asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben hiç bir zaman harcamalarımın hesabını tutmam. Ne kadar gidiyor inan bilmiyorum. Normal bir beslenmemiz var. Benim merak ettiğim yapılan harcama değil zaten, yenilen yemek miktarı. Geçen başka bir konuda bir üye 1 kavanoz yoğurttan ayran yapıp 3 kişi bir öğünde bitirdik yazmıştı. Şimdi bu konuda da 12 litre sütü 2 kişi bir haftada tüketiyoruz diyince hesap yaptım şöyle yesem böyle yesem yok bitiremeyiz imkansız😁. Belki de biz yemeyi bilmiyoruzdur.
Iste sizi de bizim eve davet ediyorum o zaman 🤣 evet tam 12 litre sut ve iki kisi.Kardesim falan gelirse bu sayi artabiliyor..Gunluk iki buyuk bardak ayran kesin bitiyor.Yogurttan cacik veya herhangi bir meze tarzi kessin yapılıyor günlük..Gunduz icilen sut harici gece uykudan uyanan, dolabi acip, soguk sütü şöyle gelişigüzel de kafaya dikiyor yani..Bilemiyorum yani size belki fazla geldi ama bizde durum bu...

Yurtdışında hayat çok zor, herşey çok pahalı , siz orda mutlusunuz diyorlar, doğru demek ki..Mesela burada çok iyi eğitimli kalifiye insanlar bile düzenli kazançları olsa dahi triplex almayı 150 yıllık krediyle bile düşünemezler, Niye? Çünkü 2+ 1 hayali onları mutlu etmeye yetiyor artık :-)
Evet doğru hayat çok pahalı , ve nerdeyse aldığımız maaş kadar vergi veriyoruz . Ama dediğim gibi bankanın sunduğu güzel bir sistem var , ister trilyon kredi ödeyeyim sorun değil . Sonuçta kiraya verseydim de o kadar yine hayal olucaktı . Ayrıca triplex diyorum siz öyle lüx bişey anlamayın. Burdaki evlerin çoğu o şekilde . Alt kat garaj , çamaşırhane ve Bodrum. Orta kat giriş mutfak, yatak odası , oturma odası , tuvalet vs üst kat yine bir iki yatak odası . Kullanım alanı filmlerdeki evler gibi geniş değil 😅😅

Bizde meyve severlerdeniz 4 kişilik bı aileyiz oğlum bebek henüz o da başladı ucundan meyve yemeye en az 2kg alırız elma mandalina yaz meyvelerini hiç saymıyorum kiraz ve çilek canavariyiz 😆😱

Bizde meyve severlerdeniz 4 kişilik bı aileyiz oğlum bebek henüz o da başladı ucundan meyve yemeye en az 2kg alırız elma mandalina yaz meyvelerini hiç saymıyorum kiraz ve çilek canavariyiz 😆😱
Bebeğinizi sağlıkla büyütün 😊.
Benim oğlumda çilek canavarı yaz kış alıyorum. Ama şöyle de bir gerçek var beslenmesi dengeli olan cocuklar kolay kolay hasta olmuyor. Benim oğlum 6 yasında . İki elin parmaklarını geçmez hastalanması. Gribi bile ayakta bir günde atlatır. O yüzden ben beslenmemden asla kısamam.

Yahu deprem oldu, kiralar yükseldi. Sağolsunlar sokakta kalan insanlara çok yardımcı oldu ev sahipleri. :KK12:
Aynen öyle..
Bu ülkede aç açıkta kalsan bir bardak su bile vermez kimse..
O eskidendi..şimdi anca yeşilçam filmlerinde kaldı..

Bebeğinizi sağlıkla büyütün 😊.
Benim oğlumda çilek canavarı yaz kış alıyorum. Ama şöyle de vir durum var beslenmesi dengeli olan cocuklar kolay kolay hasta olmuyor. Benim oğlum 6 yasında . İki elin parmaklarını geçmez hastalanması. Gribi bile ayakta bir günde atlatır. O yüzden ben beslenmemde asla kısamam.
Saolun Allah razı olsun 🤗
Yeme içme konusunda bizde kolay kolay kismayiz katılıyorum kızımda çok hastalanmaz nadirdir elimizden gekdikce mevsiminde sağlıklı şeyler yedirmek niyetimiz

