Aşk'ın ömrü çocuk olana kadar mı?

ocuk erkeğin önüne geçiyor. Ya Zehra 15-20 günlüktü, kucağımda tutarken Hülya, ‘Sen bırak’ dedi. Düşünsene ben babayım ve anne olarak babaya bile itimat edemiyorsun.,kaya çilingiroğluSonrası o kadın gidiyor başka kadın geliyor. O başka kadın da artık senin aşık olduğun kadın değil

E o da aşkın sevgi hali olmuyor mu?

Yok, ondan sonra bir alışkanlık, rahatlık başlıyor. Sevgiliyken tuvalete girdiğinde ses çıkarmamaya çalışırken, sonra hem kadın hem erkek umursamaz oluyor.

Son iki evlilik de böyle olunca mı bitti?

Evet ikisinde de aşk bitip çocuk olunca, her iki taraf kendini bıraktı. Eşlerim anne olunca, evliliklerim bitti. Hani diyorlar ya ‘50 yıldır evliyiz, çok mutluyuz, sarılıp uyuyoruz’. Ya niye sarılıp uyuyacağım? Onu bir anlasam!

Hiçbi şey eskisi gibi olmayacak, ondan eminim.

Hamile olduğumu öğreneli 4 gün oldu, şoktayım.
Şükürsüzlük yapmak istemiyorum ama birçok şeyin sonuna geldik, farkındayım.
Henüz annelik hissi düşmediği için böyle düşünüyorum belki de.
2 kişilik hayata öyle adapteyim ki, bir de plansız olunca neyin içindeyim anlayamadım daha : )
Benimkide plansızdı. Manevi açıdan bende çok sancılı dönemler geçirdim hatta annem len ne ruhsuzsun hiç mi bişey hissetmez insan annelik adına derdi. Ama hissetmiyodum işte. Istemiyorum dedim bi gün kanamam oldu. Doktora gittim dr kaybedebilirsiniz ama herşey Allahtan dedi. İçim bi tuhaf oldu. Gece ağlayarak uyanıp eşime gitmesin benden tamam seveceğim onu isteyeceğim dedim. Ama hala içime işleyememiştim karnımdakini. Sonra Bende şöyle düşündüm madem bu bebek benim karnımda şu dönemleri illaki yaşayacağım o zaman geleceğin sıkıntısını düşünüp ne diye şu anı karartayım. Dedim hadi uzaklaşacağım eşimden herşey eskisi gibi olmayacak e madem böyle olacak o zaman şu anın tadını çıkarayım. Yaptım da aşermenin dibine vurdum mesela. Madem gebeyim ayrıcalıklıyım herkesin gözünde o zaman mutlu olayım. Aynı anda ağlayıp güleyim tüm saçmalıkları yapmak mübah ki zaten ya gebelikte düşün görümcelerim neden benim evime gelmiyor neden beni aramıyorlar diye ağladığım bile oldu gebeliğim benim çabalarımla ve Allahın lütfuyla huzurlu geçti. Ama bebeğime çektirdiğim ilk manevi sıkıntılara karşılık kızım 40. Haftasında içime ederek doğdu. Evet evet içime kakasını yaptı acilen doğuma alındım. Al anne bana çektirdiklerine karşılık bende senin içine mıçtım dedi tabiri caizse şimdi düşünüyorum her dönemin güzelliği var. Sana tavsiyem dibine kadar gebeliğini yaşa dibine kadar gebe ol hissettir eşine♡♡ her anı paylaşın her anın doldurun içini. Herşey daha güzel olacak emin ol. Bak yoksa seninde içine kakasını yapar küçük canavar

Evet evlilikte rahatlık kendini salma bakımsız olmak daha çok aşkı sevgiyi bitirir.
ama her zamanda bakımlı fresh bir halde olamıyorum.
çocuk bence aşka sevgiye engel bir durum değil daha çok güçlü bir bağ oluşturur

benım görüşüm değil,kaya çilingiroğlunun,bir erkeğin görüşü,ama bende çevreme bakınca çocuk meşgalesınden sonra çiftler,özellikle kadınlar çocuklarına daha bağımlı olup,erkeği hiç umursamıyor,hatta benım çocuğum derler,bizim çocuğumuz demezler,ve cifler 50 yaşında bıle çocuklar yuzunden tartışıyor,

Çok teşekkür ederim, çok çok teşekkür ederim.
O kadar anlam veremiyorum ki bu duruma, böyle şeyler duymaya çok ihtiyacım var.
Kaç gündür bi başkasından bahsediliyomuş gibi hissediyorum.
Dün eşime bebeğin beyin gelişimi için önemli zamanlar derken cümlemi tamamlayamadım, yere çömelmiş hıçkıra hıçkıra ağlıyorum : )
Dün akşam hayal kurmaya başladım, ciddi bir gelişme : )

Tüm önerilerinizi yazdım aklıma, çok teşekkürler.

Bence en güzel duygu olsa gerek bende 6 yıldır ugrasiyorum olsun artık geceleri ağlasın uyumasin ama olsun diyorum hayirlisiyla yaramazlıklarına bile raziyim

Rabbim hayırlısıyla nasip etsin hayırlı zamanda.
En güzel zamanı O bilir.
En güzel şekilde kabul eder umarım dualarınızı.

