• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üstü böyle kuruyup kabuk kabuk olan browni de denediniz mi? Ben beceremedim onu bir türlü. Çok basit gibi yapıp koyuyorlar🤣
Çatlak kurabiye mi bahsettiğiniz?
Yalnız konuyu kek kurabiye tarifine çevirdik.
Konu sahibi kızmaz umarım bize.

Bravo! Kadin burda cocugunu ac biraktigini gururla anlatıyor ve konu sahibine de akil veriyor bir yandan inanilir gibi degil..Cocugunun bogazindan kisiyor cunku zavalli sabiiye yetiyor gücü..Biz burda ne diye tanimadigimiz kadini kucumseyelim ki..

İnsanız başımıza herşey gelebilir bugün varlık içindeyken yarın bir lokma ekmeğe muhtaç kalabiliriz kimsenin hicbirsekilde garantisi yok şu hayatta. Ama bilerek iki çocuk varken neredeyse askeri ücretle ev kredisine girmek akıl ve vicdan işi değil. 850 lira ile imkansız fatura ve mutfaga yetismek 4 kişilik ailede. Zor demiyorum imkansız. Ya birşeyleri eksik yazıyor ya da atıyor. Bu küçümsemek değil ki akıl var mantık var. Haftalık pazara 250den az gitmez diyen üyeye de çok fazla olduğunu yazmıştım. Tamam herşey pahalı ama o kadarda degil. Bir ortası var herşeyin. Çok yemek çok yedirmek çocukların sağlıklı olacağı anlamına gelmez. Zaten tüm hastalıklar boğazdan geliyor. Ama iki küçük çocuğu senelerce kredi eziyeti cektirmekte vicdan işi değil.

Evet evet kesinlikle söylemek istediğim bu. Elbetteki önemli, önemsiz diyemez kimse. Ama çok da abartmamak gerek. Bir de her vücudun ihtiyacı farklı. Her insan her şeyi tüketemiyor. Bu konuda görmedim ama bazı konularda yapılan çocuk bunları yemeli temalı hesaplar çok geliyor bana, fiyat olarak değil de miktar ve çeşit olarak. Bunlar bunlar lazım o parayla nasıl alıyorsunuz diye soruluyor, hatta ben de almıyorlar temalı bir mesaj yazmıştım da olay olmuştu. Halbuki kimseyi küçümseme niyetiyle değil, tercih anlamında yazmıştım. Ben de çoğu yazılanı almıyorum, yemiyorum çünkü. İşte herkes bir şekilde hayatını sürdüyor bence herkes kendi derdine baksın. 😁
İlk çocuk di mi?:super: Hele bir sağlıkla kucağına alıp ek gıdaya geç dr. eline ilk listeyi versin o çeşit ve miktarların çok olmadığını göreceksin tatlım, seneye burda buluşalım:-)

Üstü böyle kuruyup kabuk kabuk olan browni de denediniz mi? Ben beceremedim onu bir türlü. Çok basit gibi yapıp koyuyorlar🤣
Ben kendim yapıyorum goz kararı :) ustu catlak içi islak kek kivaminda o da benim spesiyalim (konu disi oldu lutfen kusura bakmasin konu sahibi ben size özelden yazarim)

Evet evet kesinlikle söylemek istediğim bu. Elbetteki önemli, önemsiz diyemez kimse. Ama çok da abartmamak gerek. Bir de her vücudun ihtiyacı farklı. Her insan her şeyi tüketemiyor. Bu konuda görmedim ama bazı konularda yapılan çocuk bunları yemeli temalı hesaplar çok geliyor bana, fiyat olarak değil de miktar ve çeşit olarak. Bunlar bunlar lazım o parayla nasıl alıyorsunuz diye soruluyor, hatta ben de almıyorlar temalı bir mesaj yazmıştım da olay olmuştu. Halbuki kimseyi küçümseme niyetiyle değil, tercih anlamında yazmıştım. Ben de çoğu yazılanı almıyorum, yemiyorum çünkü. İşte herkes bir şekilde hayatını sürdüyor bence herkes kendi derdine baksın. 😁
Bana da fazla geliyor, o yazılanların hepsini tüketmesi için çocuğun acıktığını hissetmeden sürekli bir yeme halinde olması gerekir muhtemelen. Beslenme alışkanlıklarımız birbirinden farklı olabilir ama fazla diyene de siz, meyveleri yarımşar mi yiyorsunuz demenin
anlamı var mı, yok.

