asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yalniz 3 5 sene önce ev alanlar şöyle ödedik böyle kredi çektik yazanlar bu şekilde yazmanızın konu sahibine pek faydası yok. Kaldı ki ev fiyatları araba fiyatları ne kadar çok arttı son yılda. Önceden memur maaşıyla vs ev araba almış olabilirsiniz şu an kesinlikle çok daha zor ev araba almak. Imkansız değil ama kesinlikle günümüzle 3 5 sene öncesine göre karşılaştırma yapmak anlamsız

O zamanlar geçim daha kolaydı, iki kişiydik lüks harcamamız yoktu, giyim kusamimiz marka olsun her şeyin en lüksünü yiyip içeyim , dışarda yiyeyim gibi dertlerimiz yoktu hala yok, evlenirken pek borç yapmadık bütçemize göre aldık her şeyi,zamanla yenileriz diyerek, öyle de oldu çok şükür,1+1 kot farkindan dolayı bodrum kat bir evde oturduk 3 yıl, kiramiz düşüktü, ilk yıl tatile bile gittik bütçemize uygun yerde kaldık,hatta 3 gün de çadırda kaldık bir koyda çadır kurduk kamp yeriydi 😂
son yıllarda Hemen hemen her sene tatile gidiyoruz ama apartta kalıyoruz ya da çok lüks olmayan otellerde
Borca girmeden bir şey sahibi olunmuyor, ilk ev için 30 bin biriktirdik 3 senede, 95 bine evi aldık kredi çekerek, 5 yıl sonra 210 bine satıp üzerine 85 bin finans çekip 300 bine şuan ki oturduğumuz evi aldık,
Para biriktirme konusu eşimde ama benim de çok etkim var tabi,har vurup harman savuran birisi değilim, eve bir şey alacaksak indirimleri takip ederiz genellikle,
Yeme içme konusunda etçil bir aileyiz , sebze yemekleri bile etli olur mutlaka,
Bir kaç senedir borsayla uğraşıyor eşim,bu yıl aldığımız arsada onun payı büyük
Bende evleneceğim, yaş 33. İlk 2 3 yıl peşinat koysak aylık gıdadan kısmasak diğer şeylerden kıssak 6 bin atabiliriz. Hatta 7 bine de çıkabilir ama o zaman hiç gezmemek lazım. Ben onu istemiyorum. O zaman ot gibi oluruz olmaz.. bir ev alabilir miyiz derdindeym..Ama düğün borçları olursa zor gibi..ki olabilir daha mobilya alınmadı:( Yaşım kritik. 36 37 hamilelik için geç mi onu bilemiyorum.

Bu konuda da gördüm tek maaşla memur ikinci evlerini alacaklar..
Nasıl oluyor demek böyle oluyor..
O 4 ev sahibi kadına üzüldüm bu ev hırsı başka bir şey değil.. Bari yazlık alsın da çocuğu güneş, deniz görse..
İnsanımızın çok garip gerçekten..
Siz en iyisini yapıyorsunuz.. çocuklarınıza yatırım yapın..zaten eviniz var, belki yazlık alırsınız.. çocuklarınız da kendilerini kurtarsınlar zaten onlar da evlerini alırlar..
Çok istiyorum, inşallah bir gün bir yazlığım olur. Hiç olmadı herhangi bir köyde küçük bahçeli bir baraka. İnsanların dönüp dönüp apartman dairesi almasını da anlayamıyorum ama beni anlayan insan sayısı da az😄
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, iyi geceler.

beni ailemde 60-70 kadar öğretmen var (sülalem kalabalık da biraz)
yanlış anlamazsanız öğretmenler kadar birbiriyle "sidik yarıştıran" görmedim. öğretmenler odası kadar mal beyanı edilen yer görmedim.

her türden iş yapan, her türden mesleği olan var, o kadar geniş bir çevrem var. öğretmenler kadar tuhafı yok gerçekten. neredeyse her kurumda aylık çay parası toplanır mesela, öğretmenler kadar bunu mesele eden görmedim ben bu yaşa kadar. bunun lafının edilmemesi gerekir.