Iste sizi de bizim eve davet ediyorum o zaman 🤣 evet tam 12 litre sut ve iki kisi.Kardesim falan gelirse bu sayi artabiliyor..Gunluk iki buyuk bardak ayran kesin bitiyor.Yogurttan cacik veya herhangi bir meze tarzi kessin yapılıyor günlük..Gunduz icilen sut harici gece uykudan uyanan, dolabi acip, soguk sütü şöyle gelişigüzel de kafaya dikiyor yani..Bilemiyorum yani size belki fazla geldi ama bizde durum bu...
Bence bu beslenme alışkanlıklarıyla ilgili. Bizim evde de peynir ve kırmızı etsiz gün geçmez mesela. Bu yüzden hiç sebze meyve balık tavuk almıyorum desem yeridir. Tüm pazar manav şarküteri masrafımız et ve süt ürünleri üstüne dönüyor. Kimisi haftada 5 kilo mandalina alır mesela. Sizde de süt popüler demek ki :)

• Beğen
Reactions: 000
O yorum sizin miydi🙈 Afiyet olsun.

Evet doğru hayat çok pahalı , ve nerdeyse aldığımız maaş kadar vergi veriyoruz . Ama dediğim gibi bankanın sunduğu güzel bir sistem var , ister trilyon kredi ödeyeyim sorun değil . Sonuçta kiraya verseydim de o kadar yine hayal olucaktı . Ayrıca triplex diyorum siz öyle lüx bişey anlamayın. Burdaki evlerin çoğu o şekilde . Alt kat garaj , çamaşırhane ve Bodrum. Orta kat giriş mutfak, yatak odası , oturma odası , tuvalet vs üst kat yine bir iki yatak odası . Kullanım alanı filmlerdeki evler gibi geniş değil 😅😅
Bize anlattığınız saray geliyor..Boş verin filmleri..
Bende şimdi hayal kurdum, ileride bir yerde arsa alıp üstüne o evler gibi prefabrik yaptırabilir miyim diye..
Acaba ne kadar olur.. tabi benim hayalde iki katlı:)

Gelirimiz sizden düşük ailelerden de bir kuruş yardım olmadan evlendik, 3 yıl sonra ev ve araba aldık, 5 yıl oturup kredisi bitince satıp dublex ev aldık 4+1 , 6 yıldır da bu evde oturuyoruz,arabayı bir kaç kere yeniledik bu süreçte üstelik İstanbul'da oturuyoruz,
Lüks harcıyor olabilir misiniz,

Bu kadar gelire bu zamana kadar ev araba alamadıysanız şimdi çocuktan sonra hiç alamazsınız, harcama yönetiminiz doğru değil

Burda beni kimse tanimiyor ki esimin kazancini bilsem niye söylemiyim 🤣🤣 Konudaki koca 6500 aliyormus pekala tek basina ev idare edebilir, ben bunu söylemeye calisiyorum. 10 bin olsaydi daha rahat harcarlardi ama 6500le de gecinebilirler. Amac para biriktirmek ve ev almaksa tutumlu olmayan kocayi zorla tutumlu yapmak icin harcamalari ona yikmak lazim. Ama adam asgari ücretli olsaydi tabi benim yöntemim ise yaramazdi 🤷🏻‍♀️
Bence bu konuşmalardan sonra konu sahibinin eşi esaslı bir konuşma görecek..
O eşya alışverişi biter bu geceden sonra..:cool:

Bize anlattığınız saray geliyor..Boş verin filmleri..
Bende şimdi hayal kurdum, ileride bir yerde arsa alıp üstüne o evler gibi prefabrik yaptırabilir miyim diye..
Acaba ne kadar olur.. tabi benim hayalde iki katlı:)
Burdaki evlerin çoğuda tahtadan yapılıyor . Ha prefabrik ha tahta ne farkeder sonuçta yaşam alanı olsun yeter

Valla geliriniz aslında çok guzel. Çevremdeki ev alan insanların inaninki bu kadar geliri yok. Siz biraz bence hesap kitap yapın. Yemeğe 2bin harcıyoruz demişsiniz aslında o normal geldi bana. Günümüz şartları. Benim eşimin maaşı 4bine yakin evimiz kira değil . Ben güne girdim 300 TL ye. Bır tane de gram aldım bu ay. Şuan harcligim yok ama mutluyum😂 Bence siz alacak verecek hesabını iyi tutun . İnsaAllah gönlunuzce istediğiniz evi alırsınız 🤭

Hala bu gelirle nasıl ev alamadınız diye yazılmış. Tek maaşları var 6500 TL nasıl alsınlar Allah aşkına ??

