asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnşallah iyi olur herşey.
Ben Türk kahvesi seviyorum sadece.

Gold kahve aldım duruyor tarihi geçmezse iyidir.
Bana da kahve dayanmıyor:)
Kahvecilere de zam gelmiş. En iyisi termos alıp evde demlemek.. yurt dışında 1 birim kahve burada 20 birim:(
Kahve içmek de lüks..

Yakında hayatta kalabilmenin tek yolu evlenmemek ve çocuk yapmayıp tek yaşamak olacak sanırım.
ahaha evlenmemiş çocuksuz hayattan bildiriyorum, o zaman da işe sarıyorsunuz

gerçi iş iyi olunca kazanılıyor, kazanınca da isterseniz harcayabiliyorsunuz, bunu tercih ederim diyorsanız, olabilir.

ama evli-birlikte yaşıyor olunsa, 2 kişi ayrı ayrı ev masrafı yerine tek masraf olur. (benim ailemde şu anda 6 kişi 6 ayrı evde yaşıyor ne siz sorun ne ben söyleyeyim masrafı).

Haklısınız. Artık bazı insanlar prim gününü doldurduktan sonra bırakıp yaşi bekliyor. Ama onu icinde gelir lazım. Çünkü 15 yil gelirsiz yaşanmaz. Kisirdongudeyiz ben artık böyle diyorum.
Hem de o aradaki yaş bekleme döneminde sosyal güvencen de olmuyor.cunku istifa edip bekliyorsun. Kamuda da böyle.
Yanı tam hastalıkların görülmeye başlayabileceği yaşlara gelince de ne maaş ne sağlık sigortası .yada 65 yaşına kadar çalışmak zorundasın.
Cidden bu ülkede yaşamak zulüm artık

Bende sevmem aramam ama eşim şuan korona çok ağır geçiriyor. O seviyor belki yer diye aldım 1 tane yedi 😥
50 60 tutar rahat
Kıyamam ya :( cok geçmiş olsun Allah şifa versin ben kendi eşime de bir sey oldugu zaman cok üzülüyorum yemek yaparken eli yansa bile duygusalım da biraz ben simdi siz söyleyince böyle kendimi sizin yerinize koydum da gözlerim doldu :( inşallah atlatır hemen 🙏🏼🙏🏼 Gecen hafta ben de biraz hastaydım dedim ki bana popkek ve süt getirir misin getirdi ama süt şişenin dibinde azıcık kalmıs bölüşürüz diye düşünüp once bir yudum içtim zaten kalmıs uc dört yudum dedim sakın içme hepsini bana da Bırak, hem keki kocaman ısırdı hem de sütü dikti kafaya bana kalmadı. Ben de hala o canım muz istedi diyince ona alevli muz tabagı yapıp kendim yemeyip ona yediriyorum salak gibi😭

Ya evde canım sıkılıyor maksat bana da uğraş olsun :KK70: kendi ellerimle yapıcam
İşte Migrosta " kendi ellerimle yapmışcasına" olan karışımlarda indirim vardı, yalan değil yani kendi elinle yapiyosun ama herşeyi hazır toz halinde, sonuç garantili, sürpriz yok :rolleyes: kv ye yapacaksan bence sen de ondan al

• Komik
Reactions: 000
ahaha evlenmemiş çocuksuz hayattan bildiriyorum, o zaman da işe sarıyorsunuz

gerçi iş iyi olunca kazanılıyor, kazanınca da isterseniz harcayabiliyorsunuz, bunu tercih ederim diyorsanız, olabilir.

ama evli-birlikte yaşıyor olunsa, 2 kişi ayrı ayrı ev masrafı yerine tek masraf olur. (benim ailemde şu anda 6 kişi 6 ayrı evde yaşıyor ne siz sorun ne ben söyleyeyim masrafı).
2 şerli olarak otursalar kardalar 😂

