asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bide benim gibi olanlara 1 cocuk cok az çok bencilsin iz diyen kitle de öyle çook ki şaşarsınız.
Halbuki bencil değiliz.. büyütebileceğimiz kadar çocuk istiyoruz..mesela 1:) 1 güzel bir sayıdır..
Yokluk çekip 3 tane olacağına 1 iyidir..

Evet dejenerasyon ciddi boyutta..ona katılıyorum.
Ben anladım demek istediğinizi..
Insanımız güçlüyü sever ..ee kapitalist düzende de güçlü olmak parayla ölçülür. O yüzden herkes paranın peşinde.. bir de yoklukla büyüyen çocuklar.. kavga dövüş.. sürekli az mal büyük çocuğun eline geçmişse ileride küçükler o büyüğe düşman olur.
Ben de parayı severim ama benim için öncelik olmadı hic, fazla varsa kendime Godiva’dan bir seyler alırım Ya da ipek şort aldım mesela simdi bir de 100€ aldım kenara koydum, fazla param kaldı bu hafta diye, muhtemelen haftaya da Of parasız kaldım dicem :) yani hayati bir sekilde ihtiyaç duymadım hicbir zaman belki ondan Benım ıcın değersiz, ama varlık ıcınde yokluk cokkkk cektim. Yol paramın olmadığı, aç kaldığım zamanlar oldu. Babama desem baba param yok, verirdi ama bir sey almak istediğimde kendim almam gerektiğini bildigim icin her şeyden kısmaya calısıyordum ki alabileyim bir seyler. Yanımda hic para olmadığı zamanlar oldu gerçekten ya da kucukken telefon almak ıcın iste para biriktricem diye yol parasını kullanmayıp sogukta yürüdüğüm cok zamanlar oldu, evde tost yapıp sarıp yanıma alıyordum okulda para vermemek ıcın yemeğe, haftada bir kantinden yeme günü yapmıstım kendime ama onda da sadece bir tavuklu burgere yetiyordu param. ama kendi kendime geçinmeyi öğrendim böyle böyle kucuklugumden beri, bir de bizim evde söyle bir sey vardır cicek mi alınacak mesela eve Ben alalım diyorsam ben gider alır öderdim, salondaki koltuk cıplak duruyor üstüne kırlent alalım dese annem babam sen kendin öde bir de ona mi para vericem derdi. Şampuanımı dis fırçamı diş macunumh ne gelirse aklınıza kendim alırdım. arabamın lastiklerini bile kendim ödemiştim daha 19 20 yasında falandım, ya da guzel bir montum yoktu annem dışarı cıkmadıgı zamanlar onun kürkünü giyiyordum montum yok dediğimde babam harçlık veriyorum sana onunla al derdi ama harçlık pek bir şeye de yetmezdi. Cok pahalı evlerde oturup cok pahalı arabalara biniyoruz ama ben gerçekten varlık içinde yokluk cektim, o yuzden paranın var olması bana bir sey ifade etmiyor, ben cebimde param yokken de x beyin kızıyım herkes önüme hazır ola geciyordu, kolumda rolex varken de yemek alacak param olmadığı zamanlar oluyordu. Kardeşim su an iyi para kazanıyor babam da veriyor ona mesela iyi bir geliri var ve ne zaman gitsem anneme yüzüme bakmaz sürekli yok hisse takibi yok su is bu is para kazanma pesınde. Tamam belki ileride herkesten cok zengin olacak cok rahat yaşayacak ama bu da bana göre bir sey degil. bana paramdan dolayı yaklaşacak ya da parasızlığımdan dolayı uzaklaşacak insanların saygısını da istemiyorum bana bir sey ifade etmiyor cunku. Bu düzende yasamak cok zor geliyor bana o yuzden, inanın yurtdışında okudum ben yüksek lisans doktora yaptım kac dil biliyorum eğitimim cok cok iyi ama çalışmıyorum su an, daha önce calıstım ıkı farklı is yerinde ama bu zihniyet benim psikolojimi cok bozdu ilaca başladım cok zor toparlandım. Para insanların ahlakını bozuyor onlar da gelip benim psikolojimi bozuyor :KK70:

