aslında sorun domates değil de kabahat domatese patladı :(

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
15.625
30.327
798
meraba arkadaşlar. daha önce de söylemiştim. evliliğimde 5. yılımdayım. çok şükür mutlu bir evliliğim var. ufak tefek günlük sorunlar dışında(çocuğa bak, aa altına yapmış, sofrayı sen topla gibi) bir sorunumuz yok hamdolsun.

bundan 5 yıl önce eylül ayında nişan yapmıştık eşimle. benim ailem de dahil eşimin ailesi de dahil kimsenin tek bir desteği olmadan. ha bu zaten çağın sorunu da gene de üzülüyor insan. sadece eşimin bir abisi meşrubatlarımızı alıp gelmişti saolsun. o da her zaman herkesin her işine koşar zaten.
nişan elbisemi bile gidip kendim alıp saçımı yaptırıp gelmiştim eve. nişanda sadece yüzüğümüz takılmıştı. zaten evlilik masraflarımız olacaktı o yüzden hiç yük olmadım eşime.

gelelim domatese malumunuz domates konservesi dönemi başladı. günlerdir eşime kasayla domates al deyip duruyorum. ya unutuyor ya işi çıkıyor. bir de anneme dedim bu yıl domatesleri ben alırım sen yorulma diye . annem tek başına babam vefat etti. arabası falan da yok ki gidip alsın. neyse en sonunda gidip kendim hallettim dün. çok da kolaymış. markete söyledim. hal fiyatına evime kadar getirdi kasayı. boşa dilimde tüy bitmiş.

gelgelelim bugün sabah eşim kalkmış ben hala gidicem abimin nişanı için meyve falan almaya diye. (meşrubat alan abi değil)acayip bozuldum yapmasın demiyorum yapsın tabi. ama günlerdir dilimde tüy bitti domates de domates diye asıl sorun da kendi nişan zamanımı hatırlamam. asla elti adayımı kıskanmıyorum. çok mutlu olur inşallah. sıkıntılı bir ailesi var bundan sonra şansı gülsün isterim kesinlikle. ama eşime çok pis kırıldım bişey desem mi yoksa hiçbir şey demesem mi??

bir de benim direksiyon derslerim var. cumartesi ders - pazar sınav. pazar günü sınavdan sonra nişana gidecektim. zaten samimiyiz eşim birlikte iş yapıyor kaynımla. birbirimizin herşeyini biliyoruz az çok. yani onlar benim haftasonu meşgul olduğumu biliyor. neyse halasının kocasının kardeşinin! düğünü olduğu için nişan gününü benim ders zamanım olan güne almışlar. sonundaoldu da derse gitmesin o gün demişler! tabiki de derse gideceğim. fakat bozulmadım desem yalan olur. siz olsanız nereye giderdiniz ne yapardınız??

bu anlattıklarında kayınbiraderinin ya da elti adayının bi suçu yokki, kocana kızıp faturayı onlara kesme bence, çakışıyosa biraz geç gidersin nişana

Dersime giderim.net

bir de 3. girişim direksiyona acayip stres oluyorum sınavda. ve o ehliyete çok ihtiyacım var. eşimin işleri uzadığında falan çocuğu bakıcıya bırakamıyorum boş yere yıllık izin kullanıyorum ya da işe geç kalıp müdüre mahcup oluyorum.

Ben olsam dersi erteler nişana giderdim. Çünküdışardan bakınca ders için nişana gitmemek basit bir sebep gibi görünüyor. Aileye yeni giren biri bu olayın ince hesaplarını bilmez ve size alınır. Bir de ben size ne yapıldıysa sizde onu yapın kafasında değilim. Öyle olsa bizim kayın valide ve kayın pederi aç susuz karanlık bir bodrum katında bırakmamız gerekirdi:) onlar size yardım etmesede siz yardım edin. Onlar gibi zalim olmaya gerek yok. Eleştirdiğimi hataları kendimiz yapınca onlardan ne farkımız kalıyor ki?

