• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşkta mutluluğu bulamaktan korkmak..

Cesi87

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2013
843
1.308
313
Arkadaşlar merhaba.. öncelikle burada bulunan tüm herkesin anneler günü kutlu olsun.
Ilk defa bir konu açıyorum ama Sanırım biraz umuda ihtiyacım var... şuanda 32 yaşındayım ve bugüne kadar aşk konusunda çok şanslı olduğumu söyleyemem. Ya olacakken olmaza sürüklendi, ya zaten başından beri aslında olacağı yokmuşta ben göremedim belkide, ya da hep nerede imkansız ya da zor var ona gitmişim. Ben hep aman erken yaşta evlenmeye gerek yok önce işim olsun önce yeterince olgunlaşayım vs diyerekten çokta takmıyordum aslında bu konuyu. Üstelik etrafımda ki tüm arkadaşlarım benimle yaşıttı ve hepsi bekardı. Yani kendimi yalnız da hissetmiyordum bi ben değilmişim diye sanırım bilinçaltım daha rahattı.
Son 2 senede çok şey değişti. Benim hayatım alt üst oldu, bi günde tüm herşeyimi bırakıp yurt dışına dönmemle beraber sıfırdan başladım. Arkadaşlarım ise bu süreçte tek tek evlenip, şimdi peş peşe anne oldular. Etrafıma baktığımda bir ben kalmışım aslında aşkta mutluluğu yakalamayan.
Şimdi aklım saçma düşüncelere gittiğini farkediyorum. Ben hiç bulamayacak mıyım, bende mi bi sorun var, neden herkes buluyor bir ben değil vs. Gibi. Artık tanışmanın çokta zorlaştığını düşünüyorum. Erkekler ya çok yüzeysel yaklaşıyor, ya evliler ya da ilk adımı kadından bekler oldular. Emek veren yok, ya da benim karşıma çıkmıyorlar.. Zaman ilerledikçe elbette beklenti yükseliyor ya da daha doğrusu insan artık neyi istediğinden ziyade neyi istemediğini daha net biliyor ama okadar da zor şeyler beklemiyorum ki. Bu konu beni artık içten içi çok üzüyor çünkü bende bi yuva kurmak istiyorum, artık farklı bir hayata geçiş yapmak istiyorum. Ama sanki istedikçe olmuyor, erteleniyor.. kısacası bu cümleyi hiç mi hiç sevmesemde evde kalmışlık sendromu başlamış gibi. Sağdan soldan “artık sende bi yuva kursan anne olmak istemiyor musun herşey zamanında güzel” yorumları geldikçe de iyice beynime yerleştiğini farkediyorum. Eksik hissediyorum kendimi..

İlk başta dediğim gibi belkide biraz Umut lazım bana. Benim gibi olanlar var mı? Veya benim yaşımda/ benden büyük olupta hiç beklenmedikleri anda o mutluluğu bulanlar var mı? Bana göre kimse yok sanki deyipte aksini yaşayan oldu mu?
Siz de nasıl oldu, tavsiyeleriniz var mı acaba?
Okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim :)

Herkesin hayatı farklı hikayelerle dolu. Kimi 20de aşık olur, kimi 40ta.. Bir çizelgesi yok bu gönül işlerinin. Benim de liseden beri çevrem evlenen, çocuk yapan sınıf arkadaşlarımla dolu. Onlara bakıp yol alamayız. Canınızı sıkmayın bu sebeple. Evlenmemek de çocuk sahibi olmamak da kadını eksiltmez. Cahilce bir düşünce.

Ayrıca kadından adım bekliyorlar demişsiniz de atın ne olacak ? :)

Şu an sizin gibi hiç evlenmemiş olmayı tercih ederdim, zira boşanıyorum 26 yaşımda, bir de çocuğum var onun sorumluluğu...
Üzüldüm sizin adınıza. Evet bunu çok duyuyorum, herkes maalesef yaşaması gereken şeyleri yaşıyor sizde de buymuş :( allah güç versin, sakın pes etmeyin daha çok gençsiniz

Herkesin hayatı farklı hikayelerle dolu. Kimi 20de aşık olur, kimi 40ta.. Bir çizelgesi yok bu gönül işlerinin. Benim de liseden beri çevrem evlenen, çocuk yapan sınıf arkadaşlarımla dolu. Onlara bakıp yol alamayız. Canınızı sıkmayın bu sebeple. Evlenmemek de çocuk sahibi olmamak da kadını eksiltmez. Cahilce bir düşünce.

