• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Açıkcası aylık 1000 tl para ''ev için'' eğer anadoluda değilseniz çok fark yaratmaz.
Acil durum parası, tatil parası vs olur. Ama peşinat olmaz. Olursa da 10 yılda anca olur. O zamana da alınacak evin fiyatı en az 4 kat artar.
Evet az çok biriktirmek istiyorlarsa giysiyi biraz azaltabilirler.Ama gene de ev peşinatı maalesef olmaz.

Anadolu'da şu yüzden ev fiyatları artıyor. Büyük şehirde yaşayanlar, bakıyorlar ki istedikleri evler en az 1 2 milyon. İleride emekli olunca, büyük şehirde durulmaz biz en iyisi anadoluda yaşarız diye oralarda ev yayla evi, yazlık vs alıyorlar. Ondan fiyatlar artıyor. Benim annemin emekli olan arkadaşları baktılar tazminatlarla istanbulda kümes bile alamazsın, köyden yayla evi aldılar. Bunun gibi..Ondan fiyatlar artıyor..
Hemen bu yıldan bahsetmiyorum ama uzun süreli evlilerdi sanırım konu sahibi 1 2 yıllık değil
1000-1500 e altın döviz filan alsalar şimdiye bir sürü para ederdi
Türk lirasından bin lira ayıracaksa hiç ayırmasa da olur zaten

Karadeniz için konuşabilirim, çok fazla ev yapmalık yer olmadığı için sanırım ev yapmak daha masraflı oluyor düz arazilere göre. Ev fiyatları minimum 400 bine yaklaştı yani ilçe veya şehir merkezlerinde
Yayla evi daha farklı
Şehir merkezinde yaşamalık bir evden bahsediyorum ben yani

ne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum
İkiniz de memursunuz sonuçta neden asla dediniz ki şu durumda ev sahibi olamasaniz bile ; emekli olurken tazminatlariniz olacak eşinizin ve sizin o parayla bir ev bir de yazlık alırsınız o imkani olmayan insanlar ne yapsin ... Durumunuz ayrıca kötü degil memursunuz her banka size kredi verir ; sanki lüxünüzden de ödün vermiyorsunuz gibi ...

Annem 4 bilezik. Eşimin babanesi de 4 bilezik takmıştı canım. Ailesi 5 tl bile takmadı. İnan bana
Olsun sizinkiler takmiş, babaanne de aileden, sonuçta aile desteği ile alınan alınmış, yine de şanslısınız, biz her şeyimizi ama GERÇEKTEN HERŞEYİ eşimle birlikte yaptık,iki aile de tek bir çeyrek taksalardı onların katkısı var derdim yine de

sevgili konu sahibi en guzel cozum kucuk bir ile yerlesmek.kira ve ulasim masraflarini azaltmak ..
ben izmirde yasiyorum benim isime yakin yerlerde kira 1500 den baslar.annemler kucuk bir yerde 700 liraya en guzel evlerde oturuyor .
kadın memur
eşi memur
her ile ha deyince tayin olamaz
hadi oldu eşlerden biri, diğeri eş durumu bekleyecek o sürede 2 ayrı ev olacak masraf, taşınılacak masraf

üstelik bebek var küçük şehirlerde bebekler için 5-6 yaşına kadar tam gün kreş yok, annesi filan yanına gelecek ya da birini bulacak (tanımadığı bir şehirde tüm gün bebeğinize bakacak birisi? iyi cesaret)
dahası bakalım ulaşım ve kira masrafı o şehirde gerçekten az olacak mı? çoğu şehirde devlet dairelerini şehir dışına taşıdılar. (koca koca binalar dikip) ama çoğu şehirde toplu taşıma çok yetersiz. hem kadının hem kocasının servisle gidebileceği durum olmayabilir her yerde.

