• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
ne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum

Çok haklısın cnm maalesef artık bunlar bizler için bı hayal kredisiz hiç bir şey olmuyo Allah büyük vardır biyerlerde bizim de bir kısmetimiz umudunu kaybetme🙂

ne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum
Bu iktidar sistemi ilee, asgari ücrete ideal rakam budur diyen zihniyet ilee, biraz zor ev sahibi oluruz. Kimse kusura bakmasın ama gerçek bu, ekonomi yerle bir şu anda, asgari ücrete üç kuruş zam yapmadan daha sıvı yağa iki katı zam geldi be insaf... Kirada oturmaya mahkumuz..

Kırsal bı yerde 1200 kıra cok degılmı. Acaba siz calısırken mi tuttunuz bu evi maddiyat ıyı diye.evlermi pahali yada.. İstanbulda ben 1100 e oturuyorum ve evde guzel.. Allah gonlunuze gore versın insallah. Hayat cok zor. Rabbım hepimize bir ev nasıp eder Insallah. Birikmez Birikmez kolay deıl cokta helede harcamayı seven insanlarsak...bizde oyleyız bıraz malesef.. Gelire gore de gider oluyor malesef..

Ev alan bir cok kisinin sizinki kadar geliri yoktur.
Sizin hic altininiz, arabaniz yok mu? Kırsala göre o harcama bana biraz yüksek geldi ama her sey de cok pahali tabi ne diyeyim.
Çocuk olmadan biraz birikim yapsaydiniz daha rahat olurmus. Vardir bir yerde bir nasibiniz. Sagliginiz huzurunuz bozulmasin.

Biraz fazla harcıyor olabilir misiniz?1000 lira işyerinde neden yemek parası veriyorsunuz anlamadım, pandemi nedeniyle yemekhaneler çalışmayınca benim eşim evden götürüyor tavsiye ederim. karı koca memuruz biz de, maaşlarımız 3 aşağı 5 yukarı aynı evimizi aldık şükür.. kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama siz de alırsınız.. millet asgari ücretle ev alıyor,çocuk okutuyor.. evet memur maaşı da yüksek değil ama ev alınabilir diye düşünüyorum..

Biz 2014 te evlendik 2015 mart ayında 0 araba aldık (Benim bekarliktan kalan arabamı satıp üzerine altınlar) yani o mart ayında elimizde 0 tl vardı.

Ailelerden yardım 0

65 bin peşinat biriktirip ev aldık 265 e. Aldiktan 1 yıl sonra teslim edildi (o bir yıl hem kira hem kredi odedik) şimdi ev 500 olDu tabii

Siz aldığınız bu maaşlarla ağlıyosunuz biz asgari ücretliler geberelim o zaman. Eger gerçekten zor durumdaysanız eşinizin her ay harcadığı 1000 lirayı kısabilirsiniz bu biraz lüks gibi geldi mutfak her ay 2000 lira bence fazla tek maasla ev gecindirip çocuk okutanlarda var

Ben de öyle kara kara düşünüyorum. Bekarım, ailemle yaşıyorum ve özel sektörde çalışıyorum. Maaşım yattığı gün kredi kartımı ödüyorum. Maaşımın yaklaşık üçte biri, bazen daha fazlası karta gidiyor (hem kendime harcıyorum hem eve destek oluyorum, her şeyi kartla alıyorum market vs.) İğneli epilasyona nakit ödüyorum, ona gidiyor biraz da. Az bir şey nakit ayırıp kalanıyla gram altın alıyorum. Birikim yapmayı seviyorum. Yemeden içmeden gezmeden de kısmam ama uygun harcarım abartmam. Şimdi zaten pandemi var diye bir şey yapamıyoruz. Ama ona rağmen nasıl araba alabilirim düşünüyorum hep. Ev zaten çok uç bir hayal şu an benim için. Ancak ilerde evlenince düşünebilirim onu da.

Eşimle banada kimseden birşey kalmadı ama 2. Yilimizda cok güzel bir ev aldık. Eşim memur, ama hatta o zaman ben çalışmıyordum bile.
Gayet geziyoruz, yiyoruz, giyiyoruz (mutfaktan aslaa kısmam) herseyi yapabiliyoruz. Şimdi evimizi sattık, insallah ilerleyen dönemlerde tekrar alacağız.
Ve sizden fazla kira ödüyoruz 🤷‍♀️

Valla kardeş askeri ücretle tekbaşına 4 kişilik aile bakan insanlar var etrafımda hem de kiradalar. Tamam çok tutumlu olun ve hayat çekilmez olsun demiyorum ama 11.500₺ geçiyormuş normal şartlarda elinize. (pandemi süreci istisna) Hiç olmazsa ev peşinatı ödeyecek kadar birikim yapmanız gerekirdi şimdiye kadar, yapamadıysanızda biriktirmeniz şart. O da en az her ay birkaç bini kenara atmaktan geçiyor. Giderlerinize dikkat edeceksiniz. Gerekirse her ay oturup para en çok nereye gidiyor? Hangi harçamalar lüzumsuz? bunların listesini yapacaksınız. Marketlerin indirim zamanlarını kollayacaksınız.

her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur
öncelikle şunlardan kısarsanız elinize otomatik olarak 2000 tl para geçer.

anlaşılan eşiniz sizin kadar dert etmiyor bu durumu.

Benim eşimde memur kırsal bi kesimdeyiz burası büyük şehire göre hesaplı ama malesef hayat pahalı biz kredi ödüyoruz şuanlık ev işine girmedik daha erken gibi sürekli tayinizmiz çıkıcak çünkü sabit değiliz ilerde nasip olursa alırız ama sizin harcamalarmı çok acaba? Yani asgari ücret alanlar napsın şükretmek lazım :KK25:

Siz aldığınız bu maaşlarla ağlıyosunuz biz asgari ücretliler geberelim o zaman. Eger gerçekten zor durumdaysanız eşinizin her ay harcadığı 1000 lirayı kısabilirsiniz bu biraz lüks gibi geldi mutfak her ay 2000 lira bence fazla tek maasla ev gecindirip çocuk okutanlarda var
Evet galiba öyle nankörlük ediyoruz bazen

Şu an sizinle benzer hisler içindeyim. Bana da hayal gibi geliyor. En azından yaşadığımız yerde.
Arkadaşlar 81 ilin 81inde ev fiyatları aynı değil ama maaşlar aynı. Bunu da göz önünde bulundurun derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X