Kız İsteme askerlik büyük engel...

OozgeE

10.05.2009
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2011
502
42
318
Sevgilimle 3 yıldır birlikteyiz.evlenmek istiyoruz ama önce bir karar vermemiz gerekiyor, işin içinden çıkamıyoruz. şuan 2 yıllık ünv. mezunu askere şimdi gidecek olursa 15 ay yapacak. ya hemen tecilini bozdurup askere gidecek askerlik sonrası isteme, söz vs olacak ya da açıköğretime geçiş yapıp 2 yıl daha okuyup evlilik sonrası kısa dönem askere gidecek hangisi daha mantıklı? ya da hangisinde beklemek daha zordur?
evlenmeden 15 ay mı evlilik sonrası 5 ay mı?:26:

canım 8 yıldır nişanlımla konuşuyoruz oda okumadı 2 yıllık üniversitede kayıtlı ama dondurdu.askerliği ise tecilli simdi 15 ay gidecek bence askerliğini yapsın evlenince işin rengi değişiyor sorumluluklar artıyor.

Sevgilimle 3 yıldır birlikteyiz.evlenmek istiyoruz ama önce bir karar vermemiz gerekiyor, işin içinden çıkamıyoruz. şuan 2 yıllık ünv. mezunu askere şimdi gidecek olursa 15 ay yapacak. ya hemen tecilini bozdurup askere gidecek askerlik sonrası isteme, söz vs olacak ya da açıköğretime geçiş yapıp 2 yıl daha okuyup evlilik sonrası kısa dönem askere gidecek hangisi daha mantıklı? ya da hangisinde beklemek daha zordur?

senin beklemeden çok müstakbel eşin için hangisi daha kolay onu düşünmek lazım bence
sen sıcacık evinde beklicen 5 ay ya da 15 ay
o doğuda mı yapar terörün ortasına mı düşer
yoksa güzel bir yere kısmet ama
3 katı askerlik yapmak bence çok çok zor
2 yıl daha okusun sonra hemen agustos doneminde gitsin askere döndükten sonra evlenirsiniz
yani sen askerdeki adamı beklerken ne diye ekstra kira elektrik su vs parası ödeyeceksin bu bir
ikincisi allahbilir kayınvaliden vs karısıcak tek basına beklenir mi gel 5 ay benle yasa diyecek

mis gibi bitirsin okulunu askerligini isine girsin ondan sonra evlenin

çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim ama açıköğretime gidecek olursa eylül ayında başlayacak 8 ay var daha okul 2 sene sürecek gitmesi gelmesi 3,5 seneyi bulacak sonra yeni bir iş bulması vs daha da uzayacak iş. ne bu acele diyebilirsiniz belki :)ama inanın o benden daha çok acele ediyor. evli olupta öyle askere gitmesinin sıkıntılarınıda çok güzel yazmışsınız çok doğru tespit teşekkürler ben hiç o açıdan düşünmemiştim.:26:
senin beklemeden çok müstakbel eşin için hangisi daha kolay onu düşünmek lazım bence
sen sıcacık evinde beklicen 5 ay ya da 15 ay
o doğuda mı yapar terörün ortasına mı düşer
yoksa güzel bir yere kısmet ama
3 katı askerlik yapmak bence çok çok zor
2 yıl daha okusun sonra hemen agustos doneminde gitsin askere döndükten sonra evlenirsiniz
yani sen askerdeki adamı beklerken ne diye ekstra kira elektrik su vs parası ödeyeceksin bu bir
ikincisi allahbilir kayınvaliden vs karısıcak tek basına beklenir mi gel 5 ay benle yasa diyecek

mis gibi bitirsin okulunu askerligini isine girsin ondan sonra evlenin

Içtenlıkle hıç boşa bunları hesaplamayın zamanı ne zamansa ozaman oluyor bu tür işler ayrıca evlenmenın acelesı yok en güzel zamanda olmalı kı evlendıız dıyelım admın daha işi yok ne olucak ne yıyıp içiceksınız yada sen ne kadar maaş alıcaksın bunları hesaplaman gerekır ve evlendıysenuız hem evınıze hem askerıne bakmanda lazım güzelım acele etmeyın sonradan keske demeyın

görüşler aynı yönde hep :) sanırım durup düşünmem gerek. konuyu okuyanlar okuyup geçmeyin fikrinizi paylaşın benimle lütfen :)

