• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ac lafini ben söyledim hala da arkasindayim lafimin..Kadin 850 lira bir cocuk ve iki yetiskin geciniyorum diyo ya!! Bu paranin icinde isinma, faturalar ve yeme var yani inanilir gibi degil..Bunu soyleyen uyenin yazdiklarini okudunuz mu? Kadin icten ice gururlu niye mi? Cunku kocasi 30 yasinda ev sahibi olmus ya ondan..Aslinda icten ice ne kadar da akilli ve tutumlu olduklarini zikrediyor hanimefendi!! Halbuki bebesi de AÇ kendi de Aç..Bununla övünüyor ve şükrediyordur birde?,Aile toplumu da olusturur ve iste ac gezip sukredenler de bizim basimizi da yakiyor..Zam ustune zam yerler ama sukrederler..Çiş sesimin bile yan daireden duyuldugu moktan bir ev icin niye bu kadar faiz ödüyorum demezler!! Market niye boyle pahali demezler..Sukrederler ama bizi de yakarlar.Hatta sizin cocuklarinizin gelecegini de yakarlar..
soyledigim gibi ben tek kisiye yonelik yorum yapmis olsaydim eger alinti yapardim, cekinmezdim. sizinki bu konuda gecen tek bir cumle ama ben bu minvaldeki konulara gelen genel yorumlara yonelik bir elestiri yaptim. siz soylediginiz seyin arkasinda olabilirsiniz, madem beni de alintiladiniz o zaman soyleyeyim cok itici bir cumle kurmussunuz. ama o kisinin dusunceleri sizin o cumlenizle degismeyecegi gibi sizin tavriniz da benim bu yazdiklarimla degismeyecek o yuzden ben kendimi yoramam.

elestirim sadece insanlarla dalga gecer gibi yapilan, herkes bizim gibi dusunmek zorundaymiscasina yazilan mesajlara. yoksa 850 lira ile gecinilemeyecegini ben de biliyorum ama yine de geciniyorum diyen insana “sen acsindir” demem. herkes de birbiriyle ayni dusunemez zaten. alintiladiginiz icin cevapladim daha fazla uzatmayi dusunmuyorum.

artik bunaldim ya burada “kimler ne yiyor, kimler cocuguna ne giydiriyor, kim haftada kac kez disarida yemek yiyor” hesaplarini okumaktan. sanki turkiyede degiliz de bir de sasiriyorsunuz hanimlar. insanlarin onceliklerini biz belirleyemeyiz, onlar o sekilde yasamayi kendilerine reva goruyorlarsa surekli surekli “ne yiyorsunuz, nasil geciniyorsunuz, hadi hadi bize de soyle biz de oyle yapalim” yapmanizin ne mantigi var allah askina? size soylese gunde uc ogun ekmek ve patates yiyorum, su iciyorum karnimi sisiriyorum dese ne degisecek yani? biz hayat kalitemizden odun vermemeyi seciyoruz o evim olsun diyor yani onun tavsiyesi bize ne katacak da illa ne yiyip iciyorsun soyle, senin karnin actir simdi deniliyor insanlara? ay cok uzucu cok sacma bir sey ya ve bu her konuda oluyor. her konuda en az uc kisiye kalem kalem “neler yedikleri” yazdiriliyor israrla. sonra yetersiz besleniyorsunuz deniliyor vs. uzucu ama bu. karsi taraf da genelde digerlerini savurganlikla sucluyor ama ayni degil ki bir yerde birileri kucuk dusuyor.

ankarada cayyolunda oturan ben yazlik alamiyorum diye soyleniyor mamakta oturan da onun begenmedigi ev icin kredi cekiyor, istanbulda gokturkte oturan da baska bir seyden sikayetci oluyor bagcilarda oturan da baska bir seyden. yani herkesin bir hayat sekli, kendine “uygun buldugu” bir hayati var. ben baya utaniyorum okurken. cunku olay artik sistem elestirisinden cikiyor bir yerde.

mesajim genel btw, kimsenin sahsina degil cunku oyle olsa alinti yapardim. ekonominin halinden sikayet etmek baska, insanlarin hayatlarini kucumsemiyor gibi gorunup alt metinde kucumsemek baska. cok garip gorunuyor disaridan.