Kıyamam ya :KK43: cok geçmiş olsun Allah şifa versin ben kendi eşime de bir sey oldugu zaman cok üzülüyorum yemek yaparken eli yansa bile duygusalım da biraz ben simdi siz söyleyince böyle kendimi sizin yerinize koydum da gözlerim doldu :KK43: inşallah atlatır hemen 🙏🏼🙏🏼 Gecen hafta ben de biraz hastaydım dedim ki bana popkek ve süt getirir misin getirdi ama süt şişenin dibinde azıcık kalmıs bölüşürüz diye düşünüp once bir yudum içtim zaten kalmıs uc dört yudum dedim sakın içme hepsini bana da Bırak, hem keki kocaman ısırdı hem de sütü dikti kafaya bana kalmadı. Ben de hala o canım muz istedi diyince ona alevli muz tabagı yapıp kendim yemeyip ona yediriyorum salak gibi😭
Demeyin öyle niye salaklık olsun.
Sağolun Allah razı olsun. Çok ağır geçiriyor.
Bende yeni atlattım ama benim öksürüğü m yoktu ama ağrılarım çoktu.
Bu arada konuyu sohbete çevirdik konu sahabi affet 😂

• Komik
Reactions: 000
Aşağı yukarı sizinle gelirimiz aynı bize eşimin babasından kaba inşaat bir daire kaldı içine masraf yapıp geçtik oturduk borç harç eşimin bekarken arabası vardı şuan 70-80 bin civarı borcumuz var ama bitince rahat ederiz tek artımız eşimin babasından kalan ev çok lüks bi yerde değil ama her ay ev sahibine para dökmekten iyidir diyorum bence ücretsiz izininiz bitince biraz yapın kira öder gibi alın daire geliriniz var sonuçta nasıl olsa kirayada para gidiyor

İşte. Migrosta " kendi ellerimle yapmışcasına" olan karışımlarda indirim vardı, yalan değil yani kendi elinle yapiyosun ama herşeyi hazır toz halinde, sonuç garantili, sürpriz yok :rolleyes: kv ye yapacaksan bence sen de ondan al
Yaaa olmaz :D instageamda margaux var onun tarifini denicem, her şeyini kendim yapayım guzel olsun salı günü kadını bize gelecek aksam onunla gönderirim PZt günü de gidip tabak alayım guzel aksam da tatlıyı yaparım salı da gonderirim bana da iş oldu simdi profıterol tarifleri ve püf noktaları üzerine calısıcam yarın dolu dolu bir karantina günü olacak .... 😂

Ben bizde aile bağlarının da daha sağlam oldugunu dusunmuyorum valla :/ konu para oldu mu çıkar oldu mu kimse kimseyi tanımıyor, kardeşler birbirleriyle davalık oluyor. Cok utanç verici bir durum. Daha dedemin cenazesinin akşamı dua okunurken teyzem anneme saldırdı babam seni daha cok seviyor olabilirdi ama bütün parasını ben aldım ben cektim sana hicbir sey bırakmıcam mahkemede görüşürüz diye. Mirastan gectim insanlar evlendiği zamanlar herkes herkesin yüzüne gülüyor ama bir bileziğin onun bunun lafı oluyor buyuk kavgalar çıkıyor nişanlar atılıyor. Ne biliyim bana cok ikiyüzlülük geliyor bu, zaten millete ahlak bekçiliği taslayan tipleri Esra Erol’da yok evli kadın amcasına kactı yok kardesim kocamdan cocuk yaptı olaylarıyla görünce iyice anladım ki bizim insanlarımız cok buyuk bir ahlaki çöküntü içinde. Bunun da bence tek sebebi var ama o konuları da burada yazmak istemiyorum.
Evet dejenerasyon ciddi boyutta..ona katılıyorum.
Ben anladım demek istediğinizi..
Insanımız güçlüyü sever ..ee kapitalist düzende de güçlü olmak parayla ölçülür. O yüzden herkes paranın peşinde.. bir de yoklukla büyüyen çocuklar.. kavga dövüş.. sürekli az mal büyük çocuğun eline geçmişse ileride küçükler o büyüğe düşman olur.

