Herkese merhaba. Geçenlerde memleketimize gittik ailece. Anneanne babaanne ziyareti yaptık. Bu arada 21 yaşındayım üniversite 2. sınıf öğrencisiyim. Neyse anneannemlere gittik sohbet ederken yeni mezun olan benden 1 yaş büyük kuzenime geldi konu. Teyzemin bir komşusunun oğlu varmış namazlı niyazlı, vakit buldukça namazlarını camiide kılarmış yani mükemmel eş adayı diye nitelendirdikleri birisi. Mühendislik okumuş herhalde binaları falan varmış. Ailesine beni evlendirin harama düşersem siz sorumlu olursunuz diyormuş. Annesi de sen kendin bul oğlum demiş o da benim bulduğum benim gibi kaç tanesini bulmuştur demiş. Teyzeme sormuş var mı birileri gibisinden. Neyse sevgili teyzemin de aklına mezun olan kuzenim gelmiş. Kuzenim de bir şey dememiş ama babası bizim öyle bir paramız yok şimdi demiş ve kızını sarsmış sen mi istedin diye omuzlarından tutup. Sonra anneannem dedi ki aslında aklına ilk sen gelmişsin teyzenin ama okulun var kabul etmezsin diye söylememiş dedi. Benim bunu duyunca tepem attı. Teyzemin benden 1 yaş küçük kızı var tıp okuyor kendisi. E dedim niye kendi kızına düşünmemiş. Sonra babaannem geldi anneannem ona da anlattı böyle böyle olmuş diye. O da ben bir şey demeden bak kendi kızına hiç yakıştırmamış dedi. Ben de aynen aynen çok kırıldım teyzeme dedim. Niye ilk ben geliyorum aklına gerçekten çok sinir oldum. Okul okuyorum ki ben de sağlık bilimleri fakültesindeyim o diğer düşündüğü kuzenim de hukuk okudu yani bilemiyorum. Mutfakta bir şeyler yapmayı seviyorum kek vs. Yani sırf bu yüzden adım hamarata çıktı ki alakası bile yok öyle değilim. Annemle çok şiddetli kavgalarımız olmuştu annem teyzeme onları anlatmış yazın. Annem de dedi ki böyle ailesiyle sürekli kavga eden kızları düşünürler tabii evlilik olgunlaştırır diye dedi yani beni o yüzden düşünmüş olabileceğini söyledi. Üstüne hiç vazife değil gerçekten o gün aramamak için kendimi çok zor tuttum. Babamla annem daha önceden duymuşlar bunu ama bana söylememişler huyumu bildikleri için. Babam da kendi kızını niye düşünmemiş demiş. O da hoşlanmamış yani. Annem de benim kızımı alın demez kimse dedi. Siz ne düşünürdünüz böyle bir durumda?