O kadar yanlış bir hesap yapıyorsunuz ki...
Hadi sağlamasını yapalım;
Bundan sadece 4 sene önce kocanizla karar alip kenara "her ay 3000 TL'lik altın atalım" kararı verseydiniz;
(Her yılın Ocak ayını baz alıyorum)
2017= 1 gram= 147 TL = 3000 TL ile 20 altının olurdu *12 = 240
2018= 1 gram= 159 TL = 3000 TL ile 19 altının olurdu *12 = 228
2019= 1 gram= 221 TL = 3000 TL ile 13 altının olurdu *12= 156
2020 yılında 1 gram= 295 TL = 3000 TL ile 10 altının olurdu = 120
Yani 4 minik yılın sonunda 744 gram altın...
Bugün , Ocak 2021 gram altının değeri 439, ama inmiş halı, daha iki ay önce 500ü aşmıştı. O yüzden bir ortalama 450 desek sizin 744*450= 334 bin lira bir paranız olurdu
Bu parayla da ya bir ev bulur, ya da çook daha güzel bir ev için peşinat yapar , kalan minik kısmı da birkaç senede öderdiniz.
Evet , altın çok arttı ama hiç bir şey için geç değil. Çünkü artmaya devam edecek:)
Ücretsiz izniniz bittiği gibi böyle bir plan yapabilirsiniz, maaşınızın 3te1ini birikime ayırın. Hangisi aklınıza yatarsa, altın,gümüş,döviz,kripto para , hisse senedi:)))
4 senenin sonunda eminim hiç yoktan peşinat parası elinizde olacak, güzel bir eve girebilmek icin.
Neden yapamayasiniz ki???
Önemli olan tummmm masraflarınızı tek tek yazın, hiç atlamadan, kalem kalem ayırın.
Ve feda edebileceklerinizi, azaltabileceklerinizi ayarlayın.
Misal, eşiniz her gün dışarıdan yiyip bin liralik masraf yapıyormuş. Ben de eskiden aciktikca siparis verirdim, sonra bunun hem cebime hem mideme eziyet olduğuna karar verip güzel bir sefertasi aldım (böyle deyince kötü görünmesin, yemek termosu yani) , şimdi bir buçuk yıldır evden getiriyorum yemeğimi. Siz de eşiniz için güzel yemekler yapın, iş yerinde yesin. İnsan bir kere alışınca gerçekten çok daha iyi..
Sonraa, başka neyden kisilabilir? Eşinizin saçma sapan teknolojik aletlere ve kıyafetlere para harcamasından tabii ki. Buna da şöyle çözüm bulabilirseniz, gereksiz lüks tüketime verdiği her şey için aynı miktarda altın alabilir. Yani bin liraya Zippo çakmak mı aldı? 2 gram da ortak hesabiniza altın atsın:) bu şekilde istediğini alsın... Ya da eski ve kullanamadığı şeyleri ikinci el sitelerinde satın. Madem kaliteli şeyler almış, onların alıcısı çok olur. Yarı fiyatına bile satsaniz paradır yani, sattığıniz her şeyi de doğru altın dolar vs olarak birikim hesabınıza atın.
Başka neyden kisabilirsiniz? Mesela mobilyaları vs yenilemek istiyorsanız , perdeler halılar değişsin diyorsanız 'yeni evde değiştiririm' diye düşünün. Gereksiz harcamadan kendinizi kısın. Çocuğa tez elden tuvalet eğitimi verin

Alışveris yaparken biraz akıllı davranın, aç karnına market gezmeyin:)) gibi gibi...
Açıkçası babamın oğlu değil, tvlere falan çıkan biri ama ilgi çekmek için uydurma bir post paylaşmış da olabilir:) yine de ummadığın komik rakamlarda yatırım aracı bulunabileceği konusunda aynı fikirdeyim, arayan kesinlikle piyasanın altında bir yer bulabilir. KK'da çok popüler bir üye var, benim de sevdiğim bir arkadaşım. Antalya'nın gayet merkezi bir ilçesinde 120 bin liraya ev aldı mesela, geçen sene. Sorsak kimse ihtimal vermez ,o kadarcik bir paraya Antalya gibi bir yerde ev bulunabilecegine.. ama kız aldı yani, ve kiraya verdi. O süreçte hep iletişim halindeydik.
Ya da bir arkadasim ve akrabasi 2 kişiye bir ev kalmisti nineden miras, düz hesap olsun diye 300 bin liraya,ilk verene sattılar. Ankara'nın göbeğinde bir ev. Alan kişi için de diyorlardir , "o paraya ev almak imkansız,kesin bir kusuru vardir" falan diye ama söz konusu miraslik şey olunca ve geride satılmasını bekleyen birkaç kisi olunca 'hak ettiğine satılmasi icin bekleyelim' muhabbeti falan çok olmuyor, havadan gelen para tatlı geliyor ve güzel bulduklari bir rakama çabucak elden çıkartma derdine düşüyorlar. Arsa için de geçerli... Site site gezerken bazen ben de denk geliyorum, komik rakamlara. Tabii ki dolandırıcı da olabilirler, olta atmış bekliyorlardir belki. Ama henüz alıcı değil bakıcı olduğum için, şimdilik problem yok