aşkta mezhep farkı:((

• Konu Sahibi Konu Sahibi madi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benimde erkek arkadaşım alevi.Abim istemiyor ( ayrıldık biliyor), babam insan olsun önemli olan o diyor, annem sadece tedirgin, erkek kardeşim ise sen bilirsin abla diyor..Son kararı verecek olan ise benim..
Onun ailesi beni tanıyor ve meshebimide biliyor..Bu konuda çok ılımlılar onlarında görüşü; insansa din mezhep dil ırk farketmez tarzında..
Yalnız biz şunu aştık,en önemli olan kısımda bu zaten ; Ben onun meshebine, o benim meshebime karışmayacak ve nasip olurda evlenirsek çocuklarımız seçimini kendisi yapacak..

Dini konuda sana dayatma yapmıyorsa ve saygı duyuyorsa bence sorun yok..
Çokta takılıp ilişkinizi ziyan etmeyin..
Aile işi biraz zor ama zamanla onlarda yumuşayacaktır..Bence mezhep farkını dile getirmeden önce birbirinizi ailelerinizle tanıştırın ve onların sevgilerini kazanmaya, kendinizi tanıtmaya çalışın..Daha sonra açıklarsınız =)
Böylelikle yargısız infazı engellemiş olursunuz..
Hakkında hayırlısı olsun canım..

hz aliyi bn de seviyorum tabiki ali isminde de bir problem yok güzel bi isim ama onun koymak istemesinin nedeni farklı kendi inancına dayanan bi isim olmasını istiyor.

Arkadaşım, daha önce de yazmıştım. Mesela,isim konusu seni rahatsız etmiş belli.
Ailelerden önce senin ne düşündüğün önemli. Bakış açılarınızı düşün, ölç tart. Her ne kadar ben bunları söylesem de aşk hiçbir şeyi görmez ama üzülecekseniz de çok çok uzatmak daha acı verir.
aileler de önemli tabi ama sizin sevginiz gerçekse onları da buna inandırırsanız her şey er geç çözülür...

birz da çevre ne der var tabiki ama mesela çocuk demişsiniz olursa adı ali olacak mesela bn kendi mezhebimden vazgeçmiyorum ama öyle çok seviyorum ki buna bile tamam dedim
canım kastettiğim bu değil. ilerde çocuk büyüdüğünde kendi dinini seçecek değil ya.. ne tarafa yönlendirilirse o tarafa kayacak. buna katlanabilecek misin? dediğim gibi canım her şeyi kafanda ölç. olumsuzlukları sana hatırlatmak değil niyetim. sadece karşına çıkacak en kötü şeyleri bile düşün ve değer diyorsan gir bu yola. arkanda hiç bi soru işareti bırakma

Ben en başından beri her şeyin hayırlısı olacaksa olsun diye dua ettim geceleri yatağıma yattığım zaman ve kolay olmayan şeyler de yaşadık elbet.şanssızım diye düşünme lütfen.Allah sana da umarım bunları nasip eder.mezhep ya da farklı şeylerden önce yüreğiniz,insanlığınız önemli her ikinizin de.Allah öyle bir sevgi veriyor ki ailelere ne mezhep konuşuldu ne farklı bir konu.şimdi ailesi kızım diyor, ailemde ona oğlum diyorlar da başka bir şey demiyorlar.zaman her şeyin gerçekten ilacıdır.umarım kalbindeki tüm güzellikler senin olur.

Mezhep ayrımları ne yazık ki tabulaşmış düşüncelerirn ürünleri ve bir yerde bu zinciri birilerinin kırıp artık bu anlamsız düşmanlıklara, ayrılıklara son vermesi gerekiyor. Eğer siz kararlı olursanız zor olsa da başarırsınız sanıyorum nitekim emsalleri var. Aileler ne kadar katı görünse de şimdi gözünüze, eğer siz kararlı ve azimli olursanız onların bakış açılarını değiştirebilirsiniz; madem bu kadar aşkınıza güveniyorsunuz bunun için savaşmaya değer.

İnsan tabi ki ailesini kırmamalı, incitmemeli ama onların bir uzantısı değil bir birey olduğunuzu kendi yaşamınızı kurmak ve dilediğiniz yolda ilermek hakkınız olduğunu da düzgün bir dille de anlatabilmeli.

hz aliyi bn de seviyorum tabiki ali isminde de bir problem yok güzel bi isim ama onun koymak istemesinin nedeni farklı kendi inancına dayanan bi isim olmasını istiyor.

