asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben ucuzlayacağını hiç sanmıyorum. Arsa fiyatları düşmez, toprak artmayan tek şey. Demir, çimento deseniz onlar da dolar üzerinden fiyatlanıyor. Nüfusumuz hem doğumla hem göçle sürekli artıyor, eee talep de düşmüyor bu vesileyle. Ben düşeceğine hiç imkan vermiyorum.
Ben yurtdışındaydım, yeni geldim. Geldiğim ülke de bir avrupa ülkesi, gelişmemiş bir yer değil yani. Orada da ev fiyatları böyle çok yüksek olduğu için düşük gelirli insanlar basbayağ şehir dışında köy evlerinde yaşıyorlar. Ama orada araba ucuz olduğu için külüstür de olsa arabayla ulaşım sağlanıyor.
Zaten kredisiz artık çok zor almak..Allah yardımcımız olsun..Ama buradaki yorumlara katılıyorum.Önce küçük ev alıp kredisini öde, sonra onu sat büyük ev al..Daha mantıklı geliyor..Birden büyük ev 800 900 binlik ev çok zor..
 
Zaten kredisiz artık çok zor almak..Allah yardımcımız olsun..Ama buradaki yorumlara katılıyorum.Önce küçük ev alıp kredisini öde, sonra onu sat büyük ev al..Daha mantıklı geliyor..Birden büyük ev 800 900 binlik ev çok zor..
O bana da çok mantıklı geliyor. O milyonluk evler için çok ciddi birikim ve aylık 25-30 bin lira lazım.
 
eşinizin maaşınne kadar kredi ne kadar ödüyorsunuz ne kadar kalıyo geriye mesela biz de önümüzdeki 1 yıl tek maaşızno yüzden soruyorum

her ay bin lira kıyafet değil ama teknoloji kıyafet gibi şeylere toplamda her ay bin lira harcar bir ay kulaklık saat bir ay sandalye ayakkabı bir ay bilgisayarına bir parça alır bir ay bot alır her ay bin lira en az alışverişe gider mesela bu ay ayakkabı kemer çanta sandalye aldı bir keresinde de kitap alışverişi pijama almıştı yine bine yakın tutmuştu şu an 6 7 pijama takımı vat hepsi yeni bakalım ne kadar giyecek


eşinizin gereksiz alışverişleri var gibi görünüyor.
ama önce şunu sorayım kıyafet olarak üniforma giyiyo mu yoksa kendi alması mi gerekiyo?
ben memurum, kurumunda resmi kıyafet zorunluluğu olduğu için erkeklerin kıyafet masrafı çok oluyo. iyi bı takım almak zor ortalama dört beş takım alinsa bı sene anca idare ediyo onları zaten.

benim eşim de memur. ama polis olduğu için kıyafet sorunu yok. üniforma giyiyo ve üniforma direk bedelsiz veriliyo onlara. yazlık kışlık ayakkabı vs...

biz İstanbul'da yaşıyoruz. ben ücretsiz izinden döneli bir yıl oldu. çok zorlandık ama iyi ki ayrilmisim ücretsiz izne. tek maaş zor olmuştu bizim. çünkü tayin çıkar diye başka şehirden ev alıp kiraya vermiştik, üzerine yüksek kira ödüyoduk ve eşimin aldığı fazla para ben ücretsiz izne ayrılınca pat diye kesildi.

yani biz hesaplar yaparken çok daha başka hesaplar içinde kaldık.