Çocuk yetiştirme konusu da herkese göre farklılık gösteriyor. Duygusal ihtiyaçları benim için çok önemli ama onun haricinde herşeyin en iyisi olması gibi bir kaygım yok açıkçası. Bir başkası için bu bir dert olabilir. Bunlar birini daha bilinçli, duyarlı yada duyarsız yapmıyor.

Siz ezilen ev hanımları diye konu açan üye değil misiniz ? Bu maaş ve ödeme ile elinize 100 TL veriyorsa eşiniz yatin kalkın dua edin. Tüm gün makarna mi yiyorsunuz çocuklarla yok yani faturalar ve iki çocukla imkansız ötesi. Eğer aileniz mutfak masrafınızi karşılamıyorsa tabi. Tüm gün makarna da yeseniz hiç mi doğalgaz yakmıyor elektrik acmiyorsunuz. Yazık üzüldüm çocuklara. Tabi ev almak çok güzel ama çocuklar ihmal edilerek değil
evet aynen öyle o üyeyim 100 TL de veriyor ..mutfak masraflarımiza kp in faydası var market alışverişinizi o görüyor oyuzden yiyecekde sorunumuz yok ..aylık 600 TL 1000tl arası kp karsiliyor ..çocuklarımızı ihmal ettiğimizi nereden çıkardıniz pesss yaaa....giyime kuşatma almıyoruz cocukalrimiza alıyoruz belki .tamam biraz kendi gencligimiz için çok şey kısıldı ama kiraciykende pek fark yoktu aynı ödemeye denk geliyordu nedense ...arada da evden çıkarılmak cabasi

Ben de son iki sayfadir görüyorum öncesini okuyamadim ben de yazmis bulundum
Biraz geri gittim ama..
Starbucks kekinden çıkmış sanırım yine de tam olarak anlamadım :KK48:

Neyse ben herkesin kesesine bereket diyeyim çıkayım burdan:spor:

Son düzenleme:
evet aynen öyle o üyeyim 100 TL de veriyor ..mutfak masraflarımiza kp in faydası var market alışverişinizi o görüyor oyuzden yiyecekde sorunumuz yok ..aylık 600 TL 1000tl arası kp karsiliyor ..çocuklarımızı ihmal ettiğimizi nereden çıkardıniz pesss yaaa....giyime kuşatma almıyoruz cocukalrimiza alıyoruz belki .tamam biraz kendi gencligimiz için çok şey kısıldı ama kiraciykende pek fark yoktu aynı ödemeye denk geliyordu nedense ...arada da evden çıkarılmak cabasi
İlk yorumda bunu böyle yazsaydıniz ya asgari ücretle geçiyoruz ev kredisi ödüyoruz demek yerine.

Asgarî ücretle geçinmiyormussunuz ki siz.

En başta kp yardım ediyor aylık gıdaya yazmadığınız için insanlar şaşırdı 850 lira ile bir ayda geçirmenize o yüzden o şekilde yazdılar. Yoksa 850 lora ile fatura ve mutfak masraflarını karşılamak imkansız

