• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Açıkçası ben de yaşadığım dönem dolayısıyla şanssız biri olduğumu düşünüyorum 😭 Bundan 6-7 yıl önce piyasaya göre iyi bir gelirim vardı, toy halimle atlı kovalar gibi evlendim. 6 ay içinde sıfır araba iyi bir semtte sıfır ev aldık, exin iyi yanı para işlerinden anlamasıydı. 4.5 yıl önce ise boşandım ve kötünün iyisi bir tercih yaparak sadece arabayı alarak herşeyi ama herşeyi bırakmak durumunda kaldım (mehir altın tazminat vs de almadım). Baştan ev tuttum eşya aldım vs, bu arada tl bazında güya hala iyi gibi görünen maaşım alım gücünün düşmesi nedeniyle erimeye devam ediyor :D son birkaç yılda bilgi edindikçe hayat görüşüm biraz daha derinleşti ve faiz hassasiyeti edindim, mevduat-kredili konut-borsa vs işlerinden iyi kötü anlamama rağmen artık girmiyorum. Emtia dışında alternatifim yok yani, onu da 20 sene falan biriktirmem lazım herhalde 🤦🏻‍♀️ Enflasyon büyümeye devam ediyor yani ne kadar biriktirsem de benim de ev sahibi olmam mümkün görünmüyor 😭 müsrif olmayınca da olmuyor yani konu sahibi boşverin çok şeyetmeyin.

Benim eşim 😂😂 adama git al bitane nedir yani bi pantolon diyordum yokkk ben iki tane kredi ödüyorum diyordu bana 😂😂 hem ev hem araba aynı anda denk gelmişti. Neyse bizim kredi bitmedi ama 2 sene üstüne adama gittim pantolon aldım 😃😃 yani benim demek istediğim insanlar bu şekilde idare ediyor da bişeylere sahip oluyor. Öyle hopp diye gökten elma düşmüyor kimseye

Bı de iki aile de yapabilecek durumdayken biz sırf inadımızdan gurur yapıp engel olmuştuk o takı taklavat işlerine, hem fakir hem şeyi büyük derler ya öyleydik aynen :-) arada aklıma gelir derim eşime şimdi istesek, pişmanız desek olmaz mı diye:rolleyes:geçti tabi borun pazarı...yine de minnet etmemek çok güzel, 17 yıl oldu kimse de çıkıp diyemedi sayemde şunu yaptınız diye
Bu kişisel bir soru olacak şimdi istemezseniz cevap vermeme hakkına sahipsiniz tabi ki
Maddi olarak müsait değilken niye kendi kendinize altın aldınız ki siz zaten
Eşyanı filan alırsın tabi ki ama millet altın görsün diye niye sıkışıp altın alalım boşuna 🤷‍♀️

Konu sahibi
İlk önce ücretsiz izin zamanı lütfen 11500 e göre değil 6500 e göre yasayın. Ve hatta maası alır almaz 1000 TL si ile altın alın 5500 e göre yasayın. 1200 kirayı düşünce 4300 yeter yemeli. Kredi kartını terkedin.
İşe baslayınca da madem eşiniz para cok harcıyor. Maasınızı direkt kenara atın eşinizin 6500 ü ile gecinin.
Bu hesapla yıllık 60 nin birikir ve de birikiminiz de değer kazanacağı için daha da artar. Temel prensip o parayı elinize gecer gecmez kenara koyup unutmak. En ufak gündemde kenardakine dokunursan hiçbirsey sahibi olamazsınız.
Ben de calışırken ne alıp verdiğimi hic bilmiyordum. 300 500 kredi kartıyla elden ayda harcamam ne kadar o bile belli değildi.
Eşime bu böyle olmuyor ben net bir nakit istiyorum dedim(bekarken düzenli bütcwm vardı evlenince esim rahat diye salmıştım).
Basta sacma bulsa da alıştı şimdi artık aylık harcamam belli ve hatta kredi kartımı hiçç kullanmıyorum. Bgn konuştuk kart ekstresi çok düştü dedi. Ona da diyorum elinle harcarsan için kıyılır garcayamazdın kart kullanma diyorum. Evlatlarımı da böyle büyütüyorum. Okunan kitaplarını değiş tokuş yapıyoruz arkadaslatı ula. Gezme aktivite varsa grup aktivitwleri ne öncelik veriyoruz. Kalitesiz seyi iki tane almak yerine iyiyi bir kez alıyoruz. Giyimde bile kardes kardes paylaştırıyorum hatta bazen tamir yama yapıyoruz. Bunu cimrilikten veya yokluktan değil ülke olarak önümüzü göremediğimizden yapıyorum. Aza kanaat edersek daha az yıpranırız.
Yazacak çok sey var da.
Demem o ki altın alın.