Kaldı ki konu sahibesi zaten istanbulda filan değil, anadoluda bir yerde yaşıyor
ve yine kaldı ki çoğu ilde bin liralar filan çok çok normal kiralar oldu artık.

yüz bin nüfusu olmayan şehirlerde bile kiralar öyle oldu artık (anneniz eski kiracı olabilir veya neresiyse o şehir çok istisna olabilir)

gibi gibi

Evet 260 bin tl ben çok uyguna aldım ev sahibi acil satıyordu normalde değeri 350 bin tl civarlarıydı. 500-600 bin tl lik ev birikimsiz zor alınır
Şanslıymışsınız..
Evet artık birikimsiz zor..tabi gene kovalamak lazım..
Ama istanbulda fiyatlar çok uçuk..

Olsun sizinkiler takmiş, babaanne de aileden, sonuçta aile desteği ile alınan alınmış, yine de şanslısınız, biz her şeyimizi ama GERÇEKTEN HERŞEYİ eşimle birlikte yaptık,iki aile de tek bir çeyrek taksalardı onların katkısı var derdim yine de
:)

sizin mantığınıza göre bilezik takılması ekstradan bir şey

ama buradaki kadınlar çoğu için o zaten "olması gereken" olduğu için onu öyle ekstradan görmüyorlar hatta az yapılmış diye görüyorlar zira bakın kadın 3 kere yazmış "ailesi bir şey yapmadı" diye. neden çünkü yapması lazımdı.

siz (ben de) kimseden bir şey görmedik derken, hakikaten 5 kuruş bile görmemeyi kast ediyoruz. Bunu anlatmak çok zor.

ben bu konuda avustralya'lı bir yazarın yazdığı bir makaleyi okumuştum.

özetle şunu diyordu:
emlak fiyatlarının aşırı yükseldiği yerlerde (ki avustralya da öyle, bizdeki kadar olmasa da), çalışma hayatına anne-babalarına göre daha geç atılan nesil (bu her yerde böyle; eskiden insanlar lise bitirip- o da belki- 20 yaşına gelmeden çoktaan çalışmaya başlayıp 2-3-4 çocukla 30 yaşında ev sahibi oluyormuş. E şimdikiler 30 yaşında atanırsa Allah'ına şükrediyor) instagram'da tüketim bombardımanına tutulup kendini "fancy" kahvecilerde "cool" avocado toast için 20 dolar öderken buluyor. Asla ev sahibi olmak için birikim yapamıyor. Kendini bu şeylerle avutuyor, sonra da "asla ev sahibi olamayacağım ki zaten" diye kendi kendini ikna ediyor, diyordu.

ben sobalı bir evde büyüdüm. Allah'a şükür odunsuz-kömürsüz kalmadık hiç ama çok komşumuz vardı odunu ormanda kesip getirip yakarlardı. asla ama asla ısınma parası ödemezlerdi.

biz şişeli içme suyuna, internete, neftlix'e, filtre kahveye, göz altı kapatıcısına, metalik renkli stabilo kaleme, evdeki hayvanın kumuna, klima tamirine, perde yıkamacısına, merdiven silicisine, doğalgaza, yufkaya, pizzaya, kolajen takviyesine.... hiç para ödemedik, çünkü bunlar yoktu :) veya vardı ama biz almıyor, olduğunu bile bilmiyorduk. Mutfak tüpü senede 1 kere belki değişirdi çünkü hep bahçede ocak yakılır yazın orada, kışın sobada pişerdi tüm yemekler çaylar. tüpü anca bi' misafir filan gelince kullanırdık. Senede en fazla 3 kere kıyafet alınırdı, bayramda, okul açılırken, şanslıysak bir de kışın. Tüm okuma kitapları kütüphaneden alınırdı. Bazen günde 2 kere giderdim, sabah aldığımı akşama kadar okurdum. ama tiyatro sinema ücretsiz bin tane etkinlik olurdu, okullar bizi inanılmaz eğitirdi. (anadolu liselerinin canavar gibi eğitim verdiği yıllardı, şimdi o eğitimi almak için senede 500 bin lira vermeniz lazım)

Neyse, o zamanlar öyleydi. Anne-babalarımızın zamanı ile bizim zamanımız aynı değil.

Ben biraz ara nesilim 37 yaşındayım ama çok uzun süredir çalışıyorum. İmkanlarım yeni nesil gibi kafam eski nesil gibi biraz.

