aşkta mezhep farkı:((

• Konu Sahibi Konu Sahibi madi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sana iyigeceler canım mantığınla hareket et duygularınla değil o zaman doğru yolu bulursun

Bu zamanda bunları konuştuğumuz için çok üzülüyorum çok. Sizin aranızda sorun oluşturacak bir şey yoksa neden olmasın ki ? Ama dediğim gibi en önemlisi sizin anlaşmanız. Fikir olarak, hayata bakışlarınız . Bunlar çok çok önemli ...
Farklı mezhepten olup da evlenen kuzenlerim var uzun yıllardır da evliler, çocukları da var...Yani olmayacak bir şey değil. Ama dediğim gibi en önemlisi sizin hayata bakışlarınız ve bunun gerçek olup olmadığı...

bizim de mezheplerimiz farklı. sevgilim arap alevisi.. ben sünniyim.. bir buçuk senedir beraberiz.. aramızda bu durumun konusu bile geçmedi geçmez de.. önemli olan sevgimiz saygımız anlaşabilmemiz.. ailelerimiz de biliyor ilişkimizi.. onlar daha önce hiç türk bir gelin almamışlar.. ben ilk olacam eğer olursa.. ben konu açmıstım bi kere abim ilişkime onay vermiyor diye.. şuan abimle sevgilimi taniştirma şansım yok ama taniştirdiğim zaman o da onay verecektir eminim..

eşimle mezhep farkım yok memleket farkımız bile ama gel gör ki aile yapılarımız o kadar farklı ki. farklı olmak için mezhebe gerek yok. herkes başka başka..

nişanlımla bizimde mezheplerimiz farklı ama hiçbir zaman konusu bile olmadı

bizde iki tarafın ailesi de katı bu konuda nasıl aşarız bilemiyorum ne o tanıştırabiliyor ne ben mafoldumben

nişanlımla bizimde mezheplerimiz farklı ama hiçbir zaman konusu bile olmadı

ne kadar şanslısınız ben ne şanssız bi insanım bazen Allah a beni onun gibi birisiyle karşılaştırdığı için şükrediyorum bazen de ceza olduğunu düşünüyorum:sm_confused: sizin fotoğrafınızdaki halimizi görmeyi öyle çok istiyorum ki(

Son düzenleme:
üzüldüm gerçekten bu yüzyılda hala böyle ayırımların olmasına.
eğer çok seviyorsanız güçlü olacaksınız.aileler bir yerde aşkın gücüne boyun eğmek zorunda kalacaklar.
siz sadece ben seviyorum demelisiniz sizde sevgilinizde.

asla ve asla geri dönmeyin.
madem bu kadar seviyorsunuz,aileler kabul etmesede önemli olan sizsiniz.
sizin sevginiz.

savaş. evet savaşacaksınız.
öyle yağma yok
. olmuyor aile istemedi hadi bye...
o zaman sevenin sevgisinden şüpheye düşerim ben.

canım çok üzüldüm gerçekten.. eğer ikiniz için sorun olmayacaksa aileler de kabullenir bir süre sonra. sen ya da o hiç bir şekilde bunun ilerde sorun olmayacağından eminseniz savaşın derim. aşk kolay bulunmuyor. ben olsam, eğer ailemin bunun dışında bi itirazı yoksa ikna etmeye çalşırdım. benm teyzemin eşi de alevi ve bunu evlendikten sonra öğrendi. şimdi eniştem ailenin bir numaralı damadı. ne müslümanlar görüyoruz ya. insanlık öenmli insanlık!!! ki dini de farklı değilmiş. sadece mezhebi farklı bence onun ne kadar iyi bi insan olduğu konusunda ona güveniyorsan mezhebi dışında ailenin karşısına çıkarmaktan çekineceğin bi yanı yoksa uğraş. elerde acabalarla dolu olacak kafan. sen dene uğraş diren ama olmasın. en azından elimden geleni yaptım dersin. tabi o da uğraşsın. beraber olursanız savaşırsınız. ailene sırtını dönmeden, güzellikle kabullendir. bi de ilerde çocuğunuz olduğunda ne olacak bunu de düşün. her şeyi düşün enine boyuna. kararrını ver. evet gerçekten istiyorum dediğinde savaşmaya hazırsın dmektir. kendimi senin yerine koyuyorum da, asla aşkımdan vazgeçmezdim asla!!! ailemin üzerimdeki emeği büyük ama ben utanılacak bi evlilik yapmıyorum ki. ne olmuş mezhebi farklıysa. bence bu biraz da etrah ne der korkusundan kaynaklanıyor. olabililir mi?

