eşinizin maaşınne kadar kredi ne kadar ödüyorsunuz ne kadar kalıyo geriye mesela biz de önümüzdeki 1 yıl tek maaşızno yüzden soruyorum
her ay bin lira kıyafet değil ama teknoloji kıyafet gibi şeylere toplamda her ay bin lira harcar bir ay kulaklık saat bir ay sandalye ayakkabı bir ay bilgisayarına bir parça alır bir ay bot alır her ay bin lira en az alışverişe gider mesela bu ay ayakkabı kemer çanta sandalye aldı bir keresinde de kitap alışverişi pijama almıştı yine bine yakın tutmuştu şu an 6 7 pijama takımı vat hepsi yeni bakalım ne kadar giyecek
eşinizin gereksiz alışverişleri var gibi görünüyor.
ama önce şunu sorayım kıyafet olarak üniforma giyiyo mu yoksa kendi alması mi gerekiyo?
ben memurum, kurumunda resmi kıyafet zorunluluğu olduğu için erkeklerin kıyafet masrafı çok oluyo. iyi bı takım almak zor ortalama dört beş takım alinsa bı sene anca idare ediyo onları zaten.
benim eşim de memur. ama polis olduğu için kıyafet sorunu yok. üniforma giyiyo ve üniforma direk bedelsiz veriliyo onlara. yazlık kışlık ayakkabı vs...
biz İstanbul'da yaşıyoruz. ben ücretsiz izinden döneli bir yıl oldu. çok zorlandık ama iyi ki ayrilmisim ücretsiz izne. tek maaş zor olmuştu bizim. çünkü tayin çıkar diye başka şehirden ev alıp kiraya vermiştik, üzerine yüksek kira ödüyoduk ve eşimin aldığı fazla para ben ücretsiz izne ayrılınca pat diye kesildi.
yani biz hesaplar yaparken çok daha başka hesaplar içinde kaldık.
şu an iki maaş alıyoruz, bı ev bı araba kredisi var. krediler 4.500 civarı tutuyo, 2.200 kreşe veriyoruz, 1850 kira veriyoruz, faturalar mutfak derken çok bişey kalmiyo açıkçası.
ama elden de borcumuz olduğu için olabildiğince ayırıp koymaya çalışıyorum kenara.
tüm bunların yanında bes hesaplarımıza da kesinti yapılıyo.
biz aylık faturalar ve besler içinde bı kredi kartı limiti belirledik. onun dışına tasmadan idare etmeye çalışıyoruz. en çok mutfağa gidiyo. herşeye ihtiyacim olmasına rağmen erteliyorum şu sıralar. bu yaz düze çıkıp herşeyi rayına koyabiliriz diye düşünüyorum.
öğle yemeğimi evden götürürüm. ya da iş yerinde yulafım kasem falan var süt yoğurt alıp hazırlarım, bazen dışardan yerim. yemek masrafın yok gibi bişey.
ev almayı düşünüyosaniz benim fikrim önce eşinizin harcama kısma durumunu incelemeniz gerekiyo.
sormak istediğiniz bişey varsa sorun. çok uzun yazmışım kusura bakmayın:)