Şimdiki gençlere baktığımda ise şunu görüyorum: hiç eksiklik görmeden büyüyorlar (yani bize göre, çok çok az eziliyor, yoruluyorlar büyürken) Kaç kişi çeşmeden eve su çekerek büyüyor? kaç kişi bebeğine muşamba-kaput bezi kullanıyor. Bebeklerin masrafı büyüklerden fazla şu anda. Her dedikleri oluyor.

Apartman çocuğu buradaki çoğu 3-5 senelik evli anne.
E ama bu büyüme şekliyle, bu tüketim anlayışıyla, bu ortamda, birikim yapmak zor.
Her şeyim olsun isteniyor. Çocuğumun her şeyi olsun isteniyor. (istemek hakkınız değil demiyorum, benimki sadece durum tespiti) Gelin görün ki memleket günden güne kötüye gidiyor.

Ev almak şart değil. Ama bu kadar her şeyi almak da gerçekten şart değil çünkü korkarım devlet memurlarını bile daha kötü günler bekliyor.

Eksiye giriyoruz demişsiniz. Allah korusun yarın bi' hastalık olur bir şey olur, zorlanırsınız. "Asla alamayız" kafası yanlış. Alırsınız ama hayatınız alıştığınız gibi olmaz. Hayatınızda şu anda aldıklarınız gerçekten gerekli ise, o zaman yapacak bir şey yok evden vazgeçeceksiniz. Değilse ona göre kendinizi disipline edeceksiniz.
Yeni mi üye oldunuz veya eski olup yeni üyelik mi açtınız bilmiyorum ama birkaçtır mesajlarınıza denk geliyorum dolu dolu yazıyorsunuz buralarda kalın gitmeyin 🤓

Hazir konu açılmışken buradaki "5000 maas ile ev aldik araba da var iki de cocuk" diyen uylerin birini ankaradaki evime davet etmek istiyorum.Iki kisiyiz ve mutfak masrafimiz 2500 .Hergun pirzola da yemiyoruz yani.Nasil hem herseyi FAZLA FAZLA yiyip, hem nasil birikim yapabiliyorlar..Lutfen bir hafta gelip kalsinlar evimde ve markete birlikte cikalim.Hani ogretmen gibi basimda dikilsin ve bana bildiklerini anlatsin..Onlar isimsiz kahramanlar benim gözümde

Herkesin fazla anlayisi farkli :)
Ben cok yedigimizi dusunuyordum. Ama burda mudavimi oldugum bir ekonomi topigi var. Hicbir sey yemedigimizi orda farkettim.

Kahvaltim 1 yumurta 3 zeytin sekersiz cay.

1 kg sebze pisirsem 3 gün bitmiyor dökülüyor.
Bir paket makarnayi 4 kerede yapiyorum.

1 kasik makarna 2 kofte salata ayran beni tikabasa doyuruyor.

Evdeysem kahvaltiyi gec yapiyorum, öglen genelde yemiyorum, 1 bardak kefir, 1 avuc kuruyemis yiyorum.

Yine de mutfak harcamamiz pek az degil.

Valla canım bizede anne babadan bir şey kalmadı. 10 yıllık evliyiz çok şükür başımızı sokacak bir ev araba aldık.Kaç yıllık evlisin bilmiyorum ama daha olur ilerde .Bende bebeğim varken ücretsiz izin aldıydım.Eşin yemeğe çok para veriyor .Evden koysan aslında daha sağlıklı ve ekonomik olur.Tabi ev demişsin ama o kadar paraya ev almak şimdilik zor bziim evde anca 25000 eder .Sende bütçene göre ev bakacaksın bence .

