asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her ay kıyafet yada ayakkabımı alınır yahu. En son kaç sene önce kendime alışveriş yaptım hatırlamıyorum 🙄. Allahtan eskimiyor kolay kolay , ayrıca sürekli modayı takip edeceğiz diye bişey de yok. Zaten abartılı bişey almadığın sürece yıllarca giyebilirsin aynı kıyafetleri ...
Çalışan insan için öyle olmuyor tatlım, ben mesela günde en az 8 saat ayakta olmam gereken bir iş yapıyorum, kıyafetime hiç özenmem, moda nedir bilmem, iş önlüğümü üstüme geçirip gidiyorum zaten ama ayakkabım eskiyor sürekli ayakta olunca, mecbur iyisini alıp 4- 5 ayda yenilemek gerekiyor, bu ay ayakkabı alsam öbür ay arabamın kontrolü geliyor, öbür ay arızası çıkıyor ( işyerine toplu taşıma yok mecburum bu külüstüre, halbuki çalışmasam onun masrafı da olmaz)öbür ay PC me parça gerekiyor....böyle böyle her ay çalışan insan olmanın belli bir bedeli masraf olarak çıkıyor, ama baksan çalışmayan insan için bunlar hep lux masraf

Tamam vazgeçtim bilinmez bir şey bu:) ama siz kıyafetinizi, makyaj malzemelerinizi alıyorsunuz. Yemeden içmeden gezmeden kısmıyorsunuz ve ev alıyorsunuz. Konu sahibi hayatta öyle bir şey yapamaz. Eee siz bilmediğiniz şey hakkında konuşuyorsunuz. Biz de hiç birikim yapamıyoruz önün için gelip şundan kıs bile diyemiyorum. Uzaktan konuşmayayım diye. Çünkü çok zor bir şey.
Gercekten her seyi esim ödedigi icin harcamalar konusunda bir fikrim yok ama adam 6500 aliyormus 1200 kira ödüyorlar. Geriye 5300 kaliyor. Kiradan sonra geriye kalan para 2 asgari ücret farkinda misiniz? Bu parayla gecinilmez mi yani? Kendisi de ise dönünce bakici falan tutmak zorunda kalmaz cocuga aile buyugu bakarsa maasini biriktirebilir.

Aynen.memur çocuğuyum.bizim vitaminleri bile devlet ödüyordu sağlık karnesiyle.
Hiç özel doktora gitmedik.
Şimdi 36 yaşındayım kendim memurum.tum ilaçlarımı en zaruri olanı bile kendim ödüyorum. Hamileyim özele para bayilmaktan usandım.
Devlet hastanesi mülteci kaynıyor.
Özellerin de farkı var mı ki? Geçen sene bu zamanlar kadın doğuma gitmem gerekti. Evimizin 200-300 metre yanında hastane var oraya gideyim dedim. Aldım randevu gittim saatinde. Önce doktor acil ameliyata gitmiş onda bir şey yok. Sonra geliyor hamile biri önceliği var diye onu alıyorlar. Sonra bir daha. 1 saatten fazla bekledim. Ki ben gittiğimde doktor 15 dakika sonra gelmişti bazı bekleyenler gitmişti. Bazıları saati gelince gelmiş saat şu an benim randevum bekleyenler beni ilgilendirmez şu an beni almak zorunda diyor:) zar zor girmiştim işte.