bu anlattıklarında kayınbiraderinin ya da elti adayının bi suçu yokki, kocana kızıp faturayı onlara kesme bence, çakışıyosa biraz geç gidersin nişana

yok zaten onlar suçlu değil . ama nişan saatini gününü halanın kocasının kardeşinin düğüne göre ayarlayıp beni pas geçmeleri biraz tuhaf olmamış mı?? yok tek gidebileceğim bir yer değil zaten.yani eşim de işte olacağı için bi ara uğrayacak.

yani bence düğün var diye ertelemek makul

işten izin alıp nişana vs gidiyor insanlar sizin direksiyon dersinizi önemsememeleri olağan

başka saate alın dersi

ya da eşiniz vs biliyorsa çalıştırır diye düşünmüşlerdir

bunlara üzülmeyin sıkmayın canınızı

Kayınbiraderinize kırılacak birşey yok keyfi değil sonuçta nişan tarihini değiştirmesi mecburi yapacağı gün düğün varmış aynı aileden 2 kişi aynı anda düğün ve nişan yapamayacağına göre nişanı farklı güne alması doğal,önce derse gidin sonrada nişana gidersiniz dersten çıkıp,eşiniz konusunda haklısın ama kim olsa canı sıkılır benim istediğimi almayıp kardeşinin meyvesini düşünürse kim olsa kırılır.

bu da ilginç geldi açıkçası

tek araba var, biz de eşim yoksa taksi ile gidiyoruz her yere

yani izin almak ya da geç kalmak gibi bir seçenek her zaman olmaz ki

alternatif üretmeyi deneseniz

halasının kocasının kardeşinin düğünü var

hala oraya gitmek zorunda eee nişana da gitmek istiyor

şu gün yapalım o zaman bana hala makul geliyor, eltinin direksiyon dersi kırk yıl düşünsem aklıma gelmez hadi sınav olsa neyse de

bir de bu nişan ne mesafede eşin işi bırakamıyor uğrayacak vs vs

yani nasıl işler bunlar bir gün 3-5 saat gitmeme durumu yok mu

ya böyle söyleyince dıdının dıdısı gibi oluyor tabii ama hala dediğin adamın kız kardeşi yani, sülalede iki düğün olunca nişan günün değişmesi normal bence, sen de bi ara katıl madem bu kadar alıncak bişey yok bence

Direksiyon dersi nedir ki nişana gidin.Nişan tarihi sizin ders günlerinize göre ayarlanamaz ki bunu beklemenize şaşırdım gerçekten..Bir derse girmemekle hiçbirşey olmaz ben tek birine bile girmedim o derslerle zaten trafiğe çıkılmaz ki ( benim kursum adına söylüyorum en azından ama gördüklerim hep aynı)

ben nişana gıderdım saatfarkları nedir.ders kaçta nişan kaçta?

Iyide nişan bir tek kisiye gore ayarlanmazki.
Bunun kendi ailesi var kizin aikesi var. Demekki o gune musait oldu. Bir tek sizin ders var diye nasil degissinler yada baska gune planlasinlar?

Diger konuda haklisin. Esinin isini yapmamış baskasinin hemen yapiyor. Bende sinir oluyorum boyle seylere ama nisan gunu konusunda hak veremedim size. Herkesin kendine gore durumlari var ki kiz tarafina belki o gun uygundu. Esim bir tek yengesine gore gun ayarlasa ben kizarim acikcasi. Bizim icin muaait olan gun mu daha onemli yengenin musait oldugu gun mu diye. Ha... ama uygunsaydi baska gun. Hem senin hem onlarin gonlu olurdu ama sen hafta sonu doluymussun. Boyle seylerde hafta sonu yapilir.

aynilarini yazacaktim, +1

kaç senelik evlisiniz hala nişan elbisemi kendim aldım falan dıyorsunuz bana cok enteresan geldı
buraya konu acacak kadar içinize dertolmus
ben de nişan elbisemi kendım aldım

eşinizin abisinin özel gununu haftasonuna alması cok normal
sizin dersınız var dıye hafta içine mi alınacaktı
bir gün gitmeyın derse ne olacak ki, bunda kırılacak bir durum yok
o kadar i,nsan gelecek nişana , sadece sizin dersiniz için hafta içi mi yapılsın
herkes size uyamaz yani
bana çok alıngan geldınız ,
sadece domates konusunda haklısınız konunuzun baslıgı da o zaten:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…