Benim sevgilimde hep evlendikten sonra gitcem derdi, planlar vs hep o yöndeydi ki biz askerliği daha 3-4 sene tecilli sanıyorduk. Ama ögrendikki 2013 de bitiyormuş.
Planlara göre 2013 de daha üç beş aylık evli olucaktık ve o zaman askere gitmesi çok çok kötü bi durumdu. Bi yandan da aday memurluk dönemindeydi daha, asaleti tasdik olmamıştı. Aday memurken askere gitmenin sıkıntısı olur mu vs vs düşünceler sardı.
Ha ne mi oldu; planlar tutmadı :) Önce sözlendik,ve o şimdi 40 günlük asker, dönüşte de düğün yapıcaz inşallah. :31:
Şimdi o kadar zorki ayrılık.. Evliyken nasıl olacağını tahmin bile edemiyorum.. ve nişanlım kısa dönem, hep diyorki iyiki okumuşum da kısa dönem yapıyorum.. Her açıdan böyle düşünüyor. Ve evlendikten sonra iyiki gitmemiş diyorum bende.

İnan evlendikten sonra çok daha zor olur.. Ha evlilik bir kaç sene geciksin, her şeyi yoluna koyun, engelleri kaldırın.
Ben de derdim beklerim evliyken 5 ay diye ama hiç de öyle değilmiş. Hele söz konusu 15 aysa aman aman.. Okusun okulunu bitirsin işini gücünü bulsun askerlik engelini de kaldırsın aradan evlenmeden önce bence..

bence yapsın askerligi geldikten sonrasında evlilik hazırlıklarına baslayın evlendikten sonra gitmesi daha kotu hem onun aklı kalacak hem evliligin en guzel zamanlarını ayrı gecireceksiniz

Son düzenleme:
teşekkürler tüm cevaplar için 3-4 senemiz daha var gibi görünüyor bu durumda bakalım zaman ne gösterecek... :31:

bızde aynı durumdaydık. bız 15 ay askerlık yapmasını sectık. cunku acıkogretımde de 2 yılda bıtırecegı sonrasında ıse kısa donem yapacagı garantı deıl. o yuzden o sımdı asker hatta şafak:321
donunce uzatmadan evlenmeyı planlıyoruz. acıkogretımıne de devam edıyor bu arada. 2012 aralıkta gelecek kısmetse 2013 yazında evlenmeyı planlıyoruz :)

canım bence evlilik sonrası 5 ay beklemek daha mantıklı..galba benımde oyle olacak :S

Yok hic oyle degil bak bnm esimde yapmadi askrrligi simdi bide hamileyim 5 ay askerlik yapacak ama inan evliyken daha zor olacakir evlenmeden once o kdar cok aramazsiniz yoklugunu...

Son düzenleme:

canım aynı durumdayız seninle. benim ilişkim 5 senedir devam ediyor. benimkide 2 yıllık okudu dgs denedi olmadı acıköğretime yazıldı onu bekliyoruz şimdi
bu arada 2 yıl değil 3 yıl daha okuayacak iyi arastırın. 1 sene geciş senesi oluyor.1. ve 2. sınıflardan ortak ders alıyor bu intibak senesinde.sonrasında 3.sınıftan baslayıp devam ediyor
valla benm erkek arkadasım kesin 3 senede bitircem söz veriyorum dedi tamam dedim bende. ama 3.sınıfta, sınıfta kaldı. yani bir sene daha uzadı okulu.4. sınıfta da tekrar yaparsa vay halimize
işler böyle olunca bu sefer şimdi ben askerden once evlenelim o zaman diyorum cunku artık bekleyecek ne durumum var ne ailem var. yalnız yasıyorum ve hayatım tamamen erkek arkadsıma endeksli. askere oncede gitse sonrada gitse yine siz bekleyeceksiniz yine aynı hasreti cekeceksiniz. eğerki askere gittiği zaman maddi olarak devam ettirebilecek durumdaysanız bence öncesinde evlenin. beklemek gercekten zor. zaman akıp gidiyor yarın ne olacagı belli değil. biz nelerin hayalini kurarken şimdi nerelerdeyiz. güya onun hayaline göre bu senenin ağutosunda yani 7 ay sonra askere gidecekti ama şimdiki duruma göre 4.sınıfı da uzatmazsa 17 ay sonra gidecekte dönecekde düğün yapıcaz da falan da filan.4.snıftada tekrar yaparsa isyan ederim artık. benim düşüncem askerden once yapılabilir yönünde.

Son düzenleme:
Bizde aynı durumdaydık sizinle..
2 yıllık mezunu açıktan devam ediyordu kalınca bıraktı askere gitti zaman kaybı olacaktı mayısta yolladık askere şimdi 8. ay bitti.
Evliyken askerlik zordur eminim.Bende tamamla öyle gidersin diyordum ama bu şekilde oldu daha iyi oldu geçip kalma riski var uzama durumu var askerlik başlı başına bir engel.

