Asla para birikmeyen ev

Bu olabilir iste. Ama okadarda degil yahu

Ekleme: okadarda degil yahu derken olupta yememek
yav yeminle o kadar şaşılacak insanlardı ki bunun annesi otururdu kızının evinde annemle yanyana dairede almanyadan annesine para gönderirdi devamlı parasız bırakmaz dı ama almancı teyzenin annesi o paraları harcamaz altın yapar ya da para olarak bırakır kendi fakir rolüyle esnaflardan hatta denizle başlayan şu meşhur kurumdan bile para erzak toplardı belediyediyeden bile. ölünce almancı teyze kanepenin altın da tonla para altın bulmuş ha ha ha

Keşke nasıl tasarruf yaparım diye sorsaydınız.

En çok mutfağa para gidiyor haklısınız.
Benim tavsiyem nakit kullanın alışverişlerde.
Pazar alışverişini marketten yapmayın arada mutlaka fiyat farkı oluyor.
Haftalık alışveriş yapın yazarak.
Markette sadece ihtiyaçları alın, abur cubur ıvır zıvır asitli içecek vs gereksiz yükseltiyor parayı.
Haftalık ne pişirceğinizi planlayıp sadece onu alın fazlasını değil.

Kira+fatura+aydat benzin yada yol parası varsa onları düşüp geri kalandan haftalık 300- 400 gibi bölün ve çok acil olmadıktan sonra o parayı aşmayın.
Dışarda yemek yememeye dikkat edin.

Başka ne önerilebilir bilemiyorum.
Aylık daha az paralarla 3 çocukla geçinenler var allah kolaylık versin hepimize

Kedi beslemek de baya masraflı. Maması ve kumu baya pahalı. Aşıları desen öyle. Bizimki 6 aylık baya bir asi yaptırdık şimdi 3 ay sonra dedi neyse ki. Rahatsızlandı sandık bir akşam veterinere gittik vs. Yani masraflı bir şey. 3 kediyle ve 1 çocukla arttirabiliyorsaniz helâl olsun.
ağzımdan aldın hemşire, kedi de yok , kira da yok bizde ama tek çocukla bırak birikimi 10000 tl yı yetiremiyorum artık, sırf market pazar 3000 tutuyor nerdeyse, bazen geçiyor, 4000 tl yle kira verip çocuğa da bakıp yetirip artıran ne yiyor ne içiyor bravo yeminle

ağzımdan aldın hemşire, kedi de yok , kira da yok bizde ama tek çocukla bırak birikimi 10000 tl yı yetiremiyorum artık, sırf market pazar 3000 tutuyor nerdeyse, bazen geçiyor, 4000 tl yi yetirip artıran ne yiyor ne içiyor bravo yeminle
hepiniz müsrifsiniz işte kabul edin .üstte yazdığım alamancı teyze den feyz alın feyz 2 vakte kalmaz boğaz da villa sahibi olursunuz işten artmaz dişten artar :KK48: :KK48: :KK48: :KK48:

Bir spor ayakkabıya 700 TL veriyorum. Eşim haftalık 800 TL veriyor. Faturalar ve ev masrafları için. Para biriktirebiliyorum. Yapmanız gereken maaştan hemen 1 gram altın 1 çeyrek 50 dolar vs birşey alıp kenara atmak. Sonrası elinizdeki paraya göre hareket etmek. Bir de kredi kartı kullanmamak. Kredi kartı olunca insan gerekli gereksiz alıyor.
Kaç yıllık mühendisim 700 TL'ye ömrü hayatımda ayakkabı almadim... O ayakkabıyı alıp, evin giderlerini, faturalarını vs ödeyip üstüne birikim yapiyorsaniz bana ayakta alkışlamak düşer ☺

Zatüre aşısı için reçete gibi bişey isterlermi acaba. Gidip o anda vuruluyorlarmı ki🙄
Hiç bilmiyorum, öğrenmek lazım aslında.
Belki soğuk zincirli aşıdır, önceden bilgi vermek gerekiyordur.

