Askomer: 48 bedenden 38 bedene iniş yolculuğum.. Durmak yok, yola devam...

$DSCN0395.webp

Burda 95 kilo ve 42 bedenim ama yan durdugum icin pek belli olmuyor onden olsa daha net belli olur.

herkese ıyı sabahlar...
bugun dunku beslenmemızle ılgılı bıraz bılgı vermeye ne dersınız??
ben hergun sabah aç ve kıyafetsız tartılanlardanım...
dılersenız ne kadar artı ya da eksıde oldugumuzu ve dün neler yedıgımızı paylaşalım??

ben dun sabah meyve, müsli ve yogurt yedım.
öğlen 1 tabak mercımek çorbası, salata ve yogurt yedım.
akşam ise silexte yağsız pısmıs et ve sebze yedım...
aralarda bırer elma ve kabak cekırdeğı...

dun oglen ıçın de muslı yemegı planlamıstım ama olmadı, corba, salata ve yogurt 3'lusunu yedım, eşımle.. akşama da et vardı yedım azıcık işte...

arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar...

benım kaldıgım ulkede saat 03:30'da sahur, saat 21:45'te ıftar yapılıyor..
sahur menum 1 adet haşlanmış yumurta, 2 dılım tahıllı ekmek, yesıl cay, peynır, zeytın ve salata
sahur öncesı 2 bardak su ve sahur sonrası 2 bardak su...

ıftar menum 2 bardak su, 2 hurma, corba ve sılex'te közlenmiş sebze ve 1 parça et...

sız neler yedınız sahurda?

ben yürüyüşün çok faydasını gördüm. haftada 3-4 gün 4 km yürürdüm..
iş çıkışında araba yerine yürüyerek eve döndüm..
zor bir durum, heleki iş çıkışı .. ancak başka çare yok. eğer eve gidersem, oğlumu bırakıp bir daha çıkamıyorum.

hamurişi, tatlı, börek, çörek hepsine çizgi çektim. arasıra birer ısırık çikolata yedim.

düştüm düştüm 63 kiloya.. ama burada tıkandım kaldım..

gitmiyor artık..
NEDEN?????

Ramazan ayıyla beraber, biraz kilo artışı yaşadım..
Aç kalmak bana hiç yaramıyor.. 65 kiloya tekrar çıktım. Bakalım neler olacak..

Bakalım Ramazan ayını kilo konusunda bır avantaja çevirebılecek mıyım??

Çok şükür vücudum adapte oldu..
yeniden 1 kiloyu geri verdim.

akşamki iftar menüm ( saat 21:30 da iftar yapıyoruz)
. 1 kepçe sebze çorbası
. 7 adet etli yaprak sarma
. 3 adet hurma
. salata
. 1 bardak kefir

24 saatlık gorevden cıktıgım ıcın malesef sahura kalkamadım..namaz kazaya kaldı, oruçsa ne yazıkki bugunluk tutulamayacak..

arkadaşlar metabolizmanın iyi calışması açısından kefiri şiddetle öneriyorum..

yeşil çay ve su içmeye devam edin. yürüyüş yapın..atın kendinizi dışarı. 1o dakıkada 1km yuruyecek tempoda olmanız yeteli. fazla zorlamaya gerek yok.. acıktınız zaman hemen bır kac lokma (yudum) su ıcın, muzık dınleyın ya da 2 ısırık elma yiyin, derın derın nefes alın, bahceye cıkın ya da bır sevdıgınızı telefon ıle arayın..

masabası mı calısıyorsunuz.. acıktınız ve hemen koltugun ucuna dogru kayın, dık durum ve ellerınızı ensenıze koyun. önce nefes alarak sagınıza dönun, sonra nefes alarak solunuza dönün, 15 defa bunu yaoın. ardından önce nefes alarak solunuza dönün ve nefesi vererek sagınıza dönün...

böylece ilginizi dagıtacaksınız ve aynı zamanda yan yaglarınızı erıteceksınız...

devamlı elınızde bır fıncanınız olsun (ramazan donemlerı harıcı), ıcınde ya su olsun, ya cay, ya meyve cayı....yeterkı bol sıvı tuketın (benım tercıhım ıllakı su )
bol bol tuvalete gıdın, üşenmeyın, gıdın bırsey olmuyor, sadece bıraz daha erıyorsunuz....

ben en hızlı kılolarımı şu menü ile verdım..

