• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
11500 lira giren evden kenara üç kuruş atamadiysaniz tabii ki ne ev sahibi olursunuz, ne araba.
Saçın, savurun paranızı. Neden yakınıyorsunuz ki??
Elime bundan çoook daha az para gecmesine rağmen her ay iki üç gram altın almazsam rahat etmez benim içim. Siz de maaşı alır almaz bir altın hesabına 3-5 gram altın atabilirsiniz...
Ya da benim onerim
Sadece 3 ay kemer sıkın ve kendinizi gerçekten bir harcama detoksuna alın. Kisabileceginiz her şeyden kısın, zaten pandemi de var, çok masraf yapacak şey yok... Bu 3 ayın sonunda da biriken parayla şehrin çok merkezi olmayan, gelişmeye yakın bir yerinden bir arsa alın. Arsa pahalli bir şey değil, ben zevkine bazen arsa siteleri geziyorum boş vaktimde😅😅 Trendyol gezmekten iyidir. Bak, burada 20 bine Fethiye'den müstakil Tapu satmislar mesela . gerçekten tahmin edilemeyecek kadar güzel parçalar çıkabiliyor 'ihtiyactan satilik' , özellikle miras zamanı, satıp kurtulmak istiyor insanlar.
Böyle bir yerden arsa alsan ve her ay seni hiç zorlamayacak kadar altın alsan, ya da kripto paralar var, ben çok anlamadığım için o ise hiç girmedim ama altinin yanında, bazı aylar için de sizi hiç zorlamayacak miktarda, birkaç bin liralık bir kripto para alsaniz , birkaç sene sonra hepsini satıp peşinat yapıp güzel bir ev için kredi cekebilirsiniz.
Yani, alanlar böyle mal mülk sahibi oluyor. Atadan dededen bir şey kalmamış size, belli ki 'varken ye,yokken kıs' genlerine sahipsiniz. Bu genleri sonraki nesillere aktarmayın da, en azından siz ileriki nesile bir şeyler bırakın , derim ben.

Canım bu paylaştığın hesap goygoydan başka bir şey değil bence. Fethiye'de değil Fethiye'nin etrafındaki ilçelerin en ücra köyünde dahi bu fiyata arsa alman imkansız

Son düzenleme:
Valla insanlar kaç para maaşa evleri de arabalarını da alıyor.

Anlattığınız durum geleceğini düşünmeden hareket eden insan türü.
Demek eşiniz bu günü düşünen bir yapıya sahip yada para konusunda birikim, değerlerdirme bilmiyor.

Siz yapın birikimi.
Yanlız birikim yapmakla şu devirde para birikmiyor. O parayı değerlendirerek arttırmanız gerekiyor.

Canım bu paylaştığın hesap goygoydan başka bir şey değil Fethiye'de değil Fethiye'nin etrafındaki ilçelerin en ücra köyünde dahi bu fiyata arsa alman imkansız
+1 imkansız.
Fethiye de 20 bine arsa nasıl bı ütopya.
Arkadaşlarım oturuyor Fethiye de oturuyor arasa konuşuruz asla bu fiyata arsa yok..

Canım bu paylaştığın hesap goygoydan başka bir şey değil Fethiye'de değil Fethiye'nin etrafındaki ilçelerin en ücra köyünde dahi bu fiyata arsa alman imkansız

Ayrıca arsalar evlerden çok daha pahalı Ev habire yapılır imar gelir kat çıkar vs ama arsa tureyecek bir şey değil

Biz 2 çocukla ( özelde okuyorlar) ev araba ödüyoruz. Birazda koseye koymaya çalışıyoruz. Ben korona da evden çalışıyorum. Esim evden yemek götürüyor. Oturduğumuz ev kira onu da ödüyoruz. Ikimizin de lüksü yok. Çocuklara ihtiyaclarini aliyorum kiyafetlerde onlara da lüks degil.
Bizim evde yemek ve kitap için harcanan paranin hesabi yapılmaz. Onun disidna çok dikkatli gideriz. Arada eksi de oluyoruz artida. Çok şükür. Ama 1000 liraya elektronik ve kiyafet bence cok buyuk bir ücret.
eşime söylüyorum ben de ama dinlemiyor dün daha ayakkabı ve kemere 250 lira gitti giyecek birşey bulamıyorum der alır durur kulaklık alır akıllı saat alır her ay birşey bulur