Bu arada bugün sağlık ocağı hemşiresi aradı beni, 4 yaş aşısı için.
4 yaşında ne aşısı yahu, hiç duymadım.
Var mı bilen?

hepiniz müsrifsiniz işte kabul edin .üstte yazdığım alamancı teyze den feyz alın feyz 2 vakte kalmaz boğaz da villa sahibi olursunuz işten artmaz dişten artar :KK48: :KK48: :KK48: :KK48:
tatlım ben zaten if çiyim senelerdir, tek öğün yetiyor, biraz daha kısarsam fotosenteze geçerim yani :kk77:ama kocamla kızımın boğazından kısamam, hele çocuk beslenmesi bu ülkede bildiğin servet, temiz ve kaliteli gıda ateş pahası, nasıl kısayım çocuğumun sağlığından? bazen beynim yanıyor buraları okuyunca

Kaç yıllık mühendisim 700 TL'ye ömrü hayatımda ayakkabı almadim... O ayakkabıyı alıp, evin giderlerini, faturalarını vs ödeyip üstüne birikim yapiyorsaniz bana ayakta alkışlamak düşer ☺
679 TL, düz 700 yazdım. Kredi kartı kullanmıyorum. Ayrıca çocuk yok. Ondan olabilir :KK66:

Çocuk olduğu için normaldir. Ama siz de acaba biraz fazla mı harcıyorsunuz ? Ben aylık 600-700 tl ile bile iyi kötü birikim yapıyorum. Kiram faturam yok ama mecburi sık sık dışarıdan yiyorum,eve ufak tefek market gıda aburcubur alisverisi yapıyorum yola veriyorum. Hic kıyafet almıyorum sürekli kitap/fotokopi parasi veriyorum. Kredi kartindan kullaniyorum pahali bir sey alacaksam. 50-60 dahi olsa kenara koyuyorum. Bence siz de 500-600 koyarsiniz rahat. Size ufak tefej gelen şeyler birikince cok büyük olur.

ağzımdan aldın hemşire, kedi de yok , kira da yok bizde ama tek çocukla bırak birikimi 10000 tl yı yetiremiyorum artık, sırf market pazar 3000 tutuyor nerdeyse, bazen geçiyor, 4000 tl yle kira verip çocuğa da bakıp yetirip artıran ne yiyor ne içiyor bravo yeminle
Aynen öyle valla bizde de. Ben 3 kediyi duyunca sasirdim. Kedi de bir evlat sonuçta. Ondan da kısamıyorsun ki. Aylık vitamin alıyorsun 70tl. Kulağında enfeksiyon çıktı ilk. Ilaci 160. Kan aldılar vs para. Maması kumu da öyle. Nasıl çocuğuna en iyisini yedireyim diyorsan kedine vs da öyle istiyorsun. Zor valla Allah hepimize geçim gücü versin de biriktirmek zor

Kedi beslemek de baya masraflı. Maması ve kumu baya pahalı. Aşıları desen öyle. Bizimki 6 aylık baya bir asi yaptırdık şimdi 3 ay sonra dedi neyse ki. Rahatsızlandı sandık bir akşam veterinere gittik vs. Yani masraflı bir şey. 3 kediyle ve 1 çocukla arttirabiliyorsaniz helâl olsun.
Ay evet ya daha yeni köpeğim de mantar cikti susu busu derken 700 tlye yakın masraf yaptim. En iyi veterinere gitsin iyilesme süreci hızlansın diye tabi. Yoksa 2 doz aşıyla da iyileşirdi.

10.000 TL ve biriktirmiyorsanız birşeyler yanlıştır. Maaşınız 12.000 olsa 2000 TL biriktirebilir misiniz mesela. Ben de meslek sahibi bir kadınım şuan çalışmıyorum. 6.000 TL alıp biriktiremiyordum. Ama inanın isteyince oluyor. Herşeyi nakit alın. Aylık bütçe yapın. Maaşın, atıyorum 1.000 TL sini yok sayın vs. Mutlaka başarırsınız.

Ay evet ya daha yeni köpeğim de mantar cikti susu busu derken 700 tlye yakın masraf yaptim. En iyi veterinere gitsin iyilesme süreci hızlansın diye tabi. Yoksa 2 doz aşıyla da iyileşirdi.
Bir de evcil hayvan evladım olsun dersen ve zor geçirmiyorsan iyice düşünmem lazım yani. Bilindiği gibi olmuyormuş yani.