:)

sizin mantığınıza göre bilezik takılması ekstradan bir şey

ama buradaki kadınlar çoğu için o zaten "olması gereken" olduğu için onu öyle ekstradan görmüyorlar hatta az yapılmış diye görüyorlar zira bakın kadın 3 kere yazmış "ailesi bir şey yapmadı" diye. neden çünkü yapması lazımdı.

siz (ben de) kimseden bir şey görmedik derken, hakikaten 5 kuruş bile görmemeyi kast ediyoruz. Bunu anlatmak çok zor.
Ben de bir şey görmedim eş ailesinden. Kendim de kına gece yerime kadar verdim. Ama mesela iki taraftan da hala, amca,teyze, kuzen vs bilezik ya da yarım falan taktı. Akraba komşu para taktı. Bunları da ailelerimiz zamanında onlara taktiği için taktı. Elinizden almıyorsa bunlar bizim diye bu bile yardım değil mi? Yoksa yakın veya uzak akrabalarda mı bit şey takmadı.

Gelirleri ayda 11.500 değilmiş, evliliklerinin ilk birkaç ayında böyleymiş sadece. Şu an konu sahibi çalışmıyormuş ve tek maaşla geçiniyorlarmış. Aslında konu sahibinin yakındığı durum geçinememekten ziyade eşinin müsrifliği. Yakınmakta da haklı çünkü 20bin de alsalar adam çarçur eder. Yanlış tepkiler alıyor kızcağız içim elvermedi araya girmek istedim, tşk :))
Artık konu, konu sahibinden de çıktı zaten, bu tarz konuların ortak kaderi.😄

Hemen bu yıldan bahsetmiyorum ama uzun süreli evlilerdi sanırım konu sahibi 1 2 yıllık değil
1000-1500 e altın döviz filan alsalar şimdiye bir sürü para ederdi
Türk lirasından bin lira ayıracaksa hiç ayırmasa da olur zaten

Karadeniz için konuşabilirim, çok fazla ev yapmalık yer olmadığı için sanırım ev yapmak daha masraflı oluyor düz arazilere göre. Ev fiyatları minimum 400 bine yaklaştı yani ilçe veya şehir merkezlerinde
Yayla evi daha farklı
Şehir merkezinde yaşamalık bir evden bahsediyorum ben yani
Ayırsalar iyi olurdu ama dediğim gibi gene de ev peşinatı olmazdı.Çünkü gelir yarıya düşmüş. O ucuz kredi döneminde gene kredi çekemezlerdi. Sadece şu an kenarda paraları olurdu.O konuda haklısınız. Ama ev alamazlardı. Ev için çocuk olmayıp 12 binlik maaş ile devam etmelilerdi.

400 bin bana şu an bile birikim varsa alınabilir geliyor. İstanbuldaki fiyatları duysanız 400 bine şükrederdiniz..40 yıllık binalar 800 900 bin. Ne asansör ne bir şey. Evler de küçük..İstanbulda ciddi bir emlak balonu var..

kadın memur
eşi memur
her ile ha deyince tayin olamaz
hadi oldu eşlerden biri, diğeri eş durumu bekleyecek o sürede 2 ayrı ev olacak masraf, taşınılacak masraf

üstelik bebek var küçük şehirlerde bebekler için 5-6 yaşına kadar tam gün kreş yok, annesi filan yanına gelecek ya da birini bulacak (tanımadığı bir şehirde tüm gün bebeğinize bakacak birisi? iyi cesaret)
dahası bakalım ulaşım ve kira masrafı o şehirde gerçekten az olacak mı? çoğu şehirde devlet dairelerini şehir dışına taşıdılar. (koca koca binalar dikip) ama çoğu şehirde toplu taşıma çok yetersiz. hem kadının hem kocasının servisle gidebileceği durum olmayabilir her yerde.

Kaldı ki konu sahibesi zaten istanbulda filan değil, anadoluda bir yerde yaşıyor
ve yine kaldı ki çoğu ilde bin liralar filan çok çok normal kiralar oldu artık.

yüz bin nüfusu olmayan şehirlerde bile kiralar öyle oldu artık (anneniz eski kiracı olabilir veya neresiyse o şehir çok istisna olabilir)

gibi gibi
memurlda yilda bir yada iki kez tayin donemi aciliyor istisnai durumlar disinda en rahat yer degistirebilen insanlar memurlar bence.
isim nedenli alakasiz sehirlerde bulundum kucuk cocuklari kabul etmeyen krese hic rastlamadim.calisan kadin sayisinin artisi ile birlikte kucucuk ilcelerde bile kresler bolca mevcut
kiralar aileme has degil bu arada..
izmiri gercekten cok sevmeme ragmen ev fiyatlarinin milyonlari bulmasi nedenli ilerde burada yasamak istemiyorum.rastgele bi sehire tayin istemesinler tabi ki secenekleri arasindan maddi manevi kendilerine uyan sehiri secerek hayatlarini kolaylastirabilirler diye dusunuyorum

