Asla para birikmeyen ev

Açılmadı bide twitter kullanmıyorum maalesef..
Screenshot_20200820-122842_Twitter.jpg

Evet
3 4 yildir boyle
Gercekten artik pazarlarda elma 1 2 yerde goruyorum en basit ornek
Ztn salgin var urun yok uretim mecburen yok birde dolara endeksli olunca mahvolduk Allah herkesin yardimcisi olsun
Amin. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Geçinmek çok zor artik.
Bu kadar nüfus sağlıksız besleniyor.
Çer çöp yiyor.
Bu konuda üzüldüm. 5 tl lik sucuktan kilosu 15 tl lik peynirden hayır gelir mi.
Bu arada sanırım o peyniri yiyen üye lor peyniri yiyor.
Başka bir açıklaması olamaz.

Geçen gün eve sipariş verdim. Iki kişilik tavuk şnitzel.icecek evde vardı. Iki porsiyon tavuk şnitzel yanına patates kızartması 70 tl tuttu.

70 tl ya.. tavuk kaliteliydi. Ama pahalı geldi yine de..

Ya hayır elmayı limonu bırakın.
Deodorant,şampuan,diş macununun fiyatları? Napalım pireli saçlarla pis dişlerle kokarak mı gezelim? Sadece üçünü alınca 100 lira ödüyorsunuz fix

Tam bunu diyecektim, siradan market sampuanlari bile 25 liradan başlıyor, dis macunlari keza oyle, gramaji azaldıkça azalmış, deterjan, camasir suyu, sabun, bunlarin hepsi zorunlu harcamalar ve hepsinin fiyatlari surekli artiyor.

Kullan at çorapları iyi fikirmiş.
Hep haber çoraplarım yırtılıyordu.
Bedavacılık için iyi fikirmiş.. :KK70:

Çok güldüm tweetlere..
iyi ki paylaştınız.:KK9:
uzun süredir takipçisiyim bu hesabın, ben de çok gülüyorum tweetlerine, siz de gülün istedim, gülüyoruz ağlanacak halimize ama napalım?

herkesin harcama aliskanliklari farkli.mesela ben deodorant ve kışın el kremi harici bir kozmetik kullanmam gunluk hayatta.agdayi da kendim yapiyorum.yilda birkac kere sacimi kestirmeye kuafore giderim.ozel gunlerde makyaj yaparim sadece o da goz kalemi ruj allik vs. yilda birkac gun.ama el kremi yuz kremi vucut losyonu makyaj malzemeleri tonikler yuz temizleme jelleri agda sac boyama vs. duzenli kullanan giden arkadaslar icin gecinmek cok zor.e buna bi de bolca markali kiyafetler cantalar ayakkabilar eklenince... mesela cocuga da a101 bim soktan oyuncak lcwdan kiyafet alir prima yerine ortalama fiyatli bez kullanilir mama kullanmazsa cok masrafi yok.alisverisi migrostan yapmak var bi de ortalama marketlerden yapmak var.her harcama kaleminde en iyisini almaya 7500 degil 10bin de yetmez.ortalama urun ve hizmetler tercih edilir ve maas alinca direk arkadaslarin dedigi gibi altin doviz vs alinirsa cok rahat gecinilir.

Evet harcama alışkanlıkları çok etkiliyor birikimi. Mesela ben giyimden markadan kısarım. Çok giysim yoktur. Ama cilt bakımı konusunda yaklaşık yedi yıldır düzenli yaptırırım. Makyaj yapmam ama cilt bakım ürünlerim en iyi markalardır. Şimdi dolara endeksli fiyatları o kadar artmış ki. Alıştığım için almasam da olmuyor. İndirim takip edip bir senelik kullanacağım ürünü alıyorum ama o ay birikim yapamıyorum. Uygun ürünlere geçmek için şu aralar araştırma yapıyorum. Bu şekilde almaya devam edemem çünkü

Tam bunu diyecektim, siradan market sampuanlari bile 25 liradan başlıyor, dis macunlari keza oyle, gramaji azaldıkça azalmış, deterjan, camasir suyu, sabun, bunlarin hepsi zorunlu harcamalar ve hepsinin fiyatlari surekli artiyor.
Size bir ipucu benden..bende bu sene süslüsözlükten keşfettim.
Bim de bir şampuan var. A plus diye kendi markası.. 10.95 tl koca kutu. 390 ml.
Üreticisi Selen Kozmetik. Bir markasi var Urban Care. O fahiş fiyat üst segment marka. Yani a plus sampuan üretimi iyi firmada yapılıyor.
Şampuan kaliteli bana göre. Ben iki kere kullandım. Hala kullanıyorum.

Bir de Bim'de buono diye bir marka var.
Kendi çikolata markası diye geçiyor.
Üreticisi detay gıda.
Yani kahvedunyasi markasının esas firması.
Fiyatları daha uygun. Kaliteli çikolata. Bitter Bademlisi çok iyi bence.