Benim eşim 😂😂 adama git al bitane nedir yani bi pantolon diyordum yokkk ben iki tane kredi ödüyorum diyordu bana 😂😂 hem ev hem araba aynı amda denk gelmişti. Neyse bizim kredi bitmedi ama 2 sene üstüne adama gittim pantolon aldım 😃😃 yani benim demek istediğim insanlar bu şekilde idare ediyor da bişeylere sahip oluyor. Öyle hopp diye gökten elma düşmüyor kimseye
O da baya abartmış 😂 ama dediğiniz doğru tasarruf yapmadan biyere gelinmiyor.

Doğu da mesela çok pahalı imiş evler. Kiralar da öyle...
Mersin, denizli, aydın, balıkesir daha uygun.. En son öyleydi..
Bulunur bence.. tekirdağ da fena değil.. Edirne vs.. İstanbula göre gayet iyi..
Doğu istemem, doğalgaz çok gider.. en iyisi antalya gibi bir yer..

Ben de bir şey görmedim eş ailesinden. Kendim de kına gece yerime kadar verdim. Ama mesela iki taraftan da hala, amca,teyze, kuzen vs bilezik ya da yarım falan taktı. Akraba komşu para taktı. Bunları da ailelerimiz zamanında onlara taktiği için taktı. Elinizden almıyorsa bunlar bizim diye bu bile yardım değil mi? Yoksa yakın veya uzak akrabalarda mı bit şey takmadı.
Ailesi hiç destek olmadı diyenler bunları kastetmiyor zaten, ben de burda öğrendim konu komşu kuzen akraba ne takarsa taksın , bizzat kv kp bilmem kaç tane burma bilezik takmadıysa veya bi tane bile eksik taktiysa ailesi hiçbişey yapmadı deniyor, değißik bir kafa

Yeni mi üye oldunuz veya eski olup yeni üyelik mi açtınız bilmiyorum ama birkaçtır mesajlarınıza denk geliyorum dolu dolu yazıyorsunuz buralarda kalın gitmeyin 🤓
çok teşekkür ederim, çok naziksiniz.

ben çok çok eski üyeyim- dim, aslında.
uzunca süre yoktum.

bu üyelik yeni.

ne eşime ne bana ailemizden tek kuruş birşey kalmadı araba ev bunlar o kadar lüks geliyor ki yıllarca emek verip okuduk memuruz ama para birikmiyor bazen eşim de fazla harcıyor gibi geliyor neredeyse her ay bine yakın para kıyafet ya da teknolojik ürünlere harcıyor iş yerinde yemek yok ona da bine yakın gidiyordur aylık kira 1200 şu an ücretsiz izindeyim birkaç ay çalıştım çocuk büyüyünce döneceğim 6500 civarı eşimin maaşı benimki de 5000 ancak dediğim gibi şu an çalışmıyorum her ay eksiye düşüyoruz para birikmesi ne demek kızımız var tabi onun masrafları da var bez oyuncak kıyafet mama vs bilemiyorum sizler evlendikten kaç sene sonra ev slabildiniz imkansız gibi geliyor oturulabilir evler 600 bin olmuş bu gidişle hep kirada kalacağız ve şu an kırsal bir yerdeyiz tayin çıkarsa bu kira da iki katına çıkacak ya gerçekten markete girmek istemiyorum artık her gün fiyat değişiyor lüks bir yeme alışkanlığımız da yok ama 2bine yakın mutfağa gidiyor ne yapacağız bir çöxüm yolu öneren var mı her ay eksi binlerde kapatıyoruz hadi ben işe başladım seneye 3bin kenara koysak bile 10 senede 360 bin eder anca kredi çekilip ev alınabilir ve tayin olunca belki bu kadar bile koyamayız kira yükselecek çünkü özellikle memurlar siz de böyle misiniz evinizi ne zaman alabildiniz merak ediyorum
Memuruz esinle maaslarimiz yakin sayilir hatta bizim ki bir bin lira kadar az ama araba ve evi aldik cok sukur .. Oncelikle yeni evleneceklere tavsiyem borc ile evlenmeyin ne kdar oluyorsa onunla kalsin ilk evlendigimizde evimizde tv yoktu tv yi gectim hali perde bile yoktu babannemden kalma eskinkilim ve perdeleri kullandim ilk yil evin temel eksiklerini tamamladik ama lukse hic girmedik .. Altinlarimi bozdurdum uzerine kredi cektik birimizin maasinla borc odedik birimizin maasi ile gecinip bir araba aldik bu yil bitti .. Bitince boyle hazir tek maasa alismisken eve girelim diye dusunduk ve tokiden birinden devirli bir ev aldik yani ev sahibine biraz peşinat verdik ve toki borcunu devraldik zaten odedigimiz kiranin uzerine 500 tl gibi bir rakam ödeyerek ev sahibi olmus olduk ..kalici yerinizde degiliz giderken bunu satıp ustune koyar iyi bir ev aliriz. Velhasil kinu sahibi eger birikmiyorsa borca girin o zaman ona gore harciyorsunuz benim de 3 yasinda bir kizim var .. Bu surecte dışardan yeme masraflarini azaltmak icin esinize evden atistirmalik birseyler hazirlamayi teklif edin teknolojik araclar cok pahali ihtiyaciniz olandan fazlasini almayin siz de calsimaya baslayinca yine tek maas gibi dusunmeye devam edin