valla ev ve araba almayı hayat amacı edinmek bir tek bizim gibi ülkelerde var, sahsen ben hayatımı bu dünya üzerinde kalacak tas toprak cimento ıcın de market indirimi kovalayarak geçirmek istemem, hayat bu mu yani, bu kadar sığ bir sey ıcın mi dünyaya geldik. Ben de lisede para biriktiriyordum mesela iPhone alabilmek için her gün 5 lira 10 lira kenara koyuyordum, tabii ki bazı şeylerden feragat etmeden bazı şeyleri elde edemeyiz ama uc günlük dünya yani ne biliyim :( hayatı zindan etmeye değmez ev alıcam diye. bosver bence eviniz olmasa da olur, guzel bir araba alın kirada bile olsa guzel bir evde oturun, illa oturacağınız bir eviniz olmasına gerek yok bence. Yatırımlık alabilirsiniz. Bizim burada da evler 10-15 milyon arası değişiyor mesela, oturduğumuz ev kendimizin ama bizim oturmadıgımız kira aldıgımız evlerimiz var onlar daha kucuk ve annemler daha önceden almıs oturma amaçlı olmadan yatırım amaçlı ve eskiden daha uygunmuş fiyatlar malum dövizden de. Sonra iste atıyorum ikisini satıp buyuk ev alırsın vs. Simdi onlardan da guzel kira geliri elde ediyoruz, simdi kucuk evler alın kiraya verin mesela öyle bir seyler olabilir
Tanıdığım,bildiğim ve sevdiğim bir üye olmasa troll diyeceğim

Gercekten her seyi esim ödedigi icin harcamalar konusunda bir fikrim yok ama adam 6500 aliyormus 1200 kira ödüyorlar. Geriye 5300 kaliyor. Kiradan sonra geriye kalan para 2 asgari ücret farkinda misiniz? Bu parayla gecinilmez mi yani? Kendisi de ise dönünce bakici falan tutmak zorunda kalmaz cocuga aile buyugu bakarsa maasini biriktirebilir.
Bir sürü geçinen var. Daha azıyla geçinen var. Ben geçinmedim bilemem. Zorunlu kalırsam tabii geçinirim başka çare olmadığı için. Ama zorunlu olmayınca ev alacağım diye geçinebilir miyim bilmiyorum. Iste bilmediğim için yorum yapamıyorum. Zaten sizden başka kimse de her şeyi yaptım makyaj malzememe kadar aldım da ev aldım demedi. Olay orda.

Özellerin de farkı var mı ki? Geçen sene bu zamanlar kadın doğuma gitmem gerekti. Evimizin 200-300 metre yanında hastane var oraya gideyim dedim. Aldım randevu gittim saatinde. Önce doktor acil ameliyata gitmiş onda bir şey yok. Sonra geliyor hamile biri önceliği var diye onu alıyorlar. Sonra bir daha. 1 saatten fazla bekledim. Ki ben gittiğimde doktor 15 dakika sonra gelmişti bazı bekleyenler gitmişti. Bazıları saati gelince gelmiş saat şu an benim randevum bekleyenler beni ilgilendirmez şu an beni almak zorunda diyor:) zar zor girmiştim işte.
Orası da öyle. Rağbet arttığından midir nedir öyle randevu saatinde girmek falan yok eskisi gibi .pandemi dönemi diye sırf özele gidiyorum 1 tik az kalabalık olsun diye.

Aynen öyle. Büyük şehirde yaşıyorsanız emekli olunca yaşayamaz hale geliyorsunuz.
Eşimin babası emekli olunca, İstanbul'dan memleketlerine taşınmak zorunda kaldılar. Orada bile düşük değil kiralar, biz yardım etmesek aldığı emekli maaşıyla kira ödeyip geçinmeleri çok zor.

Ev olmadan zor oluyor velhasıl özellikle belli bir yaştan sonra.
Kesinlikle katılıyorum..
Yaşlı insanlara başkalarına muhtaç olmak ağır gelir. Belki ince düşünür, bana yardım edeceğine ihtiyacını giderirdi der.
Birikim her zaman gelir gelirken yapılmalı.. Ben o yüzden konu sahibini anlıyorum.
Siz güzel yapmışsınız. Ama ya çocuk olmasaydı? O zaman ne olacaktı? Her duruma hazırlıklı olmak lazım.
Bu ''üç günlük dünyanın'' yaşlılığı da var. Artık çoğu insan 75,80 yaşına kadar yaşıyor.
Mutlaka ev sahibi olunmalı..