Bu iki ürünü alıyorum ben. Tabi dış macunu bildigim bir firma var oradan

Bir bakın bence..

Ben bu iki ürünü kaliteli buluyorum.

uzun süredir takipçisiyim bu hesabın, ben de çok gülüyorum tweetlerine, siz de gülün istedim, gülüyoruz ağlanacak halimize ama napalım?
Haklısınız..
Ben kendimi uzun süredir distopyada gibi hissediyorum zaten..

Ötesi benim için teferruat..

Size bir ipucu benden..bende bu sene süslüsözlükten keşfettim.
Bim de bir şampuan var. A plus diye kendi markası.. 10.95 tl koca kutu. 390 ml.
Üreticisi Selen Kozmetik. Bir markasi var Urban Care. O fahiş fiyat üst segment marka. Yani a plus sampuan üretimi iyi firmada yapılıyor.
Şampuan kaliteli bana göre. Ben iki kere kullandım. Hala kullanıyorum.

Bir de Bim'de buono diye bir marka var.
Kendi çikolata markası diye geçiyor.
Üreticisi detay gıda.
Yani kahvedunyasi markasının esas firması.
Fiyatları daha uygun. Kaliteli çikolata. Bitter Bademlisi çok iyi bence.

Bu iki ürünü alıyorum ben. Tabi dış macunu bildigim bir firma var oradan

Bir bakın bence..

Ben bu iki ürünü kaliteli buluyorum.

A plus i deneyecegim mutlaka,
Ben kisisel bakim ve temizlik ürünleri konusunda stokcuyum zaten, indirimde gördüğüm seyi depolar tekrar indirime girene kadar yenisini almam.
İste boyle kendi kendimize yontemler gelistirmek zorunda kalıyoruz iki yakamiz biraraya gelebilsin diye

A azra_54
mesela ben de yeme icme konusunda rahat davranirim.tadini sevdigim sey ne kadarsa o kadar oderim.yemek asla gecistirilen birsey olamaz benim icin.hani bazen insanlar aman oglen bi simitle gecistirdim derler ya o benim icin hic mumkun degil :) ama kilik kiyafete gelince cok almam icimden gelmez yani oyle gideyim de kiyafet canta ayakkabi alayim.sadece ihtiyacim neyse onu alirim.cilt bakimi adina hicbirsey yapmiyorum.yuz temizleme jeli almistim heveslenip bir iki kullandim duruyor oylece aklima bile gelmiyor.ne bileyim iste herkesin aliskanliklari farkli ihtiyaclari farkli.onemsedigi seyler farkli.mesela biri yazmis indirimden 800 liralik canta aldim diye.olabilir yadirgamiyorum ama beni kessen bi cantaya 800 vermem.o kisiye de sorsan benim bir harcama kalemindeki verdigim parayi gereksiz bulur belki.
ama sunu soylemek de sacma olur hergun disarda en iyi restoranlarda yiyip giyim kozmetik seyahate cok fazla para harcayip iki binlira kira oduyorum(istanbul harici) diyip de gecim cok zor hayat cok zor.
ben de mesela tatile gitmeden bir sene geciremem mesela baska seylerden kisar gene de tatile giderim yeri gelir.oncelikleri belirlemek lazim kisisel olarak da aile olarak da.

Arkadaşlar hepinize kolay gelsin, Allah yardimciniz olsun. Ben Avrupa'da yaşıyorum buradaki fiyatlar kıyasla o kadar uygunmuş ki, kv hala nasi buraya gelin eviniz hazır nasi olsa 3bintlik maaşla gecinirsiniz nolacak bizde geciniriz diyor( biz dediği kendi köyde eşi ile emekli ile geçiniyorlar, köy de herşeyi kendi hazırlıyor.. araba yok çok tadarruflular,wifi odemiyorlar çocuk yok)
Burda bugün limonun kilosu indirimde 0,80€idi,
Bir kilo kıyma 7,30€ tuttu adam taze çekti kıymayı,bir kilo domates 1,29€ fiyatı.
Yemek içme olsun temizlik kozmetik olsun marketlerin standart ürünleri kalite olarak çok yeterliler, 300ml şampuan veya duş jeli 0,55€.
Bu halimle ben bu sene aklımdaki parayi biriktiremedigim için kendime kızıyorum şimdi.
Elma olayına ayrı şok oldum. Heryerde elma ağacı, hadi diyelim bir isirikla çabuk bozuluyor,markette en yüksek gördüğüm fiyat 3,20€idi. Bu hafta kilosunu 0.70€den aldım.sütun litresi 68 cent unun kilosu 48 cent. Bir tane maya 09 cent.
Bana biraz pahalı gelen şeyler mesela cashew ve çam fıstığı..
Kvme göre yinede biz Sürünüyoruz ve herşeyi kendiside görmesine rağmen güya bize üzülüyor:)))
;

Back
X