Hz.Ali cennetle müjdelenen 10 sahabeden birisidir malumunuz...diğer sahabelerden biri bunu merak konusu yapmış ve Hz.Aliye gelip "ya Ali babamla aram bozuk bu gece sende kalabilirmiyim" demiş.Maksadı gece Hz.Aliyi gözleyip nasıl ibadet yaptığını anlamakmış.Gece boyunca rutin ibadetin dışında fazladan bir ibadeti olmamış
Hz.Alinin..Sabah kalktıklarında.sormuş misafir sahabe..
-Ya Ali sabaha kadar seni gözledim fazladan bir ibadetini göremedim senin cennetle müjdelenmenin sırrı nedir.........
-Hz.Ali:Vallahi benim ibadetlerimin senden bir fazlalığı yoktur,ama ben her gece yatarken herkese hakkımı helal ederim
-Ya Ali Vallahi işte sen bunun için cennetle müjdelenmişsin....................demiş
Gördünüzmü cennetlik olmanın kolayını...? herşey ne kadar kolay..hem size birşey söyleyeyimmi..eğer birisinden alacağımız var ve alamıyorsak..aklımız hep o alacağımızda kalmıyormu?buda bizde huzursuzluk yaratmıyormu..birde borçlunun arkasından atıp tutup sevaplarımızı tüketmiyormuyuz....lütfen deneyin ellerinizi açın ve
Allaha dua ederken herkese hakkınızı helal ettiğinizi Allaha söyleyin........hergün dualarınızı bu şekilde tamamlayın....o kadar rahatlayacaksınızki neredeyse daha bu dünyada cenneti yaşamaya başlayacaksınız..........Hepinizin ahireti cennet olsun inşaallah..bütün güzellikler sizlerin olsuna.s.a.s.a.s.