Ayrıca kadından adım bekliyorlar demişsiniz de atın ne olacak ? :)

Mantıklı düşündüğümde zaten bende sizin gibi düşünüyorum. Sonra işte böyle boşluğa düşüyorum, neden her zor anımı yalnız atlatmak zorundayım diye üzülüyorum :(

Ya ben öyle aşırı pasif felan değilim de, ama sanki erkekler kadının erkeğin peşinden koşmasını istiyor. Beni istiyorsan emek ver ben böyleyim işine geliyorsa kafası. Bu bana ters geliyor :(

Mantıklı düşündüğümde zaten bende sizin gibi düşünüyorum. Sonra işte böyle boşluğa düşüyorum, neden her zor anımı yalnız atlatmak zorundayım diye üzülüyorum :KK43:

Ya ben öyle aşırı pasif felan değilim de, ama sanki erkekler kadının erkeğin peşinden koşmasını istiyor. Beni istiyorsan emek ver ben böyleyim işine geliyorsa kafası. Bu bana ters geliyor :KK43:

O insanı bulmak için zaman var demek ki önünüzde. Endişe etmeyin.

Peşinden koşmak gibi dememiştim aslında. Adım atmak tanışmaya çalışmak, sohbet etmeye çalışmak, ilgi alanına girmek gibi şeyler :)

Mutluluğu bulamazsın zaten o seni bulur. Ayrıca aşk ve evliliği romantik komedi filmi sanıyor insanlar. Olsa ne olur en uzun film 3 saat...

O insanı bulmak için zaman var demek ki önünüzde. Endişe etmeyin.

Peşinden koşmak gibi dememiştim aslında. Adım atmak tanışmaya çalışmak, sohbet etmeye çalışmak, ilgi alanına girmek gibi şeyler :)
Bir tek bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama bakıyorum etrafıma, cafe de olsun yolda, otobüste vs herkes telefon başında, kimse bi doğru düzgün etrafına bakmıyor. Devir resmen Social Media devri olmuş :)

Mutluluğu bulamazsın zaten o seni bulur. Ayrıca aşk ve evliliği romantik komedi filmi sanıyor insanlar. Olsa ne olur en uzun film 3 saat...
Eminim öyledir evet. Ama insan başkalarında o mutlu anları görünce sadece iyi tarafı görmek istiyor :)
Tabi iyi günde kötü günde olmalı toz pembe bir aşk beklemiyorum ama biraz da bana uğrasın ya :(

Hayırlı bir eş için dua et olur inşallah Allah yuva kurmak isteyene yardım eder😊

Hayırlı bir eş için dua et olur inşallah Allah yuva kurmak isteyene yardım eder😊
Bunu çok yapıyorum İnan ki :) olmayınca da üzülüyorum sonra.. geç olsun güç olmasın diyorum ama işte sanki zamana karşı savaşıyorum :(

Bunu çok yapıyorum İnan ki :) olmayınca da üzülüyorum sonra.. geç olsun güç olmasın diyorum ama işte sanki zamana karşı savaşıyorum :KK43:
İnşallah gönlüne göre biri çıkar karşına. Üzme kendini☹️ Sende benim gibi sabırsızsın galiba hemen olsun istiyorsun

Ben inanıyorum isteğine kavuşacağına🙂

İnşallah gönlüne göre biri çıkar karşına. Üzme kendini☹ Sende benim gibi sabırsızsın galiba hemen olsun istiyorsun

Ben inanıyorum isteğine kavuşacağına🙂
Çok tatlısın :) teşekkür ederim allah hepimizin gönlüne göre verir inşallah

Back
X