Alnı olsa da öpsem bu yazıyı.

Sizin eşinizin ev alma derdi yok bence
Kendinden hiç ödün vermiyor
İktisadi gerçekliğe uygun bir yorum olmuş , ev almak aç kalmayı gerektiriyor artık tamam da adam daha evi almamış bırakın biraz daha doyursun karnını :rolleyes: 190 boyunda 110 kg bir erkeğin beslenme ihtiyacını kendi diyetimizle karşılaştırıyoruz sanki hanımlar, bu kadar yuklenmesek mi ?

İktisadi gerçekliğe uygun bir yorum olmuş , ev almak aç kalmayı gerektiriyor artık tamam da adam daha evi almamış bırakın biraz daha doyursun karnını :rolleyes: 190 boyunda 110 kg bir erkeğin beslenme ihtiyacını kendi diyetimizle karşılaştırıyoruz sanki hanımlar, bu kadar yuklenmesek mi ?
Bir öğünde 3 dürüm normal mi gerçekten?
Eşim de yemek yemeyi sever
Hatta bazen açgözlülükten 2 dürümü zorlar ama bitiremez
Gün içinde 3 dürümü de kabul edebilirim ama bir öğünde 3 dürüm bana çok çok fazla geldi yani erkek kadın fark etmez

Her gün her gün işe yemek de götüremem ben. Arada arkadaşlarımla çıkmak sosyalleşmek isterim (NŞA’da yani ) her gün masamda pinekleyemem birikim diye.

Bir öğünde 3 dürüm normal mi gerçekten?
Eşim de yemek yemeyi sever
Hatta bazen açgözlülükten 2 dürümü zorlar ama bitiremez
Gün içinde 3 dürümü de kabul edebilirim ama bir öğünde 3 dürüm bana çok çok fazla geldi yani erkek kadın fark etmez
Ahh ahh bu ülkede o kadar dengesiz sağlıksız beslenen var ki laf anlatamazsin.
Mevlana'nın dediği gibi benim anlattığım karşıdakinin anladığı kadardır!
İnsanların (bazı) kafası burada sadece ekonomiyi ve ülkeyi kotuleyerek sıyrılmak.

mesela monitör klavye kulaklık akıllı saa
Teknoloji alet olarak ne alıyor her ay 500 liralık. Yazmışsınız ama bir kere alınan şeyler onlar sonuçta. Her ay alamaz. Belki 4-5 aydır tüm alacaklarını sırayla aldıysa gözünüze çok gelmiştir. Bizim eve de kargo çok gelir ama biz ıslak mendil, tıraş jeli, bıçağı, kitap, şampuan ve türevleri gibi şeyleri oradan alırız. Daha uygun oluyor çünkü. Yani bu kargoların hepsinden ço
mesela
Teknoloji alet olarak ne alıyor her ay 500 liralık. Yazmışsınız ama bir kere alınan şeyler onlar sonuçta. Her ay alamaz. Belki 4-5 aydır tüm alacaklarını sırayla aldıysa gözünüze çok gelmiştir. Bizim eve de kargo çok gelir ama biz ıslak mendil, tıraş jeli, bıçağı, kitap, şampuan ve türevleri gibi şeyleri oradan alırız. Daha uygun oluyor çünkü. Yani bu kargoların hepsinden çok da gerekli olmayan şeyler mı çıkıyor.
mçnitör kulaklık akıllınsaat klavye ram powerbank evde üç tane var powerbank bu tarz şeyler