şu an iki maaş alıyoruz, bı ev bı araba kredisi var. krediler 4.500 civarı tutuyo, 2.200 kreşe veriyoruz, 1850 kira veriyoruz, faturalar mutfak derken çok bişey kalmiyo açıkçası.

ama elden de borcumuz olduğu için olabildiğince ayırıp koymaya çalışıyorum kenara.
tüm bunların yanında bes hesaplarımıza da kesinti yapılıyo.
biz aylık faturalar ve besler içinde bı kredi kartı limiti belirledik. onun dışına tasmadan idare etmeye çalışıyoruz. en çok mutfağa gidiyo. herşeye ihtiyacim olmasına rağmen erteliyorum şu sıralar. bu yaz düze çıkıp herşeyi rayına koyabiliriz diye düşünüyorum.
öğle yemeğimi evden götürürüm. ya da iş yerinde yulafım kasem falan var süt yoğurt alıp hazırlarım, bazen dışardan yerim. yemek masrafın yok gibi bişey.

ev almayı düşünüyosaniz benim fikrim önce eşinizin harcama kısma durumunu incelemeniz gerekiyo.


sormak istediğiniz bişey varsa sorun. çok uzun yazmışım kusura bakmayın:)
 
Belki de biz fazla yiyoruzdur bilemiyorum.Iki k8si haftalik 12 litre süt tuketiyoruz.5 kilosunu yogurt mayaliyorum, bes kilosu kahve icin, iki kiloda tatli icin..Ama 5000 maasla iyi geciniyoruz diyenlerin birkac cocugu da vqar.Cocuk olunca illaki daha organik urunler tercih edilir ve fiyat iki kati olur.
12 litre birden cok geldi dusununce ama 12 tane 1 litrelik kutu dusununce, neredeyse yarısıyla yogurt yapıyormussunuz zaten, kahveye de cok gidiyor latte falan iciyorsanız evde hep, aslında fazla degil, sadece tatlıya ayırdıgınız cok geldi ne tatlısı yapıyorsunuz her hafta o kadar cok :D
 
artik bunaldim ya burada “kimler ne yiyor, kimler cocuguna ne giydiriyor, kim haftada kac kez disarida yemek yiyor” hesaplarini okumaktan. sanki turkiyede degiliz de bir de sasiriyorsunuz hanimlar. insanlarin onceliklerini biz belirleyemeyiz, onlar o sekilde yasamayi kendilerine reva goruyorlarsa surekli surekli “ne yiyorsunuz, nasil geciniyorsunuz, hadi hadi bize de soyle biz de oyle yapalim” yapmanizin ne mantigi var allah askina? size soylese gunde uc ogun ekmek ve patates yiyorum, su iciyorum karnimi sisiriyorum dese ne degisecek yani? biz hayat kalitemizden odun vermemeyi seciyoruz o evim olsun diyor yani onun tavsiyesi bize ne katacak da illa ne yiyip iciyorsun soyle, senin karnin actir simdi deniliyor insanlara? ay cok uzucu cok sacma bir sey ya ve bu her konuda oluyor. her konuda en az uc kisiye kalem kalem “neler yedikleri” yazdiriliyor israrla. sonra yetersiz besleniyorsunuz deniliyor vs. uzucu ama bu. karsi taraf da genelde digerlerini savurganlikla sucluyor ama ayni degil ki bir yerde birileri kucuk dusuyor.

ankarada cayyolunda oturan ben yazlik alamiyorum diye soyleniyor mamakta oturan da onun begenmedigi ev icin kredi cekiyor, istanbulda gokturkte oturan da baska bir seyden sikayetci oluyor bagcilarda oturan da baska bir seyden. yani herkesin bir hayat sekli, kendine “uygun buldugu” bir hayati var. ben baya utaniyorum okurken. cunku olay artik sistem elestirisinden cikiyor bir yerde.

mesajim genel btw, kimsenin sahsina degil cunku oyle olsa alinti yapardim. ekonominin halinden sikayet etmek baska, insanlarin hayatlarini kucumsemiyor gibi gorunup alt metinde kucumsemek baska. cok garip gorunuyor disaridan.
 