Bizim maas asgari ücret bile değil 😑 eviniz yok simdi ama kamudasınız sonuçta. Sizin yerinizde olmak isteyen milyonlarca insan var. Kiranızı verdiğiniz sürece ev sizin sayılır. Yani kusura bakmayın ama böyle zor Bi dönemde (millet gerçekten aç) bu söylediğiniz bana tuhaf geldi...

eşime söylüyorum ben de ama dinlemiyor dün daha ayakkabı ve kemere 250 lira gitti giyecek birşey bulamıyorum der alır durur kulaklık alır akıllı saat alır her ay birşey bulur

Bak eşime bugün desem ki (0 ev aldık 10 yıllık kredi 2 yıl bitti) hadi gel evi satalım kiraya gidelim yemin ederim sana tamam der çünkü çok afedersin ama bu erkekler mal

Not ihtiyacı varsa alsin tabii:)

Bizim de evimiz yok. Ben yiyip icip gezilerek ev falan alınacağını da sanmıyorum. Bizim bir tanıdık şöyle yaptı. Önce ilk senesinde giriş kat çok da iyi olmayan küçük bir ev aldı az kredi çekti altınları vardı. 3 senede onu ödedi. Sonra orta halli bir ev aldı elindekini satıp yine çok az kredi ödedi. Sonra da bunu satıp şimdi oturduğu baya güzel evi aldı. Yine çok az kredi çekti. 10 yıllık evliler işte. Hem bir şeyden pek kısmadı. Hem normalde zor alacağı ya da çok kredi çekmek zorunda kalacağı evi az kredi ile halletti.

Siz atanali birkaç ay olmuş, bir süre esinizin maaşıyla geçireceksiniz sanırım.

Eşiniz kıyafet ve teknolojik ürün dediğiniz ve her ay 1000 TL tutan harcaması fazla aldığı maaşa göre. Kıyafet alınırda her ay alınmaz, teknolojik ürün de öyle. Aylık 1000 TL yemek masrafı da fazla. Eşiniz bunlardan kismadikca eksiden kurtulmazsiniz.

Birikimi de siz işe dönünce yapmaya başlarsınız ancak.

eşiniz dar gelirli bir aile mi geliyor?
ya da evlenene kadar parasını ailesine filan mı vermiş?

ya da çok rahat büyümüş, tek çocuk, hayatında kenara para koymamış filan mı?

adamın sandalye ve saat almak için 500 lira vermesi öyle çok çok çok aman aman büyütülecek bir ey değil ama
her ay her her ay böyle 500 lira ıvır zıvır 500 lira elektronik 500 lira kıyafet 1000 lira yemek için harcıyorsa 2500! lira yapıyor bu! burada bi sorun var. (hayır herkes ev sahibi olmalı diye düşünmüyorum ama para kolay kazanılmıyor, bu kadar rahat harcamak bence sorun, bence israf)

siz bu 2500 lirayı ve kiraya verdiğiniz 1200 lirayı kredi taksitine verseniz yemenizden içmenizden kesmeden zaten ev sahibi olursunuz, çocuk da varken yeme içime ısınma gibi şeylerde kısılmaz zaten.

eşinizle bu durumu çözmeniz lazım
belki adam
"yaşımız genç daha yeni elimiz para gördü şimdi almayacaksam ne zaman alacam" diyor - ki hiç bilmiyorum belki öyle değildir, belki yıllardır çalışıyordur belki sigarayı filan bıraktı şimdi alışverişe verdi kendini :) benimki sadece olası tahminler. eşinizin beklentisi ile sizin beklentileriniz ve para yönetiminiz aynı değil gibi sanki. bunları çözmeniz lazım. eşinizin biraz disipline olması lazım- ama tabi bunu kabullenebilirse değilse cıngar çıkabilir.