Ahh ahh bu ülkede o kadar dengesiz sağlıksız beslenen var ki laf anlatamazsin.
Mevlana'nın dediği gibi benim anlattığım karşıdakinin anladığı kadardır!
İnsanların (bazı) kafası burada sadece ekonomiyi ve ülkeyi kotuleyerek sıyrılmak.
Bir de bu beslenmek değil yani
Mideni tıka basa doldurmak
Beslenmek dediğimiz şeyi daha sağlıklı hayal etmiştim ben
Sonunda sağlıksız şeyleri vücuduma depolayacaksam mutfağa 5 bin tl harcıyorum bile desem övünülecek bir şey değil yani

mesela monitör klavye kulaklık akıllı saa

mesela

mçnitör kulaklık akıllınsaat klavye ram powerbank evde üç tane var powerbank bu tarz şeyler
O kadar powerbank i ne yapıyor? Evden de çıkamıyoruz ki artık eskisi gibi. Eşiniz cidden müsrif, siz yazdıkça hak verdim arkadaşlara.

Deneyeceğim..Cidden pahalı çünkü,Her hafta 2 kere alsam aylık 120 tl para ediyor..Onunla kaç tane kek yapılır. :KK51:
Havuçlu keki ben de çok severim ve sık yaparım hatta çevrede resmi kekim olarak bilinir 🙂 yapıp dilimleyip buzluğa atın sabah işe götürürken bi tane çıkarın gidene karar çözülüyor zaten. Elmalı turta da aynı şekilde, çok kendimi alıştırmamaya çalışıyorum pis boğazlı olduğumdan ama buzlukta bulunduruyorum yine de

artik bunaldim ya burada “kimler ne yiyor, kimler cocuguna ne giydiriyor, kim haftada kac kez disarida yemek yiyor” hesaplarini okumaktan. sanki turkiyede degiliz de bir de sasiriyorsunuz hanimlar. insanlarin onceliklerini biz belirleyemeyiz, onlar o sekilde yasamayi kendilerine reva goruyorlarsa surekli surekli “ne yiyorsunuz, nasil geciniyorsunuz, hadi hadi bize de soyle biz de oyle yapalim” yapmanizin ne mantigi var allah askina? size soylese gunde uc ogun ekmek ve patates yiyorum, su iciyorum karnimi sisiriyorum dese ne degisecek yani? biz hayat kalitemizden odun vermemeyi seciyoruz o evim olsun diyor yani onun tavsiyesi bize ne katacak da illa ne yiyip iciyorsun soyle, senin karnin actir simdi deniliyor insanlara? ay cok uzucu cok sacma bir sey ya ve bu her konuda oluyor. her konuda en az uc kisiye kalem kalem “neler yedikleri” yazdiriliyor israrla. sonra yetersiz besleniyorsunuz deniliyor vs. uzucu ama bu. karsi taraf da genelde digerlerini savurganlikla sucluyor ama ayni degil ki bir yerde birileri kucuk dusuyor.

ankarada cayyolunda oturan ben yazlik alamiyorum diye soyleniyor mamakta oturan da onun begenmedigi ev icin kredi cekiyor, istanbulda gokturkte oturan da baska bir seyden sikayetci oluyor bagcilarda oturan da baska bir seyden. yani herkesin bir hayat sekli, kendine “uygun buldugu” bir hayati var. ben baya utaniyorum okurken. cunku olay artik sistem elestirisinden cikiyor bir yerde.