Ya pes gerçekten. Ayda 11.500 e bu kadar ağlama niye ? Millet kaç para alıyor da bu dediklerine sahip oluyor. Çünkü aza kanaat edebiliyorlar. Aylık 1000 tl kıyafet va verıyormussunuz vermeyin madem. Bence siz harcamalarınızı kışın ve parayı elinizde tutmayı bilemiyorsunuz. Gayet yüksek maaşınız su an ki çoğu insanın gelirine göre. Bu pandemi donemi ben bile üzerime sadece 2 parça bişey aldım zaten dışarı çıkmıyoruz. Elime kalan tüm paramı bırıkıme atıyorum. Benim kocam aynı pantolonu 2 sene giydi hem evimizi aldık hem arabamızı. Bence siz de ağlamadan önce harcamalarınızı gözden geçirin illa ki dikili bi taşınız olur. Kiranız da yüksek değilmiş
Bacim iki sene ayni pantolon giyilince feci kokar be 🤣🤣

Ya bu örnek mi Allah aşkına? Adamın kendi işi var o zamanlar pandemi de yok gayet iyi kazanmıştır, maşallah güzel para girmiş eve hiçbir şey eksik olmadan birikmiş. Konu sahibi ne yapsın?
Konu burda esimin iyi kazanmasi degil ki.. Evin harcamalarini ona yüklemem. O zaman kiram 900 tlydi. Bunu bi memur da karsilayabilir pekala. Herkesin kazancina göre harcamasi var elbette. Konu sahibinin de kazanci ülkemiz sartlarina göre gayet iyi. Kendisi esinin fazla harcamalarindan bahsetmis, benim esim de öyle dikkat etmeden düsünmeden harcar. Evin masraflarini esine yikarsa hem gereksiz harcama yapilmamis olur hem de para biriktirebilir diyorum.

O kadar yanlış bir hesap yapıyorsunuz ki...
Hadi sağlamasını yapalım;
Bundan sadece 4 sene önce kocanizla karar alip kenara "her ay 3000 TL'lik altın atalım" kararı verseydiniz;
(Her yılın Ocak ayını baz alıyorum)
2017= 1 gram= 147 TL = 3000 TL ile 20 altının olurdu *12 = 240
2018= 1 gram= 159 TL = 3000 TL ile 19 altının olurdu *12 = 228
2019= 1 gram= 221 TL = 3000 TL ile 13 altının olurdu *12= 156
2020 yılında 1 gram= 295 TL = 3000 TL ile 10 altının olurdu = 120
Yani 4 minik yılın sonunda 744 gram altın...
Bugün , Ocak 2021 gram altının değeri 439, ama inmiş halı, daha iki ay önce 500ü aşmıştı. O yüzden bir ortalama 450 desek sizin 744*450= 334 bin lira bir paranız olurdu
Bu parayla da ya bir ev bulur, ya da çook daha güzel bir ev için peşinat yapar , kalan minik kısmı da birkaç senede öderdiniz.
Evet , altın çok arttı ama hiç bir şey için geç değil. Çünkü artmaya devam edecek:)
Ücretsiz izniniz bittiği gibi böyle bir plan yapabilirsiniz, maaşınızın 3te1ini birikime ayırın. Hangisi aklınıza yatarsa, altın,gümüş,döviz,kripto para , hisse senedi:)))
4 senenin sonunda eminim hiç yoktan peşinat parası elinizde olacak, güzel bir eve girebilmek icin.
Neden yapamayasiniz ki???
Önemli olan tummmm masraflarınızı tek tek yazın, hiç atlamadan, kalem kalem ayırın.
Ve feda edebileceklerinizi, azaltabileceklerinizi ayarlayın.
Misal, eşiniz her gün dışarıdan yiyip bin liralik masraf yapıyormuş. Ben de eskiden aciktikca siparis verirdim, sonra bunun hem cebime hem mideme eziyet olduğuna karar verip güzel bir sefertasi aldım (böyle deyince kötü görünmesin, yemek termosu yani) , şimdi bir buçuk yıldır evden getiriyorum yemeğimi. Siz de eşiniz için güzel yemekler yapın, iş yerinde yesin. İnsan bir kere alışınca gerçekten çok daha iyi..
Sonraa, başka neyden kisilabilir? Eşinizin saçma sapan teknolojik aletlere ve kıyafetlere para harcamasından tabii ki. Buna da şöyle çözüm bulabilirseniz, gereksiz lüks tüketime verdiği her şey için aynı miktarda altın alabilir. Yani bin liraya Zippo çakmak mı aldı? 2 gram da ortak hesabiniza altın atsın:) bu şekilde istediğini alsın... Ya da eski ve kullanamadığı şeyleri ikinci el sitelerinde satın. Madem kaliteli şeyler almış, onların alıcısı çok olur. Yarı fiyatına bile satsaniz paradır yani, sattığıniz her şeyi de doğru altın dolar vs olarak birikim hesabınıza atın.
Başka neyden kisabilirsiniz? Mesela mobilyaları vs yenilemek istiyorsanız , perdeler halılar değişsin diyorsanız 'yeni evde değiştiririm' diye düşünün. Gereksiz harcamadan kendinizi kısın. Çocuğa tez elden tuvalet eğitimi verin😅😅😅
Alışveris yaparken biraz akıllı davranın, aç karnına market gezmeyin:)) gibi gibi...