Bende böyle bir durumda kaldım ailem askerliğini yapmayana kız vermem dedi askere gitti 25günü falan kaldı elhamdülillah . Bekarken beklemek bu kadar zorsa evlenince kim bilir nasıl olurdu:( hiçbişey ertelememek en doğrusu bana göre canım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

bekarken beklemekle evlendıkten sonra beklemek arasında dağlar kadar fark var. bekarken onunla aynı yatağı evi paylaşmadığın için daha rahat sabredebilirsin sorumlulukların yoktur bir kere. geçim derdi ev sorumluluğun yoktur kayınvalide vs yoktur. ayrıca 4 yıllık okudu dıe kısa donem yapacak dıe bıse de yok benım arkadasım 4 yıl bıtırdı ama uzun donem yapıyor bole de olabılır ya da daha kotusu bunun dogusu da var malesef ulkemızın gerceklerı .. o yüzden bence önce askerliğini yapmalı erkek. hem orda daha bi olgunlaşıyorlar iyi de oluyor yani. bence askerliğini yapmadan evlenmeyin derim. ama yine de sizin kararınız tabiki. zaman hemen geçiyor. biz 5 ayı bıtırdık nası geçti anlamadım. ama evli olsam sanmıyorum bu kadar kolay geçsin.

ayrıca aöf de yönetmelik değişikliği yapıldı. 2 yıllık okuyanlar direk 3 den başlıyorlar artık. eskisi gibi 1 yıl ıntıbak 2 yıl egıtım 3 yıl oluyordu. artık ıntbagın derslerını de 3 e ekledıler 2 yıl okuyor yanı. ama ders yogunlugu fazla olunca kalacaklardır yıne o ayrı konu :52:

okulumu geçicem sözleri de biraz havada kalıyor ben yemediğim için direk askere gönderdim. yakın arkadaşım göndermedi onunki de kaldı. aöf okuyup hemde çalışıldığı için geçmesi örgün öğretimdeki gibi kolay olmuyor malesef..

Canım ben 3,5 senelik evliyim ve eşim askerliğini yapmadan evlendik gerçekten çok pişman oldum tecili bu yıl bitecek bakalım uzatmaya çalışacak yine ama zor yani gidecek bu sene gibi görünüyor.Bir kere hiçbişey insanın planladığı gibi olmuyor canım malesef biz evlendiğimizde ikimizde çalışıyorduk ve çok borçla evlendik nasıl olsa çalışıyoruz diye yeni borçlarımız bitiyor ama eşim askere gidecek evimiz kira çocuğum var eşim annemde kalacaksın diyor ben ne yapacağımı bilmiyorum artık şimdiden psikolojim bozuldu oğlum 2 yaşında o ne yapacak diyorum ikimizede çok düşkün çünkü o sordukça ben kahrolacam resmen ağlama krizlerine giriyorum.:14: :14::14:
Bence eğer bekleyebiliyorsan evlenme askerlikten önce derim evliyken herşey daha zor buna emin ol.:5: :5:

allah yardımcın olsun canım.
bazen bende yaşım geçti keşke evlenseydik die düşünüyorum ama mantıklı karar aldığımızı düşünüyorum. kuzenlerim askerlikten önce evlendiler şimdi çocukları olcak bu yaz askere gitcek eşleri. çok daha zorlaştırmanın anlamı yok bence..

Kesinlikle keşke diyorum ben hep keşke askere gitmeden evlenmeseydik bizde 7 yıl çıktık eşimle durum böyle olunca evlenelim düzenimizi kurarız sonra askere gider diye düşündük ama gel görki ne düzen kurması daha 1 aylık evliyken ben işten çıktım daha sonrada eşim çıktı daha borçlar ödenemedi üstüne haciz geldi derken yeni kendimizi toparlıyoruz.Beklemek en hayırlısı bence.Birde şu anda ne kdar olsa tabiki özlem çekersin ama evlendikten sonra her akşam aynı yastığa baş koyuyorsun her sabah birlikte uyanıyorsun düşün bir çok zor

yazan görüş bildiren herkese içtenlikle çok çok teşekkür ediyorum bu durumda olanlar tahmin edebilir karar vermenin ne kadar zor olduğunu :) benim fikrim onun için önemliydi o işin içinden hiç çıkamaz hale gelmişti yazılanları okuyup önce askere gitmesinin mantıklı olacağına karar verdim. onada söyledim ve mayıs ayında gidecek olan tertiple gidecek bakalım kocaa 15 ay nasıl geçecek...:2:

Back
X