Ne demek rica ederim, ufakta olsa bir katkım olduysa kendinizi iyi hissetmenizde ne mutlu bana. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Çok güldüm : )
Benimki de Allah nasip eder de doğum gerçekleşirse böyle bir sürpriz yapabilir bu gidişle
İlk gün istemsizce de olsa geri gitmesini istedim

Mütemadiyen ağlıyorum ilk günkü kadar olmasa da, ama biliyorum hamilelikten falan değil, zaten o kadar hissetmiyorum ki henüz, test yanlış deseler şaşırmam : )
Ama ters bir durum yaşansa da vicdan azabı çekerim, Rabbim nasip etti tamamına ersin hayırlısıyla.

Ay yine ağlıyorum durduramıyorum.
Salak bi şey oldum.

Ama herkezin hayat tarzı farklı biz mesela her gece dışarıda eğlenmeye gitmeyiz evde oluruz. Çocuk olunca eşim benden daha çok ilgi gösterir ama çocuk uyunca başını beklemeyiz oturur muhabbetimizi ederiz.
mesela bloglarını takip ettiğim çocuklu bayanlar var hem bakımlılar, yemege yada sinemaya gidiyorlar.
Bence sadece kaya çilingiroğlu'nu örnek vermek doğru değil :) Şimdi çogu ünlüler hemen bebek sahibi oluyorlar. O dengeyi kurmak önemli olan...

Bebek aski guclendirir diye dusunuyorum ama henuz karnimda esim hamile oldugmdan buyana daha bir ilgili eskidende ilgiliydi ama baba olacagi icim mutlu mutlulugu evliligimize guzel bir sekilde yansiyor dogunca birseyler degisirmi bilmiyorm ama zannetmiyorum

Henüz annelik hissi düşmediği için böyle düşünüyorum belki de.
2 kişilik hayata öyle adapteyim ki, bir de plansız olunca neyin içindeyim anlayamadım daha : )
sizin yerinizde olmak isteyen milyonlarca kadın var.. bence çok şanslısınız keyfini çıkarın hem hamilelik dönemi hemde o doğduktan sonra hayatınız daha da anlam lanacak bence tek olumsuz yanı gece uykuları o da 5. ayında düzene oturuyor. Ben evlendim 2 ay sonra hamile kaldım iyi ki yapmışım iyiki.. hayatımın en değerlisi,kıymetlisi,gözümün nuru..

bu sorunun cevabını gercekden suan bılmıyorum ama sımdıden soyleyebılecegım sey su
bu cıfte gore degısır derım
bızde tam tersı oldu ınanılmaz bı bag olustu...
ıkı sevgılının aynı evı paylasması gıbıyken bırbırımıze guclu bı bag ıle baglandık nasıl dıyım
ayrı bı duygusallık oldu
el ele tutusarak uyumaya basladık hamılelıgımden berı :)
cocuk oldugunda yazıcam bu konuya bakalım :)

Çocuğu olan herkes iyi ki diyor, demek ki ben de öyle diyeceğim diye düşünüp rahatlıyorum.

Teşekkür ederim mesajınız için.

aşk zaten zamanla yerini sevgiye bırakıyor.
çocuk aile,biz demek.:)

babalığı geç öğrense de erkekler sorumluluklarının artmasıyla olgunlaşıyorlar bence.:)

bazen eşimle ilk 2 yılımızı özlesek de çocuklarımızın hayatımıza girmesinden sonraki mutluluğumuzu hiç bir şeye değişmeyiz.
evde bir neşe,mutluluk kaynağı minicik kuzular.

Harikasınız, nazar değmesin. Bende işe başlamaktan çok korkuyordum, sayenizde biraz rahatladım valla ben de :)

Aşk zaten bitiyor bence. Hem de çok önceleri yani çocuğa bağlı değil bu.askin bitisini küçücük tatlıslara bağlamamak gerek.

Ama o rahatlıklar bitiyor.bu da her iki cinste strese neden oluyor.cocugun uyumaması hasta olmasi,gezmede durmamasi, misafir gelince tutturmasi... uzar gider bu Liste. Hele de bizimki gibi zor bir bebekse.kavgalarin çoğu çocuk kaynaklı oluyor.

Ama ama başka bir şey de varki butun bu kargasayla birlikte o daha çok bağlıyor eşleri. Şişmiş bir karnı el ele sevmek,gece uyumayan çocuğu battaniyeyle sallamak,banyoda iki kisi yikarken kulağına gözüne şu kaçırmamaya calismak, anneye değil de babaya kostugundaki espriler, yemek yerken dönen sohbet...ohoooo daha çok yazarım. Butuuuuun bunlar aşkı öldürmek. Ama bağlılık bağımlılık yapar insanda.

Çok Pardon ama eşimle sakalasirken kızımın ayak sesleri gelir pit pit.hemen toparlaniriz.konuyu çeviririz.espri yapariz.yani bu bile tatlı gelir.randevulasiriz sonra...işte aşk hayatın 3 kişilik olmasıdır bence.boyle küçük tatlı telaslardir.

zevkle okuyorum yazdıklarınızı.
bence de tipki sizin anlattiginiz gibi
hersey karsilikli istemekle başlıyor...
dilerim bu huzurlu yuvaniz daim olsun

sizde çok güzel anlatiyosun..
zevkle okuyorum yazdıklarınızı..
dilerim hep böyle eglenceli bol kahkahali uzun yillariniz olsun
çok güzel orneklersiniz bana
resmen okudukça ferahliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…