• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asla ev alamayacak olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende yapacağım.. Artık dilimi 17 tl çok pahalı gelmeye başladı o yüzden benim yapmam lazım.
Sizin tarifinizi istesem olur mu? Madem meşhurmuş bende nasiplensem? :KK51:
Starbucks kekini hiç yemedim kremalı yazıyor linkte brownie gibiyse benimki öyle değil düz kek, meşhur olmasının sebebi maharetli olmamdan değil saplantılı bir hasta gibi hep aynı keki yapmamdan :)) seviyorum ama o yüzden. 3 yumurta, 1 bardak şeker, yarım bardak sıvıyağ, 1 bardak süt, 3 ince rendelenip suyu sıkılmış (suyunu sıkmazsan içi pişmiyor kekin) havuç, 1.5 kabartma tozu 1 vanilya, 1 çorba kaşığı tarçın, 2.5 bardak un. 180-200 derecede 30-40 dk pişiyor fırınına göre. Elim alıştığından şipşak yapıyorum artık :)) pişerken o eve yayılan kokuya aşığım benim için huzurun kokusu

Tabiiii ben kızıma şekerli ve çikolatalı şeyler vermedim ve gorumcemede yapma dedim çünkü kızı 2 yaşında gazoz,jelibon, çikolata yiyordu ...sonunda bana görümcem şunu dedi benim kızım gayet sağlıklı ve kilolu ayricada sizin kız gibi prematüre doğmadı ki🤦
Yetişkinlikte az kilo ne kadar modaysa çocukta da fazla kilo moda niyeyse bizim ülkede zaten
Yedirdiğinin içeriğinin bir önemi yok
Her hafta tatlı yapsan daha makbulsun 2 haftada 1 et yiyenden
(Duyarcılar için besin değeri kıyaslaması farazidir, ciddiye almayın)

Çok kavgaya kurban gitti sayılmaz ya
Konu sahibi de öyle çok katılımcı değil zaten kendi konusuna
Canı isterse istediğine cevap yazıyor
Biz aramızda takılıyoruz öyle 😂
Evet..Konu hiç bitmemeli.. son zamanlarda sevdiğim en iyi konu bu.. :KK51:

Evet..Konu hiç bitmemeli.. son zamanlarda sevdiğim en iyi konu bu.. :KK51:
Durun zaten ben daha aylık menümüzü besin değerleriyle yazacak raddeye gelmedim
Sonrasında da aylık giderlerimizi paylaşmayı planlıyorum
Excel dosyası halindr üstelik
Bence de bitmesin 😂😂

Starbucks kekini hiç yemedim kremalı yazıyor linkte brownie gibiyse benimki öyle değil düz kek, meşhur olmasının sebebi maharetli olmamdan değil saplantılı bir hasta gibi hep aynı keki yapmamdan :)) seviyorum ama o yüzden. 3 yumurta, 1 bardak şeker, yarım bardak sıvıyağ, 1 bardak süt, 3 ince rendelenip suyu sıkılmış (suyunu sıkmazsan içi pişmiyor kekin) havuç, 1.5 kabartma tozu 1 vanilya, 1 çorba kaşığı tarçın, 2.5 bardak un. 180-200 derecede 30-40 dk pişiyor fırınına göre. Elim alıştığından şipşak yapıyorum artık :)) pişerken o eve yayılan kokuya aşığım benim için huzurun kokusu
Benim tarifte süt yok.
Havuç sıkılmıyor.
Unun birazı kepekli yoksa hepsi normal.
Tarçın, yenibahar ve zencefil var bir de.

Yahu ne var onu yapmaya?
Daha dün yaptım.
Web’de Umut Sepetim diye bir blog var.
Yazın oraya Starbucks Havuçlu Kek diye.
Garantili tarif.
Püf noktası 160-170 derecede yavaş yavaş pişmesi yoksa hızla kabarır, içi pişmez, hamur kalır.
Benim keklerde çok el hamaratlığım yok.. Hep biraz kuru oluyor.:olamaz:
Bir bakayım, çok teşekkür ederim.. :KK51:

Şu ayrımı da kaçırıyoruz bence:
Az beslemek de fazla beslemek de aynı kapıya çıkıyor
Besininden kısanla tatlıyı şekeri basan arasında çok fark yok bana göre
Ama ülkece çok yedirmek makbul sandığımızdan çok yedirenler az beslediğini düşünen kişileri ezmeye çalışıyor 🤷‍♀️
Bu tam doğru değil..
Mama veya anne sütü ile beslenen bebeklerle, pirinç lapası ile beslenen bebekler arasında çok fark varmış.
Bende çocuk doktorlarından öyle duydum.. Bir kere bağışıklık seviyeleri çok farklı yerlerde diyorlar.

Benim keklerde çok el hamaratlığım yok.. Hep biraz kuru oluyor.:olamaz:
Bir bakayım, çok teşekkür ederim.. :KK51:
Pişince fırında bırakmayın kurur o zaman.
Fırının pişirme süresini az çok kavrayın, keki fırına koyduktan yaklaşık 30–35 dk sonra kürdan testi yapın, kürdana hamur bulaşmıyorsa pişmiştir zaten hemen çıkarın.