ben memur değilim benim de ailemden bir desteğim yok -olması beklenemez de çok kardeşiz. Ama evimi 5 sene önce almıştım. Ama ben 21 yaşında mezun oldum ve okurken de çalışıyordum yani ev aldığımda 10 seneden fazla çalışma hayatım vardı. Bence "kaç yıllık memur" olmaktan ziyade kaç senelik çalışma hayatı var, bu sürede aile evinde mi kalıyordu yoksa kendi ev kirası vs. gibi masraflar yapıp bir de birikim mi ypaıyordu gibi şeyler önemli.

Siz de daha 3 senelik evliymişsiniz düğünü kendiniz yapmışınız, çocuk var, siz daha yeni çalışmaya başlamışsınız ve şu anda çalışmıyorsunuz. Ev olmaması normal ama araba olabilirdi - ki o da kredi olurdu. erkekler arabaya hevesli olur genelde sizinkinde o da yok galiba? 1-2 sene onu ödedikten sonra siz de tekrar çalışmaya başlayınca da artık kredi ödemeyi ve ona göre disipline olmayı öğrenmiş şekilde ev işine girerdiniz. genelde olanı soruyorsunuz, genelde olan bu.

Bizim de evimiz yok. Ben yiyip icip gezilerek ev falan alınacağını da sanmıyorum. Bizim bir tanıdık şöyle yaptı. Önce ilk senesinde giriş kat çok da iyi olmayan küçük bir ev aldı az kredi çekti altınları vardı. 3 senede onu ödedi. Sonra orta halli bir ev aldı elindekini satıp yine çok az kredi ödedi. Sonra da bunu satıp şimdi oturduğu baya güzel evi aldı. Yine çok az kredi çekti. 10 yıllık evliler işte. Hem bir şeyden pek kısmadı. Hem normalde zor alacağı ya da çok kredi çekmek zorunda kalacağı evi az kredi ile halletti.
ben de boyle yapmayi dusunuyorum.birden maasimin yarisini krediye veremem .bizim cevre de dehset borclara girip yillarca yemeden icmeden ev kredisi oduyorlar insanlar .arayi bulmak lazim dusunuyorum

ne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum
10 binden fazla gelir varken,kafa kafaya verip kenara para atmak icin mesela küçücük bir örnek olarak esinize evinizde yapılan yemekten bir kap yemek hazırlayıp veremiyorsaniz bence de zor yani ev almaniz.Millet asgari ücretle ev bakiyor hanımefendi huhuu tek calisip geçiniyorlar.Isterseniz sıkıp kenara öyle para koyarsinizz ki ama işte plan program yapip hayata geçirmelisiniz

Canım bu paylaştığın hesap goygoydan başka bir şey değil bence. Fethiye'de değil Fethiye'nin etrafındaki ilçelerin en ücra köyünde dahi bu fiyata arsa alman imkansız
Muğla'da yaşıyorum, semt vermeyeyim ama iyi bir yerinde kalıyorum,

o hesaplar sadece emlakçıya gelinsin diye yapılmış tuzaklar, ilgi çeksin
"aaa onu sattık ama bak şu var" demek için bilerek yapıyorlar.

hele pandemiden beri burada kümes koyulacak kadar arsalar bile uçtu uçtu resmen.

aslında eşime arada söylüyorum bazen saçmalıyor alışveriş yaparken sizden de bilgi almak istedim abartıyor muyum diye mesela dün ayakkabı kemere 250 lira gitti bu ay sandalye saat aldı kendine onlara da 500 gitti

Ayakkabi kemere 250, saat sandalyeye 500 lira az bile. Ama bunlar surekli mi aliniyor? Öyleyse sorun büyük. Ben 3 hafta önce bi ayakkabi aldim 580 tl. Ama her ay böyle bi harcamam olmuyor.