mesajim genel btw, kimsenin sahsina degil cunku oyle olsa alinti yapardim. ekonominin halinden sikayet etmek baska, insanlarin hayatlarini kucumsemiyor gibi gorunup alt metinde kucumsemek baska. cok garip gorunuyor disaridan.
Ben de o üyeye sizin deyiminizle kırıcı yorum yapanlardan biriyim ve şunu farkettim "ev aldık ayda 850 liraya geçiniyoruz 2 çocuğum var " diyen üyeye kırıcı olmayı göze alarak tepki verenlerin hemen hemen hepsi bilinçli anneler...yorumları kırıcı bulanlar da henüz anne olmayanlar...neden biliyor musunuz? çocuğu olanlar bir çocuğun asgari beslenme eğitim giyim gelişim masraflarının ne kadar tuttuğunu ve bu ihtiyaçlar karşılanmazsa ortaya çıkacak sonuçları çok iyi biliyorlar...Ben dünden beri o çocukları düşünüyorum mesela, apaçık bile isteye gozgore göre ihmal ve istismar ediliyorlar, ne yapabilirim diye? Üyenin geliri sadece 850 TL olsa kimse sesini çıkarmazdı , belki yardım etmenin yolları aranırdı, devlet el atardı...vs. ama şu anda görünüşte düzenli geliri olan 0 daire satın almış bir aile ve kapalı kapılar ardında aç bırakılan dilsiz ağızsız 2 çocuk var...bunu bilerek üyeye aferin mi denmeli? kırılmasın diye güle güle otur mu denmeli? Kimse kimseyi küçümsemiyor, çocuklar sözkonusuysa anneler yükseliyor biraz ama yapacak birşey yok

Son düzenleme:
bu ay hırka aldı çocuğa oyuncak da çok alır bir robota 500 lira vermişti ne bileyim aktivite masası bisiklet bunlar da aldığı biraz fiystı fazla olan şeyler ama ben evde olduğum için çok bişey alınmıyor kızıma ne alırsa alsın onda gözüm yok tabi de o robotu kullanabilecek yaşta olması için en az 6 7 senesi var
Sizin konu son zamanlarda reytingi yükselen geçim kavgasına kurban gitti ama tekrar söylüyorum sizin sorununuz geçinmek değil eşinizle mali alışkanlıklarınızın uyumlu olmaması. Gerçekçi olalım sizin adam her şeyden tasarruf edeyim insanı olmaz siz de kısa vadede ev alma hayalleri kurup sonra üzülmeyin ama bir şekilde ortada buluşmanız lazım. Alışverişlerine belli bir limit koysanız ortak karar verip nasıl karşılar eşiniz? Aradaki parayı da siz alıp altın yapsanız her ay? Kısa vadede dişe dokunmaz gibi görünür ama uzun vadede (3-4 yıl) iyi birikim olur zaten birikimde önemli olan süreklilik kendimden biliyorum.

Havuçlu keki ben de çok severim ve sık yaparım hatta çevrede resmi kekim olarak bilinir 🙂 yapıp dilimleyip buzluğa atın sabah işe götürürken bi tane çıkarın gidene karar çözülüyor zaten. Elmalı turta da aynı şekilde, çok kendimi alıştırmamaya çalışıyorum pis boğazlı olduğumdan ama buzlukta bulunduruyorum yine de
Bende yapacağım.. Artık dilimi 17 tl çok pahalı gelmeye başladı o yüzden benim yapmam lazım.
Sizin tarifinizi istesem olur mu? Madem meşhurmuş bende nasiplensem? :KK51:

Konuyu ben de okumuştum, tüm detaylar verilmeyince üyeler olarak konuyu yanlış yorumlamamıza güzel bir örnek olmuş. Konuda tarif edilen ekonomik şiddet uygulayan bir kocaydı ama günahını almışız adamda yokmuş ki versin. Ne diye gider böyle ağır bir borca girer o da ayrı konu tabi. İyi cesaret iki çocukla.

Anladığım kadarıyla evi de konu sahibi almak istemis. Yani adam ne yapsın olan parayı esirgememis ki. Ama yine de aklım mantığım asla almıyor kalan para ile
4 kişilik ailenin faturalari ve mutfak masrafını belki aileler yardım ediyordur.