Son düzenleme:
Bizim evde tatlıları eşim yapar. Trileçe, kek, sütlaç kurabiye . Hele bi iyileşsin de yapar gene 😂
Bizde tatlı yasak, ben gizli gizli pijama çekmeceme popkek ve biskrem saklıyorum, bazen gece yiyoruz ben getiriyorum içeriden ama kaynağını söylemiyorum söylesem vurgun yapar :D yapacaksam annemde yapıyorum sonra annem de cıldırıyor mutfağı batırdın diye

• Komik
Reactions: 000
Ülke ekonomisini hayat pahalılıgını konusmaya luzum yok ama maaslarınız az degil sanırım bıraz fazla harcıyorsunuz
Fazla harcamanın sebebi her şeyin pahalı olması, bu ekonomide ölmedigin icin yaşıyor sayılıyorsun zaten, ölmemek ıcın de insanlar harcıyor mecburen

Bana da kahve dayanmıyor:)
Kahvecilere de zam gelmiş. En iyisi termos alıp evde demlemek.. yurt dışında 1 birim kahve burada 20 birim:KK43:
Kahve içmek de lüks..
Evet ya starbuckstan ıkı tane orta boy latte aldım gecen gun 30 tl tuttu, gerci Londra’da kucuk latte bir tanesi 3,5 pound ama dusununce bizde de 3,5 tl olması gerekirken 13 tl yani neredeyse 4 katı neden :/

• Beğen
Bacım kadın 3500 gelir ve 2 çocukla 2650 aylık krediyle ev aldım diyor. 2 çocukla fatura elektrik su ısınma market pazara 850 TL ayırarak ev almış... Marx Freud Sartre biraraya gelse, evime gelip 3 gün yalvarsa ikna edemez beni o çocukların aç kalmayacağına ama anaları emin herşeyi yediklerinden...sistem mistem bunun hiçbir izahı yok artık
Buzluga salam atan bir üye vardı acaba bu o mu

aslında eşime arada söylüyorum bazen saçmalıyor alışveriş yaparken sizden de bilgi almak istedim abartıyor muyum diye mesela dün ayakkabı kemere 250 lira gitti bu ay sandalye saat aldı kendine onlara da 500 gitti
Siz çalışmaya başlayınca mutlaka birinizin maaşını krediye bağlayıp yatırımlık bir ev almaya çalışın.

Tabi İstanbulda yaşıyorsanız bu çok zor fakat küçük bir il de yaşıyorsanız yapabilirsiniz.

Arkadaşım, bu yıl Ege taraflarına tayin oldu.Gider gitmez 750 bin liraya o ilden harika, site içinde, havuzlu, lüks, büyük bir daire aldı. Fakat İstanbulda kalsalardı o paraya vasat bir semtte normal, küçük bir apartman dairesi alırlardı..

• Üzgünüm
Hadi doğduk bari erken evlenseydik 🤣 Şu an bebeğime tepkiliyim kısmetiyle gelmiyor diye :KK70: delirdim iyice 🤣

Hadi doğduk bari erken evlenseydik 🤣 Şu an bebeğime tepkiliyim kısmetiyle gelmiyor diye :KK70: delirdim iyice 🤣
Bence asil bebis tepkili bence,anasinin basi gec baglandigi icin 😂😂
Canın kahve yanına çikolata mı çekti Deniz'im, tüm çikolata kahve kombinlerini sıraladın bir solukta🤣
Ben aslında konuya aman sakın asla siyasi yorumlara girmeyin demeye geldim, geçim meçim derken sonu siyasetle yapıyorsunuz, sonra orak, mızrak, tırpan elimizde ne varsa girişiyoruz, siyasi yorum cıs😬
Ahhahhahhh,cikolata ve kahvenin cumlede durusu bile guzel :KK68:
Canim tek onlari cekseydi kolaydi,gece boyu oturunca neler cekiyor neler,yiyormuyuz,ne munasebet :sus:
Tirpaninin sapini catlaticam zaten bulursam,son sefer cok hain salladin😂😂😂

