asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lulu adam ayağına ayakkabı da mı almasın, ayda bir keyfine göre bir harcama da mı yapmasın artık sen buranın gazına gelip bunları deme, evden yemek koy hesaplarıma göre yemeğin içeriğine göre aylık 300- 400 arası bir tasarruf sağlarsınız ama sen işe başlamadan ev alamazsınız kuzum darlama kendini

Son düzenleme:
Aile zamanında evler aldığı için ve evler de ona kalacağı için aman boşver tarzında konuşuyor işte:) Bir de 10-15 milyonluk ev mı dedi o:)))
Evet dedi:) Tahminen kendi evi de o ayarda:)
Tamam da işte bizim gibi insanların çoğuna aileden 3 5 ev kalmayacak.
Bu üç günlük dünyanın bir de emekli olması var, yaşlılığı var.
Bu ülkede 1500 2000 tl emekli parası alan var.
Emekli olmadan mutlaka bir başını sokacak ev alınmalı.
Öyle en az 3 4 ev kalacakken ''üç günlük dünya'' demek kolay..

ne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum
Fazla harcamalarınız var sizde çalışırken birikim yapa bilirdiniz benim eşimde memur emekli oldu 14 sene sonra ev almak nasib oldu birikim yapmıştık ama çok değil böyle karaları bağlamayın biraz çaba harçayın Allahtan isteyin nasibinizde varsa hepsi olur Allah başta sağlık versin

Ev alinir, neden alinmasin.
10 yillik degil 20 yillik kredi cekilir.
600 binlik degil 300 binlik alinir.
Amac ev almaksa alinir uzulmeyin.

Elbette hayat zor ama siz de cok dramatik bakiyorsunuz. Bir de bazi seylerden kismadan beklentiniz cok yuksek.

Ogle yemegi evden goturulebilir en basitinden. Veya her ay o bahsettiginiz miktar elektronik gideri cok fazla, bizim esimle isimiz bilgisayarla, bizim masrafimiz bile o kadar degil ki illa bir seyler aliyoruz.

Hayırlı olsun.. eşiniz de memur mu?
Bir de 2009 2014 ile şu an arasında ciddi fark var. Her şeyi geçtim gıda farkı bile muazzam..
Ev sahibi olmak artık o kadar kolay değil..
Eşim özel sektörde çalışıyor maaşı benim maaşımdan biraz düşük,
Şuan ev alınmaz zaten,hem krediler hem ev fiyatları aşırı yüksek, geçtiğimiz yaz krediler birin altına düşmüştü ev fiyatları da yüksek değildi o dönem ev almak için çok güzel bir fırsattı, çalıştığım kurumda bir kaç arkadaş karı koca memurlar, ikinci evlerini aldılar hem de ilk evlerini satmadan, birisi site içerisinde 3+1 evi 590 gibi belki daha düşük olabilir bir rakama aldı, şimdi bir milyondan fazla oldu değeri

Bence bu beslenme alışkanlıklarıyla ilgili. Bizim evde de peynir ve kırmızı etsiz gün geçmez mesela. Bu yüzden hiç sebze meyve balık tavuk almıyorum desem yeridir. Tüm pazar manav şarküteri masrafımız et ve süt ürünleri üstüne dönüyor. Kimisi haftada 5 kilo mandalina alır mesela. Sizde de süt popüler demek ki :)
Yok bizde tavuk peynir ve meyve cok oluyor..Et urunu olmadan doyamiyorum ben maalesef..Tavuklara kesin bagimlilik yapan bisey katiyorlar diye düşünüyorum..Yemeden duramiyorum..Sebze yedigim gun gozum hep ac mesela..Kirmixi veya beyaz et olmali mutlaka yemekte.Onlar olmayinca karbonhidrata yukleniyorum.Yoksa doymuyorum..Iyi bir pirzola 100 lira ve biz iki kisi bir ogunde silip supuruyoruz bunu..Portakali sikiyoruz örneğin..4 portaksldan bir bardak portakal suyu çıkıyor..E bu bir kilo portakal alan kisi nasil beceriyor beslenmeyi?? Kafam cok karışıyor inanin ...

Umarım.. ama bu emlak balonu sönmeden zor..
Her şey çok pahalı..
Tüm ev alacakların Allah yardımcısı olsun..
O balon da kaç senedir patlayamadı😅 inşaat sektörü ölmüştü güya, müteahhitler batmıştı hep ağlıyorlardı. Tabi 200bine mal ettikleri evi artık 10 katına değil 5 katına satıyorlar ya ondan sanırım. 😅 Ya bir de sürekli fiyat artıran ev sahipleri var. Düzenli olarak her ay 100bin artırıyolar. Dolar düşüyor, altın düşüyor ev fiyatları yükselmeye devam. E bizim maaşlar ortada. Kim alıyor bu evleri çıksın ortaya ya. 1 milyonu çıkarıp verecek kaç kişi var merak ediyorum.