Açıkçası babamın oğlu değil, tvlere falan çıkan biri ama ilgi çekmek için uydurma bir post paylaşmış da olabilir:) yine de ummadığın komik rakamlarda yatırım aracı bulunabileceği konusunda aynı fikirdeyim, arayan kesinlikle piyasanın altında bir yer bulabilir. KK'da çok popüler bir üye var, benim de sevdiğim bir arkadaşım. Antalya'nın gayet merkezi bir ilçesinde 120 bin liraya ev aldı mesela, geçen sene. Sorsak kimse ihtimal vermez ,o kadarcik bir paraya Antalya gibi bir yerde ev bulunabilecegine.. ama kız aldı yani, ve kiraya verdi. O süreçte hep iletişim halindeydik.
Ya da bir arkadasim ve akrabasi 2 kişiye bir ev kalmisti nineden miras, düz hesap olsun diye 300 bin liraya,ilk verene sattılar. Ankara'nın göbeğinde bir ev. Alan kişi için de diyorlardir , "o paraya ev almak imkansız,kesin bir kusuru vardir" falan diye ama söz konusu miraslik şey olunca ve geride satılmasını bekleyen birkaç kisi olunca 'hak ettiğine satılmasi icin bekleyelim' muhabbeti falan çok olmuyor, havadan gelen para tatlı geliyor ve güzel bulduklari bir rakama çabucak elden çıkartma derdine düşüyorlar. Arsa için de geçerli... Site site gezerken bazen ben de denk geliyorum, komik rakamlara. Tabii ki dolandırıcı da olabilirler, olta atmış bekliyorlardir belki. Ama henüz alıcı değil bakıcı olduğum için, şimdilik problem yok 😅😅😅
Miras konusundaki yorumunda çok haklısın. Miras için güzel bi laf vardır " Miras sende de kalırım biraz".
Onlar dolandırıcı ben bı dolandırıcıya denk gelip parasını kaptıranı biliyorum.

Bazen insanların işleri bozuluyor vs çok uyguna bulunabiliyor.
Ama İstanbul'da neredeyse imkansız adım başı emlakçı öyle bı daire olsa hop onlar alıyor.
Bizim üst kat komşu çok sıkışmıştı evini öyle uyguna satmıştı ki sebebi oğlunun yaptığı borctu ve hemen ödenmesi gerekiyordu.
Konu sahibi birikim yapsın mutlaka bı mal mülk sahibi olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X