bir bu bir de hayvansever olması temel kriterdi benim için.
konuşabiliyor muyuz, eğlenebiliyor muyuz, tartışabiliyor muyuz bunu ölçtüm.
hasta olsa/olsam bakabilir miyiz birbirimize diye düşündüm. tiksinirim desem evlenmezdim.
en son işi/evi/parası kaldı, hiç dikkat etmedim. oradan göçtük biz ama sağlığımız, huzurumuz olsun da.
sitede bir çok olaylara şahit oluyoruz bunun asıl sebebi yalnış eş seciminden aile uyşmazlığı kültürel fark ve farklı dili konuşmadan kaynaklanıyor..... birkaç tane aklıma gelen bir eş adayında olmazsa olmazları aşagıda ben yazdım eklemek isteyenler yorum olarak kendileride yazabilirler .... umarım bekar arkadaşlarda buna dikkat eder bilgi sahibi olur bizlrn yaşadığı bu sıkıntıları yaşamazlar ...
öncelikle dikkat edilmesi gereken hususlar
işi var mı ne kadar maaş alıyor ?
şuan çalıştığı iş yerinde ne kadar süredir çalışıyor ?
evi var mı ? eğer yoksa ii bir maaş alması yeterli
arkadaş çevresi nasıl
arkadaş çevresi arasında seviliyor mu ?
yalan konuşur mu
argo cümleler kullanıyor mu
kibar mı
aile bağları nasıl ?
sana ne kadar değer veriyor
kendi kararlarını kendi almayı biliyor mu yoksa yönlendirilebilir durumda mı
ne kadar net konusuyor
bu adamdan sana ii bir koca olur mu
ileride çocuklarınızın ve evin gecimini sağlayacak maddi imkanları var mı yada sağlayabilir mi
bu son yazdığım sayet yoksa diğerlerini es gecin zaten olmazsa olmazlardan biri bu son yazdığım sıktır .....bugün bi konu açtı arkadasın biri eşim ayrı eve cıkmak için kendine güvenmiyor die ... işte böle adamlar ömür boyu bekar bırakılmalı ....afedersnz o arkadası tenzih ederek söylüyorum ....benmde cevremde bu tür tanıgım kişiler var
bu tür adamlart evlenmek istemeyi biliyor ....
birlikte olmayı biliyor ...
çocuk yapmayıda biliyor ....
ama gel gelelim ayrı eve çıkmak için kendine güvenmiyor ... yani bu hayata zevk için gelmiş ...zevk için gidiyor .. eşi yalnız kalmak istemiş ayrı ev istemiş hep tırı vırı 3 günde bir olan 5 dklık zevk için anasının evinden ayrılmaya ne gerek var deil mi şimdi o kadar masraf o kadar dert .....diye düşünen erkeklere ananızın eteginin altından hiç çıkmayın die bağırasım geliyor
Önemli bir şık daha; aile yapısı nasıl, aile bireyleri birbirine bağlımı?
Bir şık daha; bunu fiziksel manada değilde üstün ahlak olarak düşünelim, şöyle: çirkin ile bal yenmez güzel ile taş taşı, yani, ömrümce, güzel huylu, temiz kalpli, sağlam ve oturmuş karakterli, aklı başında insanları tercih etmişimdir, güzellik ikinci plandadır.. Hem arkadaşlıkda hemde eşimi seçerken.. Hani derler ya, yüzü güzele 40 günde doydum da, huyu güzele 40 yılda doyamadım..
Bende bu konuyu savunuyordum ama son 2 senedir biraz terreddütlerim var.
Ablamda bende içlerinin iyi oldugunu düşündüğümüz, yani vicdanlı ahlaklı öncelikle iyi bir arkadaş saygılı vs sayılabilecek insanlarla birlikte olduk. Ben 7 senemi vardim ablam gitti evlendi. Ama sonra o nur adamlar gitti yerlerine enteresan değişik birşey geldi. Önceden canımlı cicimli olan adam şimdi resmen çemkirmeye başladı. Ablam bir sürü saygısızlık gördü. En son aldatıldıgından şüphelendi ve diğer şeyler olunca ayrıldı. Bende aldatma değil ama başka sebeplerden devam ettiremedim.
Şimdi ablam şunu söylüyor, bundan sonra evlenirsem, sadece huy değil tipe de bakacağım. Neden diyorum, kızım ben bu adam beni aldatmaz üzmez iyidir vicdanlıdır diye aldım, adamın içine birşey kaçtı sanki 180 derece döndü. En azından yakışlı bir adam alayım içim açılsın, en azından bu adamın zaten yakışıklı belliydi vs diyeyim diyor :)
İşte burada şans devreye giriyor hayatım :)
tüm şıklar evet. iyi para kazanan sormululuk sahibi çevresi tarafından çok sevilen birisi. ama bir çocuğu var var aramızda ciddi eğitim farkı var ( ben üni. o ilkokul) şimdi bu adam bana uygun oluyo mu bu kriterlere göre :) şaka değil gerçekten böyle bi sevgilim vardı ve ben göze alamayıp ayrıldm
kalmaz mı bacım benm kız kardeşim ikna edemedm yeni sözlendi ben olmaz desemde ... karışmayın siz dio yanaklarından öpüyo şap şap kaynanasının ...... 3 katlı binaları var üst katı döşeyecekler yeme içme bir olacak mış .... bunuda benm bacım istemiş ...
Bazıları evet öyle düşünüyor.Bende yakın oturma taraftarı değilim ama kardeşiniz mesela kayınvalidesiyle mutluysa,bundan şikayettçi değilse bence gayet geçinirler,bencede siz hiç müdahale etmeyin,sonuçta mutlu olduğunu söylüyor.
Benim küçük kardeşimin ciddi düşündüğü bir sevgilisi var mesela,şuan üniversite öğrencisi.5 yıldır birlikteler.Bizde tanır ederiz,severizde.Geçenlerde konuşuyoruz,büyük aileyi çok seviyorum diyor,kardeşimle birlikte annem babamla bir oturacaklarını söyleyip bunun üzerine birçok plan bile kurmuşlar.Evimiz geniş,2 katlı ama başka dairelerimizde var mesela,istemiyorum diyor.Kalabalık aile seviyorum ben,zaten anneni babanı çok seviyorum,asla ayrı oturmayı düşünmğyorum diyor.Söyledim,bir oturulmaz ama huzursuzluk çıkar dedim,bukezde bunlar insanların topluma dayattıkları klişeler.Eğer aile iyise gayette oturulur diyor(hukuk fak.öğrencisi bu arada,konuyla ilgili yasanmış örneklerde verdi,iyi ve kötü örnekler) Ondan sonra evet aile iyi olursa,anlayışlı olursa benimde mantığıma yattı o an.Ama şuan düşününce yok ben yapamam diyorum=)
İşte kişiden kişiye değişiyor fikirler,değer yargıları.
tüm şıklar evet. iyi para kazanan sormululuk sahibi çevresi tarafından çok sevilen birisi. ama bir çocuğu var var aramızda ciddi eğitim farkı var ( ben üni. o ilkokul) şimdi bu adam bana uygun oluyo mu bu kriterlere göre :) şaka değil gerçekten böyle bi sevgilim vardı ve ben göze alamayıp ayrıldm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?