Asla para birikmeyen ev

sonbahar geliyor tv de prof. önerdi bugün diye grip aşısı ve zatürre aşısı yaptırmaya karar verdik.corono ya yakalanınca hafif atlatmayı sağlıyormuş özellikle zatürre aşısı.fiyatlarını hiççç bilmiyorum bel mi bükerrr cep mi yakarrrr ha ha ha
Ben de oğluma yaptıracağım aşı ne kadar ki acaba ? Bir de eczanelerde mi yapıyorlar ki ?
Bir tanecik evladımız var belimizi bükerse de yapacak birsey yok artık önce sağlık 🙈

annemin lkokul mezunu bile olmayan komşusu teyze almanyada 5 çocuk büyütüp kocası da çalışmadan doğru dürüst ıvır zıvır işlerle artık küçük bir bakkal işleterek 1 sefer de ankaradan 10 daire aldı orta lükslükte heryeri altın dolu 22 ayar ayrıca 2 evi yazlığı ve birikmişi de var eşi öldü eşiyle kendimin emekli maaşı toplamı 3000 euro 8 ay türkiyede yaşıyor hesap ortada 70 yaşındaki kadının emeklisi 26 bin civarı koskoca elektrik mühendisi eşim emekli olursa 4000 civarı alacak 30 yıl öğretmenlik yapmış annem de 3300 alıyor hesap ortada eyy ahaliii

Esi hic calismamissa kendide ivir zivir isinde calistiysa nasil toplam 3000 euro emeklilin aliyor bu. Bu bana inandirici gelmedi. Ki olmus esinden aldigi cok cok dusuk olmali. Ki netto fiyatan bahsediyoeusnuz.

Ben de oğluma yaptıracağım aşı ne kadar ki acaba ? Bir de eczanelerde mi yapıyorlar ki ?
Bir tanecik evladımız var belimizi bükerse de yapacak birsey yok artık önce sağlık 🙈
bugün gördük tv de göğüs hastalıkları prof.kadın ısrarla önerdi yarın eczaneye gidip soracağız arkadaşımdır eczacı size de bilgi veririm fiyatları hakkında .doktor bir de şunu söyledi diğer grip belirtileriyle corona hemen hemen aynı olduğundan sonbahar da çok karışıklık olacakmış yığılma olacakmış hastanelere.normal grip olan bile eyvahh corona mı oldum diye hastanelere koşacakmış o endişelendirdi beni

sonbahar geliyor tv de prof. önerdi bugün diye grip aşısı ve zatürre aşısı yaptırmaya karar verdik.corono ya yakalanınca hafif atlatmayı sağlıyormuş özellikle zatürre aşısı.fiyatlarını hiççç bilmiyorum bel mi bükerrr cep mi yakarrrr ha ha ha
Sağlık ocağı ücretsiz diyor😂😂😂
Şimdi girdim baktım.
Şaka bir yana, annem babam için düşünüyorduk grip değil ama zatürreyi.
2 senedir zatürreye yakalanan, bu sebeple yoğun bakımda günlerce yatan çok tanıdığımız oldu.
Bu sebeple korona öncesi bile düşünüyorduk, şimdi farz oldu resmen.

Esi hic calismamissa kendide ivir zivir isinde calistiysa nasil toplam 3000 euro emeklilin aliyor bu. Bu bana inandirici gelmedi. Ki olmus esinden aldigi cok cok dusuk olmali. Ki netto fiyatan bahsediyoeusnuz.
eşi evır zıvır çalışıp emekli olmuş 1000 euro ondan alıyor kendi epey çalışmış esnaflıkta yapmış 2000 de kendi alıyor yemin de edeyim isterseniz inanmanız için çocuklarının geliri ve malları yok bu hesabın içinde.30 yıldır komşumuz yazları gelirdi türkiyeye .daha da birikmişi vardı almanya vergi mi ne kesiyormuş ondan 10 ev birden almıştı parasıyla

bugün gördük tv de göğüs hastalıkları prof.kadın ısrarla önerdi yarın eczaneye gidip soracağız arkadaşımdır eczacı size de bilgi veririm fiyatları hakkında .doktor bir de şunu söyledi diğer grip belirtileriyle corona hemen hemen aynı olduğundan sonbahar da çok karışıklık olacakmış yığılma olacakmış hastanelere.normal grip olan bile eyvahh corona mı oldum diye hastanelere koşacakmış o endişelendirdi beni
Görüştükten sonra bilgi verirseniz çok sevinirim.
Off suan bile insanlar ciddiye almıyor , sonbahar da düşünemiyorum neler olur 🙄