Ben de o üyeye sizin deyiminizle kırıcı yorum yapanlardan biriyim ve şunu farkettim "ev aldık ayda 850 liraya geçiniyoruz 2 çocuğum var " diyen üyeye kırıcı olmayı göze alarak tepki verenlerin hemen hemen hepsi bilinçli anneler...yorumları kırıcı bulanlar da henüz anne olmayanlar...neden biliyor musunuz? çocuğu olanlar bir çocuğun asgari beslenme eğitim giyim gelişim masraflarının ne kadar tuttuğunu ve bu ihtiyaçlar karşılanmazsa ortaya çıkacak sonuçları çok iyi biliyorlar...Ben dünden beri o çocukları düşünüyorum mesela, apaçık bile isteye gozgore göre ihmal ve istismar ediliyorlar, ne yapabilirim diye? Üyenin geliri sadece 850 TL olsa kimse sesini çıkarmazdı , belki yardım etmenin yolları aranırdı, devlet el atardı...vs. ama şu anda görünüşte düzenli geliri olan 0 daire satın almış bir aile ve kapalı kapılar ardında aç bırakılan dilsiz ağızsız 2 çocuk var...bunu bilerek üyeye aferin mi denmeli? kırılmasın diye güle güle otur mu denmeli? Kimse kimseyi küçümsemiyor, çocuklar sözkonusuysa anneler yükseliyor biraz ama yapacak birşey yok
Yok piraye küçümseniyor gayet, o hanımın durumu uç bir örnek ve aile desteği vs yoksa çocuklara yazık günah buna kimse itiraz etmez. Lakin bu konuya has değil söyleyeceklerim, böyle konular yıllardır açılır ve muhakkak birileri üst perdeden başkalarını sağlıksız beslenmeyle hayatın tadını çıkarmayı bilmemekle suçlar. Çocuk rızkıyla gelircilerden değilim şurada aklı başında insanlarız neyin ne olduğunu biliyoruz ama o tür yorumlardaki şey hissini muhakkak alırsın “bakın ben neler biliyorum nasıl şartlarda yaşıyorum”. Had bilmemekle alakalı bu durum. O yorumu yazan arkadaşımıza bu konuda hak veriyorum ben de. Yoksa sorumsuz veya rahat diyelim ebeveynler tabi ki var çocuğu doğurup gerisiyle ilgilenmeyen onlara herkes kızar eder ama o tarif ettiğim gizli kibir bezeli yorumlar hep oluyor insan ikisinin farkını biliyor :))

Sizin konu son zamanlarda reytingi yükselen geçim kavgasına kurban gitti ama tekrar söylüyorum sizin sorununuz geçinmek değil eşinizle mali alışkanlıklarınızın uyumlu olmaması. Gerçekçi olalım sizin adam her şeyden tasarruf edeyim insanı olmaz siz de kısa vadede ev alma hayalleri kurup sonra üzülmeyin ama bir şekilde ortada buluşmanız lazım. Alışverişlerine belli bir limit koysanız ortak karar verip nasıl karşılar eşiniz? Aradaki parayı da siz alıp altın yapsanız her ay? Kısa vadede dişe dokunmaz gibi görünür ama uzun vadede (3-4 yıl) iyi birikim olur zaten birikimde önemli olan süreklilik kendimden biliyorum.
Çok kavgaya kurban gitti sayılmaz ya
Konu sahibi de öyle çok katılımcı değil zaten kendi konusuna
Canı isterse istediğine cevap yazıyor
Biz aramızda takılıyoruz öyle 😂

soyledigim gibi her seyi bu konuya indirgemeyin lutfen. o uye gelip kendini savundugu icin ben 850 lira ornegini devam ettirdim. ben yorum uzerinden yazmayi sevmem ama cocuklarin karninin nasil doydugunu bilemeyiz, yardim eden babaanne anneanne var mi vs bunlari bilmiyoruz o yuzden siz de bence kendinizi fazla yipratmayin. kimse bir baskasinin cocugunu kendisinden fazla dusunemez normal sartlarda.