bu dediğiniz yemeyen, içmeyen, giymeyen ama ev alıp övünen öğretmen arkadaşlar nesil yetiştiriyor, benim üzüntüm o. ben öğretmenlerin yaptığı işi o kadar kıymetli buluyorum ki böyle olunca çok geleceğe dair çok karamsar hissediyorum.
Aralarında gerçekten dediğiniz gibi çayın hediyenin hesabını yapacak kadar cimri olup üç beş evi olan da var ama genel olarak maaş giderlere zor yettiği için kısıyor çoğu öğretmen...diğer kurumlarda lojman yol yemek ikramiye filan varken öğretmenler hepsini cebinden karşılamak zorunda, öyle medyada yansıtıldığı gibi 6-7 bin de kazanmıyor büyük kısmı, ekdersin özel dersin yoksa 4500 ü zor görürsün ben öyleyim mesela, 20 yıllık öğretmenim maaşım 4600 diyorum kimse inanmıyor :-) eşim çalışmasa açız yani, ha 20 yılda bu maaşla bı ev aldık şükür onunla da övünürüm valla kimse kbakmasın

Bence siz parayi iyi yonetememissiniz. Arti son 2 yildir biz memurlarin alim gucu baya dustu. Ama yine de bir seyler yapabilirsiniz yeterki isteyin. Cunku 11 bide iyi bir rakam. Biz 2 ogretmeniz 10 yillik evliligimizde tamamen kendi paramizla gayet luks bir ev 250 bin civari bir araba edindik. Borcumuzda yok suan kredimiz 2 yil once bitti. Sartlarimiz ise orta halli buyuk bir sehirde yasiyoruz ve evlenirken ailelerimiz sayesinde borcsuz evlendik. Belki bu bir avantajdir. Ama dedigim gibi biz hizli davrandik simdi bu sekilde borclanip ev alamayiz paranin degeri yok. Ayrica bir odedigimiz dönem biraz zorlandik ama zorlanmadan da olmuyor bir seyler

Kırsal yerde yaşıyorsunuz eve 11 bin para giriyor. Bence ufak tefek yatırım olmayacak şeylere para bağlamayın örneğin cep telefonu tablet filan almayın. Bunun yerine kredi çekip olduğunuz yerden tarla bağ bahçe bakın. Hatta adliyeye gidin ilan panosuna bakın, satış memurluğunun ilanlarından taşınmaz satışlarını takip edin oradan toplu bir tarla alın. Tayin çıktığı vakit satarsınız peşinatınız olur yine üzerine kredi çeker ev ya da araba alırsınız.

İnşaallah nasip olur size de,oralarda o fiyata vardır bence, biz de apartman dairesinde oturuyoruz ,lüks bir muhit değil, site içerisinde olmasını isterdim ama 4-5 yıl sonra İstanbul'dan taşınmayi düşünüyoruz gittiğimiz yerde nasip olur inşaallah
Sağ olun.. Bana apartman dairesi yeter..hemen lüks sitede eve gerek yok. 200 bin peşinat olsa 300 binde kredi çeksem yeter..istanbulda inşallah emeklilikte kalmak istemiyorum. anadoluda müstakil ev tarzı bir yer daha mantıklı geliyor.. istanbulda sitelerde evler aşırı fahiş..
o evler için 20 30 yılı ipotek etmek çok mantıklı değil..(Bana göre)

Kırsal yerde yaşıyorsunuz eve 11 bin para giriyor. Bence ufak tefek yatırım olmayacak şeylere para bağlamayın örneğin cep telefonu tablet filan almayın. Bunun yerine kredi çekip olduğunuz yerden tarla bağ bahçe bakın. Hatta adliyeye gidin ilan panosuna bakın, satış memurluğunun ilanlarından taşınmaz satışlarını takip edin oradan toplu bir tarla alın. Tayin çıktığı vakit satarsınız peşinatınız olur yine üzerine kredi çeker ev ya da araba alırsınız.
işte korkuyorum tayin çıkar da ev satılmaz uğraştırırsa ne yapacağız

Çok istiyorum, inşallah bir gün bir yazlığım olur. Hiç olmadı herhangi bir köyde küçük bahçeli bir baraka. İnsanların dönüp dönüp apartman dairesi almasını da anlayamıyorum ama beni anlayan insan sayısı da az😄
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, iyi geceler.
Tahminen ileride kira geliri için alıyorlardır.
2.evi anlıyorum ama 3 4 ev garip geliyor.
Bence de yazlık daha mantıklı..ileride emeklilikte tadını çıkaramadıktan sonra ne yapacağız o evleri..
Umarım size de nasip olur.. İsteyen herkese olur.
size de iyi geceler.. :KK51:

işte korkuyorum tayin çıkar da ev satılmaz uğraştırırsa ne yapacağız
Niye korkuyorsunuz ki haber salarsınız tanıdıklara, diyelim siz başka yerdesiniz satılacak gelirsiniz, insanlar araba almaya 1500 km yol gidiyorlar. Ya da cesaret edemiyorsanız kendi memleketinizden alırsınız.

