Asla para birikmeyen ev

Daha uyguna evler vardır ama emin olun kömürlükten farkı olmayan evlerdir. İşte o evde yaşamaya yaşamak denirse evet İstanbulda yaşıyorlar diyebiliriz. Ben Kağıthanede lüks olmayan bir eve 2000 lira kira veriyorum. Hem geçinemeyip , hem çocuk yapanları hiç anlamıyorum. Düşünün ki tek maaşa düşersek burda ciddi sıkıntıya düşeceğimiz için tüp bebek yapmak istemiyorum. Benimle birlikye çocuğumda sıkıntı çekmesin diye. Ayrıca halkta tepki olmadığı için bu haldeyiz zaten.

Siz bilinçli birisiniz o yüzden.
Bu anlayışta o kadar az insan var ki..

Geçinemeyip çocuk yapanlar sanırım battı balık yan gider deyip 2 3 4 ..diye çocuk sahibi oluyor.

Siz bilinçli birisiniz o yüzden.
Bu anlayışta o kadar az insan var ki..

Geçinemeyip çocuk yapanlar sanırım battı balık yan gider deyip 2 3 4 ..diye çocuk sahibi oluyor.
Corona ilk çıktığında veliler kendi aralarında şu konuşmayı yapmışlar. Yemeklerimizi yapan arkadaş duymuş. Ve bu konuda da gayet ciddilermiş. “ Ellerimize kına yakalım , kınaya virüs gelmiyomuş . “ Bilim adamları falan boşuna yırtınıyor , araştırıyor. Halbuki gelseler bizim velilere şıp diye hepimiz kınalanıp kurtulacağız coronadan 😂😂
Bu bilinçteki insanların aile planlaması yapmasını beklemek ne derece doğru olur sizce 🤭🤭

File’de Bim’de olmayan bir çok ürün mevcut. Et reyonu, dondurulmuş balık, şarküteri reyonu da epey geniş. Soruyu soran hanımefendi benim Bim’deki ürünlere kalitesiz demem bozuldu anladığım kadarıyla.
Kalitesiz evet.
Ben kaç kere tarihi geçmiş ürün yakaladım orada.

Asla aynı kefeye koyamam sizin gibi düşünen biriyle , o konuşan kadınları. Özelden size fenomenin ismini atayım oradaki yorumları bi okuyun isterseniz. Tabi ki orada da ultra lüks yaşayan ve normal yaşayan insanlar vardır. Biz 1993 de kesin dönüş yaptığımız için kesin konuşmam yanlış olur bu konuda. Ama biz çok zor şartlarda çalışıyoruz , şöyle kötüyüz böyle kötüyüz , ah vatanım , vatanın kıymetini bilin Gavur ! Ellerde olmak çok zor diyor kimisi ( ama gavur dediği insanın verdiği parayı alıp yiyor) ki bu kelimede ayrı irite edici zaten. E tamam madem zor durumdasın gel o zaman vatanına deyince de düzenim burda nasıl geleyim diyor. İnsan kendi vatanına gelmekten korkar mı ? Çünkü işlerine gelmiyor. Böyle deyince de canım hasetlenme , çalış seninde olur , biraz daha çalış belki benim her sene gittiğim 5 yıldızlı otelde tatil yapabilirsin çok çalışırsan diyor 😂😂 E hani sen çok zor durumdaydın. 11 ay çalışıyoruz krallar gibi tatil yapıcaz hakkımız tabi diyen kişiye ( 3000 5000 euro Civarı bir harcadığını söyledi Bu bayan ) e tamam o parayı türk lirasına çevirince düzen kurmak için yeterli tatile gitme , gel memleketinde ev tut yerleş işte memnun değilsin deyince de direk hakaret ediyorlar 😆😆