Yok ben sadece 0 000 olanım.. diğerleri değilim.
Benim nickimden biri daha mı var şaşırdım, kim almış güzelim bulduğum nickimi? Bir de benimkine çok benzer. bari çikolata sütlü kahve, çikolata bitter kahve falan yapsaymış.. :KK70: :eek:
Var ama bulacagim elbet,gecen gun dedim hatta,aa bu kiz ne zaman evlendi de hamile,sonra baktim o degil,sonra bir baskasi daha var :confused:
Once yakaladigimi takibe alayim bir:D

• Komik
Şu an büyük şehirler için bile maalesef eğer maaş azsa ev almak mesele. 1+1 bile. Ama illa en lüksü olmak zorunda değil ona katılıyorum. Hemen 3+1 olmayabilir. Zamanla olabilir. Ama mutlaka emekli olana kadar bir ev sahibi olunmalı.. Şu an emekli maaşı ile kiralarda yaşam olmaz. Bir öğretmen bile 3.500 emekli maaşı ile kiralarda sürünür maalesef:KK43:
Bulundugum ilde,6 yil once 3+1 120 metrekare ev 180 bindi,hem de onu kapanmayacak,mesire alani gibi dinlenmelik bir parka bakiyordu :KK51:
Hobimdir ev ve arsa arastirmalari,emlakci Kirecciyi de okurum arada.
Nereden nereye geldik,toprak hele,en iyi yatirimdir 1 avuc bile olsa.
Bu yil altin, topragi hallac pamugu gibi atti savurdu o baska:))
Bebek düşünenleri biraz da ben tırsıtayım, çocuk çok masraflı değil mi😬 Kıza 3 yılda harcadığım bez parasıyla dünya turuna çıkardım, diğer harcamaları söylemiyorum dahi 🤣
Konu sayesinde aydınlanma yaşadım, 25 yıldır prensesime yaptığım harcamaları hesap edip dolar kuru üzerinden maliyet çıkarayım, gelecekteki damadımdan tahsil eder yatırım yaparım, devir ekonomi devri:)
Ooo,kaynana bilerzigi diyorsun yani,hemi de kollari singir singir yapanlardaan :rolleyes:

• Beğen
Ya bı de " ben de ultra lüx ev isterdim ama buna da şükür " demiş şimdi gördüm...yok arkadaş ben vazgeçtim anlamaya çalışmaktan, söyleyince kızıyorlar ama ne doğurmaktan vazgeçiyorlar ne de mal hırslarından...bu çocuklar bu ana babalar sayesinde aç perişan mahrum sağlıksız bir nesil olarak büyüyor, söyleyince de zorlarına gidiyor, anneliklerine laf da söyletmiyorlar ama hesap ortada işte
Yine yorumlarini beni vurgulayarak yapıyorsun. O şimdi anlattığın yorum bana ait değil. Üst üste çocuk yapanları ve bakamayacak durumda olanları ben de yadırgıyorum ama biz o durumda değiliz çok şükür. Çocuklarım aç değil, kimseye ihtiyaçları da yok ve gayet güzel bir hayatımız var. Elimde şuan 10 bin olup çıkıp harcasam o para da anında biter, yetmiyor derim. Kuaföre, kıyafetlerime fazla fazla harcarım ama ayağımızı yorganimiza göre uzatiyoruz.Cocuk yaparken sana mı soracağız? Konuşmalarına dikkat et. Ben o doğurup aç bırakanlardan değilim. Şu dünyada insanın en değerli sahip oldukları evlatlaridir. Gel bi bak bakim nasıl bakıyorum onlara.Neleri eksik? Senin gibiler bilip bilmeden sallar tutmaya çalışır. Bana yönelik yazma sakın. Heleki çocuklarımla ilgili yazma.
Elinde biraz paran varsa da bu seni egosu tavan yapmış düşüncesiz birine çevirmiş.

