aşkta mezhep farkı:((

• Konu Sahibi Konu Sahibi madi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
off off annem öğrendi tesadüfen ama konuşmuyor bu konuyu benimle.o da annem öğrenince annesine anlattı beklediğimiz kadar ters bi tepkiyle karşılaşmadık.annesi tanışmak istemiş benimle ama bnm okulumun bitmesini bekleyebilecekimi diye sormuş. o bnden büyük arkadaşlarının çoğu evlendi doğal olarak ailesi de onun evlenmesini istiyor. evlenelim diye tutturdu bn okulum bitmeden evlenemem ki yaa (hem ben evlenicm desem annem vermez mafoldumben

cnm ne güzel kimse ters karşılamamış inşallah sevgilinin annesi biraz daha anlayışlı olur . okulun bitince evlenirsiniz artık ayrılmanız gerekmiyor güzel günlerin tadını çıkartın evlilik konularınıda okul bitince konuşursunuz

arkadaşım bence sorun ailelerden önce sen ve sevgilinde daha birbirinizi kabul edememişsiniz bence
eşimle bizzde farklı mezhepteniz aileleler doğal olarak önce itiraz ettiler ama kabulettiler 3 yııllık evliyiz bebek bekliyoruz açıkçası ben Ali diye tutturmuyorum o da illa sünniliği yansıtan isim düşünmüyor bebeğimiz iki mezhebi de bilecek farkımız yok ki alevi şöyle sünni böyle tamammen insan olsun adam olsun evleneceğin insan mezhebi ikinci planda
abim ablam da arklı mezheplerden birileriyle evliiler ve çocukarı var
kuzenim hıristiyanla evli ve çok mutu kimsse k,imseye dayatma yapmazsa sorun azalıyor bilgine
Aama sen önce onu kocan olarak kabul edebilecek misin sevgili olmak başka annesinin evine gittiğinde kendi yaşantılarıyla ilgili şeyler göreceksin mesela oruçları farklı nasıl yapacaksın
ya da cem evine gideek ne yapacaksın bunları kabul edebilecekmisin bunlarr sürer gider iki taraf için

bitirmeden evlenme zaten hele okul bitsin elin ekmek tutusun seviyorsa bekler

siz ne yapiyorsunuz ya?
yok aileler karsi geliyorsa bu is olmaz yol yakinken ayrilin da ne demek?
ömür boyu bu genc kadin/ erkek aileleri ile mi yasayacaklar?
aileleri tursularini mi kuracaklar?
elinde sonunda kabul edecekler bu durumu.

mezhep farkiymis, peh! yillarca katliamlar olsun, savaslar ciksin, cinayetler islensin. sonra gün gelsin birbirlerine bu iki mezhepten kisiler asik olsun ve bu hala SORUN olsun!
hangi zihniyet sorunlu cok belli!

Üstelik neden erkege suc atilmis, anlamadim. Kadin demiyor ki sevgilim benden ayrilmak istiyor diye. Yoksa ben mi göremiyorum?

ASKINIZIN arkadasinda durun, ask kolay bulunan bisey degil!

mezhep derken çerkez,manav,kürt gibi mi :s

o da bizim mezhepten,,, desın ailesine öyle evlenın nerden anlayacak ailesi :s

çözüm yolu garip olabilir ama bu devirde mezhep farkı dersenız hem dee 2 yıl sonra aklına gelmişse damat adayının ancak böle çözüm bulabilirim CADIARZU

Çerkeslik mezhep değil ki..Etnik köken...

Mezhep dinde oluyor..

mutlaka anlaşılır sonuçta kültür farkı var ortada onlar birşey sorsa ben cevap veremem.benim ailem sorsa o cevap veremez.hem zaten benim annem biliyor onun alevi olduğunu yani daha önce arkadaşım olarak tanışmışlardı. :sm_confused:

sevıyosa gercekten, aılesını de ıkna eder,
ıkna edemesse ceker evlenır. sevmıyorsa senı bırakır. bu böyledır.

