Sana sadece tek bir konuda katılıyorum...Birarada olmanız ancak siz birbirinize karşı anlayışlı hoşgörülü ve saygılıysanız mümkün olabilir...
Mezhebimden vazgeçmeyecek tabii ki niye vazgeçsin, bu niye sorun olsun ki...Ya da erkek arkadaşının kendi mezhebinin yolunda gitmek istemesi neden başa bela olsun ki??? Ben de eşim de mezheplerimizden vazgeçmedik... Ben ramazan oruçlarımı tutarım o hızır oruçlarını... Bunun dışında da inanış olarak hiçbir farklılığımız yok...
Çok dindar bir müslümanla çok dindar bir hristiyan zaten evli olamazlar, zaten birbirlerine aşık da olamazlar....
Ama dindar bir müslümanla dndar bir hristiyanın evliliğine çok yakından şahidim... Kadın, orucunu tutar, kuranını okur, adam da pazar günleri kiliseye gider... Gayet de mutlu mesut yaşıyorlar... 2 kızları var.. 2 si de iki dini biliyorlar.. Büyük olan müslümanlığı seçti... Baba pek hoşnut olmadı ama anlayışla karşıladı... Küçük olan da daha ufak zaten pek farkında değil... En basiti dediğin domuz eti mevzusunda ise Hristiyanlar ille de domuz eti yiyecek diye bir kural yokki... yani sen domuz yemezsin o sugibi yer falan gibi genellemeler doğru değil...