Sizinki gibi maaşım olsa keşke. Ben 4000 alıyorum eşim esnaf çok kazanmıyor ve iki çocuk var. İki çocuğa bakacak bir anneanne yada babaannede olmadığı için ayda 2000 lirada onlarin bakıcı masrafida var. Ama sizin gibi umutsuz hiç olmadım. Orta düzeyde bir ev aldık bir yıl önce. Sanırım siz fazla lüks yaşayıp lüks evlere bakıyorsunuz. Kırsal kesim dediğiniz yer neresi merak ettim 1200 lira kira ile. Biz kirada iken bir yıl evvel 750 lira kira veriyorduk ve evimiz sıfır ve merkeze yakındı. Tabi her şehrin kirası farklıdır.

Olsun sizinkiler takmiş, babaanne de aileden, sonuçta aile desteği ile alınan alınmış, yine de şanslısınız, biz her şeyimizi ama GERÇEKTEN HERŞEYİ eşimle birlikte yaptık,iki aile de tek bir çeyrek taksalardı onların katkısı var derdim yine de
Kesinlikle katılıyorum. Her şeyi kendimiz yaptık diyorlar ama bir konuşuyorsun aile 5 bilezik takmış. Biz de sizin gibi evlendik. Adan zye her şeyi kendimiz yaptık, gelinlik, ev eşyası, yüzükler ... takı töreninde de çıkıp ikimizi de öpüp tebrik ettiler sadece.
Sonra millet hep evini arabasını almış biz neden alamamışız🤣 Dolayısıyla eş dosttan gelen hediyeler evlilik borçlarına gitti.(o zaman dersanede çalışıyorduk bir de yazın maaş da yoktu🤦🏼‍♀️)

Kimse konuyu okumuyor yahu..:KK70:
Konu sahibinin kazancı yok.. ''Ücretsiz izinde.'' yani maaşı şu an yok.
Eve sadece 6500 tl giriyor. (Eşinin maaşı)
Bununla nasıl ev alacaktı?
Sizin eve en az 20 30 bin girmiştir. sizin maaş hariç.
Benim eve de şu an o kadar para girse bende bir yerden ev alırım..
Rahat alırım..
Gerçekten okumuyoruz ya da okuduğumuzu anlamıyoruz.

Kesinlikle katılıyorum. Her şeyi kendimiz yaptık diyorlar ama bir konuşuyorsun aile 5 bilezik takmış. Biz de sizin gibi evlendik. Adan zye her şeyi kendimiz yaptık, gelinlik, ev eşyası, yüzükler ... takı töreninde de çıkıp ikimizi de öpüp tebrik ettiler sadece.
Sonra millet hep evini arabasını almış biz neden alamamışız🤣 Dolayısıyla eş dosttan gelen hediyeler evlilik borçlarına gitti.(o zaman dersanede çalışıyorduk bir de yazın maaş da yoktu🤦🏼‍♀️)
Valla bizde herşeyi kendimiz yaptık. Aileler misafir gibi geldi birer bilezik taktı gitti. Hatta kayinbabam düğünden sonra geldi bide altinlarimizdan istedi utanmadan. Çok masraf etmiş. Evimize bir iğne almamış insanlar. Allah var ama ev alırken 35 bin ablam verdi arabayı sattık peşinat yapıp aldık evi. Zaten geçen bir buçuk sene evvel bu kadar pahalı değildi evler. Ablam vermese bı kaç yıl sonra alırdık.

