askerliği yapmayan adamla evlenilir mi?

Şimdi ülkemiz vatandaşı bir erkek öyle ya da böyle yapmak zorunda. Ama askerliğin adamlıkla ya da erkeklikle alakası yok. Benim erkek arkadaşım yabancı ve onların ülkesinde mecburi değil, o yüzden yapmamış. Keşke ülkemizde de mecburi olmasa.

Buyuk konusmak istemem ama hayattttaaaaa evlenmezdim. Pasalar gibu babamin evinde rahatim yerinde bir sekilde askere gidip gelmesini beklerdim. Evlendikten sonra askere gidecekte ben de kos kos bekleyecegim onu. Baslarim oyle evlilige yanimda adam yok ne anladim o isten.

bu bence duruma göre değişir. uzun zaman birlikte olduğun biri ise sırf askerlik yüzünden ertelenmez diye düşünüyorum. huyunu suyunu zorluklar karşısındaki direncini biliyorsundur çünkü. ama yok yeni tanıştığın biriyse o zaman zaten beklemelisin. hem bu askerlik süreci de birbirinizi tanımada fırsat olur.

Ben evlendim valla nolmus ki. Evlendigimizde esim 22 yasindaydi bu sene de bedelli cikinca yapti halletti cok sukur. Cikmasaydi da vakti gelince giderdi napalim basa gelen cekilir.

ben evlendim

evlendiğimizde zaten 4 yıldır birlikteydik, yüksek lisans yapıyordu tecil hakkı vardı uzun süre. ama evlendikten 1 yıl sonra işsiz kaldı, tecili kaldırıp askere gitti, 6 ay aslanlar gibi halı saha maç sırası listesi yapıp geldi, tabi bu zorlu görev onun kişiliği değiştirmiş, adeta adam etmişti, yersen

bende artık öyle yapalım dedim geçen gün sevgilime.onun ailesi ne der bu duruma acaba..bence hoş karşılamayacaklar.
Ailesine başlıyım dicem de diyemiyorum. Ama anladığım öğrendiğim, öksüz, yetim adamla en iyi evlenilir

O söze bakma sen adamlık mayada olacak canım..yoksa zora gelmeyle sopayla kimse adam olmaz gecicidir kisilik huy öyle bi askerlikle degişmez..tabi hasret olsun vs biraz yumusatir ama gecicidir..
Ben eşimle 8 yil birliktelikten sonra evlendim ( maşeallah) askerligini sigdiramadi o yillara kahrolduk lisans ta tamamlayamadi bu arada ogluşumuz oldu 8 aylik artik yollar kapandi ..bedelli imdadimiza yetisti ..calismiyorum ne yer icerdik kira vs... Ama şimdi olsa yine evlenirim..kacirmam onu

Askerliğini yapmış herkes mükemmel adam olmuş haberimiz yok
Askerliğin kimseye bir şey kattığını görmedim bugüne kadar.
En kötü senaryoyu düşündüğünüzde sorun olmuyorsa evlenin.

Eskilerin kati kurallari iste,askerligini yapmayan adama kiz verilmez..
Niye ki yani,verilse ne oluyor..adam okumus,isini bulmus,askerliginide okuldan dolayi,isten dolayi ertelemis..belki yasi tutacak bedelli yapacak..hersey olabilir..
Eskiden sartlar kolay olmadigi icin,evlenilmez deniyordu ama,gunumuzun sartlariyla dusunursek,neden olmasin yani..

Evlendim bile ama eşimin askerliğini yapma şansı yok muaf gözlerinden dolayı.
Ayrıca askerlikle adam olunsaydı adamdan geçilmezdi ortalık

2 sebepten hayır.
1. Ne zaman olacak? Evlendikten sonra olsa ayrı dert, kısa dönem mi uzun dönem mi, nereye gidecek, bitmez sorular.
2. Askerlik yapanla yapmayan arasında gerçekten fark oluyor. Askerlikten önce ve sonra bile değişiyor insanlar, genelde de yapmayanlar yanlış kelime kullanmak istemem ama daha toy, daha tecrübesiz oluyor.
Eşimin erkek kardeşi mesela kaç yaşında adam hala burnunun dikine, hala laftan anlamaz, hala hayatı toz pembe görüyor. Sorumluluk bilinci yok denecek kadar az. "Atma Ziyaaaa" hesabı ama sorsan en süper işi o yapar, en çok maaşı ona verirler, herkes ona hayran vs vs. Ailesi de askere gitse böyle olmazdı diyor.
Dipçe: Benim annem babam öncesinde evlenmiş, babam sonra askere gitmiş ve annem hamileymiş. Babamın ailesi de ilgilenmemiş, zor bir dönemdi der hep.

hahah benimki de 8 ay Aşçılık yaptı geldi
kişiliği değil ama mutfak becerileri çok gelişmişti maşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…