitli nedenler yüzünden askere geç gidiyorsa bu onun suçu değildir. kişi bu dönem içinde evlenmiş olabilir. türkiye cumhuriyeti vatandaşı her erkek askerlik görevini, verilen yerde yapmakla yükümlüdür. askerlik vatan borcudur, namus borcudur. askere eşini uğurlayan bir kadın üzüldüğü kadar, hatta ondan daha da fazla gururlanır.

maaşlı asker eşi;

-orduevlerinde halkın vergileriyle hababam düzenlenen kokteyllere katılmak.

-ordu marketlerinde normal vatandaşın yarı fiyatına alış verişyapmak.

-sıra cart-curt olmaksızın asker hastanelerinden yararlanmak.

-özel bir şekilde korunan lojmanlarda yaşamak.

-sosyal hayatta dokunulmaz birinin eşi olmak.

-birçok açıdan diğer meslek gruplarına göre sayısız ayrıcalığa sahip olmaktır.

zorunlu asker eşi;

anlamsız bir ayrılık ve yoksulluk yaşamaktır.

bunları kaydettiğim yerde birde tsk nın hazırladıgı subay ailesi nasıl olmalıdır gibi bişi vardı cok sıkıcı kızlar bayılırsınız diye yazmadım

umarım hoşunuza gider öpüyorum hepinizi

narencım..
Hem asker cocugu olarak;
Hem asker eşi olarak;
Hemde komando eşi olarak gercekten gurur duyuyorum..
Ne de guzel yazmıssın..
Allah butun askerlerımızın aılelerının yardımcısı olsun..

aminnnn canım amin allah hepsinin yardımcısı olsun bekleyenlerinde sabır versin bence
asker eşleri hakediyor hepsini

narencim akşam akşam beni ağlattın,çok duygulandım özellikle asker çocuğu olmak heralde hepsinden zor olsa gerek.her ilde ayrı öğretmenler ayrı arkadaşlar.helede lojmanda oturupta ast üst davası yapan ailelerin çocuklarıyla uğraşmaları eminim çok zordur.ALLAH ayırım yapan aileleri ve çocuklarını inşallah bir adım bile ilerletmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…