tekrarliyorum, ben bu konulara yapilan genel yorumlara yonelik bir elestiride bulundum. 850 lira uc bir ornek ama yine de ac geziyorsun demek kabaliktir. o ayri bir mevzu. ben sadece gecinebildigini soyleyen ve kendi tercihlerini yasayan insanlara “ne yiyorsun, cocugun ne yiyor, hadi anlat biz de ogrenelim oyle yapalim” denilen yorumlari en basit tabirle utanc verici buluyorum. bunu soyluyorum yani 850 lira ve bu konu disinda bir sey bu.

rica ederim beni bu ekonomik konularda cok alintilamayin, cunku ben cevap veririm kimseyi cevapsiz birakmam ama anladigim veya empati kurabilecegim bir konu degil. kimin ne yedigi de umrumda degil acikcasi ben sadece insanlari “kucumsemiyormus gibi yapip kucumseyen” tarzdaki yorumlarin rahatsiz edici ve utandirici oldugunu soyluyorum hepsi bu.

Yok piraye küçümseniyor gayet, o hanımın durumu uç bir örnek ve aile desteği vs yoksa çocuklara yazık günah buna kimse itiraz etmez. Lakin bu konuya has değil söyleyeceklerim, böyle konular yıllardır açılır ve muhakkak birileri üst perdeden başkalarını sağlıksız beslenmeyle hayatın tadını çıkarmayı bilmemekle suçlar. Çocuk rızkıyla gelircilerden değilim şurada aklı başında insanlarız neyin ne olduğunu biliyoruz ama o tür yorumlardaki şey hissini muhakkak alırsın “bakın ben neler biliyorum nasıl şartlarda yaşıyorum”. Had bilmemekle alakalı bu durum. O yorumu yazan arkadaşımıza bu konuda hak veriyorum ben de. Yoksa sorumsuz veya rahat diyelim ebeveynler tabi ki var çocuğu doğurup gerisiyle ilgilenmeyen onlara herkes kızar eder ama o tarif ettiğim gizli kibir bezeli yorumlar hep oluyor insan ikisinin farkını biliyor :))
Şu ayrımı da kaçırıyoruz bence:
Az beslemek de fazla beslemek de aynı kapıya çıkıyor
Besininden kısanla tatlıyı şekeri basan arasında çok fark yok bana göre
Ama ülkece çok yedirmek makbul sandığımızdan çok yedirenler az beslediğini düşünen kişileri ezmeye çalışıyor 🤷‍♀️

Bende yapacağım.. Artık dilimi 17 tl çok pahalı gelmeye başladı o yüzden benim yapmam lazım.
Sizin tarifinizi istesem olur mu? Madem meşhurmuş bende nasiplensem? :KK51:
Yahu ne var onu yapmaya?
Daha dün yaptım.
Web’de Umut Sepetim diye bir blog var.
Yazın oraya Starbucks Havuçlu Kek diye.
Garantili tarif.
Püf noktası 160-170 derecede yavaş yavaş pişmesi yoksa hızla kabarır, içi pişmez, hamur kalır.

Şu ayrımı da kaçırıyoruz bence:
Az beslemek de fazla beslemek de aynı kapıya çıkıyor
Besininden kısanla tatlıyı şekeri basan arasında çok fark yok bana göre
Ama ülkece çok yedirmek makbul sandığımızdan çok yedirenler az beslediğini düşünen kişileri ezmeye çalışıyor 🤷‍♀️
Tabiiii ben kızıma şekerli ve çikolatalı şeyler vermedim ve gorumcemede yapma dedim çünkü kızı 2 yaşında gazoz,jelibon, çikolata yiyordu ...sonunda bana görümcem şunu dedi benim kızım gayet sağlıklı ve kilolu ayricada sizin kız gibi prematüre doğmadı ki🤦

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X