İşte Migrosta " kendi ellerimle yapmışcasına" olan karışımlarda indirim vardı, yalan değil yani kendi elinle yapiyosun ama herşeyi hazır toz halinde, sonuç garantili, sürpriz yok :rolleyes: kv ye yapacaksan bence sen de ondan al
Bizim evde tatlıları eşim yapar. Trileçe, kek, sütlaç kurabiye . Hele bi iyileşsin de yapar gene 😂

Demeyin öyle niye salaklık olsun.
Sağolun Allah razı olsun. Çok ağır geçiriyor.
Bende yeni atlattım ama benim öksürüğü m yoktu ama ağrılarım çoktu.
Bu arada konuyu sohbete çevirdik konu sahabi affet 😂
Aman geçsin gitsin bitsin de bir an önce🙏🏼🙏🏼🙏🏼😞 iyi olsun herkes ❤️ Evet biraz sohbet oldu ama olsun hepımızın canı sıkılıyor ne yapalım

Hem de o aradaki yaş bekleme döneminde sosyal güvencen de olmuyor.cunku istifa edip bekliyorsun. Kamuda da böyle.
Yanı tam hastalıkların görülmeye başlayabileceği yaşlara gelince de ne maaş ne sağlık sigortası .yada 65 yaşına kadar çalışmak zorundasın.
Cidden bu ülkede yaşamak zulüm artık
Aynen..bari aldığımız maaş buna değse.. O da yok.
Bari maaşla her şeyi alsak o da yok.
Muz ithal 20 tl. 20 birim. Avrupada da ithal 1 birim. Arada fark 20 kat.
Ama hala insanlar halinden memnun..garip

Modern kölelik bu tam olarak.
Ölmeyecek kadar yaşa, yaşaman lazım çünkü ucuz iş gücüsün.
Eline geçen kıt kanaat paraya da ben göz dikiyorum ve sana kaşıkla verdiğimi ‘ev al, araba al’ diye pompalayarak borça sokup, iliğini sömürüyorum.

Tatil, çalışmanın uzantısıdır demir marx, mal mülk edinmek de öyle.
Çünkü mecbur ona çalışacaksın, seni sistemde tutmak için bu dayatmaya mecbur.
Bacım kadın 3500 gelir ve 2 çocukla 2650 aylık krediyle ev aldım diyor. 2 çocukla fatura elektrik su ısınma market pazara 850 TL ayırarak ev almış... Marx Freud Sartre biraraya gelse, evime gelip 3 gün yalvarsa ikna edemez beni o çocukların aç kalmayacağına ama anaları emin herşeyi yediklerinden...sistem mistem bunun hiçbir izahı yok artık

Aynen..bari aldığımız maaş buna değse.. O da yok.
Bari maaşla her şeyi alsak o da yok.
Muz ithal 20 tl. 20 birim. Avrupada da ithal 1 birim. Arada fark 20 kat.
Ama hala insanlar halinden memnun..garip
O memnun olanlar, çıkarı olanlar...
Çevremde var net.
İlkokul mezunu ama memur statusunde maaş alıyor.
Bizde işe girerken 3 sınavla giriyoruz. Örnek ben.
Özel sektör de çalışıyorum.

Yakında hayatta kalabilmenin tek yolu evlenmemek ve çocuk yapmayıp tek yaşamak olacak sanırım.
Her yıl 1.5 milyon çocuk nüfusa katılıyor.
Hiç de öyle çocuk yapmayalım durumu yok..
Ne olursa olsun üremeye devam:)

Devlet 35 yaş a genç. Özel sektör yaşlı diyor.
35 ten sonra iş de bulunmuyor. İnsanın evi olsa ne olur duvar mı kemirecekler...
Genç nüfusumuz çok fazla ondan..
O yüzden iş olmaz o yasa kadar.
Avrupada 70 yaşına kadar çalışıyorsun ama iş var.
Çünkü genç nüfus az..uremiyorlar.
Bizimde emeklilik 65 yaş olması için genç nüfus az olmalıydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X