çerkeslik kürtlük mezhep değildir, etnik kökendir....
Mezhep dinde olur...

Ama madicim senin yorumların da birbirinden ilginç... Onlar bişey sorsa ben cevap veremem benim ailem sorsa o cevap veremez..
Ne o siz aile içinde böyle aydabir toplanıp dini konulardan sözlü mü yapıyorsunuz birbirinize....
Say bakalım islamın şartlarını... 5 olmadı yanlış sen bizim mezhepden değilsin....
Öğle namazı kaç rekattır 3 oo yanlış hemde uzaktan yakından alakası yok, bırak bizim mezhebi sen bizim dinden bile değilsin falan gibi sorular cevaplar mı oluyor sizin ailelerde....
Ne soracaklar sana yada senin ailen ne soracak ona da cevap veremeyeceksiniz yapmayın allah aşkına yaa.... Kendi kendinize sorun yaratıyorsunuz.... Bence bu mezhep farkını ailelerden önce sen sorun yapmışsın zaten, her yorumunda bunu açıkça dile getiriyorsun... Ama konu açarken aileler karşı diyorsun....

Aslında sen karşısın bu duruma, mantıken olmaz diyorsun ama kalbin seviyorum diyor.. İkilemde kalmışsın, ama kendine bile bunu itiraf edemiyorsun aileler diyorsun....
Sevgilinle aranızdaki mezhep farkını sen ve sevgilin kabullenmezseniz ailelerinizden de kabullenmelerini bekleyemezsiniz... Siz kabullenip sorun olmayacağına inanırsanız ailelerinizi de ikna edebilirsiniz...

Ben bu mezhep,ırk farklılıklarını ayrım olarak görmüyorum. Eğer bunlar ayrımsa eşim Kürt ben Türküm, eşim şafi ben hanefiyim. Yaklaşık 3 yıldır evliyiz ve 19 aylık bir oğlumuz var. Evlenmeden önce annem sadece benim razı olup olmadığımı sordu ben de razı olduğumu, istediğimi söyleyince herkese "hayırlı olsun" demek düştü. Aranızda anlayış vars herşey halloluyor. Mesela bizim aramızdaki tek sorun (ki bana göre sorun bile değil) eşim ya da kayınbabam abdestliyken onlara elimin değmemesi gerekiyor. Bu arada eşimin de annesi hanefi babası şafi :) Bunları bu kadar büyük problem etmeye ne gerek var anlamıyorum. Ama emin ol sen ve sevdiğin kararlı ve tutarlı davranırsanız aileler de bi süre sonra saygı duyacaklardır.

canım benım sevgılım de alevı ben sunnıyım benım de baslarda bazı ??? vardı kafamda cunku alevılık hakkında hıcbısey bılmıyodum toplumda genel bı onyargı oldugunu bunun nedenlerını sordum uzun uzun konustuk tartıstık.inanki bu alevillik-sünnilik yok insan ayırımından baska bısey degıl
alevılık sunnılık turkluk kürtlük muslumanlık hrıstıyanlık ınankı bı farkı yok onemlı olan kısının ınsanlıgı insanın içi kalbi
hıcbısekılde bu sorun olmamlıydı aranızda ama soyle bısey varmıs bazı alevıler aynen sunnılerde oldugu gıbı cok uclarda yasıyolarmıs dınlerını.eger erkek arkadasının aılesı de bu sekıldeyse biraz zor tabı.ama yıne tum iş erkek arkadasına kalıyo.artık cocuk degıl oda aılede sozu gecmelı bu kararı vercek olanlar ıkınızsınız evlencek olanlar sızlersınız tabıkı aıle cok cok onemlı bı faktor ama mucadele etmeden hemen vazgecmek bıraz kolaya kacmak olmus sankı

Son düzenleme:

hım mezhep dinde oluyormuş bilmıyordum :S

ama aleviler de var mesela namaz kılıyorlar :s

ays aştı bu konu beni :)))

valla kaçın o zaman yaw bu konu yüzünden evlenemeyen hala 7 yıldır çıkan bir arkadaşım var...
kızın ailesi de bu yuzden cocuğu istemedi mezhep farkı yuzunden..(ben de mezhepi hep ilk sölediğim şekilde sanıodum :) nese onlar da gizli gizli 7 yıldır çıkıyorlar

başkasıyla evlenmem deyın resti çekin ailenize...o da çeksin
ben olsam öle yapardım sanırım....

