aynen... yani bizimkilerin ev icin para biriktirme seyi olmadı da hic genel olarak yetistirme tarzı biraz degisikti, yoksa hani ev icin araba icin para biriktirelim tasarruf edelim modu olmadı hic cunku zaten cok eskiden beri bunlar olan seylerdi, guzel evlerde oturduk lüks arabalara bindik. ama kendimi idare etme isini cok zorlana zorlana yasadım ve öğrendim maalesef, o yuzden simdi migrosa gidince mesela ıvır zıvır hicbir sey almam evet cok para tutar ama aldıgım hicbir sey ziyan da olmaz çöpe de gitmez, on liraysa on lira tasarruf ederim o parayla ya da bozukluklarım birikince gider kahve alırım. hani yasak elma dizisi var ya orada yıldız sey diyordu biz varlık icinde yokluk cekiyoruz bizim yalıda oturdugumuza bakma babamız bize hic para vermez diye, aynı iste, yalıda oturuyorum ama yol parası vermemek icin yuzerek bile gidebilirdim

lisedeyken bir dogum gunumde Fenerbahçe maçı vardı mesela, ben gitmeyi aşırı istiyordum hatta bekledim o gün sürpriz yaparlar maça gideriz belki diye dogum gunu hediyesi olarak, şampiyonlar ligi maçıydı haftaiciydi okuldan cıktım annem dedi ki bak sana ne göstericem ne aldım bayılıcaksın, ben de heyecanlandım biletleri aldı diye, bir baktım trenckot almıs kendine sene kac hatırlamıyorum 2008 2009 falandı sanırım, o zaman 3 bin küsür lira vermisti o trenckota ben de cok uzulmustum o paraya maça gidebilirdik falan diye de annem kızmıstı benim paramla maça mı gidicez diye. aile icinde oyle senin paran benim param olması cok kötü bir sey, yani o zaman 16 yasında falandım bir de. ben asla boyle yapmıcam cocuklarıma allah kısmet ederse, soforum varken cocuguma bin dolmusa git demicem, arkadaslarınla tatile gitmek istiyorsan bu ay hic dısarı cıkmıcaksın demicem, o yuzden icimde kalan cok sey var evet