eşinizin maaşınne kadar kredi ne kadar ödüyorsunuz ne kadar kalıyo geriye mesela biz de önümüzdeki 1 yıl tek maaşızno yüzden soruyorum

her ay bin lira kıyafet değil ama teknoloji kıyafet gibi şeylere toplamda her ay bin lira harcar bir ay kulaklık saat bir ay sandalye ayakkabı bir ay bilgisayarına bir parça alır bir ay bot alır her ay bin lira en az alışverişe gider mesela bu ay ayakkabı kemer çanta sandalye aldı bir keresinde de kitap alışverişi pijama almıştı yine bine yakın tutmuştu şu an 6 7 pijama takımı vat hepsi yeni bakalım ne kadar giyecek
Size bir şey alıyor mu?
Madem harcıyor, vazgeçmiyor size de alsın..evdesiniz diye almamazlık etmesin..
Evdeyseniz pijama çok giyiliyor..Size de 1 2 takım alabilir.
 
Yapılan yorumlara şaşırdım. Yorum yapsam mi diye düşündüm. Yani asgari ücrete göre daha yüksek aliyor olabilirsiniz ama ortada enflasyona bakarsak aldiginiz para öyle çokta değil. Ev de ev demeyin tabiki. Yaşayacağız bu dünyada. Har vurup harman savuralim demiyorum ama zaten oyle de savurulacak kadar para kazanmıyorsunuz. Bana normal geldi durumunuz
 
ayy starbucksın keki mi bence de o cok guzel:KK49: türk kahvesi konusunda da haklısınız, daha gecen hafta bir otelde ictim ben de su gibiydi geri gonderdim yenisini yaptırdım, bir de ben mehmet efendi de icemiyorum ama dısarıda hep onu kullanıyorlar mesela, ekstra ziyan benim icin :KK62:
Evet onun keki.. çok beğendim ama bir tarif atıldı onu deneyeceğim..Yoksa keseme zarar..
Mübarek kahveyle iyi gidiyor.. Siz gene mehmet efendi..bizim buradaki kahveler o bile değil..tadı daha garip..
Geri göndermekle iyi yapmışsınız..Zaten karlarını yapıyorlar, bari 1 kaşık fazla koysunlar..:KK12:
 
ben baya utaniyorum okurken. cunku olay artik sistem elestirisinden cikiyor bir yerde.
Söylemek istediğim buydu benim de.
X kişisi az harcayan Y kişisine diyor ki: ay nasıl o paraya geçiniyorsunuz vallahi bravo söyleyin biz de yapalım.
Sonra gene X kişisi başkasıyla diyalogunda yaşam standardının ne kadar yüksek olduğunu gösteren minik keywordler atıyor.
 
O bana da çok mantıklı geliyor. O milyonluk evler için çok ciddi birikim ve aylık 25-30 bin lira lazım.
Aynen öyle.. bir de bu ekonomik kriz ortamında mazallah işinden olsan yok pahasına satmak zorunda kalırsın..Çok risk..
 
Her ay bin liralık kiyafet alışverişi yapsam bir senenin sonunda kıyafetlerim için ayrı bir ev kiralamam gerekir. Gerçekten insanların her ay yeni kiyafetlere mi ihtiyacı oluyor ya?
her ay bir mont ya da bir bot ya da ne biliyim canta alınmaz bence ama kücük ihtiyaclar oluyor her zaman ya da oylesine dolasmaya cıkıyorsun avm ye indirim o bu ay sunu da alayım bu da lazım olur derken gidiyor farkında olmadan
 
ben çok refikaci bıriyim:KK70: hiç memnun kalmadığım tarif olmadı. ama tabi siz yorumları da okuyun ona göre deneyin😍
Deneyeceğim..Cidden pahalı çünkü,Her hafta 2 kere alsam aylık 120 tl para ediyor..Onunla kaç tane kek yapılır. :KK51:
 