artik bunaldim ya burada “kimler ne yiyor, kimler cocuguna ne giydiriyor, kim haftada kac kez disarida yemek yiyor” hesaplarini okumaktan. sanki turkiyede degiliz de bir de sasiriyorsunuz hanimlar. insanlarin onceliklerini biz belirleyemeyiz, onlar o sekilde yasamayi kendilerine reva goruyorlarsa surekli surekli “ne yiyorsunuz, nasil geciniyorsunuz, hadi hadi bize de soyle biz de oyle yapalim” yapmanizin ne mantigi var allah askina? size soylese gunde uc ogun ekmek ve patates yiyorum, su iciyorum karnimi sisiriyorum dese ne degisecek yani? biz hayat kalitemizden odun vermemeyi seciyoruz o evim olsun diyor yani onun tavsiyesi bize ne katacak da illa ne yiyip iciyorsun soyle, senin karnin actir simdi deniliyor insanlara? ay cok uzucu cok sacma bir sey ya ve bu her konuda oluyor. her konuda en az uc kisiye kalem kalem “neler yedikleri” yazdiriliyor israrla. sonra yetersiz besleniyorsunuz deniliyor vs. uzucu ama bu. karsi taraf da genelde digerlerini savurganlikla sucluyor ama ayni degil ki bir yerde birileri kucuk dusuyor.

ankarada cayyolunda oturan ben yazlik alamiyorum diye soyleniyor mamakta oturan da onun begenmedigi ev icin kredi cekiyor, istanbulda gokturkte oturan da baska bir seyden sikayetci oluyor bagcilarda oturan da baska bir seyden. yani herkesin bir hayat sekli, kendine “uygun buldugu” bir hayati var. ben baya utaniyorum okurken. cunku olay artik sistem elestirisinden cikiyor bir yerde.

mesajim genel btw, kimsenin sahsina degil cunku oyle olsa alinti yapardim. ekonominin halinden sikayet etmek baska, insanlarin hayatlarini kucumsemiyor gibi gorunup alt metinde kucumsemek baska. cok garip gorunuyor disaridan.
Hay ellerin dert görmesin 👏 bir kaç üye her konuda ısrarla bunu yapıyor çünki birtek onlar bilinçli anne! İçimden geçenleri yazmışsınız.
Bir konuya bakayım dedim yine aynı sona bağlanmış.

Kp çok cömertmiş gerçekten ama ilk mesajda bundan hiç bahsetmediniz, insanlar da ona göre yorum yaptı haliyle, 4 kişi 850 değil 1850 ile geçiniyorsunuz bu durumda, hiç giyim kuşam almıyor olsanız bile yine de zor ama Allah geçim versin, güle güle oturun evinizde

İlk çocuk di mi?:super: Hele bir sağlıkla kucağına alıp ek gıdaya geç dr. eline ilk listeyi versin o çeşit ve miktarların çok olmadığını göreceksin tatlım, seneye burda buluşalım:-)
Doğrudur canım, ben şimdi bol keseden sallıyorum :D kendi çocukluğumla kıyaslıyorum falan. Bakalım göreceğiz ama dediğim gibi iki tarafın da haklı olduğu noktalar olduğunu düşünüyorum. ☺️

Yoo hiç alınmadım. Abartıldığını düşünüyorum sadece. İroni 😁 Ben iki grubun arasında bi yerdeyim, iki tarafın da haklı olduğu noktalar olduğunu düşünüyorum.
Mesela neyi abartılı buldunuz?
Çocuklar balık yemeli denilmesini mi?
Iyi niyetli bir balık ismi vermeyi mi?
Ben gereksiz alındığınızı düşünüyorum. Yoksa somon diye özellikle yazmazdınız.
Sizde mesajda bir sürü kuruyemiş vs vs yazmışsınız. Siz de örnek vermişsiniz.:)
Burada örnek vererek konuşuyoruz öyle bakmak lazım..