Her ay kıyafet yada ayakkabımı alınır yahu. En son kaç sene önce kendime alışveriş yaptım hatırlamıyorum 🙄. Allahtan eskimiyor kolay kolay , ayrıca sürekli modayı takip edeceğiz diye bişey de yok. Zaten abartılı bişey almadığın sürece yıllarca giyebilirsin aynı kıyafetleri ...
yani her ay birşey çıkıyor bir ay botsa diğer ay kazak ne bileyim spor ayakkabı ben eşim kadsr alışveriş yapmıyorum çalışmadığım için ama iki hırka aldım ve 220 TL tuttu yanlış hatırlamıyorsam spor ayakkabım geçen seneden ama eskidi bir iki sonra yenisini alacağım siz ne kadar süre kullanıyorsunuz merak ettim ve hangi markaları tercih ediyorsunuz mesela o kadar uzun süre gidebiliyor

Yok bizde tavuk peynir ve meyve cok oluyor..Et urunu olmadan doyamiyorum ben maalesef..Tavuklara kesin bagimlilik yapan bisey katiyorlar diye düşünüyorum..Yemeden duramiyorum..Sebze yedigim gun gozum hep ac mesela..Kirmixi veya beyaz et olmali mutlaka yemekte.Onlar olmayinca karbonhidrata yukleniyorum.Yoksa doymuyorum..Iyi bir pirzola 100 lira ve biz iki kisi bir ogunde silip supuruyoruz bunu..Portakali sikiyoruz örneğin..4 portaksldan bir bardak portakal suyu çıkıyor..E bu bir kilo portakal alan kisi nasil beceriyor beslenmeyi?? Kafam cok karışıyor inanin ...
Böyle beslenmeyerek.... Pirzola yerine kıyma alıp az az yemeklere katarak. Portakal suyunu sıkmadan dondurup 3 taneden 3 litre çıkaracak şekilde yaparak.
Annemler de böyle yaparlardı, tek emekli maaşı ile geçiniyorduk çünkü 4 kişi

Ev fiyatları zaten bence hep bir alıcısı olduğu için artıp duruyor
Bekarken yaşadığım şehirde 400 bindeki evler çok pahalıydı eskiden
Şimdi ev fiyatları 600 700 binlere kadar çıktı
Kimle konuşsam kim alacak o kadar paraya evi deniyor
Sonra bir bakıyoruz boş ev kalmamış
Ev kaç paraya çıkarsa çıksın hep bi alıcısı var benim anladığım
Hiç inanmıyorum o yüzden inşaat sektörü batacak işine
Onun nedeni insanlar önlerindeki 20 30 yılı ipotek edip alıyorlar. Nedenı bu.
Kredi olmasa o evler asla satılamazdı..Burada bile kaç üye yazdı..Mesela 2009 yılında 5 yıllık kredi ile ev alınırken bu yıl krediye girenler en az 10 15 yıllık kredi çekmiş.
Giderek kredi süresi uzuyor..Önündeki yıllarda kazanmayı öngördüğü parayı verip alabiliyorlar.

Mutfaga bizimde 2bin civarı gidiyor fiyatlar aldı basını gidiyor enflasyon tavan yapmıs durumda Allah yardımcımız olsun. kredi oranları düştüğünde ve eve iki maas girdiği zmn rahatca ev kredisini odeyebilirsiniz bence..
Birde arkadaşlara katılıyorum eşiniz cok lüks takılıyor daha orta halli birseyler alabilirdi bencede. Dısarı da yemek yemeside hem sağlıksız hemde bosuna masraf. Evden goturmesi cok daha mantıklı..