Bir de evcil hayvan evladım olsun dersen ve zor geçirmiyorsan iyice düşünmem lazım yani. Bilindiği gibi olmuyormuş yani.
Evet kesinlikle sokaktakilere mama alıp dağıtmak arada asilarini yaptırmak gibi olmuyor. Evdekinin tüm aşıları tam bile olsa eve alışık olduğundan bünyesi hassas oluyor en ufak bir şey de hastalanıyor. Benimkinin karma ve parazitleri olduğu halde arkadaşımın köpeğinden mantar kaptı. Uzun tüylü olduğundan egzema oldu vs... Yani eve bir hayvan alınacaksa sadece aylik mama ve yillik aşılar göz önünde bulundurulmamalı. Acil bir şeyi cıksa 1000 tlyi gözden cikarabilir miyim denmeli.

Çocuk olduğu için normaldir. Ama siz de acaba biraz fazla mı harcıyorsunuz ? Ben aylık 600-700 tl ile bile iyi kötü birikim yapıyorum. Kiram faturam yok ama mecburi sık sık dışarıdan yiyorum,eve ufak tefek market gıda aburcubur alisverisi yapıyorum yola veriyorum. Hic kıyafet almıyorum sürekli kitap/fotokopi parasi veriyorum. Kredi kartindan kullaniyorum pahali bir sey alacaksam. 50-60 dahi olsa kenara koyuyorum. Bence siz de 500-600 koyarsiniz rahat. Size ufak tefej gelen şeyler birikince cok büyük olur.
Nacizane tavsiye, birikim nakit parayla yapılmaz.
Şuan ayırdığınız, kenara koyduğunuz 500 tl ile, 1 sene sonra aynı alım gücüne sahip olmayacaksınız.
Yani paranız değer kaybedecek.
Şuan 500 e 10 kg peynir alıyorsanız, 1 seneye 7 olacak kısaca.
Ondan nakit değil, altın, döviz vs olarak her ay sonu attığınız parayı çevirin.

Nacizane tavsiye, birikim nakit parayla yapılmaz.
Şuan ayırdığınız, kenara koyduğunuz 500 tl ile, 1 sene sonra aynı alım gücüne sahip olmayacaksınız.
Yani paranız değer kaybedecek.
Şuan 500 e 10 kg peynir alıyorsanız, 1 seneye 7 olacak kısaca.
Ondan nakit değil, altın, döviz vs olarak her ay sonu attığınız parayı çevirin.
Evet öyle yapmam lazim hatta önce birikim sonra harcama diyorum ama sınav hazirligindan kirtasiye masrafindan yemekten yoldan kisilmiyor maalesef. 50-60 tl ile de ne dolar aliniyor ne altin. Hesap acsan bu defa da banka hesap islerim ücreti alıyor. Ufak bir birikimim vardi o da hesapta olmayan şeylere gitti zaten.sifirdan birikime uğraşacağım tekrar 2 ayda bir de olsa dolar olacağım

Bu ay işler sıkışık haftalık 250 liramız var bozdurup bozdurup harcicaz mecbur, inşallah toslamayız. Allahtan tereyağ, et, peynir, zeytin yağı, sıvıyağ, bakliyat stoğu var evde yeter aylarca. Geriye ne kalıyor kahvaltı ve sebze meyve sanırım. Hodri meydan:deli:
Süt ürünlerini nasıl muhafaza ediyorsunuz? Bende düşüneyim böyle yapmayı. Kış sıkıntılı geçecek gibi fiyatlar patlamasın diye alayım dedim ama

679 TL, düz 700 yazdım. Kredi kartı kullanmıyorum. Ayrıca çocuk yok. Ondan olabilir :KK66:
şimcik marka ayakkabı meraklısı olarak tavsiyem şudur evde kim varsa onların giymediği küçülen fazla yıpranmamış kıyafet ayakkabı oyuncak ev eşyası vs.2. el satıyorsunnnnn sonracımaaa satış bakiyenle gene aynı sitelerden sıfır yepisyeni piyasada 700 e satılan ayakkabıyı pazarlıkla 400 450 alıyorsunnn güle güle giyiyorsunnnnn :KK48: :KK48:

Back
X