Bence siz esinizle önce ortak hedefler belirleyin. Bence esinizin ev almak gibi bi plani yok.

is yerinde yemek yok disaridan mi yiyor her gun? hem sagliksiz hem pahali. evden gotursun.
yurtdisinda yasiyorum. koca koca mudurler, ceo'lar hepsi elinde sefer tasi, beslenme cantasiyla ise gelir. kamyonla maas alan insan bunlar. keske beslenme goturme kulturu bizim memlekete de yerlesse derim hep.

ev alma meselesine gelince de.. boyle seyler azi cogaltmakla olur. apart alirsin kucuk bir tane. kiraya verirsin. o bir kismini oder kendi kendini zaten. ev alacagin zaman aparti satar pesinat yapar ustune odersin iki oda olur. sonra onu satar uc odaliya gecersin. hem kira hem birikim veya ev odeme zor. odedigin kira degil kredi olmali ki satip cikinca para sana kalmis olsun. hizmet aliyorsun kirada evi kullaniyorsun ama parayi tutamiyorsun.

ailelerden borcla vs pesinat yapip kredi odemeli eve girmek lazim.

Benzer durumdayiz. Kartlardan dolayi battik biz. Kapatsak rahata erecegiz belki de. Bir de mutfak alisverisimiz cok tutuyor. Surekli online markwt alisverisi yapiyorz artik aylik ne kdr tuttugunun hesabini bile yapamiyorum. Ist da olmasak rahat alirdik ev belki ama bu sehirde hem insanca yasayip hem saglikli beslenip hem ev almak hayal...

eşiniz dar gelirli bir aile mi geliyor?
ya da evlenene kadar parasını ailesine filan mı vermiş?

ya da çok rahat büyümüş, tek çocuk, hayatında kenara para koymamış filan mı?

adamın sandalye ve saat almak için 500 lira vermesi öyle çok çok çok aman aman büyütülecek bir ey değil ama
her ay her her ay böyle 500 lira ıvır zıvır 500 lira elektronik 500 lira kıyafet 1000 lira yemek için harcıyorsa 2500! lira yapıyor bu! burada bi sorun var. (hayır herkes ev sahibi olmalı diye düşünmüyorum ama para kolay kazanılmıyor, bu kadar rahat harcamak bence sorun, bence israf)

siz bu 2500 lirayı ve kiraya verdiğiniz 1200 lirayı kredi taksitine verseniz yemenizden içmenizden kesmeden zaten ev sahibi olursunuz, çocuk da varken yeme içime ısınma gibi şeylerde kısılmaz zaten.

eşinizle bu durumu çözmeniz lazım
belki adam
"yaşımız genç daha yeni elimiz para gördü şimdi almayacaksam ne zaman alacam" diyor - ki hiç bilmiyorum belki öyle değildir, belki yıllardır çalışıyordur belki sigarayı filan bıraktı şimdi alışverişe verdi kendini :) benimki sadece olası tahminler. eşinizin beklentisi ile sizin beklentileriniz ve para yönetiminiz aynı değil gibi sanki. bunları çözmeniz lazım. eşinizin biraz disipline olması lazım- ama tabi bunu kabullenebilirse değilse cıngar çıkabilir.

ben memur değilim benim de ailemden bir desteğim yok -olması beklenemez de çok kardeşiz. Ama evimi 5 sene önce almıştım. Ama ben 21 yaşında mezun oldum ve okurken de çalışıyordum yani ev aldığımda 10 seneden fazla çalışma hayatım vardı. Bence "kaç yıllık memur" olmaktan ziyade kaç senelik çalışma hayatı var, bu sürede aile evinde mi kalıyordu yoksa kendi ev kirası vs. gibi masraflar yapıp bir de birikim mi ypaıyordu gibi şeyler önemli.