Şimdi girdim baktım.
2 senedir zatürreye yakalanan, bu sebeple yoğun bakımda günlerce yatan çok tanıdığımız oldu.
ücretsiz mi onu da araştırayım o zaman

Görüştükten sonra bilgi verirseniz çok sevinirim.
Off suan bile insanlar ciddiye almıyor , sonbahar da düşünemiyorum neler olur 🙄
bugün kızımın tekvando grubuna bir veli yazdı:belediyenin kursuna gidiyordu lisanslı pandemi de göndermedim devam eden çocuklardan biri köyüne gitmiş ailece orda da taziye ye katılmışlar hepsi pozitifmiş üzüldüm.ama kadın saklamadı ya ona da şükür dürüstmüş.virüs olduğunu saklayanlar da çok dışlanırız diye :KK48:

eşi evır zıvır çalışıp emekli olmuş 1000 euro ondan alıyor kendi epey çalışmış esnaflıkta yapmış 2000 de kendi alıyor yemin de edeyim isterseniz inanmanız için çocuklarının geliri ve malları yok bu hesabın içinde.30 yıldır komşumuz yazları gelirdi türkiyeye .daha da birikmişi vardı almanya vergi mi ne kesiyormuş ondan 10 ev birden almıştı parasıyla

Kendisimi soyluyor bunlari? Evleri vardir buna inanirim. Eskiden hep Türkiyeye yatirim yapilirmis. Benim babamda hep Istanbuldan almis daire, taksi plakasi falan var. Ama soylediginiz rakamlar bana inandirici gelmedi. Kocasinin maasindan kendi maasida yuksek oldugu icin sadece 40% alabilir yani kocasininki bile net 2500 olmali bu rakam oyle ivir zivir islerle alinacak maas degil. Her iki rakam bana fazla ucuk geldi. Burada guzel emeklilik alabil
Ek icin uzun yillar dolgun maas alman gerek o yuzden cogu insan gencken basliyor ozel sigortalara.

Şimdi girdim baktım.
Zatüre aşısı için reçete gibi bişey isterlermi acaba. Gidip o anda vuruluyorlarmı ki🙄

Kendisimi soyluyor bunlari? Evleri vardir buna inanirim. Eskiden hep Türkiyeye yatirim yapilirmis. Benim babamda hep Istanbuldan almis daire, taksi plakasi falan var. Ama soylediginiz rakamlar bana inandirici gelmedi. Kocasinin maasindan kendi maasida yuksek oldugu icin sadece 40% alabilir yani kocasininki bile net 2500 olmali bu rakam oyle ivir zivir islerle alinacak maas degil. Her iki rakam bana fazla ucuk geldi. Burada guzel emeklilik alabil
Ek icin uzun yillar dolgun maas alman gerek o yuzden cogu insan gencken basliyor ozel sigortalara.
kadın 72 yaşında şu an ve tam bir varyemezdi bir örnek vereyim de gülün:antalya da tatildeyken gezer marka bir sandalet almış kendine 2 kere de giymiş.sonra ankaraya yakın illerden birinde ki diğer evine geldi annemle çarşıya çıkmışlar teyze o sandaleti satan bir ayakkabıcı da değiştirmeye kalkmış ayakkabıcı kabul etmemiş tabi ki :halay:

Esim tek calisan. Ben calismak icin kreslerin acilmaasini bekliyorum.
Aylik gelirimiz 4500 tl
Kira 1050 tl
1 cocuk ve 3 kedimiz var. Cok sukur para arttirabiliyoruz. Tabi biraz kemer sıkıp ertelesigimiz seyler var. Indirimsiz birseyi asla almam, insert leri kovalarim.