Evet onun keki.. çok beğendim ama bir tarif atıldı onu deneyeceğim..Yoksa keseme zarar..
Mübarek kahveyle iyi gidiyor.. Siz gene mehmet efendi..bizim buradaki kahveler o bile değil..tadı daha garip..
Geri göndermekle iyi yapmışsınız..Zaten karlarını yapıyorlar, bari 1 kaşık fazla koysunlar..:KK12:
evet yani, ayıptır soylemesi 34 tl mis fincanı baktım simdi menuye, hem o kadar pahalı hem de bu kadar kötü bir kahve icmemistim. parayı veriyorsak hakkını da vermeleri lazım kimse kolay kazanmıyor en iyi onların bilmesi gerekiyor. kuaförde falan beni cok kazıklıyorlar yok bakım yaptık yok sacınıza farklı boya sürdük yok görümce topuzu simi attık falan cok uzuluyorum yani orada asgari ucretle calısan adam beni kazıklamaya calısıyor herkes parayı zor kazanıyor herkesin hesabı kitabı var oraya geliyorum diye bu salaktır gecirelim diye dusunmeleri cok uzucu. aynısını baskası ona yapsa olay cıkarır. ben kibarlıkla soyluyorum onda da ikinci gidisimde tavır yapıyorlar surat asıyorlar falan.
 
  • Beğen
Reactions: 000
ben spora gidememistim hic o icimde kalmıstı mesela, boyum uzun diye beni voleybol takımına almak istemislerdi tabii ki ona da gidememistim, o biraz icimde kaldı, ama simdi allahtan esim cok iyi o konuda da simdi sürekli spora gidiyorum gitmedigim zaman pilatese gidiyorum onu da yapmazsam yuruyuse gidiyorum vs cok iyi oluyor :KK49:
Spor yapmak iyidir..yürümeyi bende seviyorum.
Bir de insanların pandemi ile birlikte harcamaları arttı. Nedeni telefona yüklenen uygulamalar..Hele biri çok meşhur..Maşallah her şey var içinde.. İnsanın canı sıkıldıkça hop diye oradan sipariş veriyor. Bende açıldım itiraf ediyorum..oralar harcamaları arttırıyor..
 
Spor yapmak iyidir..yürümeyi bende seviyorum.
Bir de insanların pandemi ile birlikte harcamaları arttı. Nedeni telefona yüklenen uygulamalar..Hele biri çok meşhur..Maşallah her şey var içinde.. İnsanın canı sıkıldıkça hop diye oradan sipariş veriyor. Bende açıldım itiraf ediyorum..oralar harcamaları arttırıyor..
evet ya orası resmen bataklık dun gece saat 3 bucukta kesme tahtası favorilerken yakaladım kendimi ne alaka yani
 
evet yani, ayıptır soylemesi 34 tl mis fincanı baktım simdi menuye, hem o kadar pahalı hem de bu kadar kötü bir kahve icmemistim. parayı veriyorsak hakkını da vermeleri lazım kimse kolay kazanmıyor en iyi onların bilmesi gerekiyor. kuaförde falan beni cok kazıklıyorlar yok bakım yaptık yok sacınıza farklı boya sürdük yok görümce topuzu simi attık falan cok uzuluyorum yani orada asgari ucretle calısan adam beni kazıklamaya calısıyor herkes parayı zor kazanıyor herkesin hesabı kitabı var oraya geliyorum diye bu salaktır gecirelim diye dusunmeleri cok uzucu. aynısını baskası ona yapsa olay cıkarır. ben kibarlıkla soyluyorum onda da ikinci gidisimde tavır yapıyorlar surat asıyorlar falan.
Bence ekstra yapılacak bir durum yoksa kuaföre az gidin. Mesela tümden saçınızı boyamanız gerekirse evde boyayın. Ben öyle yapıyorum hem aldığım boyalarda daha kaliteli oluyor. Tabi röfle, balyaj vs bunlar varsa illa ki gidiliyor. Kazıklama burada da çok var. Hele bize gelişi de bu diyolar ya ifrit oluyorum.. Tabi canım amme hizmeti yapıyorsun :işsiz:.. Tabi ki kar edecekler ama bazıları da tüketicileri çok sömürüyor. Hiç bir işveren dandik paralar kazanıyorsa o işyerini açık tutmaz..sanki bilmiyoruz..
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X