• Şaşırdım
Yok bacım ne altını, ne onlara aldırdım ne kendim aldım...keşke almış olsaydık o zaman altın bedava sayılırdı şimdiye göre, kv kuyumcuya götürmüştü de burun kıvırmıştım varoş gibi altın mı takıcam, bı taş gerdanlık alın yeter diye:olamaz:salaklık işte...annemin aldıklarını da al kendin tak ben takmam öyle şey diyip bı su yolu aldırmıştım sadece...altın yerine hediye diye aldırdığım su yollarını bozduramadığım için takıp takıp geziyorum 17 yıldır :rolleyes: Allah'tan eşim de ben de iyi maaş alıyoruz, çalışkan insanlarız, herşeyimizi de aldık zamanla zorlanmadan ama şimdiki aklım olsa havada kapardım o burmaları, bozdurup 2 ev daha alırdım onlarla valla
Simdi olsa su besibiryerde bile varos durmaz,hemi de nasilll yakisir😂😂

Eklentiler

• images.webp
    images.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 36
Hep altın sorunca ben de altın aldınız sandım borca girerek
Şaşırmıştım yani 🙈
O zaman ben şaşırtayım sizi boşa gitmesin🤣 ben de sevgili P piraye gibi düşünüp altın filan istemediğimi belirttim. Eşimin ailesi olmaz öyle şey deyip beni kuyumcuya götürdüler. Zar zor 5 bilezik aldık, yetmedi bir de gerdanlık mutlaka alınmalı dendi, hayır bir tane de kullanabileceğim bir şey yok, hepsi abuk subuk şeyler(altın takmak bana göre değil zaten, ama belki öyle ince bir kolye olsa tamam diyeceğim) zorla o 5 bileziği ve bir gerdanlık tarzı kolyeyi aldık çıktık. Bir gün sonra öğrendik ki onlar bizim üzerimize borç yapılmış🤦🏼‍♀️ Zararına da olsa gidip sattım ve tepeden gelen borcumu ödedim. Hatta gerdanlıktan zarar ettim tabi ama görmek bile istemediğim için zararı gözüm görmedi bile.

Valla bizde herşeyi kendimiz yaptık. Aileler misafir gibi geldi birer bilezik taktı gitti. Hatta kayinbabam düğünden sonra geldi bide altinlarimizdan istedi utanmadan. Çok masraf etmiş. Evimize bir iğne almamış insanlar. Allah var ama ev alırken 35 bin ablam verdi arabayı sattık peşinat yapıp aldık evi. Zaten geçen bir buçuk sene evvel bu kadar pahalı değildi evler. Ablam vermese bı kaç yıl sonra alırdık.
Biz de o bilezik bile yok, olmasın da zaten gözümde değil. Ama gelip altınları isteyemediler(gerçi takı sonrası çok dolandılar ama🤦🏼‍♀️) çünkü ben yaşadığımı yerde nikah yapmıştım. Onlar düğünü kendi memleketlerinde yapıp kendi yakınlarının hediyelerini aldılar zaten.
Ama hiçbir zaman gözüm hiç olmadı. Her zaman kendime güvendim çalışırım geç olur ama olur dedim.

Yakında asgari ücret memur maaşıyla bir olacak. Memurlara cok buyuk haksizlik var zaten herkesin gözü var mantikli düşünen yok bu sekilde adam gibi kafasi calisan insan kalmayacak memlekette.

SIz de kirsal bi yere gore cok harciosunuz galiba kiraniz da cok dusuk halbuki.

KImse çat diye 600bin verip ev almiyo zaten yeni evlilerden. Önce peşinat biriktiriosun sadece 60-70bin neyse ve maksimum 300 binlik ev aliosun krediyle. O 300luk ev 3 sene sonra 500 oluyor satip tekrar ustunu kredi cekip 600-700binlik aliosun.

Biriktirerek hicbisey alinmaz bosa dusunmeyin :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X