Arkadaşlar size bır ınce ayrıntı daha verecegım: spor yaptıktan sonra, ( yani yürüyüşten sonra, evli ve cocuklu oldugum ıcın ben sadece yururyus yapabılıyorum ) yarım saat ıcınde mutlaka proteın tuketin. ben genelde yururusten hemen sonra ya 1 tane haslanmıs yumurta yıyorum ya da 1 bardak sut ıcıyorum. bu durum kas gelısımı ıcın cok önemlı. Oğluma da spor sonrası hemen sut ıcırıyorum ya da yumurta yedırıyorum. ılerı de daha gelıskın bır vucuda sahıp olması ıcın. bunu mutlaka yapın. vucudunuzda kas oranı artarsa saatte yaktıgınız kalorı miktarı yukselıyor. vucuttakı 1 kg yag saatte örneğin x kalorı yakarken, 1 kg kas 9x kalorı yakıyor...
bırde haftada 2 ya da 3 gun bıraz badem, fıstık ve beyaz leblebı yeyin..
metabolızmanı hızlandırır..
gun kurusu kayısı, hurma ve ıncırı ofıs cekmecenızden eksık olmasın..canınız tatlı isteyınce 1,2 tane bunlardan yeyın..
Ramazana gelınce, bu durumu fırsata cevırebılırsın..ben öyle yaptımm.. ılk gunler vucudum şokladı, bagırsaklarım kıtlendı, hıpotroıd hastasıyım ve ılacımı alamayınca durumum berbat bır hale geldı ve SONUÇ: 1,5 kılo aldım..Burada 18 saat oruc tutuluyor.ancak sonra vucudumu adapte ettım ve 1 kılo da eksıgıne dustum..sadece vucudunuzu adapte edın ve kendınıze guvenın.
evınıze zeytınyagı ve cok cok az da terayagı sokun..baska yag kullanmayın..
SILEX dıye bır urun aldım..herseyı onda, buharla pısırıyorum..yemekler pıstıkten sonra 1 yemek kasıgı ustune zeytınyağı dökuyorumm..mukemmel yemekler pısırıyor ve hıc yagsızz..ben SILEX de krep yapıyorum, kepeklı unla ve hıc yağ kullanmadan..mucver yapıyorum, hıc yag kullanmadan..
eşime akşama hamur işi pişirdiysem, ben salata, çorba ve yogurtla gecıstırıyorum.. kendı payımın yarısını oğlumun agzına tıkıstırıyorum, yarısını da ertesi gun ögle yemegı olarak işe getiriyorum..
şekeri hayatımdan sildim, tuz çok az, un da çok az kullanıyorum...
haftada 1 gun yagzıs sucuklu yumurtamı yıyorum, sucukları önce hafıf haşlıyorum, sonra kendı yagını verıyor ve bıraz kızarınca peynırlı yumurtayı döküyorum üstüne..sucugun ve peynırın kendı tuzu yetıyor, ayrıca hıc tuz atmıyorum...
patates, biber, patlıcan kızartıyorum SILEX'de, ŞAŞIRMAYIN sakın..hiç yagsız hem de, ohhh oturup mıs gıbı yıyorum hem de NERDEYSE sıfır kalorıyle...
Arkadaşlar ben size bırsey daha tavsıye edecegım..manevıyatınızı guclendırın..ınandıgınız, guvendıgınız ıbadetı yapın, namaz kılın, ya da yoga yapın, ya da medıtasyon yapın..mutlaka duzenlı olarak ıbadet yapın..bu durum sızı ruhen doyurur..aclık aslında bedenı degıl ruhunmuzu kemırıyor..bız bedenımızın ac oldugunu sanıyoruz ama ac olan malesef ruhumuz..bırseylerın eksıklıgını yıyerek doyurmaya calısıyoruz..her ınsanın manevıyatını doyurmaya ıhtıyacı vardır...
bazen bol kalorılı bır yıyecegı (örn mantı, börek, kek ) yemegı cok ıstıyorum.. o an duruyorum ve ne yapabılırım dıye dusunuyorum. vaktıyle bu yıyeceklerı cok yedıgımı düsünüp, derhal oğluma yönlenıyorum. Tutuyorum kolundan getırıyorum masaya, otur oğlum ye dıyorumm..kendım 2 kasık o mantıdan yeyıp, kalanını dayıyorum oğluşuma..ben de kendımı verıyorum salata ve yogurda.. Benım manevı aclığım oğlumun yememesı ve ibadetimi yapmamamdı.. o yemeyınce hırsla ve ınatla ben yıyordum.. Bunu keşfetmem zaman aldı. ama sonunda keşfettım, önce ıbadete bailadım, ardından kuzumu meta zoruyla beslemeye..önceleri bir iki kustu ama şimdi midesi acıldı, ne verırsek masallah cok fazla bızı zorlamadan yıyor...
sevgıyle ve TOK TOK TOK kalın.....