yani her ay birşey çıkıyor bir ay botsa diğer ay kazak ne bileyim spor ayakkabı ben eşim kadsr alışveriş yapmıyorum çalışmadığım için ama iki hırka aldım ve 220 TL tuttu yanlış hatırlamıyorsam spor ayakkabım geçen seneden ama eskidi bir iki sonra yenisini alacağım siz ne kadar süre kullanıyorsunuz merak ettim ve hangi markaları tercih ediyorsunuz mesela o kadar uzun süre gidebiliyor
Ben bi tane alıp 4-5 sene falan giyiyorum.
Kışlık spor ayakkabılarım columbia marka, 340 tl ye almıştım 3. Senesi bu sene hala taş gibi

Yazlık olanları sketchers idi 275 tl ye almıştım. 4 sene giydim bayağı eskidi bu yaz adidas aldım 420 tl idi sanırım. Bunu da 4 sene giyerim bir aksilik olmazsa.
Botlarım ve kışlık diğer ayakkabım greyder 6 senelik.

Hala bu gelirle nasıl ev alamadınız diye yazılmış. Tek maaşları var 6500 TL nasıl alsınlar Allah aşkına ??
Bunca zamandır nasıl alamadınız yazmış biri de. Altı üstü 3 yıllık evli konu sahibi.
Bu insanlar ne zevk alıyor hayattan anlayamıyorum artık, düğünün ertesi gün gidip yüz binlerce kredi çekmeliydi galiba, çünkü hiç kocasıyla gezip tozmasın, hiç tadını çıkaramasın evliliğin.
Hiç benim kafalar değil bunlar okudukça bunaldım.

Son düzenleme:
Böyle beslenmeyerek.... Pirzola yerine kıyma alıp az az yemeklere katarak. Portakal suyunu sıkmadan dondurup 3 taneden 3 litre çıkaracak şekilde yaparak.
Annemler de böyle yaparlardı, tek emekli maaşı ile geçiniyorduk çünkü 4 kişi
Kıymalı yemek yemeyen bir sürü insan var. Ben öyleyim eşim hele nefret eder. Yani herkes için mümkün değil o. Diğer dediginizi bir deneyeyim ama hiç duymamıştım.

Bence geliriniz gayet iyi harcamalarınıza dikkat edin nerden kısabilirim diye,çift maaşsininiz her ay biraz kenara atmaya bakın benim eşim öğretmen ben ev hanımıyım iki çocuğumuz var tek maaşla biriktirerek evimizi aldık.Ayaginizi yorganına göre uzatirsaniz birikir.
öğretmense eşiniz aşağı yukarı benim eşim kadar alıyordur kaç senede alabildiniz evi şu an evler o kadar pahalı ki gördükçe moralim bozuluyor

Kıymalı yemek yemeyen bir sürü insan var. Ben öyleyim eşim hele nefret eder. Yani herkes için mümkün değil o. Diğer dediginizi bir deneyeyim ama hiç duymamıştım.
Biz de etli kıymalı yemek yemediğimiz için böyle tüketemiyoruz. Mesela çocukken annemler süt tozu alır süt yaparlardı bize, ekmeğe margarin sürer yerdik. Bazı şeylerden kısılmalı ama o yemek olmamalı. Malesef biz de şu an eti falan daha az alabiliyoruz eskisine göre. Peyniri çeşit çeşit alırdık artık az az bittikçe alıyoruz

Biz de etli kıymalı yemek yemediğimiz için böyle tüketemiyoruz. Mesela çocukken annemler süt tozu alır süt yaparlardı bize, ekmeğe margarin sürer yerdik. Bazı şeylerden kısılmalı ama o yemek olmamalı. Malesef biz de şu an eti falan daha az alabiliyoruz eskisine göre. Peyniri çeşit çeşit alırdık artık az az bittikçe alıyoruz

öğretmense eşiniz aşağı yukarı benim eşim kadar alıyordur kaç senede alabildiniz evi şu an evler o kadar pahalı ki gördükçe moralim bozuluyor
Branşa göre değişiyor ek dersler ile maaş aslında. 1500 falan değişebilir duruma göre. Ama yine de zor. Küçük bir ılçede ev almışlardır belki. Insanlar şu kadara ev aldık dese şaşırma derecelerimiz değişebilir aslında.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X