. SABAH abartılmayan bır kahvaltı
1 ya da 2 dılım tam tahıllı ekmek
bıraz peynır (tam yağlı koyun, kecı hangisini istersen)
3,4 adet zeytın,1 kasık bal ve bırazcık tereyegı

YA DA
muslı, meyve ( 1 muz, yarım portakal, 1 kıvı) ve yogurt ( ıstedıgınız tur olabılır, 4 ya da 5 kasık yetıyor)

.kahvaltıdan 2 saat sonra ara öğün ya 1 elma, ya 1 greyfurt, ya 1 portakal ya da 2 hurma

.ÖĞLE yıne abartılmayan bır menu
muslı, meyve ( 1 muz, yarım portakal, 1 kıvı) ve yogurt ( ıstedıgınız tur olabılır, 4 ya da 5 kasık yetıyor)
çorba, salata, 1 dılım ekmek, yogurt
salata, et, yogurt

. 2 saat sonra ara öğün 1 elma

. AKŞAM ( ENNN ÖNEMLİ ÖĞÜNN!!!)

1 adet haşlanmış yumurta, 1 kase yogurt, salata, istersenız 1 dılım tam tahıllı ekmek

. 1 saat sonra tarçınlı ve bır kaç çımdık kahvelı soguk sut ( soguk sutu, kahveyı ve çubuk tarcını bır kavanoza koyup ıyıce çalkalayın ve bardaga alın, karıka bır tat..)

ve 1, 2 saat sonra uyku...

tabı gun ıçınde ögleden önce 1 şişe su (1,5 lıtre ) ve öğleden sonra 1 şişe su, aksam evde ise susadıkca su ıctım, isyerınde ara ara yesıl cay da ıctım...

haftada 3 gun işten eve yürüdüm ( 4 km, 45 dakıkada yuruyordum, spor ayakkabılarımı işe getırıyordum ve aksamları yuruyordum)

ben bu program ıle 15 kılomu 3 ayda verdım...

dılerım sıze de bır faydası olur..

herkese sevgıler...

Arkadaşlar size bır ınce ayrıntı daha verecegım: spor yaptıktan sonra, ( yani yürüyüşten sonra, evli ve cocuklu oldugum ıcın ben sadece yururyus yapabılıyorum ) yarım saat ıcınde mutlaka proteın tuketin. ben genelde yururusten hemen sonra ya 1 tane haslanmıs yumurta yıyorum ya da 1 bardak sut ıcıyorum. bu durum kas gelısımı ıcın cok önemlı. Oğluma da spor sonrası hemen sut ıcırıyorum ya da yumurta yedırıyorum. ılerı de daha gelıskın bır vucuda sahıp olması ıcın. bunu mutlaka yapın. vucudunuzda kas oranı artarsa saatte yaktıgınız kalorı miktarı yukselıyor. vucuttakı 1 kg yag saatte örneğin x kalorı yakarken, 1 kg kas 9x kalorı yakıyor...

bırde haftada 2 ya da 3 gun bıraz badem, fıstık ve beyaz leblebı yeyin..
metabolızmanı hızlandırır..

gun kurusu kayısı, hurma ve ıncırı ofıs cekmecenızden eksık olmasın..canınız tatlı isteyınce 1,2 tane bunlardan yeyın..