valla ev ve araba almayı hayat amacı edinmek bir tek bizim gibi ülkelerde var, sahsen ben hayatımı bu dünya üzerinde kalacak tas toprak cimento ıcın de market indirimi kovalayarak geçirmek istemem, hayat bu mu yani, bu kadar sığ bir sey ıcın mi dünyaya geldik. Ben de lisede para biriktiriyordum mesela iPhone alabilmek için her gün 5 lira 10 lira kenara koyuyordum, tabii ki bazı şeylerden feragat etmeden bazı şeyleri elde edemeyiz ama uc günlük dünya yani ne biliyim :KK43: hayatı zindan etmeye değmez ev alıcam diye. bosver bence eviniz olmasa da olur, guzel bir araba alın kirada bile olsa guzel bir evde oturun, illa oturacağınız bir eviniz olmasına gerek yok bence. Yatırımlık alabilirsiniz. Bizim burada da evler 10-15 milyon arası değişiyor mesela, oturduğumuz ev kendimizin ama bizim oturmadıgımız kira aldıgımız evlerimiz var onlar daha kucuk ve annemler daha önceden almıs oturma amaçlı olmadan yatırım amaçlı ve eskiden daha uygunmuş fiyatlar malum dövizden de. Sonra iste atıyorum ikisini satıp buyuk ev alırsın vs. Simdi onlardan da guzel kira geliri elde ediyoruz, simdi kucuk evler alın kiraya verin mesela öyle bir seyler olabilir
başka ülkelerde de insanlar gayet uğraşıyor ev almak için
batılı ülkelerde , mesela ÇİN çeteleri kara para akladığı için fiyatlar uçan sidney gibi bazı kanada şehirleri gibi yerlerde yerli halk isyan etti de yabancıya satışlara kısıtlar geldi
Londra'da ailelerin çocuklarına ilk evlerini almaları için ortalama olarak 30 bin pound verdiğine dair istatistikler var kaç tane yayın var

Yaşadığım ülkelerde insanlar mortgage'larını ödeyip bitirince parti veriyordu. gayet önemli bir şey, evlenince ilk evlerini almak mesela tıpkı kolejden mezun olmak gibi, çocuk sahibi olmak gibi hayatta önemli bir merhale olarak görülüyor.

Sadece bizim ülkemiz bir geçiş coğrafyası
hem batılılar gibi tüketip
hem doğulular gibi -ev-aile-toplumsal normlar gibi şeylere değer verip
hem tüketim toplumunda birey olup hem anne-baba-evlat-eş olarak üstlendiğimiz rolleri karşılamak istiyoruz (batıda bunlara önem vermeyen kişi mesela evli değildir, çocuğu yoktur ya da başka hedefler koymuştur toplumdan da baskı yemez, evet, ama buna rağmen ev alıyorlar)

Bizim alım gücümüz onlar kadar yüksek değil
ama gözümüz yükseklerde, toplumsal baskı çok. ama o kadar paramız yok :)

sizin de tuzunuz kuruymuş tabi sizin için önemli olmaz, o kadar ev kalmamış olsaydı ne yapacaktınız?

Gelirimiz sizden düşük ailelerden de bir kuruş yardım olmadan evlendik, 3 yıl sonra ev ve araba aldık, 5 yıl oturup kredisi bitince satıp dublex ev aldık 4+1 , 6 yıldır da bu evde oturuyoruz,arabayı bir kaç kere yeniledik bu süreçte üstelik İstanbul'da oturuyoruz,
Lüks harcıyor olabilir misiniz,
Kaç yılında aldınız? Yılı da önemli artık..

Burda beni kimse tanimiyor ki esimin kazancini bilsem niye söylemiyim 🤣🤣 Konudaki koca 6500 aliyormus pekala tek basina ev idare edebilir, ben bunu söylemeye calisiyorum. 10 bin olsaydi daha rahat harcarlardi ama 6500le de gecinebilirler. Amac para biriktirmek ve ev almaksa tutumlu olmayan kocayi zorla tutumlu yapmak icin harcamalari ona yikmak lazim. Ama adam asgari ücretli olsaydi tabi benim yöntemim ise yaramazdi 🤷🏻‍♀️
Ben de çetele tutmuyorum. Değişmez de demiyorum. En az şu kadar kazanıyor olmalı diye bir şey de bilinir yani. Harcanan ve elde kalmayan belli. Bir de dediğim gibi siz hiç kısmadan yiyip icip gezmişsiniz. Bu da bu şartlarda en az bir 12bin demek zaten. Konu sahibiyle alakasını hiç çözemedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X