Öncelikle konuya
@nscckts geldi kek tarifini unutun millet, benim verdiğimi görmesin

Bu konuda farklı düşünüyoruz ama dediğin gibi çocuklar açısından düşünmekle ilgisi olabilir bilmiyorum. Örneğin şahsen "salam yiyoruz makarna yapıyorum" (yeri gelir bunlar da yenir ama temel gıda haline gelmesi kötü) diyenlere sessiz kalmayı tercih ediyorum çünkü etin kuruyemişin meyvenin balığın faydalarını zaten o kişinin de bildiğini varsayıyorum. Ülkenin neredeyse yarısı asgari ücretle çalışıyor, imkanı ona yetiyordur fazlası olsa o da evladı için daha iyisini ister tabi. Hiçbir şeyden kısmayız allaha şükür fazla fazla var dolapta demek ona iyi hissettirecekse seslenmem, benimle dalga geçtiğini düşünmem "hayır sen yanlış yapıyorsun doğrusu bu" diye kafasına kakmanın gönlünü kırmaktan başka bir şeye yaramayacağını düşünürüm. En fazla evdeki malzemelerle yapacağı sağlıklı tarifler vererek yapıcı önerilerde bulunurum. Ama dediğim gibi olaya çocuk açısından değil karşı taraf rencide olmasın gözüyle bakarım fazla abartı bir düşünce belki bilmiyorum. Şu da var, ben köyde büyüdüm yokluk görmedim ama aşırı sağlıklı da beslenmedim büyürken şimdi turp gibiyim. Keza bebekliğimde annemin sütü yetmemiş mama almışlar bazen mamaya paraları yetmemiş pirinç unu yedirmiş. Gebelik öncesi vitamin almak falan hak getire zaten. Kan değerlerim, kilom, bağışıklığım, sağlığım şükür yerinde. Şartlar gereği kötü olmasa bile aşırı ihtimamlı da beslenmemişim ama sevgi gördüm özen gördüm bedensel ve ruhsal bütünlüğümü bir şekilde tamamladım. İnsanlar çocuğun manevi gelişimi kısmına bu kadar eğilmiyor nedense. Çocukluktan gelen köklerim sayesinde mutlu bir insanım, sağlıklıyım da, en fazla organik beslenen birine göre 5 sene erken ölürüm bu kadar dert etmeye değmez diyorum :)) geçim konularında da takip etmesi zevkli ama pek kafa yormam kaygılanmam o yüzden. Bazen varlık bazen yokluk çekiyoruz dünya hali. Bu zamanlar da geçecek çünkü.
Anne olan birisi ise çocukların kötü koşullarda yetişmesine kızıp tepki gösteriyor olabilir dediğin gibi, kendi içinde haklı olabilir.