Ramazana gelınce, bu durumu fırsata cevırebılırsın..ben öyle yaptımm.. ılk gunler vucudum şokladı, bagırsaklarım kıtlendı, hıpotroıd hastasıyım ve ılacımı alamayınca durumum berbat bır hale geldı ve SONUÇ: 1,5 kılo aldım..Burada 18 saat oruc tutuluyor.ancak sonra vucudumu adapte ettım ve 1 kılo da eksıgıne dustum..sadece vucudunuzu adapte edın ve kendınıze guvenın.

evınıze zeytınyagı ve cok cok az da terayagı sokun..baska yag kullanmayın..

SILEX dıye bır urun aldım..herseyı onda, buharla pısırıyorum..yemekler pıstıkten sonra 1 yemek kasıgı ustune zeytınyağı dökuyorumm..mukemmel yemekler pısırıyor ve hıc yagsızz..ben SILEX de krep yapıyorum, kepeklı unla ve hıc yağ kullanmadan..mucver yapıyorum, hıc yag kullanmadan..

eşime akşama hamur işi pişirdiysem, ben salata, çorba ve yogurtla gecıstırıyorum.. kendı payımın yarısını oğlumun agzına tıkıstırıyorum, yarısını da ertesi gun ögle yemegı olarak işe getiriyorum..

şekeri hayatımdan sildim, tuz çok az, un da çok az kullanıyorum...

haftada 1 gun yagzıs sucuklu yumurtamı yıyorum, sucukları önce hafıf haşlıyorum, sonra kendı yagını verıyor ve bıraz kızarınca peynırlı yumurtayı döküyorum üstüne..sucugun ve peynırın kendı tuzu yetıyor, ayrıca hıc tuz atmıyorum...

patates, biber, patlıcan kızartıyorum SILEX'de, ŞAŞIRMAYIN sakın..hiç yagsız hem de, ohhh oturup mıs gıbı yıyorum hem de NERDEYSE sıfır kalorıyle...

Arkadaşlar ben size bırsey daha tavsıye edecegım..manevıyatınızı guclendırın..ınandıgınız, guvendıgınız ıbadetı yapın, namaz kılın, ya da yoga yapın, ya da medıtasyon yapın..mutlaka duzenlı olarak ıbadet yapın..bu durum sızı ruhen doyurur..aclık aslında bedenı degıl ruhunmuzu kemırıyor..bız bedenımızın ac oldugunu sanıyoruz ama ac olan malesef ruhumuz..bırseylerın eksıklıgını yıyerek doyurmaya calısıyoruz..her ınsanın manevıyatını doyurmaya ıhtıyacı vardır...

bazen bol kalorılı bır yıyecegı (örn mantı, börek, kek ) yemegı cok ıstıyorum.. o an duruyorum ve ne yapabılırım dıye dusunuyorum. vaktıyle bu yıyeceklerı cok yedıgımı düsünüp, derhal oğluma yönlenıyorum. Tutuyorum kolundan getırıyorum masaya, otur oğlum ye dıyorumm..kendım 2 kasık o mantıdan yeyıp, kalanını dayıyorum oğluşuma..ben de kendımı verıyorum salata ve yogurda.. Benım manevı aclığım oğlumun yememesı ve ibadetimi yapmamamdı.. o yemeyınce hırsla ve ınatla ben yıyordum.. Bunu keşfetmem zaman aldı. ama sonunda keşfettım, önce ıbadete bailadım, ardından kuzumu meta zoruyla beslemeye..önceleri bir iki kustu ama şimdi midesi acıldı, ne verırsek masallah cok fazla bızı zorlamadan yıyor...

sevgıyle ve TOK TOK TOK kalın.....

Selamlarr...
Arkadaslar, eger becerebılırsem yarın resımlarımı paylasacagım...
Once 87 kg luk halım ve daha sonra yavas yavas yenı hallerımı paylasacagımm,,

ınsallah becerebılırım,,

ıyı geceler herkese..

Back
X