Haklisiniz o insanlara aynisini bende diyorum. Begenmeyen donsun tutan yok. Duzen bozmak zor diyorsanda bari ekmek yedigi kaba saygin olsun. Atarmisiniz fenomenin adini? Burda yasayipta orada luks tatil yapip hava atablara bende uyuz oluyorum. Rakam dogru olabilir yinede 5000 cok gibi geldi vallahi ona birsey diyemem bende tatile geldigimde beya harciyoeum cunku Türkiyede paranin degeri yok. Helle tatile gelip gezmek falan cok para yiyor. Ozelikle su pandemi doneminde Türkiyenin geldigi durum cok uzucu. Ben evlendigimde ceyrek 380 tl idi daha iki yil olmadi bakalim ekimde kac olacak ceyrek. En temel ihtiyaclar dunya para. Bebis bekliyoruz istedigim cocuk arabasi, puseti ve isofixi euro olarak 1500 euro TL olarak ise 15.000 tl sok oldum. Tmm 1500 de cok para simdi o parayi aylik kazanan var en alt limit olarak. Ama 15.000 nedir yahu

cok merak ettim.
Marketten kahvaltilik aldiklarini yqzar misin?

ayda ne kadar mutfak masrafin var?

mesela antrikot aliyor musun?
Kac kilo kiyma aliyorsun?
Haftada 1 balik yiyor musun?

Merak ettim. Bunlarin hepsine bir cevabin varsa gercekten ozelden ekonomi dersi alacagim. Keza ben gecinemiyorum.

Aynen ben de ders almayı düşünüyorum. Kaliteli giyiniyoruz demiş arkadaş. Mesela son aldığı kışlık kaban çizme bot son aldığı spor ayakkabı vs fiyatlarını ve nereden aldığını merak ediyorum. Bu konuda açıklama yaparsa cok dua ederim kendisine . Çünkü yıllardır mont çizme spor ayakkabı almıyorum. Bekarken aldıklarımı eskitiyorum ama artık stoklar da bitti.
Yeme icme olayını da herhalde köylülerin gelip kendi emeklerini satabildigi yerlerden alıyor. 5 tl bamya demiş burada istanbulda 15-20 arası değişiyor. Fasulye 5 tl ye düştü de fazla alıp turşu falan yaptim. 5 tl ucuz geldi düşünün yani. Pazarda bile sadece meyveye haftalık 60 70 tl para veriyorum. Çileği 12 tl den asagı hiç alamadım. Karpuz kavun muz kivi ananas almıyorum . Mevsim meyveleri bu kadar tutuyor.

Gelir arttıkça gider de artıyor bunda şaşılacak birşey yok aslında.
Gelir arttıkça daha kaliteli yaşamaya başlıyor, daha iyisini arıyor ve alıyorsun.
Dolayısıyla yetmeyince yine yetmiyor.

Gelirinden 1000 tl eksik alıyormuş gibi yaşarsan birikim yapabilirsin.Bes,altın yatırımı güzel fırsatlar bence.

Corona ilk çıktığında veliler kendi aralarında şu konuşmayı yapmışlar. Yemeklerimizi yapan arkadaş duymuş. Ve bu konuda da gayet ciddilermiş. “ Ellerimize kına yakalım , kınaya virüs gelmiyomuş . “ Bilim adamları falan boşuna yırtınıyor , araştırıyor. Halbuki gelseler bizim velilere şıp diye hepimiz kınalanıp kurtulacağız coronadan 😂😂
Bu bilinçteki insanların aile planlaması yapmasını beklemek ne derece doğru olur sizce 🤭🤭

Hahahaha..
Benim o insanlardan umudum yok işte.
Ne desek boş.
Cahille tartışmaya girmeyeceksin. Kaybedersin.

Onun somut örneği olmuş o ablalar.

Hahahaha..
Benim o insanlardan umudum yok işte.
Ne desek boş.
Cahille tartışmaya girmeyeceksin. Kaybedersin.

Onun somut örneği olmuş o ablalar.

zaten bu insanlar bakamayacağımız Çocuğu yapmayalım diye düşünemiyorlar bile. Akıllı realist insanlar korunuyor. Bu nedenle akıllı, eğitimli insanlar çoğalmıyor, sayıları artmıyorken böyle konuşan cahillerin nüfusu arttı.