Bence siz parayi iyi yonetememissiniz. Arti son 2 yildir biz memurlarin alim gucu baya dustu. Ama yine de bir seyler yapabilirsiniz yeterki isteyin. Cunku 11 bide iyi bir rakam. Biz 2 ogretmeniz 10 yillik evliligimizde tamamen kendi paramizla gayet luks bir ev 250 bin civari bir araba edindik. Borcumuzda yok suan kredimiz 2 yil once bitti. Sartlarimiz ise orta halli buyuk bir sehirde yasiyoruz ve evlenirken ailelerimiz sayesinde borcsuz evlendik. Belki bu bir avantajdir. Ama dedigim gibi biz hizli davrandik simdi bu sekilde borclanip ev alamayiz paranin degeri yok. Ayrica bir odedigimiz dönem biraz zorlandik ama zorlanmadan da olmuyor bir seyler
Konu sahibi şu an çalışmıyor, ücretsiz izinde.. sadece bir iki ay bu toplam maaşı görmüşler..

Zaten çocuk dediğin dipsiz kuyu, bizim neredeyse bir maaş kıza gidiyor, kalanıyla da ev dönüyor, 2 3 çocuk yapmam için önce banka soymam lazım , yoksa asla cesaret edemem
Yapmayın ya o kadar oluyor mu? 😅 gömün beni şuraya🤣

Biz 2 öğretmen 17 yılda döküntü bir ev ve 30 binlik bir arabayı zor aldık...demek çocuk olmasa lüx ev lüx araba alabilecekmişiz, gidip çocuğa çemkiresim geldi böyle diyince :-)

Şimdiki kızlar altınsız evlenmiyor, buradaki konulara bakın hep altın muhabbeti var, kv şunu takmadı, kp şu kadar altın aldı ....vs aileler mecburmuş gibi konuşuluyor genelde o yüzden sordum, ben gençliğimde altını yatırım değil takı olarak gördüğüm için hiç altıncı olamadım ( 17 yıl önce altın bedava gibiydi zaten şimdiye göre) herşey ucuzdu, o zaman da taşçıydım hala taşçıyım ben diamonds are best friend:rapci:
17 yil once altin 18 tl idi :oha: :KK61:
Sağ olun.. Bana apartman dairesi yeter..hemen lüks sitede eve gerek yok. 200 bin peşinat olsa 300 binde kredi çeksem yeter..istanbulda inşallah emeklilikte kalmak istemiyorum. anadoluda müstakil ev tarzı bir yer daha mantıklı geliyor.. istanbulda sitelerde evler aşırı fahiş..
o evler için 20 30 yılı ipotek etmek çok mantıklı değil..(Bana göre)
Koylerde bile arsalar ucusa gecti,millet mustakil pesine dustu koronada:KK51:

Konu sahibi şu an çalışmıyor, ücretsiz izinde.. sadece bir iki ay bu toplam maaşı görmüşler..
Yani diyorum ya bu sartlarda zaten zor. Mesela ben ilk kizimda ucretsiz izin kullanmadim 6 aylik ken ise basladim sartlar oyleydi. Kredimiz vardi. 2. Kizim da 1 yil kullandim cunku borcumuz yoktu. Daha rahattim. Amacim elestirmek asla degil ama esi gereksiz harciyor cocugum buyuyene kadar calismam diyor ama ev istiyor. Eee aile destegi de yok bedelimi odemeden de bir seyler olmuyor.

Tanıdığım,bildiğim ve sevdiğim bir üye olmasa troll diyeceğim
Ya söylediklerim yanlış anlaşıldı :D illa oturacağınız bir ev almak zorunda değilsiniz yatırımlık alın para biriktiricem diye hayatı kendinize zindan etmeyin demeye çalıştım. Ben de su an alamam mesela ama ananeden dededen kalınca bir seyler öyle alabilirim, su an alacak olsam da arabamı satıp alırım mesela ama o da oturtabileceğim bir ev olmaz ama illa amaç ev almaksa alınır yani, ama ev almak ıcın de hayat standartını dusurmek su an cok da mantıklı degil demek istedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X