• Muhteşem
Reactions: 000
Bu tam doğru değil..
Mama veya anne sütü ile beslenen bebeklerle, pirinç lapası ile beslenen bebekler arasında çok fark varmış.
Bende çocuk doktorlarından öyle duydum.. Bir kere bağışıklık seviyeleri çok farklı yerlerde diyorlar.
İlla ki var çünkü besin değerleri farklı
Benim demek istediğim mesela eve az et giriyor diye eleştiren kişi her hafta tatlı yapıyor oluyor mesela
Bu durumda övünülen şey iyi beslemek değil de paranın kendisiymiş gibi geliyor bana
Kimse herhalde az et alıp yerine tatlı yapmıyordur
Az etle beslenmek sağlıksızsa sürekli tatlı yemek de sağlıksız yani
Bununla övünülmemeli

Benim demek istediğim mesela eve az et giriyor diye eleştiren kişi her hafta tatlı yapıyor oluyor mesela
Bu durumda övünülen şey iyi beslemek değil de paranın kendisiymiş gibi geliyor bana
Bununla övünülmemeli
İyi de kimse sürekli tatlı yemekle övünmedi ki? Birkaç arkadaş tarif paylaştı sadece, bu da mı övünmek sayılıyor? o_OHanımlar havuçlu kek tarifleri verip durmayın, her hafta tatlı yiyemedigi için kırılanlar olabilirmiş :rolleyes:en güzeli beyaz ekmek tarifi ve fiyatı dışında bişey paylasmayalim zaten, gerisi direkt övunmeye ve ülkeyi kötülemeye giriyor galiba

Bununla övünülmemeli
Yok ya kimse övünmedi. Ben o kısmın yanlış anlaşıldığını düşünüyorum.
Herkes örnek olsun diye yazdı..
Herkesin üst limitleri farklı onda haklısınız.
Sadece üyeler alt limitlere yorum yaptı, mesela en az haftada 1 balık yemek lazım. Gelişim çağında çocuklar için gerekli..Omega balıkta var çünkü bunun gibi örnekler verdiler..

Kimse sürekli tatlı yemekle övünmedi ki? Birkaç arkadaş tarif paylaştı sadece, bu da mı övünmek sayılıyor? o_OHanımlar havuçlu kek tarifleri verip durmayın, her hafta tatlı yiyemedigi için kırılanlar olabilirmiş :rolleyes:en güzeli beyaz ekmek tarifi ve fiyatı dışında bişey paylasmayalim zaten, gerisi direkt övunmeye giriyor galiba
Ay hayır ya
Tatlı tarifi veren kişiden bahsetmiyorum tabi ki
O çocuğuna yapmaktan bahsetmiyordu bile zaten
Yanlış anlamışsınız siz beni

Biri vardı üşenmesem geri gidip bulacağım da sayfa çok 😂
Şöyle besliyorum böyle yediriyorum diye anlattı anlattı sonra her hafta çocuklara tatlı yaptığını söylemişti
Öyle hatırlıyorum
Uzamasın diye onu yazmak istememiştim o an

Pişince fırında bırakmayın kurur o zaman.
Fırının pişirme süresini az çok kavrayın, keki fırına koyduktan yaklaşık 30–35 dk sonra kürdan testi yapın, kürdana hamur bulaşmıyorsa pişmiştir zaten hemen çıkarın.
Deneyeceğim.. Artık kendim yapmak zorunlu oldu. Bizim fırın turbo ondan çok pişiriyor sanırım..

Şu ayrımı da kaçırıyoruz bence:
Az beslemek de fazla beslemek de aynı kapıya çıkıyor
Besininden kısanla tatlıyı şekeri basan arasında çok fark yok bana göre
Ama ülkece çok yedirmek makbul sandığımızdan çok yedirenler az beslediğini düşünen kişileri ezmeye çalışıyor 🤷‍♀️
Ve de şu var, hastalıklar açıktan değil ama çok yemekten (eşittir dengesiz beslenmekten) gelir.

Aynen 1000 kesinlikle tutmaz. Ben işe götüreceğim yemeği akşamdan bi kaba koyuyorum, meyvemi falan hazılıyorum. Mikrodalga var işyerinde ısıtıp yiyorum. Hayat pahalı ama gelirimizi artıramıyorsak giderimizi kısmamız lazım.

instagramda çok güzel tasarruf ve birikim hesapları var. Ben takip ediyorum. Faydası oluyor
Hangi hesaplar, paylaşır mısınız?

• Beğen
Reactions: 000
Durun zaten ben daha aylık menümüzü besin değerleriyle yazacak raddeye gelmedim
Sonrasında da aylık giderlerimizi paylaşmayı planlıyorum
Excel dosyası halindr üstelik
Bence de bitmesin 😂😂
Paylaşın hayır demem, ben nişanlıyım..
Taktik öğrenirim ileride işime yarar.. :KK66:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back