Son düzenleme:
Valla biz de yemezdik somon (memur çocuğu rulez) ama kafamın çalıştığını söylerler :KK53: eskiyle şimdi bir değil ama şimdi refah arttı imkan ölçüsünde yemek yedirmek lazım :))
Bende küçükken yemezdim o lüküs somonları..
Şimdi biraz maaşım var da alıyorum iste arada lüküs somonları..
Kimi tüm maaşla ev alır kimi lüküs somon yer iste:)

Guzel kardesim zaten elinde ne kalmis ki ne giyimine harcayacaksin?? Hadi max 1000 versin kp size.Aylik faturalar ve yakit zaten 850 tutar yani.Dogalgaz zamli elektrik zamli.Cocuklarin ce sen gunde 4 yumurta yeseniz bir hafta da bir koli ayda da 4 koli yumurta yapar.Kolisi 30 liradan aylik 120 lirasi zaten yumurtaya gidiyor o 1000 liranin.Tuvalet kagidinin fiyatindan haberiniz var mi mesela? Islak mendilde mi kullanmiyorsunuz?? Bizim hic olmadık zamanda bulasik makinemiz boxuluverdi mesela.750 lira verdik.Siz de hic mi olmuyor boyle harcamalar? Iki cocuk ve siz bi parka gidip dondurma alsaniz 4 kisilik o bile ne kadar ya?? Bu cocuklarin oyuncagi kitabi egitici malzemesi ne olacak? Hangi birini sayiyim.Kiyafet almiyorsun da bi corabinda mi kaçmadi yillardir mesela a bacim?? Cocuktan kismiyoruz deyince bana bir haller oluyor??

Öncelikle konuya @nscckts geldi kek tarifini unutun millet, benim verdiğimi görmesin :KK70:
Bu konuda farklı düşünüyoruz ama dediğin gibi çocuklar açısından düşünmekle ilgisi olabilir bilmiyorum. Örneğin şahsen "salam yiyoruz makarna yapıyorum" (yeri gelir bunlar da yenir ama temel gıda haline gelmesi kötü) diyenlere sessiz kalmayı tercih ediyorum çünkü etin kuruyemişin meyvenin balığın faydalarını zaten o kişinin de bildiğini varsayıyorum. Ülkenin neredeyse yarısı asgari ücretle çalışıyor, imkanı ona yetiyordur fazlası olsa o da evladı için daha iyisini ister tabi. Hiçbir şeyden kısmayız allaha şükür fazla fazla var dolapta demek ona iyi hissettirecekse seslenmem, benimle dalga geçtiğini düşünmem "hayır sen yanlış yapıyorsun doğrusu bu" diye kafasına kakmanın gönlünü kırmaktan başka bir şeye yaramayacağını düşünürüm. En fazla evdeki malzemelerle yapacağı sağlıklı tarifler vererek yapıcı önerilerde bulunurum. Ama dediğim gibi olaya çocuk açısından değil karşı taraf rencide olmasın gözüyle bakarım fazla abartı bir düşünce belki bilmiyorum. Şu da var, ben köyde büyüdüm yokluk görmedim ama aşırı sağlıklı da beslenmedim büyürken şimdi turp gibiyim. Keza bebekliğimde annemin sütü yetmemiş mama almışlar bazen mamaya paraları yetmemiş pirinç unu yedirmiş. Gebelik öncesi vitamin almak falan hak getire zaten. Kan değerlerim, kilom, bağışıklığım, sağlığım şükür yerinde. Şartlar gereği kötü olmasa bile aşırı ihtimamlı da beslenmemişim ama sevgi gördüm özen gördüm bedensel ve ruhsal bütünlüğümü bir şekilde tamamladım. İnsanlar çocuğun manevi gelişimi kısmına bu kadar eğilmiyor nedense. Çocukluktan gelen köklerim sayesinde mutlu bir insanım, sağlıklıyım da, en fazla organik beslenen birine göre 5 sene erken ölürüm bu kadar dert etmeye değmez diyorum :)) geçim konularında da takip etmesi zevkli ama pek kafa yormam kaygılanmam o yüzden. Bazen varlık bazen yokluk çekiyoruz dünya hali. Bu zamanlar da geçecek çünkü.

Anne olan birisi ise çocukların kötü koşullarda yetişmesine kızıp tepki gösteriyor olabilir dediğin gibi, kendi içinde haklı olabilir.
"Çocukluktan gelen köklerim sayesinde mutlu bir insanın."
Cok güzel bir çözümleme. Gerçekten de çocukluk herşey ama herşey.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X