bizimde mezheplerimiz çok farklı eşim alevi ben sünni, çok zıt iki mezhep yani..
ama biz bunu hiç sorun etmedik.onun ailesi bir araya geldiğimizde bazen beni rahatsız edecek şeyler söyler ama tınlamam hiç.
eğer arada gerçek sevgi varsa bu bence hiç önemli değil

birz da çevre ne der var tabiki ama mesela çocuk demişsiniz olursa adı ali olacak mesela bn kendi mezhebimden vazgeçmiyorum ama öyle çok seviyorum ki buna bile tamam dedim

Bizimde mezheplerimiz farklı
Bana kalsa asla ama asla biz diye birşey olmazdı
Ama o ikimiz içinde savaştı
Benim kafamdaki bazı tabuları yıktı
Bazı tabular yıkılabiliyormuş , çaba ve emek sarf edince..

mezhebi farklı olsa nolucak memleketi farklı olsa nolucak..allahın yarattığı kullarız işte..ölünce kimseye mezhebine göre muamele yapılmıyacak..sen alevisin hoşgeldin,sen sünnisin aman nie geldin die..oo hanifilerde burdaymış hoşgeldniz efendim-tatlicadiarzu-
mezhebi falan filanı boşver..hala şansın varsa aşkının peşine düşyerimseniben

Son düzenleme:
birz da çevre ne der var tabiki ama mesela çocuk demişsiniz olursa adı ali olacak mesela bn kendi mezhebimden vazgeçmiyorum ama öyle çok seviyorum ki buna bile tamam dedim

Ben anlamadım çocuğunuz olduğunda adının ali olacak olmasına tamam demiş olmanızı bir fedakarlık olarak mı görüyorsunuz.. Ali isminin nesi var??
Benim teyzemin oğlunun adı Ali mesela.. İsmi Ali olanlar lanetlenmiş mi oluyor..
Ali ismi bence en anlamlı en güzel isimlerden biridir..
Anladığım kadarıyla sevgiliniz Alevi siz sünnisiniz...
Ben de sünniyim eşim Alevi...
Teyzem hem kendisi hem eşi sünni olmalarına rağen çocuklarının ismini Ali koydular...

Bence siz ailelerinizin sorun olacağını düşünüyorsunuz ama aslında siz de her ne kadar kendi kendinize itiraf edemeseniz de kafanızda bazı önyargılar taşıyorsunuz....

Biz eşimle 2 yıl normal arkadaş olarak görüştük daha sonra da 4 yıl flört ettik... Aslında bu kadar uzatmak istemezdik ama benim aiem şiddetle karşıydı bu ilişkiye...
Eşimin ailesi de onaylamadı ilk başta, ama 1 yıl sonra kabulendiler... Bizimkilerin kabullenmesi 3 yıl sürdü...