Yoğurt yapıyormuş. Sütlü tatlı yapıyormuş kalanı da içiyormuş. Bence gayet normal. Bir haftalık yoğurt için 5-6 litre süt gider zaten.
Valla korktum şimdi söylemeye ama bizim süt tüketimi 12 litreyi geçiyor haftalık, üstelik ben yoğurt dışında hiç sevmem kızım ve eşime gidiyor rahat 14 lt

Lulu adam ayağına ayakkabı da mı almasın, ayda bir keyfine göre bir harcama da mı yapmasın artık en buranın gazına gelip bunları deme, evden yemek köy hesaplarına göre yemeğin içeriğine göre 300- 400 arası bir tasarruf sağlarsınız ama sen işe başlamadan ev alamazsınız kuzum darlama kendini
Her ay kıyafet yada ayakkabımı alınır yahu. En son kaç sene önce kendime alışveriş yaptım hatırlamıyorum 🙄. Allahtan eskimiyor kolay kolay , ayrıca sürekli modayı takip edeceğiz diye bişey de yok. Zaten abartılı bişey almadığın sürece yıllarca giyebilirsin aynı kıyafetleri ...

Eşiniz çalışmanıza izin vermiyordu değil mi? Bir de cocuk olursa ne yapmayı düşünüyor acaba?
Ben onu dinlemiyorum heryere başvuru yaptım ama dönüş yapılmadı çagırırlarsa giderim artık maaş azda olsa çalışıcam onun aklına göre kendi yagımızda kavruluyoruz işte her istedigni yapıyorm diyor

Hayırlı olsun.. eşiniz de memur mu?
Bir de 2009 2014 ile şu an arasında ciddi fark var. Her şeyi geçtim gıda farkı bile muazzam..
Ev sahibi olmak artık o kadar kolay değil..
Bu arada teşekkür ederim,
Biz evlendiğimizde ilk üç yıl birimizin maaşına hiç dokunmadik biriktirip ev için peşinat yapmıştık, 3 yıl sonra kızım doğdu kismetiyle geldi, 7 aylık hamileyken evimize taşındık kızım 6 aylıkken de eşime güzel bir zam yapıldı hemen arabaya bağladık o zammı

Eşim özel sektörde çalışıyor maaşı benim maaşımdan biraz düşük,
Şuan ev alınmaz zaten,hem krediler hem ev fiyatları aşırı yüksek, geçtiğimiz yaz krediler birin altına düşmüştü ev fiyatları da yüksek değildi o dönem ev almak için çok güzel bir fırsattı, çalıştığım kurumda bir kaç arkadaş karı koca memurlar, ikinci evlerini aldılar hem de ilk evlerini satmadan, birisi site içerisinde 3+1 evi 590 gibi belki daha düşük olabilir bir rakama aldı, şimdi bir milyondan fazla oldu değeri
Nerede bu ev? Ben istanbuldayım..site içi evler o zaman en az 800 idi.Şu an 1 milyon üstü..

250 tl hem ayakkabi hem kemer fazla degil ki zaten..100 kemere versin 150 tl nerden almis ayakkabiyi merak ettim..Erkek kunduralari zaten cok pahali.Spor ayakkabi aldiysa 150 tl giyilmezki o spor zaten..Ayagi mahveder...
Benim demek istedigim de oydu zaten ☺ayakkabi 250 tl normal . ama kemerin 100 lirasi pahali ya alt tarafi kemer 50 neyse de 🙈

Ben de çetele tutmuyorum. Değişmez de demiyorum. En az şu kadar kazanıyor olmalı diye bir şey de bilinir yani. Harcanan ve elde kalmayan belli. Bir de dediğim gibi siz hiç kısmadan yiyip icip gezmişsiniz. Bu da bu şartlarda en az bir 12bin demek zaten. Konu sahibiyle alakasını hiç çözemedim.
Esimin hic kazanmadigi ve birikimimizden aldigi oluyor diye de yazmistim bir mesajimda. Ticaret bu, elbette en az su diye bir sey yok. Bir mesajimda da herkesin gelirine göre harcamasi vardir yazdim. Esi ceo olan arkadasim da zor gecindigini iddia ediyor. Kimi kuaföre gider 50 tl ile cikar, kimi gider 5000 tl ile cikar. Amac para biriktirmekse herkes kendi bütcesine ve standardina göre kendi tasarrufunu yapmali. Konu sahibinin esi de gayet 1 aileyi gecindirecek kadar kazaniyor.

Hangi eskiden bahsediyorsunuz bilmiyorum ama, annem babam emekli memur. Aileleri yoksul yani miras destek vs hiçbir şeyleri olmadı. Sadece çıplak maaşları. Her şeyi kendileri yaptılar. Büyükşehirde 3 ev aldılar o memur maaşlarıyla ve araba. Bir de 3 çocuk okuttular. Ben annemin ya da babamın limon sattığını hatırlamıyorum.
Eskiden devlet okulları çok kaliteydi herkesin çocuğu devlet okuluna giderdi.zatif olduğu ders icin de haftasonlari yine okul bünyesinde kurslar verilirdi okul öğretmenleri tarafından.
Bu coj da uzak değil 90 li yılların yani benim dönemimin eğitim şeklidir.
Şimdi insanlar eğitimin geldiği durum yüzünden ilkokulda hatta kreş cağında özele göndermeye başlıyor .
Anneniz babanız bu şartlarda 3 çocuğu okutup yerleştirsinler bakalım değil limon kafasındaki saçı bile satar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X