Ama sen en başta siz ikinizin mezheplerle ilgili bir dayatması bir önyagısı yokmuş da sadece ailelerin istememesi nedeniyle ayrılacakmışsınız gibi anlattın....
Oysa ki senin sevgilin de mezhebini sana dayatmaya çalışıyor demekki... YAni Ali ismini sevdiği için koymak istemek başka bşey sırf alevi olduğu için Ali ismini koymak başka bişey....

Ve sana böyle bir dayatmada bulunması çok yanlış... Böyle bir dayatma, çocuğumuza benim mezhebime göre isim koycaz, benim mezhebime göre x yapıcaz deniyorsa zaten bence siz aileler yüzünden değil sevgiliniz yüzünden ayrılırsınız yakında....

Bizim hiç öyle sorunlarımız olmadı mesela... Eşim hızır orucu tutar ben ramazan orucu tutarım.. Şimdi bir bebek bekliyoruz... sim konusunu bana bıraktı.. O eziyeti çeken 9 ay karnnda taşıyıp binbir güçlükle doğuracak olan sensin, emzirecek olan sensin, isim koymak en çok seni hakkındır.. Ben zaten çocuğumuza soyadımı vereceğim, ismini de sen koy dedi....

Erkek için barış olursa güzel olur ben çok seviyorum demişti.. Benim de hoşuma gitti ama Mete ismni de çok istiyordum benim için çok değerli bir profesörümün ismi çünkü . Barış Mete koyarıs diye düşünmüştük... Ama kız bebek bekliyoruz yeni öğrendik... Şimdi harıl harıl kız ismi arıyorum...

Yani demem o ki sizin tek sorununuz aileler değil..

Aaa bu arada aklıma gelmişken Alevilerde Ali ismi çok yaygın değildir.. Hz. Aliye lan saygılarından dolayı yeri gelir çocuklarına kızmak bağırmak vurmak gerekebilir, Hz. Ali'nin adına leke sürmeyelim diye genelde çocuklarına Ali ismini koymazlar..
Yaygın isimler Haydar, Hasan,Hüseyin, Binali, yada bağlı oldukları ocakların dedlerinin isimlerini koyarlar...

Son düzenleme:
gelecekte olacak sorunlar bnm de aklıma geliyor açıkcası ama öyle çok seviyorum ki mantığımı dinleyemiyorum bunu yapabilseydim eğer en baştan vazgeçebilirdim.ben hep kalbimle hareket ettim ve bugün bunun cezasını çekiyorum(

ne kadar yazık degım yazılar okudum ve ne kadr guzel dusunen ınsanlarda var dıye dusundum... bu cagda bu nasıl bı mantıktır anlayamıyorum... once kendıne bak ne kadr musluman oldugunu ölç ondan sonra karsıdakını yargıla... cok sevıyorm dıye alı ısmını koymasına ızın vermıs :) buna guldum ya kurandakı en guzel ısımlerden bırıdır alı ve peygamber efendımızın gözüdür kulagıdır ali........ sen ali ismini koymayı lütüf mu edıyosun ve sonra da benm yolum dogru dıyosuz anlamıyorm .... ayrım yapan sız sorunları olan sız bence once sız kabullenın .. eeee sız kafanızdakı bu dusuncelerı bu cagda bıle atamadıysanz bence yazık etmeyın annlattgnz bu kadr seven bı cocouga bırakın yoluna devam etsın ....

doğmamış çocuğa don biçmişsiniz bir de ad koyma derdine düşmüşsünüz :)

Ali ismini kendi inancına dayandırarak koymak istiyor gibi bir şeyler yazmışsın

Ali ismi onun inancına bunun inancına dayandırılarak koyulmaz çünkü Ali senin sandığın gibi tekele alınmış bir kişilik değildir

şimdiye kadar kulaktan dolma bilgilerle donatıldıysan biraz araştırmanı tavsiye ederim