2,5 yıldır evliyiz... Annem eşimi öyle sevdi ki artık onlaragittiğimizde benim sevdiğim yemekler değil eşimin sevdiği yemekler pişiriliyor.... Eşime her bayram mutlaka hediyeler alır falan filan.. Hatta bazan erkek kardeşim anneme kızıyor... İyiki istemedin evlenmelerini, istemez halin böyleyse isteyen halin ne olacaktı merak ediyorum diye....

ikinizin ailesi de katı ise işler zor ama sen ve erkek arkadaşın nasıl bu konuda önemli olan o ..siz sorun edecek misiniz ileride bunu sen bunu sorgulamalısın önce ..sen mezhebimden vazgeçmem diyorsun dolayısı ile bu ileride sorun olacak demektir ..erkek arkadaşın ise şuanda böyle ama ileride belki o da kendi mezhebinin yolunda gitmek isteyecek ... al başına bela ..insanların inanışları hayatlarını baştan sona etkiler ...bu mücadeleyi verip mutlu olanlar da olabilir ama onlar istisna diye düşnüüyorum ..herkesin harcı değil yani ... inanışlar hayatı düzenlediği için farklı inanışlara sahip insanların birarada yaşaması da zor tabiiki bana göre ....inanışlar sizin için ne kadar önemli onu bilemiyorum ..mesela sen inanışlarım önemli diyorsan o zaman karşındaki insanla yapamazsın ..yok ben inanışlarımda çok katı değilim diyorsan o zaman anlaşma sağlanabilir ama ben yine de bu konudaki farklılıkların bir arada yaşamayı zorlaştıracağını düşnüyorum ....mesela çok dindar bir müslüman ile hristiyan birarada yapabilir mi ? mümkün değil ? ne kadar hoşgörü de olsa yaşam tarzları farklı sonuçta .. müslüman kendi dininin gereklerine uymak isteyip ona göre yaşamak isteyecekken diğeri tam tersini uygulayacak ..nasıl anlaşılcak bu durumda ..
en basiti müslüman biri domuz etine elini bile sürmez hristiyan ise su gibi yer domuz etini ...

bu örnekteki gibi düşünmek lazım bu inanış konusunu ...insanlar ancak hayata aynı açıdan baktıkları insanlarla beraber yaşayabilirler

iyide benim babamın ismi ali.
ve sünni.
anlamadım bu işi.ali adı sedece alevilere özgü bir admı.
haydaaaaa

Sana sadece tek bir konuda katılıyorum...Birarada olmanız ancak siz birbirinize karşı anlayışlı hoşgörülü ve saygılıysanız mümkün olabilir...

Mezhebimden vazgeçmeyecek tabii ki niye vazgeçsin, bu niye sorun olsun ki...Ya da erkek arkadaşının kendi mezhebinin yolunda gitmek istemesi neden başa bela olsun ki??? Ben de eşim de mezheplerimizden vazgeçmedik... Ben ramazan oruçlarımı tutarım o hızır oruçlarını... Bunun dışında da inanış olarak hiçbir farklılığımız yok...

Çok dindar bir müslümanla çok dindar bir hristiyan zaten evli olamazlar, zaten birbirlerine aşık da olamazlar....
Ama dindar bir müslümanla dndar bir hristiyanın evliliğine çok yakından şahidim... Kadın, orucunu tutar, kuranını okur, adam da pazar günleri kiliseye gider... Gayet de mutlu mesut yaşıyorlar... 2 kızları var.. 2 si de iki dini biliyorlar.. Büyük olan müslümanlığı seçti... Baba pek hoşnut olmadı ama anlayışla karşıladı... Küçük olan da daha ufak zaten pek farkında değil... En basiti dediğin domuz eti mevzusunda ise Hristiyanlar ille de domuz eti yiyecek diye bir kural yokki... yani sen domuz yemezsin o sugibi yer falan gibi genellemeler doğru değil...

benim sevgilimle benimde mezhepimiz farkli ben basindan beri biliyorum ailemin kabul etmicegini onu cunku bu konuyla ilgili konusmustuk kesinle hayir dediler ama ben bunu bile bile sevgilimle cikmaya basladim kendinede durumu soyledim cok guzel bi iliskimiz var ve birbini gercekten sevdigin surece bu konunun asilabilcegini biliyorum ve sonuna kadarda savasicam pes etmicem..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…