Mezhep,insanın üzerine zorla yapıştırılan,yıllardır kurtulamadığı giysi..Hepimizde ne güzel insanlarız halbuki..

Ben insanı insani değerler taşıyan,taşımayan diye ayırıyorum..Mezhep ayrımının insanları renklerine göre ayırmaktan bir farkı olmadığını düşünüyorum..

ırkçılıktan ne kadar nefret ediyorsam,mezhep ayrımındanda o kadar nefret ediyorum..Benim eşim sunni ay bu adam sunni evlenmem demedim..Sormadım bile sen sunnimisin diye..O da demedi alevi mi kaçııınnnnnn::S

Ne yazık hala basmakalıp düşüncelerle ,kendi kendimizi bi güzel ayırıyor,sen alevisin burdan öteye geçemezsin,sen kürtsün senin yerin orası,sen sunnisin sadece bu delikten bakabilirsin gibi alanlar belirliyoruz..

Hey ne oluyo ne alanı,ne ayrımı yahu bende senim,sende bensin..ınsanız diye bağırasım geliyor...

Şebocuğumunda dediği gibi:Anahtar deliğinden görünen o küçücük manzara, sana yetiyorsa yetsin benim o sularda yüzmem gereek

Küçücük deliklerden dünyaya bakmayı bırakalım arkadaşlarr

Yüce yaradan kullarını alevi-sünni diye ayırmamış oysa biz aciz kullar birbirimizi ayırıyoruz,ötekileştiriyoruz ne yazık..

Allahtan hep hayırlısını iste onun iyi kullarına alevi-sünni diye etiketler takıp ayırma yoluna gitme velhasıl allah katında kullar iyi kul kötü kul diye ayrılır,ayırıpta hak yiyenlerden olma.

İşte sana bir sürü örnek nişanlım alevi bense sünni kökenliyim aramızda bu konuyu hiç konuşmadık ailelerimizde konusunu etmedi 3 senedir.İnsanları alevi-sünni diye ayırmak gibi lüzumsuz bir uğraş edinme sakın.İki çeşit insan vardır iyi insan ve kötü insan..sadece bunların üzerinde düşün gerisini düşünme.. dini konular üzerinde konuşup birbirinizi irdelemeyin her kez kendi inancını yaşamakta ve seçmekte özgürdür.
su akar yatağını bulur canim üzülme hayırlısını dile

üniversitedeyken o kadar yardımcı oldugum arkadasım sırf alevi oldugum için birden selamı sabahı kesti , üstelik çok açık giyinen dinle imanla alakası olmayan birisiydi ,sonradan öğrendim ki gece hayatı da var , çok kapalı arkadaşlarım oldu ama böylesine rastlamadım ,
neyse peki her işi düştüğünde bana koşarken bilmiyor muydu alevi olduğumu tabiki biliyordu ama işi düşmüştü .. sonra tekrar işi düştü galiba barışmaya çalıştı uzak durdum ,, arkadaşlıkta bile böyle sorunlar oluyorsa evlilikte niceleri olur ...

Son düzenleme:
sevgi herşeyin çözümü değil ne yazık ki....
ailelerin çok anlayışlı olması gerekir bu konuda...
ben yaşadım çok da iyi biliyorum..çok zor...mücadele etmek gerekir..
sadece siz 2.nize düşüyor iş..aileri ikna etmekte..sevginize sahip çıkmakta...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…