Ali'nin İslamda, tasavvufta nasıl bir yere sahip olduğunu bilseydin bu ismi koymak istemesinde böyle niyetler aramazdın

ha sana mezhebiyle ilgili dayatmalarda mı bulunuyor ? o zaman taviz vermeyecek kadar güçlüysen aynı şekilde ona mutluluklar dileyip yoluna devam edecek kadar da güçlüsündür

hayırlısı olsun hakkında

benim sözlüm alevi ben ise sunniyim bunu ne benim ailem sorun etti ne onun ailesi sorun etti ileride çocuklarım olursa allahın izniylede alevi mezhebinden olurlar sünni olurlar neyi isterlere seçmek onların hakkı ki bence ayrım yapmaya gerek yok benim etrafımda okadar çok alevi varki sunnilerden herzaman daha çok sevdim ve anlaşdım ben onlarla herr konuda bizden daha çok bağlılar herkonuda herseye

1.si ben kimsenin düşüncesini inancını yargılamıyorum.yargılasam sizden birisiyle beraber olmazdım.
2.si sizin gibiler yüzünden insanlar önyargıya kapılıyor ne yazikki her alevi bnm sevdiğim insan gibi değil.
bnm ali ismiyle ilgili söylediklerim hz aliyi sevmememle ilgili değil.ailemin bu ismin konuluş amacını bilmeleri ve ilerde buna tepki gösterecek olmaları.bn bunu bile göze alıyorum dedim.burda bu konuyu açmamın nedenini anlayanlar bna yol gösteriyor sizin gibi olayı farklı tarafa çekmeye çalışmıyor.ayrıca sevdiğim ve bni seven insan da senin gibi bir aleviyle değil ona her şeyden çok değer veren benim gibi bi sünniyle beraber olmayı tercih ederdi zaten.bnm onu tuttuğum yok ki bırakaym yoluna gitsin.biz AŞIĞIZ YA sizin gibi küt düşünceliler yüzünden bu durumdayz zaten.

benim ön yargım yok ayrıca alevilerle ilgili onunla tanışana kadar da böyle bi ayrım olduğundan bile haberdar değildim ki ön yargılarım olsun.evet ben bi sünniyim o da alevi ne var yani bunda ben sizlerden çözüm istiyorum.aleviliği sünniliği tartışmak bizlere düşmez ve şuan bunları konuşuyor olmaktan gerçekten nefret ediyorum bir kez daha anladım bizim için aşılması gereken çizginin ne kadar keskin olduğunu.ama ben güçlü birisiym ve bunların üstesinden elele vererek geçicz biliyorum.

ben altında niyet aramıyorum ki ya o açık açık söyledi bunun sebebini bana bnm anlatmaya çalıştığım da bu zaten taviz verecek kadar güçlüyüm guclubacismile

Seviyorum diyorsun. O zaman sevgine sahip çık. Ne ailene karşı ne de çevrene karşı yılma! Siz istemedikten sonra kimse sizi ayıramaz. Tabi önemli olan karşındaki doğru insan mı bi ömrü paylaşmak istediğinden emin misin önce bunları sorgula. Eminsen zaten sabredeceksin başka yapacak birşey yok arkadaşım.yerimseniben

valla seviyorum deyipte körü körüne evlenip ailesini hiçe sayıp evlenen sonrada hüngür hüngür aglayanları görüyoruz cnm evlilik başka sadece aşkla olmuyo evlilik iki gönül bir oldumu samanlık seyran olmuyo yani ailelerinizin sözlerine kulakverin onlar dogrusu bilir ne kadar katısın hiçmi sevmedin derseniz sevdim sevdigim adamla evlendim aynı inanıştayız ama yöre farkımız var o bile evliliği etkiliyo cnm evlilik bu sadece aşkla bitmiyo yani ii düşün hemde çok ii düşün

bilmiyorum belki çok garip bir düşünce olacak ama; ben ailemi karşıma almaya cesaret edemezdim şahsen... :1closedeyes: ne kadar tanırsanız tanıyın, evlilik çok farklı bir psikoloji. kapıdan içeri girmeden çözemiyorsunuz maalesef.. bilmiyorumkismile

ben de ailemi karşıma almazdım.. ama onları ikna etmeye çalışırdım.. kısmen ettim de.. annem şuan onaylıyor.. abim tanımadiği için önyargıyla yaklaşıyor ama bi tanısa çok sevecek eminim ve bana aferim kızım adam gibi birini bulmussun diyecek.. onun mezhebinden önce insanliğina değer vereceklerinden eminim..:hulya:

ailenizi ikna edemez misiniz
belki çok sevdiğinizi söyleseniz ondan başkası olmayacağını dile getirseniz
onlarda ikna olur
bu kadar mı katılar bu konuda ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…