Londra’da aileler çocuklarına ilk evlerini almaları ıcın 30bin pound veriyor super. Bizde o parayı ömür boyu çalışsa bir arada göremeyecek cok insan var. O yuzden bu bir hayat amacı haline geliyor. Evlenme kısmı haric mesela 20 yasında üniversite bitirmiş bir çocuğa ev al diye hangi aile 300 bin tl veriyor Türkiye’de? Yani demek istediğim şu ev ve araba vb hayata başlamak ıcın gerekli olan seyler, bunlar birer ihtiyaç. Hayatımızın nihai amacı olmamalı, hani atıyorum cok özel bir mülk almak istersin deniz kenarında bir ev veya ormanda bir ev beğendiğin olur bunu amaç edinirsin ama uyduruk bilmem ne konutları bilmem ne park evleri 2+1 yan komşu Suriyeli bu bence kimsenin hayat amacı olamaz, dediğiniz gibi bizde toplum baskısı cok yüksek, o kadar yüksek ki olması gereken bir yaşam biçimi belirlenmiş insanların o kalıba girmesi bekleniyor o kalıbın dışına çıktığın an marjinal oluyorsun. Oku okulu bitir evlen cocuk yap ev kredisine gir 30a kadar bunları yapmıs olman lazım diye dayatılıyor sanki görünmez bir otorite tarafından, bu süreçte de ev cok önemli bizim millet icin. Bir de düğünde takılan takılar

bir de ben yanlış anlaşıldım yazdıklarımda, benim tuzum kuru değil evet aileden kalanları kira gelirini dusununce tabii ki guzel bir sey ben de konu sahibine onu demeye çalıştım yatırım icin ev almayı hedefleyin oturmak ıcın alamıyorsanız eger, ileride onlar değerlenir kucuk bir ev alırsınız sonra baska alırsınız ileride onları satar kendi oturacağınız bir ev alırsınız veya kira geliriniz olur onlarla daha guzel bir eve cıkarsınız gibi. Biz de öyle yapmıştık cunku. Hatta bir evi satıp onun faizi ile kira ödemiştik bir sene, ama turk lirası cabuk değer kaybettiği icin parayı TL de tutmak eritiyor maalesef akılsızlık oldu