Ben anlamadım çocuğunuz olduğunda adının ali olacak olmasına tamam demiş olmanızı bir fedakarlık olarak mı görüyorsunuz.. Ali isminin nesi var??
Benim teyzemin oğlunun adı Ali mesela.. İsmi Ali olanlar lanetlenmiş mi oluyor..
Ali ismi bence en anlamlı en güzel isimlerden biridir..
Anladığım kadarıyla sevgiliniz Alevi siz sünnisiniz...
Ben de sünniyim eşim Alevi...
Teyzem hem kendisi hem eşi sünni olmalarına rağen çocuklarının ismini Ali koydular...
Bence siz ailelerinizin sorun olacağını düşünüyorsunuz ama aslında siz de her ne kadar kendi kendinize itiraf edemeseniz de kafanızda bazı önyargılar taşıyorsunuz....
Biz eşimle 2 yıl normal arkadaş olarak görüştük daha sonra da 4 yıl flört ettik... Aslında bu kadar uzatmak istemezdik ama benim aiem şiddetle karşıydı bu ilişkiye...
Eşimin ailesi de onaylamadı ilk başta, ama 1 yıl sonra kabulendiler... Bizimkilerin kabullenmesi 3 yıl sürdü...
2,5 yıldır evliyiz... Annem eşimi öyle sevdi ki artık onlaragittiğimizde benim sevdiğim yemekler değil eşimin sevdiği yemekler pişiriliyor.... Eşime her bayram mutlaka hediyeler alır falan filan.. Hatta bazan erkek kardeşim anneme kızıyor... İyiki istemedin evlenmelerini, istemez halin böyleyse isteyen halin ne olacaktı merak ediyorum diye....
canım kastettiğim bu değil. ilerde çocuk büyüdüğünde kendi dinini seçecek değil ya.. ne tarafa yönlendirilirse o tarafa kayacak. buna katlanabilecek misin? dediğim gibi canım her şeyi kafanda ölç. olumsuzlukları sana hatırlatmak değil niyetim. sadece karşına çıkacak en kötü şeyleri bile düşün ve değer diyorsan gir bu yola. arkanda hiç bi soru işareti bırakmabirz da çevre ne der var tabiki ama mesela çocuk demişsiniz olursa adı ali olacak mesela bn kendi mezhebimden vazgeçmiyorum ama öyle çok seviyorum ki buna bile tamam dedim
ne kadar şanslısınız ben ne şanssız bi insanım bazen Allah a beni onun gibi birisiyle karşılaştırdığı için şükrediyorum bazen de ceza olduğunu düşünüyorum:sm_confused: sizin fotoğrafınızdaki halimizi görmeyi öyle çok istiyorum ki(
o benim ilk çıktığım değil ilk aşık olduğum kişi.ve bunu fazlasıyla hakettiğini düşünüyorum.ayrıca beni bırakmamak için elinden geleni yapıyor gece gündüz çalışıyor maddi anlamda iyi olursa düzelebileceğine inandrmış kendini.imkansıza sığınıyor.ben ömrümü onunla nasıl geçirebilirim bu sorunu aşmamızın bir yolu var mı onu öğrenmek istiyorum bu soru ikimizin adına. bu arada aileler bilmiyor ne yazıkki(
hz aliyi bn de seviyorum tabiki ali isminde de bir problem yok güzel bi isim ama onun koymak istemesinin nedeni farklı kendi inancına dayanan bi isim olmasını istiyor.
ne kadar yazık degım yazılar okudum ve ne kadr guzel dusunen ınsanlarda var dıye dusundum... bu cagda bu nasıl bı mantıktır anlayamıyorum... once kendıne bak ne kadr musluman oldugunu ölç ondan sonra karsıdakını yargıla... cok sevıyorm dıye alı ısmını koymasına ızın vermıs :) buna guldum ya kurandakı en guzel ısımlerden bırıdır alı ve peygamber efendımızın gözüdür kulagıdır ali........ sen ali ismini koymayı lütüf mu edıyosun ve sonra da benm yolum dogru dıyosuz anlamıyorm .... ayrım yapan sız sorunları olan sız bence once sız kabullenın .. eeee sız kafanızdakı bu dusuncelerı bu cagda bıle atamadıysanz bence yazık etmeyın annlattgnz bu kadr seven bı cocouga bırakın yoluna devam etsın ....
doğmamış çocuğa don biçmişsiniz bir de ad koyma derdine düşmüşsünüz :)
Ali ismini kendi inancına dayandırarak koymak istiyor gibi bir şeyler yazmışsın
Ali ismi onun inancına bunun inancına dayandırılarak koyulmaz çünkü Ali senin sandığın gibi tekele alınmış bir kişilik değildir
şimdiye kadar kulaktan dolma bilgilerle donatıldıysan biraz araştırmanı tavsiye ederim
Ali'nin İslamda, tasavvufta nasıl bir yere sahip olduğunu bilseydin bu ismi koymak istemesinde böyle niyetler aramazdın
ha sana mezhebiyle ilgili dayatmalarda mı bulunuyor ? o zaman taviz vermeyecek kadar güçlüysen aynı şekilde ona mutluluklar dileyip yoluna devam edecek kadar da güçlüsündür
hayırlısı olsun hakkında
bilmiyorum belki çok garip bir düşünce olacak ama; ben ailemi karşıma almaya cesaret edemezdim şahsen... :1closedeyes: ne kadar tanırsanız tanıyın, evlilik çok farklı bir psikoloji. kapıdan içeri girmeden çözemiyorsunuz maalesef.. bilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?