Esim zam alicak bu ay, bende calistigimiDa toplam gelirimiz. 10 bin kqdar oluyor olacak. 160 bin kadar dugun takilarimiz var, direk eve girmek istiyorum. Hayirlisi.

türkiyeden de emekli olmuşlar belki toplam 3000 euro dur bana 3000 dedi defalarca teyze varyemezdir ama yalan da söylemez

kadın 72 yaşında şu an ve tam bir varyemezdi bir örnek vereyim de gülün:antalya da tatildeyken gezer marka bir sandalet almış kendine 2 kere de giymiş.sonra ankaraya yakın illerden birinde ki diğer evine geldi annemle çarşıya çıkmışlar teyze o sandaleti satan bir ayakkabıcı da değiştirmeye kalkmış ayakkabıcı kabul etmemiş tabi ki :halay:

Ozelikle ilk gelen jenerasyon boyle benim babaannemde boyle ama o yemiyor hala baskalari yiyor parasini rahmetli dedemin parasini akraba kolu komsu. Yasladigimda o kadar param olacak kendime yardimci tutarim o saaten sonra. Bunlari para cebinden cikinca canlati yaniyo.

Esim tek calisan. Ben calismak icin kreslerin acilmaasini bekliyorum.
Aylik gelirimiz 4500 tl
Kira 1050 tl
1 cocuk ve 3 kedimiz var. Cok sukur para arttirabiliyoruz. Tabi biraz kemer sıkıp ertelesigimiz seyler var. Indirimsiz birseyi asla almam, insert leri kovalarim.

Esim zam alicak bu ay, bende calistigimiDa toplam gelirimiz. 10 bin kqdar oluyor olacak. 160 bin kadar dugun takilarimiz var, direk eve girmek istiyorum. Hayirlisi.
Kedi beslemek de baya masraflı. Maması ve kumu baya pahalı. Aşıları desen öyle. Bizimki 6 aylık baya bir asi yaptırdık şimdi 3 ay sonra dedi neyse ki. Rahatsızlandı sandık bir akşam veterinere gittik vs. Yani masraflı bir şey. 3 kediyle ve 1 çocukla arttirabiliyorsaniz helâl olsun.

Bu olabilir iste. Ama okadarda degil yahu
tasarrufun gurusudur prof.udur bir örnek daha vereyim.almanyadan gelirken orda almanların sokağa attığı kıyafet küçük eşya elektronik oyuncak vs.ne bulsa getirirdi.onları köyüne götürüp köylülerine verir karşılığında ücretsiz bakliyat erzak vs.alır onları da almanyaya götürürdü dönüşte. ilham alın bence kadından ha ha ha

Cebinizde 100 TL varsa, gider ne lazımsa onu alırsınız. Kredi kartı ile ödenecekse aaa bu bardak farklı, şu çikolata yeni mi çıkmış, masa örtüsünü mü değiştirsem derken 300 TL harcar çıkarsınız. Kredi kartı kullanınca böyle oluyor maalesef.
Bunu son 2haftadir inanılmaz hissediyorum ya, yani gerekli gereksiz herşey alınıyor.

tasarrufun gurusudur prof.udur bir örnek daha vereyim.almanyadan gelirken orda almanların sokağa attığı kıyafet küçük eşya elektronik oyuncak vs.ne bulsa getirirdi.onları köyüne götürüp köylülerine verir karşılığında ücretsiz bakliyat erzak vs.alır onları da almanyaya götürürdü dönüşte. ilham alın bence kadından ha ha ha

Ay yok artik demek boyle boyle yapmis 10 daire. Utanmamismi erzaklari alirken. Bu tasaruf mu simdi. Ben utanirim sahsen milletin eskisini alip goturup vereyim karsiliginda erzak alayim. Yok ben almiyim

Back
X