Mersin, denizli, aydın, balıkesir daha uygun.. En son öyleydi..
Bulunur bence.. tekirdağ da fena değil.. Edirne vs.. İstanbula göre gayet iyi..
Doğu istemem, doğalgaz çok gider.. en iyisi antalya gibi bir yer..
Kardeşim şuan doğu da görev yapıyor. 1250 kira 1000 tl doğalgaz faturası.

Gelirlerimiz hemen hemen aynı. Evleneli 1,5 yıl oldu. Ev yapıyoruz şuanda yarısını ödedik. Yaptığınız tutuma bağlı. Ev borcu bitene kadar her ay kıyafete 1000 tl vermem, verdirtmem. Şuanda kiradayız bizde. Tutum yapmak gerekiyor. Ben sizi savurgan buldum maalesef.

Ücretsiz izinde olmak bir tercihtir. Kırsal kesimde iseniz uygun fiyata bakıcı bulabilirsiniz. İkinizin maaşı da 10 bini geçiyor hemde devlet memurluğu stresi yok rahat. Daha ne istiyorsunuz anlamadım. Siz ağlıyorsaniz özel sektir ölsün o zaman

Ailesi hiç destek olmadı diyenler bunları kastetmiyor zaten, ben de burda öğrendim konu komşu kuzen akraba ne takarsa taksın , bizzat kv kp bilmem kaç tane burma bilezik takmadıysa veya bi tane bile eksik taktiysa ailesi hiçbişey yapmadı deniyor, değißik bir kafa
Yani bence de mesela bana ailem ve kardeşlerim dışında 8 bilezik takıldı. Aslında onları da ailem aldı zamanında ben öyle görüyorum. Eşimin taraf için de öyle. Ama dediginiz gibi bir anlayış var doğru hem her şeyi yapsın hem hicbir şeye karışmasın şeklinde bir anlayış hem de evrimleşmiş anlayış:)

Kardeşim şuan doğu da görev yapıyor. 1250 kira 1000 tl doğalgaz faturası.
Öyledir..Hele erzurum kars ise..
Zaten 1000 doğalgaz, 200 su, 300 elektrik desek kafadan 1500 tl gitti..
Çok fazla:(

Hahaha yok hayatım düzenli temizlik ve iyi bir bakımla giyilebilir 😂😂
Iste aslinda hepimizin onceligi farkli.Bana hicbir güç ayni pantolonu iki yil giydiremez mesela..Pijamamdan bile iki ayda sıkılıyorum ben yenisini almak istiyorum..Al bu apartman senin iki yil ayni pantolonu giy deseler, onu bile dusunurum yani..Herkes nasil mutluysa oyle yasasin

Kimse konuyu okumuyor yahu..:KK70:
Konu sahibinin kazancı yok.. ''Ücretsiz izinde.'' yani maaşı şu an yok.
Müge ablanın kulakları çınlasın
“Konu sahibinin maaşı yok, beni çıldırtmak mı istiyorsun”
Edit: videosunu da ekledim hala izler gülerim :D

Kimse konuyu okumuyor yahu..:KK70:
Konu sahibinin kazancı yok.. ''Ücretsiz izinde.'' yani maaşı şu an yok.
Eve sadece 6500 tl giriyor. (Eşinin maaşı)
Bununla nasıl ev alacaktı?
Sizin eve en az 20 30 bin girmiştir. sizin maaş hariç.
Benim eve de şu an o kadar para girse bende bir yerden ev alırım..
Rahat alırım..
Benim mesajimi da siz okumadan alintilamissiniz 🤷🏻‍♀️ Ben de asagi yukari konu sahibinin maasi kadar kazaniyorum (izinden dönecek bir gün neticede) Esimin kazancinin da evi idare etmekten baska bir katkisi olmadi birikimimize cünkü adam ne bulsa harciyor. Yani 2 memur olsaydik da -konudaki gibi- belki daha az harcardik ama ben yine o parayi biriktirirdim masraflari kocaya yikarak. Yani konu sahibi hemen simdi, su anda nasil ev alicam demiyor ya, e izinden de dönecegine göre.. mesajimin ana fikri fazla harcadigini düsündügü kocasina evin masraflarini yiksin, kendisi katkida bulunmayarak para biriktirsin. Yalniz ben bunu yaparken cocugum yoktu. Cocuk masraflariyla belki biraz daha zor olur ama bir sekilde kontrolü eline almasi gerekiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X