Siz de daha 3 senelik evliymişsiniz düğünü kendiniz yapmışınız, çocuk var, siz daha yeni çalışmaya başlamışsınız ve şu anda çalışmıyorsunuz. Ev olmaması normal ama araba olabilirdi - ki o da kredi olurdu. erkekler arabaya hevesli olur genelde sizinkinde o da yok galiba? 1-2 sene onu ödedikten sonra siz de tekrar çalışmaya başlayınca da artık kredi ödemeyi ve ona göre disipline olmayı öğrenmiş şekilde ev işine girerdiniz. genelde olanı soruyorsunuz, genelde olan bu.
arabanın ekstra masrafı oluyor vergi arıza olduğunda çok para gidiyor bir de ortalama bir araba sanırım yine 100 bin civarı ve birikim lazım

Bu şekilde zor işiniz zaten bi şeylerden fedakarlık edilmeden olmuyor. Bizim eve de şuan yaklaşık bu kadar para giriyor. Nişanlıyken inşaattan düşeşe aldık evi nişan parasıyla içini yaptırdım. Takılarla bi ev daha aldım hemen ardından onu kiraya verip sıfır kampanyalı bide araba aldık. Hepsini bi yıl içinde hemde. Ha bizim avantajımız takı maşallah iyiydi ama yine de kısmak gerekiyor, çoğu şeyden kıstık hala daha da öyle. Bence ekonomiyi en tutumlu olan yönetmeli benim eşim de aynıydı bütün kartları ben aldım öyle bi düzen kurduk. Aldığınız maaş bu şartlar da çok çok iyi bence yapamicak durumda değilsiniz.

ne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum
Merhaba ben ve eşim memuruz gelirimiz sizin kadar. Her ay eksideyiz. Altınım yok aileden gelen miras vs yok birikim yok.
Ama Biz yazın ev aldık.
Öncelikle o 600 binlik evlere bakmıycaksınız malesef. Ben büyükşehirlerden birinde (ankara izmir istanbul değil) merkezde 238 bin tl kredi çekerek aldım. Ev 1997 yapımı ve bir ihtimal kentsel dönüşüm planlanan bir yerde. Ama şehrin göbeğinde. Eksileri en üst kat olması, bahçesi olmaması, mutfak ve banyosunun, oda kapılarının çok eski olması, yeni deprem yönetmeliğine tabi değil. Artıları 170 m2, çarşının çok yakınında, asansörlü falan.

Nasıl aldığımıza gelirsek:
Eve gelen eksper bir fiyat biçmiş. Ama satacak kişiler daha düşük bir fiyat istiyordu. Bu yüzden tamamına kredi çıktı. 13 sene ödeyeceğiz 1 sene beklemeli şekilde. Daha ödeme başlamadı faizi de 0.74
Ev bize 410 bin tl ye mal olacak 14 yıl sonra. Kirayla karşılaştırınca başa baş çıkıyor. Ev de kentsel dönüşüm olursa yenilenmiş olur. Hiçbir şey olmazsa bile alınmış alınmıştır dedik aldık.
Biraz ödeyelim sonra ara ödeme falan yapabilirsek erken öder bitirir satıp yeni bir eve peşinat yaparız belki.

Memur arkadaşım siz de bizim gibisiniz bence, biz elimize kaç tl geçerse onla geçiniyoruz. 10 bin ise 10 bin, 8 bin ise 8 bin harcanıyor. O yüzden paranı bağla bir yere derim.

Ayrıca bir de hobi bahçesi aldık, onu hiç sorma :D 1.79 mu ne ihtiyaç kredisiyle 5 sene. Eşime çok kızmıştım ne gerek var diye ama 1.5 seneden fazlası ödenmiş bile. Öyle böyle hayatta kalıyoruz bi de çocuk masrafı var zaten bunları da ona bi mal kalsın diye aldık. Bence araştırıp harekete geçin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X