Haklisiniz o insanlara aynisini bende diyorum. Begenmeyen donsun tutan yok. Duzen bozmak zor diyorsanda bari ekmek yedigi kaba saygin olsun. Atarmisiniz fenomenin adini? Burda yasayipta orada luks tatil yapip hava atablara bende uyuz oluyorum. Rakam dogru olabilir yinede 5000 cok gibi geldi vallahi ona birsey diyemem bende tatile geldigimde beya harciyoeum cunku Türkiyede paranin degeri yok. Helle tatile gelip gezmek falan cok para yiyor. Ozelikle su pandemi doneminde Türkiyenin geldigi durum cok uzucu. Ben evlendigimde ceyrek 380 tl idi daha iki yil olmadi bakalim ekimde kac olacak ceyrek. En temel ihtiyaclar dunya para. Bebis bekliyoruz istedigim cocuk arabasi, puseti ve isofixi euro olarak 1500 euro TL olarak ise 15.000 tl sok oldum. Tmm 1500 de cok para simdi o parayi aylik kazanan var en alt limit olarak. Ama 15.000 nedir yahu
Heh işte bende tam onu söylemek istiyorum zaten. Sizin orda 1500 liraya aldığınız arabayı biz burda 15000 e alıyoruz. Daha doğrusu alamıyoruz 😂😂
Biz arkadaşlarla çeyrek gününe girmiştik. Kasım ayında 430 liraydı , temmuzun 27 sinde 725 liradan aldık. O kadarını söyleyeyim size 😃

Büyükşehirlerde fiyatlar benim söylediğim aralıkta gidiyor.
Yani sokağa adım atmamız para.
Yardımcı abla pandemiden beridir gelmiyor, son zamlardan haberim yok.
3 vasıta ile geliyordu, üçüncüsü metro aktarması.
Sanırım geliş gidiş yol parası 25 tl buluyordu.

İnsanlar her gün işe gitmek için bu parayı harcıyor, ayda 500 tl eder.
Aldığı maaş ne ki zaten, hepsi havaya giden cebe girmeyen, bir de zorunlu ihtiyaçta havaya giden paralar.
Ben kucuk bir sehirde yasiyorum simdi. 40 yasima kadar Ankaradaydim. Bosandiktan sonra memleketimi birakip baska bir sehirde duzen kurdum kadro buldum. Burasi da cok ucuz bir sehir degil ama buyuk sehirlerde ulasima giden paralari biliyorum.

Ay Yok ne bozulcam sanki bim benim.hahahahah

Ama yazıp yazıp sonra file deyince gülesim geldi hahahahah

Yazıp yazıp sonda mı dedim? Konunun başında dedim 2014’de bu kadara alıyordum diye. File de benim değil tabii ama Migros’tan aldığım bir çok ürünün muadilini buluyorum ben File’de.

Asla aynı kefeye koyamam sizin gibi düşünen biriyle , o konuşan kadınları. Özelden size fenomenin ismini atayım oradaki yorumları bi okuyun isterseniz. Tabi ki orada da ultra lüks yaşayan ve normal yaşayan insanlar vardır. Biz 1993 de kesin dönüş yaptığımız için kesin konuşmam yanlış olur bu konuda. Ama biz çok zor şartlarda çalışıyoruz , şöyle kötüyüz böyle kötüyüz , ah vatanım , vatanın kıymetini bilin Gavur ! Ellerde olmak çok zor diyor kimisi ( ama gavur dediği insanın verdiği parayı alıp yiyor) ki bu kelimede ayrı irite edici zaten. E tamam madem zor durumdasın gel o zaman vatanına deyince de düzenim burda nasıl geleyim diyor. İnsan kendi vatanına gelmekten korkar mı ? Çünkü işlerine gelmiyor. Böyle deyince de canım hasetlenme , çalış seninde olur , biraz daha çalış belki benim her sene gittiğim 5 yıldızlı otelde tatil yapabilirsin çok çalışırsan diyor 😂😂 E hani sen çok zor durumdaydın. 11 ay çalışıyoruz krallar gibi tatil yapıcaz hakkımız tabi diyen kişiye ( 3000 5000 euro Civarı bir harcadığını söyledi Bu bayan ) e tamam o parayı türk lirasına çevirince düzen kurmak için yeterli tatile gitme , gel memleketinde ev tut yerleş işte memnun değilsin deyince de direk hakaret ediyorlar 😆😆
Biz yazları Ege yada Akdeniz'de 5 gün (ekonomik olanı tercih ediyoruz, 5 yıldızlı otele falan gitmedik hiç) deniz tatili, 2 gün falan da kültür turu yapar döneriz. Bir evimiz bir arabamız var orta halli, aileden falanda gelecek birşeyimiz yok, bundan sonra çocukların eğitimi vs alabilecek halimiz de yok bu şartlarda artık :)
Fransa da bi akrabamız var, kızı diyor ki siz ne güzel tatil yapıyor geziyorsunuz, biz annemler arsa daire alma işleri olduğu için hiç gezemiyoruz. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim :deli:

İnsan bu devirde bu zihniyetin hala nasıl süregeldiğine hayret ediyor valla
Hangi zihniyet? Konuyu acip kendi kendinize mi konusuyorsunuz? Bakin bir arkadasimiz da soru sormus cevaplamayacak misiniz? Yurt disindan dondunuz mu demis? Yurt disinda nasildi harcama durumlariniz?

Yeşilli adamı boğasım geldi :sinirli:

Ülkenin buyuk bölümü bu zihniyette ama...
Telefon kullanmak zorunda mısın, et yemek zorunda misin, klima kullanmak zorunda misin, tatile gitmesen ölür müsün diye diye hayat standardinizi sifira indirin, 7500 değil 2500 bile yeter diyorlar, bize de sukretmek kaliyor

İnsan bu devirde bu zihniyetin hala nasıl süregeldiğine hayret ediyor valla
Hangi zihniyet?
Kaç yıldır kullanıyorsun bu forumu, yorum cevaplamayi bilmiyor musun? Arada kime olduğunu, ne olduğu belli olmayan yorumlar yazıyorsun.
En son yurt dışındaydiniz ne zaman döndünüz? Yada aslında hiç gitmediniz mi :KK51:

Biz yazları Ege yada Akdeniz'de 5 gün (ekonomik olanı tercih ediyoruz, 5 yıldızlı otele falan gitmedik hiç) deniz tatili, 2 gün falan da kültür turu yapar döneriz. Bir evimiz bir arabamız var orta halli, aileden falanda gelecek birşeyimiz yok, bundan sonra çocukların eğitimi vs alabilecek halimiz de yok bu şartlarda artık :)
Fransa da bi akrabamız var, kızı diyor ki siz ne güzel tatil yapıyor geziyorsunuz, biz annemler arsa daire alma işleri olduğu için hiç gezemiyoruz. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim :deli:
Biz en son 2.5 yıl önce balayında tatile gittik 😂😂 Vasat denebilecek bir otele. Yarım pansiyon. Yıldızını falan bilmem artık vardı da ben mi görmediiim yoksa yok muydu bilemedim.🤣 Eşimin ailesi zerre destek olmadı üzerine düğün arifesinde eşimden borç istedi abisinin nişanı için bilezik almaları gerekiyormuş. Eşim onlara versinmiş, onlar ona ödermiş 🤪 Bana da nişanda 1 lira bile takmadılar bu arada. Neyse şimdi kaynanamı anıp sinirlendirmeyeyim kendimi 😂😂 Evlendik eşya borçları falan tam toparlarız diye düşünürken dış gebelik yaşadım ameliyat oldum. Sonra eşim bir 6 ay iş bulamadı . Sonra İstanbulda iş buldu taşınma masrafı için 10 bin lira kredi çektirdik babama. Biz ona ödedik. Neyse bitti biraz rahatlayacağız derken corona başladı. Aldığım maaş üzerinden sigortam yapılmadığı için Düşük kçö aldım. Onu da ilk ay 1500 , ikinci ay 1900 , üçüncü ayda 980 lira civarı aldım. Sonra yine başa döndük. Ev falan zaten alamazık biz 😂 Ama hiç yoktan bir araba alalım istiyoruz. Seneye kadar peşinat biriktirmeye çalışıyoruz nasipse.
Fransadaki akrabanıza da Allah başka dert vermesin demek geldi içimden 😂😂

Back
X